|
Sada je: sri 04 ožu, 2026 7:20 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Re: Star Trek XI - komentari nakon premijere *spoileri*
Jel može selidba ove teme pod velike Trek ankete? Mislim, tam joj je i mjesto. No uglavnom, danas sam premijerno i ja odgledao novi film  . Zašto tek danas? Pa pored toga što je vani sibirsko vrijeme i što sam uhvatio vremena a i volje da pogledam jedan film; nisam neki ljubitelj velikog platna; kina su mi prebučna, a i živim u takvoj zabiti gdje je najbliže kino udaljeno 30ak km. Osim toga, nisam bio ni previše nabrijan na novi film, jer čim sam vidio prvi trailer, rekao sam si: ''ne još jedan Enterprise''. Koliko se dalo naslutiti po traileru, bilo je za očekivati luđačke efekte i križanje kanona, te započinjanje priče iz početka; što je dosta kontroverzno za fanove. No ovaj film je prvenstveno napravljen da bi privukao nove fanove, kao što je ovdje bilo spomenuto; i kao takvog sam ga nastojao odgledati. Dakle, išao sam se praviti da gledam prvi put Trek. U tom pogledu film je vrlo dobar, zabavan, lepršav; ima akcije, ima malo humora, ima tehnodrobljenja kao pravi SF, romantika je malo krljava (Uhura niotkuda hvata Spocka). Da se pravim kao netko tko je po prvi put gledao Star Trek, na eventualnu najavu o novom filmu bi rekao: ''Zašto?''. Možda nastavak o izgradnji vulkanske kolonije, možda nove avanture Enterprisea, tko će ga znati. Uglavnom, kao 'zeleni' trekker bio bih zadovoljan ovim filmom kao takvim; bez nekih nastavaka ili prethodnika. No budući da ne spadam u tu skupinu (da spadam, ne bi ni bio na ovom forumu), već spadam u ovu skupinu ''podrumaša'' (  ), naravno da ideja prebacivanja u novi vremenski pravac je nešto što upada u oko. Vidim da ste se podijelili u dva tabora: oni kojima je ovo super, i onima koji bi radije nastavili stari Trek svemir. Ubrajam se u ovu drugu skupinu. Spominje se preopširan Trek svemir koji je postao noćna mora za scenariste; i to se slažem; no mislim da se moglo i bez reboota Kirka i ekipe sa ovim našminkanim manekenčićima. Kad je već ENT jedini od starog Treka koji ostaje u ajmo reći kanonu, onda bi radije da je Nero otišao još malo natrag u prošlost; prije Kirka, primjerice u vrijeme mladog Pikea pa da pratimo njegove avanture. Jer ovako imamo dvije runde sa dva Kirka. Da, reći ćete da Shatnerove avanture se 'nisu dogodile'; da nisu, onda ne bi bile snimljene. Stoga eto; jednostavno ne mogu prekrižiti sve ono što se dogodilo, ili što se trebalo dogoditi. Čak mi je žao spletkaroša Romulanaca koji su imali super brodove. Dakle, ovakav reboot je za mene no-no. O likovima: naravno da se u jednom filmu ne može postići ona 'kemija' koja je postojala u staroj ekipi i koja je imala vremena da stasa zajedno u jednu koherentnu cjelinu, no neki odnosi i likovi su čist oke. Kirk je 'cocky' (kak bi rekli Ameri)=ima muda. Spock nastoji balansirati između vulkanske i ljudske polovice i to je oke, premda je njegova kriza trajala dosta kratko. No ostali likovi su zapostavljeni: Scotty je simpa lik, Uhura...ništa...tits and ass filma bez određenog karaktera, Bones mi je nekako najsličniji starom Bonesu. Sulu je odjednom turbo MACO kad se sa Kirkom spušta niz atmosferu, Čekov mi je iritantan. Stari Spock je ajde isto ok (Nimoy ima umjetne zube hehe). Minusi filma: petljanje po vremenu. Na više mjesta na forumu sam rekao kako to nije moje omiljeno područje Treka, ali sam se pomirio sa sudbinom ovog filma. Zvijezde ne postaju supernove odjednom, već je to proces koji traje tisućama, ako ne i milijunima godina. Stoga sama premisa mi je klimava. Druga stvar koja mi smeta je ta 'crvena tvar'. Nisu uopće objasnili što je to (to sad govorim kao netko