Sada je: sub 27 lip, 2026 9:22 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 389 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 26  Sljedeća
 Star Trek XI 

Ocjene filma:
10 38%  38%  [ 18 ]
9 19%  19%  [ 9 ]
8 13%  13%  [ 6 ]
7 13%  13%  [ 6 ]
6 4%  4%  [ 2 ]
5 2%  2%  [ 1 ]
4 0%  0%  [ 0 ]
3 0%  0%  [ 0 ]
2 0%  0%  [ 0 ]
1 11%  11%  [ 5 ]
Ukupno glasova : 47

Star Trek XI 
Autor/ica Poruka
bubica
bubica

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Post Re: Star Trek XI - komentari nakon premijere *spoileri*
Lt Joker je napisao/la:
Oz, mislim da si pobrkao lončiće oko zbunjenosti: ako ostane ova situacija iz filma, a ljudi navučeni na ST budu gledali stare serije - tada tek im neće ništa biti jasno - jer je to drugi timeline (što će se btw kužiti jedino kad se sjete ponovo pogledati - što? - wait for it - ST:XI)!!

Ideš od pretpostavke da će se ljudi koji prije nisu gledali Trek, navući na Trek nakon gledanja ST XI.

Nisam čuo da je zbog novog filma reprizama starih serija skočila gledanost...

Lt Joker je napisao/la:
Ima tu puno 'ako'. I meni se film svidio, ali realno to nije 100% ono što je većina trekija očekivala.

Mislim da su Trekiji imali sasvim dovoljno vremena da shvate da ST XI neće biti na foru starog Treka.

pon 05 lis, 2009 5:23 pm
Profil Web stranica
Trekker

a na koje ti serije inače misliš da će dovesti do konfuzije?
ako drugi film vrati timeline i krenu s novom serijom, opet nema konfuzije?

a ne znam po čemu se trebalo shvatiti da neće biti na foru starog / ili po čemu nije na foru starog (osim više akcije manje drame/filozofije)?

pon 05 lis, 2009 8:28 pm
bubica
bubica

Lt Joker je napisao/la:
a na koje ti serije inače misliš da će dovesti do konfuzije?

Eventualne nove serije smještene u stari timeline bi zbunile novu publiku, ljude koji su se, ajmo reć, navukli na novi trek.

Budimo realni, stari Trek je potonuo, što se vidjelo na debaklu Nemesisa i strmoglavom padu gledanosti ENT-a (sa početnih 12 milijuna gledatelja spao je na 2 mil.). Reboot je bio jedini način da se ponovo privuče ne-Trekersku publiku, što brojke i dokazuju: Nemesis - $43 mil., ST XI - $257 mil.

Čisto iz gledišta studija, vraćat se na staro nakon što se novo pokazalo punim pogotkom bilo bi suludo. Tko bi normalan uložio novac u nešto što je odavno prestalo bit isplativo pored nečeg što je donijelo ogroman prihod?

pon 05 lis, 2009 9:06 pm
Profil Web stranica
Trekkie

Naj Film: ST: III
ukupna ocjena filma, teško smeće.

Glumci - odlični. Same petice, i zaista je šteta što su "potrošeni" na ovako nešto.

Osuvremenjivanje koncepta budućnosti 23. stoljeća iz 1960-ih napravljeno - odlično. Brod, tehnologija, uniforme, itd. sve praktički vjerno originalu do u tančine, a opet ne izgleda smiješno niti prevaziđeno, niti zastarjelo već iznova futuristički. Zbilja odlično.

Specijalni efekti, poprilično, osrednji, istina nijedan film ne može mjeriti sa ST: TMP po tome kako je svemir prikazan hladan i velik, tamo je puno utrošeno, vjerojatno se nikad više neće ni potrošiti niti posvetiti tolika pažnja efektima ali 30 godina kasnije očekivao sam bar efekte dostojne tog velikog filma. Scene Enterprisea nisu ni 5% nekim scenama iz drugih filmova, da ne govorimo TMP.
Ima par dobrih/novih stvari, kontrast tišine kad se prikazuje svemir i buke unutar broda, ali to je sve. Stvarno mediokritetni efekti.

Gledajući kroz film, ima nekih sitnica koje su propusti ili forsiranja, ali ništa strašno. Ima i nekih sitnica koje su bolje, i dalje ima rednecka u svakodnevnom životu po Americi, svakodnevni život ne izgleda sterilno kao u serijama, pogotovo TNG-u i to je bliže nekako današnjem svijetu i 23. stoljeću koje nam je sve bliže i do kojeg takve stvari sigurno neće nestati.