tko prvi put gleda Trek). Romulanski brod...wtf...rudarski brod koji odjednom ima turbo naoružanje; jer odmah nakon uništenja Romula, Nero napada Spocka, a potom i federacijski brod. Interijer romulanskog broda više nalikuje kombinaciji malonskog smetlarskog broda i Aenarskog naselja. Smeta mi konstantno miganje kamerom. Enterprise mi je ružan izvana i iznutra. Preblještav interijer i pritom još imaju i lampice na radnim mjestima. Prezirem scene porođaja, a film skoro da i počinje sa tom scenom. Plusevi filma: naravno efekti. No neujednačeni zvučni efekti. Nastupa potpuna tišina kada netko izleti van kroz svemir, no i dalje imamo zvukove paljbe i prolaženja broda. I moram priznati da su mi Romulanci u ovom filmu odlično prikazani što se tiče fizičkih karakteristika: ćelavo obrijani, istetovirani, u kaputima...izgledaju kao neki plaćenici; za razliku od vojske koja ima one tragikomične frizure i uniforme (poslije DS9 se to mrvu poboljšalo, al u TNGu ih nisam mogao nikako shvatiti ozbiljno, unatoč brojnim prijetnjama). Plus filma je i tijek radnje. Ima svoj uvod, zaplet, rasplet. Eksplicitno naglašavanje novog vremenskog pravca kao svojevrsno objašnjavanje scenarističke situacije je također dobra ideja; nešto slično ima i u In a mirror, darkly epki. I naravno, u maniri svakog Treka, mora se naći broj 47. Toliko klingonskih brodova je uništeno od strane Neroa. Ocjena? Stvarno ne znam što dati. Da spadam u ovu ciljanu skupinu koja bi trebala biti privučena ovom šarolikom spektaklu, dao bih osmicu, jer uvijek ima mjesta za popravke, no budući da spadam među vas fanove, ne mogu biti imun na drastične promjene. Ideja o ponovnom pokušaju je dobra, no po mom mišljenju, nije trebao biti još jedan Kirk i još jedan Enterprise. To će nam ionako dodatno zakomplicirati ionako komplicirane rasprave na forumu  . Ocjena 6.
|
| sub 19 pro, 2009 8:20 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
ako hoces medju nas onda pod hitno TOS u ruke jer ga ocigledno nisi gledao 
_________________ http://www.forum.hr/showthread.php?t=607234
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| ned 20 pro, 2009 3:50 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Meaning what?
|
| ned 20 pro, 2009 11:46 am |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: (Uhura niotkuda hvata Spocka). O ne, nisi pratio. U onoj sceni u hangaru prije ukrcavanja na Enterprise se već da naslutit da su zajedno. Miki je napisao/la: Vidim da ste se podijelili u dva tabora: oni kojima je ovo super, i onima koji bi radije nastavili stari Trek svemir. Ima i treći tabor, MI kojima je ovo super, i koji bi voljeli da se nastave oba svemira, i novi i stari. Novi na filmu, stari na telki. Miki je napisao/la: Da, reći ćete da Shatnerove avanture se 'nisu dogodile'; da nisu, onda ne bi bile snimljene. Naravno da jesu. "James T. Kirk was a great man, but that was another life." Miki je napisao/la: Čak mi je žao spletkaroša Romulanaca koji su imali super brodove. Pa takvi Romulanci i dalje postoje, zajedno sa svojim warbirdovima i smješnim frizurama. Nero je rudar/šljaker, on ne spada u tu skupinu. Osim toga, klasični Romulanci su viđeni u filmu kad stari Spock i Kirk rade mind-meld. Miki je napisao/la: Zvijezde ne postaju supernove odjednom, već je to proces koji traje tisućama, ako ne i milijunima godina. Mislim da je puno radikalniji problem činjenica da supernove ne uništavaju galaksije svojim udarnim valom koji putuje warp brzinom. Baš zato je očito da ovo nije bila klasična supernova, već neka neobična vrsta s kakvom znanost još nije upoznata. Miki je napisao/la: Druga stvar koja mi smeta je ta 'crvena tvar'. Nisu uopće objasnili što je to (to sad govorim kao netko tko prvi put gleda Trek). Kao što sam već rekao, da su išli objašnjavat, samo bi veći krkljanac napravili. Materija koja stvara crnu rupu, i amen. Miki je napisao/la: Romulanski brod...wtf...rudarski brod koji odjednom ima turbo naoružanje; jer odmah nakon uništenja Romula, Nero napada Spocka, a potom i federacijski brod. Interijer romulanskog broda više nalikuje kombinaciji malonskog smetlarskog broda i Aenarskog naselja. To oko broda je fino objašnjeno o prequel-stripu. Šteta što nije barem spomenuto u filmu. Miki je napisao/la: Prezirem scene porođaja. LOL, zašto zaboga? Miki je napisao/la: I moram priznati da su mi Romulanci u ovom filmu odlično prikazani što se tiče fizičkih karakteristika: ćelavo obrijani, istetovirani, u kaputima...izgledaju kao neki plaćenici; za razliku od vojske koja ima one tragikomične frizure i uniforme (poslije DS9 se to mrvu poboljšalo, al u TNGu ih nisam mogao nikako shvatiti ozbiljno, unatoč brojnim prijetnjama). Meni još uvijek nije jasno zašto su u TNG-u išli toliko mijenjat Romulance u odnosu na TOS. Šta nije pokvareno, ne popravljaj, a meni su TOS Romulanci bili prva liga. Miki je napisao/la: To će nam ionako dodatno zakomplicirati ionako komplicirane rasprave na forumu Hvala Bogu na tome. Zamisli da se svi u svemu slažemo, imali bi na forumu 3 posta dnevno. 
|
| ned 20 pro, 2009 2:04 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
_Oz je napisao/la: O ne, nisi pratio. U onoj sceni u hangaru prije ukrcavanja na Enterprise se već da naslutit da su zajedno. Da, ima ta scena. Hoću ja na Enterprise. Spock kaže OK. I to je to. _Oz je napisao/la: Ima i treći tabor, MI kojima je ovo super, i koji bi voljeli da se nastave oba svemira, i novi i stari. Novi na filmu, stari na telki. E to bi bilo već forsiranje. Ili jedno ili drugo. U suprotnom bi svaki ajmo reći 'čru' Trekker morao imati nacrte svih vremenskih pravaca i paralelnih svemira, jer se bez njih može lako pogubiti. A kamoli netko tko nije previše upućen u Trek. _Oz je napisao/la: Baš zato je očito da ovo nije bila klasična supernova, već neka neobična vrsta s kakvom znanost još nije upoznata. Inače nije mi jasno zašto je samo Spock bio taj koji je htio pomoći Romulancima. Razumijem da on nastavlja svoju misiju iz Unification epke, no zašto nitko drugi nije pokušao pomoći? Romulanci su bili saveznici Federaciji i Klingoncima u ratu protiv Dominija, i još su dodatno pomogli u borbi protiv Scimitara do te mjere da je čak i Worf morao priznati da su Romulanci časni. Pa onda čemu pouzdavanje u samo jednog Vulkanca i njegov leptirasti brodić? _Oz je napisao/la: Kao što sam već rekao, da su išli objašnjavat, samo bi veći krkljanac napravili. Materija koja stvara crnu rupu, i amen. _Oz je napisao/la: To oko broda je fino objašnjeno o prequel-stripu. Šteta što nije barem spomenuto u filmu. Nda. Jedna od stvari za koju treba biti 'podrumaš' (eh, Miroslave?). Jedan od propusta filmova. _Oz je napisao/la: Miki je napisao/la: Prezirem scene porođaja. LOL, zašto zaboga? Ne mogu ti opisati, ne znam. Jednostavno mi se te scene gade. I ne volim malu djecu i ne volim kako plaču i ne volim emotivne izljeve nakon što porođaj završi, a pogotovo ne volim porođaje u nekakvim akcijskim scenama. Fujfuj. _Oz je napisao/la: Meni još uvijek nije jasno zašto su u TNG-u išli toliko mijenjat Romulance u odnosu na TOS. Šta nije pokvareno, ne popravljaj, a meni su TOS Romulanci bili prva liga. Da, u TOSu su čak i po ponašanju slični bili Rimljanima sa svojim pozdravima, činovima, pa donekle i sa odjećom. U TNGu su ih mislili napraviti jednima od glavnih bad guysa pa su ispali traljavo; bolje da im je Garak sašio novo odijelo. 