No ipak, film kao film, smeće. Nisam stigao dok je bio u kinima, tek sam sad pogledao no drago mi je da za ovo nisam platio kartu. Niti ću razmišljati o tome da pogledam nastavak kad se pojavi.

Kad se samo sjetim buke oko Nemesisa, da li je u redu ubiti Datu kad je to ionako zadnji film, da li je ostavljena nada ili ne, itd, a ovdje bez pardona raznesu Vulkan, i to još napravi nekakav jebivjetar rudar, u stilu Ratova Zvijezda, sjebavši cijeli serijal. A Nemesis je ono bio točka prijepora :lol:

Ovdje bar nema te dileme, Zvjezdane Staze više ne postoje, završile su s Nemesisom. :thumbs3: =D>

Prošla je 2001. godina, a svemirska odiseja je i dalje klasik, prošla bi i 2063 iz ST kanona, neće biti izumljen warp, i to ne bi sjebalo serijal ni na koji način. O kanonu ću još ispod, samo ovo je toliko bezveze da je to neopisivo.

Poserem se na one kojima se ovo sviđa, s izuzetkom onih kojima je ovo prvo što su vidjeli od Zvjezdanih Staza. Vas samo žalim i razumijem jer film kao film i nije loš.

Ali nije to to.
Moglo se i drugačije. Recimo, reset Jamesa Bonda je odlično urađen, bez gluposti tipa da je izbio nuklearni rat, a Britanija nestala sa lica zemlje.

Da se vratimo na kanon, meni taj kanon ionako ne znači ništa, to su izmišljene gluposti, je li Kirk završio akademiju 2234 ili 2239, je li prvo služio na USS Enterpriseu, ili USS Istanbulu, je li teleportacija na udaljeni brod u warpu ikad prije spomenuta itd.

Mogli su s ovim filmom prebrisati sve te sitnice i postaviti ih kako su željeli, ionako se o tim stvarima nikad nije govorilo u prethodnim filmovima (osim o Kobayashi Maru), a TOS serija i nije toliko važna jer sjetimo se samo koliko ima slučajeva da npr. TNG proturječi sam sebi po nekim pitanjima kanona.

Govorim za sitnice, a onih bitnih stvari iz TOS-a ionako nema puno, ne bi ih se bilo problem držati. Znači ne diraj Khana, ne petljaj s vremenskim putovanjima više, dopizdilo je, i eto, najlakše zapravo - ne diraj Vulkan. :mrgreen:

Jadno.

čet 08 lis, 2009 8:40 am
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

Naj Serija: VOY
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: </3
Ovo je... boljelo :zubo: :zubo:

čet 08 lis, 2009 10:22 am
Profil Web stranica
bubica
bubica

skriptis je napisao/la:
Specijalni efekti, poprilično, osrednji...
Stvarno mediokritetni efekti.

LOL

skriptis je napisao/la:
Ovdje bar nema te dileme, Zvjezdane Staze više ne postoje, završile su s Nemesisom. :thumbs3: =D>

OMG, prvo sam mislio, "super, još jedna RAI'TARA..." al čini se da smo dobili nekakav hibrid RAI'TARE i T'Grela :zubo:

skriptis je napisao/la:
Poserem se na one kojima se ovo sviđa, s izuzetkom onih kojima je ovo prvo što su vidjeli od Zvjezdanih Staza. Vas samo žalim i razumijem jer film kao film i nije loš.

Oooops... Prvi post, već vrijeđamo većinu članova foruma?
Ovdje ne toleriramo ovakvu retoriku. Slijedeći post koji bude sadržavao ovakvu izjavu ide u SPAM.

skriptis je napisao/la:
Govorim za sitnice, a onih bitnih stvari iz TOS-a ionako nema puno, ne bi ih se bilo problem držati. Znači ne diraj Khana, ne petljaj s vremenskim putovanjima više, dopizdilo je, i eto, najlakše zapravo - ne diraj Vulkan. :mrgreen:

Iskreno, ni meni uništenje Vulkana nikad nije potpuno sjelo. No jednu stvar moram priznat scenaristima, a to je da su imali hrabrosti na ovaj način demonstrirat kako se radi o novom, sasvim drugačijem vremenskom pravcu te kako film nije remake, već odvođenje Treka u jednom sasvim drugom smjeru.

čet 08 lis, 2009 12:31 pm
Profil Web stranica
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
skriptis je napisao/la:

Ne znam baš... DVD-ovi sa TNG-om i ENTOm mi još rade savršeno...