|
| ned 20 pro, 2009 3:52 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: _Oz je napisao/la: O ne, nisi pratio. U onoj sceni u hangaru prije ukrcavanja na Enterprise se već da naslutit da su zajedno. Da, ima ta scena. Hoću ja na Enterprise. Spock kaže OK. I to je to. Fu** NO! Baš se ponašaju u toj sceni kao par koji se prepucava! Uhura mu sere, a njemu neugodno... Miki je napisao/la: _Oz je napisao/la: Ima i treći tabor, MI kojima je ovo super, i koji bi voljeli da se nastave oba svemira, i novi i stari. Novi na filmu, stari na telki. E to bi bilo već forsiranje. Ili jedno ili drugo. U suprotnom bi svaki ajmo reći 'čru' Trekker morao imati nacrte svih vremenskih pravaca i paralelnih svemira, jer se bez njih može lako pogubiti. A kamoli netko tko nije previše upućen u Trek. To je istina (i sam sam to mnogo puta rekao). Al opet, ako se prihvati zdravo za gotovo da postoje tri glavne stvarnosti - Prime, alternate i mirror, neka post-Nemesis serija bi se mogla iskemijat. No neće, jer budimo realni, nju nitko osim hard-core fanova nebi ni gledao. Za običnu, non-fanovsku publiku, ovaj novi Trek je sada THE Trek. Ali prime-universe romani će i dalje izlaziti, ja ću ih čitat i meni super... Miki je napisao/la: _Oz je napisao/la: Baš zato je očito da ovo nije bila klasična supernova, već neka neobična vrsta s kakvom znanost još nije upoznata. Inače nije mi jasno zašto je samo Spock bio taj koji je htio pomoći Romulancima. Razumijem da on nastavlja svoju misiju iz Unification epke, no zašto nitko drugi nije pokušao pomoći? Romulanci su bili saveznici Federaciji i Klingoncima u ratu protiv Dominija, i još su dodatno pomogli u borbi protiv Scimitara do te mjere da je čak i Worf morao priznati da su Romulanci časni. Pa onda čemu pouzdavanje u samo jednog Vulkanca i njegov leptirasti brodić? Odgovor nije ni tako kompliciran. Nitko, ni Federacija, čak ni Romulansko Carstvo, nije vjerovao da je ta supernova zaista tako opasna da se toliko raširi. A Federaciji nije padalo na pamet da dijeli crvenu materiju (potencialno strašno moćno oružje masovnog uništenja) sa Romulancima zbog jedne "lude" ideje da će supernova uništiti Romulus. Zato Spock nije uspio uvjeriti Vulkanski High command da mu ustupe crvenu materiju. Pričitaj strip (Star Trek: Countdown), nije sjajan, ali je zanimljiv i dosta toga rasvijetli. Taj strip je i napravljen za hard core fanove koji postavljaju pitanja. Običnu publiku nije briga. Miki je napisao/la: Nda. Jedna od stvari za koju treba biti 'podrumaš' (eh, Miroslave?). Jedan od propusta filmova. Podrumaši nisu ljudi koji ćitaju stripove, knjige, skupljaju igračke itd. To su ljudi koji su toliko ovisni o imaginarnom svemiru, da kukaju i zbog najmanje pizdarije.
|
| ned 20 pro, 2009 4:10 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Miki je napisao/la: Meaning what? meaning da su se spok i uhura vatali i u TOS-u  malo vise je uhura vatala spoka ali nebitno... priznaj da nisi gledao 
http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view¤t=IMG_1855_resize.jpg
|
| pon 21 pro, 2009 5:08 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Priznajem da nisam gledao do kraja. Još. Vatanja malo ima. Pretpostavljam da si reagirao zbog Miki je napisao/la: romantika je malo krljava (Uhura niotkuda hvata Spocka). To sam objasnio gore Ozu...nije mi preuvjerljivo to njihovo fatanje u ovom filmu; štoviše nakon samo jedne scene ona njega žvali. Ako je film namjenjen za novu publiku, dakle za one koji nisu nikad gledali Trek, onda bi Uhura trebala imati ulogu brodske droljice. Osim ako u idućem filmu ne razrade njenu vezu sa Spockom.
|
| pon 21 pro, 2009 2:22 pm |
|
 |
|
bubica
|
Miki je napisao/la: ...nije mi preuvjerljivo to njihovo fatanje u ovom filmu; štoviše nakon samo jedne scene ona njega žvali. Ja sam bio pod dojmom da su njih dvoje već dulje vrijeme zajedno... Osim toga, njihov govor tijela ih prilično odaje u sceni u hangaru. Spock je ionako rekao da ju nije poslao na Enterprise da se izbjegne dojam favoriziranja. S obzirom da je ona jedan od najboljih kadeta, straha od takvog dojma nebi ni trebalo biti, osim ako... Kužiš?
|
| pon 21 pro, 2009 8:53 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Kužim. Spock se ložio na nju. U svakom slučaju, to treba razradit u eventualnom nastavku.
|
| uto 22 pro, 2009 12:58 am |
|
 |
|
bubica
|
Miki je napisao/la: Kužim. Spock se ložio na nju. Ako je sudit prema TOS-u, Uhura se itekako ložila na njega. Miki je napisao/la: U svakom slučaju, to treba razradit u eventualnom nastavku. Apsolutno! No ako postoji neka romanska koju bih ja volio vidjet u ST XII, to je Kirk/Carol Marcus. Nadam se da će ona bit u filmu i da će ju glumit neka dobra plavuša... Kao npr. Elisha Cuthbert. 
|
| uto 22 pro, 2009 1:00 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
OGamer je napisao/la: Miki je napisao/la: Meaning what? meaning da su se spok i uhura vatali i u TOS-u  malo vise je uhura vatala spoka ali nebitno... priznaj da nisi gledao  Nisu se hvatali u TOS-u. Nisu ni primirisali jedno drugome u tom smjeru.
Spock i sestra Chapel su bili ''par'' u TOS-u. Više epizoda se vrtilo oko tog njihovog odnosa.
Čini se da ti nisi gledao TOS. 
|
| uto 22 pro, 2009 4:15 am |
|
 |
|
Über Trekkie
|
sedi 1  @ miki da to mi je upalo u oci  uhura se otvoreno nabacuje spoku u TOS-u.
|
| uto 22 pro, 2009 4:39 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Ona epizoda gdje sviraju i pjevaju, ako se ne varam. 

|
| uto 22 pro, 2009 11:18 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Ja isto nisam pogledao TOS do kraja  ali se sječam da je jednom (jedna od prvih epizoda) Spock svirao nekakvu harfu i pjevao Uhuri  Dakle, mogli bi reći da je postojalo nekakav potencijal, koji se nije ostvario radi toga što se neke stvari nisu poklopile.... u stilu "nije nam suđeno u ovom životu" .... S obzirom na mjenjanje povijesti, malo su se izmjenile te stvari i poklopile se i to je to... što se mene tiče Spock-Uhura veza nije anti-TOSovska ili kak već da kažem Možda su i postojali planovi da ih se spoji još u TOSu ali tada je kontraverzan bio i onaj isforsirani "međurasni" (bijelac+crnkinja) poljubac... kako li bi publika tek reagirala na pravi međurasni (bijeli vulkanac + crna žena) poljubac?  Uglavnom, što se mene tiče to je okej, jedino što se priče tiče - kako će spock obnavljati svoju rasu koja je na rubu istrebljenja ako bude s humankom (djeca bi im bila tek 1/4 vulkanci  )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 22 pro, 2009 12:13 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|