A nedavno su snimili i novi film... znaš? :mrgreen:

_Oz je napisao/la:
skriptis je napisao/la:

LOL

skriptis je napisao/la:

OMG, prvo sam mislio, "super, još jedna RAI'TARA..." al čini se da smo dobili nekakav hibrid RAI'TARE i T'Grela :zubo:

skriptis je napisao/la:

Ovdje ne toleriramo ovakvu retoriku. Slijedeći post koji bude sadržavao ovakvu izjavu ide u SPAM.

skriptis je napisao/la:

Iskreno, ni meni uništenje Vulkana nikad nije potpuno sjelo. No jednu stvar moram priznat scenaristima, a to je da su imali hrabrosti na ovaj način demonstrirat kako se radi o novom, sasvim drugačijem vremenskom pravcu te kako film nije remake, već odvođenje Treka u jednom sasvim drugom smjeru.

Mimi approves :thumbs2:

čet 08 lis, 2009 3:55 pm
Trekkie

_Oz je napisao/la:
skriptis je napisao/la:

LOL

Ako ti je to smiješno, onda slabo uočavaš neke stvari ili ti one jednostavno nisu bitne, ali činjenice su činjenice. Teleportacija recimo izgleda super, još dosta toga je ok, ali cijeli film nije sjena TMP po prikazu veličine i hladoće svemira, a sve skupa više podsjeća na Ratove Zvijezda s onim scenama iskakanja iz warpa usred bitke, no to je manje bitno, hoću uglavnom reći da s obzirom na današnji stupanj tehnologije, u filmu nema nijedna wow scena, a sve skupa izgleda prešareno i nerealno, bar kad se radi o svemiru, atmosferi, vidi se da se radi o efektima, a to je kao u nogometu, kad primjetiš suca u utakmici, onda znaš da ne valja.

Efekti nisu loši, ali nema ništa impresivno u njima. Osrednje.

_Oz je napisao/la:
skriptis je napisao/la:

Ne znam tko su ti, ne sjećam se imena, napisao sam ovdje recenziju jer je hr.rec.sf.startrek mjesto na kojem se više ništa ne događa, nadao sam se da ovdje možda dolazi netko tko je prije tamo pisao.

_Oz je napisao/la:
skriptis je napisao/la:

A šta je ovo, nacistički logor? Dobro da znam, neće onda ni biti slijedećeg posta na takvom mjestu.

_Oz je napisao/la:
skriptis je napisao/la:

Zaista mi to sve s kanonom ne znači previše, filmovi su i prije rušili ili bar išli blago kontra kanona, npr. Scotty u Generatios svjedoči Kirkovoj pogiblji, a prije toga u TNG-u se sreće s posadom i ni riječi o tome. On tamo ostaje u budućnosti i zar to ne mijenja tijek povijesti?

Cijeli dosadašnji ST je zbroj više tj. mnogo alternativnih pravaca s obzirom koliko je vremenskih putovanja bilo, npr. ona ženska što ju je Kirk odveo u budućnost u ST:IV je promijenila taj tijek, nema uopće smisla nabrajati koliko je toga bilo.

Bilo je sasvim dovoljno prostora za smjestit jedan, dva ili više filmova u pre-TOS period Kirkovog života, i života ostalih, a da to ne bude popraćeno ridikuloznim uništenjem Vulkana i takvom drastičnom promjenom koncepcije.

A to priznanje scenaristima o kojem govoriš, tim scenaristima bih ja odao veliko priznanje da su napravili film koji u detalje poštuje kanon, to bi zaslužilo pohvalu i divljenje jer bi bilo izuzetno teško, skoro nemoguće, a iskreno i nepotrebno, s obzirom koliko to malo utječe na film, a bitno je samo najzagriženijim fanovima.

Mogli su samo napraviti film koji okvirno zadovoljavanja najbitnije postavke ST kanona, što je ipak bitno većini ST fanova, i što je bilo totalno izvedivo, i tim napraviti jednako dobar film, npr. tko je branio da se napravi film s Pikeom kao kapetanom, a Kirkom i ostalim kao dijelom nekakvog task forcea na Enterpriseu, koji igrom slučaja ostane privremeno upravljati brodom i time nagovijesti svoju blistavu budućnost, kao da i mora film odmah završiti s tim da oni dobiju svoj brod, mogao je završiti diplomom ili sličnim..

Je l' to ruši nekakav kanon kojeg znamo iz serije, filmova, gdje se u jednoj rečenici znala spomenuti prošlost iz doba akademije? Je, ali who cares.

Je l' to ruši koncept Star Treka kakvog znamo? Ne.

A napraviti ovo što je napravljeno, e za to ne treba nikakva hrabost već trebaš ne biti fan ovog serijala, i treba te boliti ona stvar za njega. A to je bio taj scenarist, ljubitelj Ratova Zvijezda.

Da su bar stavili tipa koji uopće ne voli SF, bilo bi milijun puta bolje, npr. Harve Bennet nije nikad ni gledao ST pa je napravio možda najbolji film od svih dosada.

čet 08 lis, 2009 6:37 pm
Trekkie

http://erratasec.blogspot.com/2009/05/star-trek-sucked.html

Friday, May 08, 2009
Star Trek Sucked
Posted by Robert Graham at 2:41 PM
Everyone else is going to love the new Star Trek movie, but not me. It's got great visuals, great casting, great acting, great editing, and just about everything you'd want in a Hollyword blockbuster movie. It's got all the appropriate "in" jokes that left the Trekkies in the audience giggling throughout the movie. For me, though, it's not what I want from a Star Trek movie.

First of all, I hate time travel. It's a form of "deus ex machina". If you allow time travel in your universe, then the universe has no rules because people can go back and change what happened. Everything becomes a loose end. If the bad guys blow up a planet, just go back in time and kill their grandfather. It means no story truly exists, because someone can come back from the future and change the story. It's the second worst plot device in sci-fi (the worst is where at the end you realize it was all a dream). Time travel is the last refuge of incompetent writers; if they can't figure out how to fit a prequel into the Star Trek universe, they simple go back in time and change the universe.

Second, the movie isn't sci-fi enough. What makes sci-fi different than other genres is that the "setting" is as interesting as "plot" and "character". Blade Runner would have been a good movie, but what made it a great movie was the distopic, cyberpunk vision of the future. In the new Star Trek, the setting is more of an update to the latest fashion rather than the latest technology. It sure is pretty, but it's not interesting.

Lastly, and most importantly, is that the movie is the opposite of Rodenberry's original vision. Rodenberry showed us future not just where technology had improved, but where people had improved as well. Spock's logic wasn't something to look down upon, it was something to look up to. Things like the "Prime Directive" showed the importance of ethics. In this new Star Trek, the opposite is true. Kirk acts like a small minded jerk, demonstrates no moral fiber or great character, and yet is mysteriously promoted above those who do show character. I suppose this is what Hollywood has to do in order to sell movies. Everyone wants more money. However, if you are producing a movie, you don't make one that glorifies hard work, risk taking, education, or saving. Instead, you show movies where rich people steal money and act like greedy bastards, so the audience can feel better about themselves for their lack of industry, risk taking, education, or savings.

It was Rodenberry's belief in mankind that made the original Star Trek series a commercial flop, but cult favorite. I guess you can have one, or the other, but not both.

čet 08 lis, 2009 6:43 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Dugo me nije bilo na ovoj temi. Ali recimo ja film nisam gledala jer krši kanon. Odnosno jer je reboot.

Ali kad sam, tek bila čula da će se film snimit bila sam presretna, jer sam očekivala da će taj film bit nastavak svemira i kontinuiteta kojeg volim.
Jako sam se razočarala kad sam vidjela po slikama i spoilerima, da film krši i vizualni i napisani kanon. Zadržan je samo kostur star treka sve ostalo je promjenjeno i reciklirano.

Stoga znači, zaključak je, očito u Paramountu nema nitko dovoljno inteligentan da nastavi priču, već su krenili lakšim putem i iznova ispričali već postojeću na drugačiji način i zamotali to u drugo pakovanje.

Jako sam razočarana a moje nade za nastavak star treka su pale u vodu.
:(

čet 08 lis, 2009 6:51 pm
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

RAI'TARA je napisao/la:
Jako sam razočarana a moje nade za nastavak star treka su pale u vodu. :(

Pa, ovo je nastavak... samo ne onakav kakav Trekkiji žele. A bolje i ovakav ST nego nikakav. A tko zna?? Možda se stari i novi timeline opet jednom spoje :-k

čet 08 lis, 2009 7:08 pm
Profil Web stranica
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Alokin je napisao/la:
RAI'TARA je napisao/la:
Jako sam razočarana a moje nade za nastavak star treka su pale u vodu. :(

Pa, ovo je nastavak... samo ne onakav kakav Trekkiji žele. A bolje i ovakav ST nego nikakav. A tko zna?? Možda se stari i novi timeline opet jednom spoje :-k

Što se mene tiče nije nastavak ( a ovakav ''nastavak'' je za mene kao nikakav ), već početak nečeg novog.

Ali i taj novi kanon i timeline će imati svoje fanove, samo ja nisam jedna od njih.
Sumnjam da će više bit nastavaka pravog star treka na žalost.

čet 08 lis, 2009 7:22 pm
Imperial Fleet Commander
Imperial Fleet Commander

RAI'TARA je napisao/la:
Ali i taj novi kanon i timeline će imati svoje fanove, samo ja nisam jedna od njih.
Sumnjam da će više bit nastavaka pravog star treka na žalost.

Ne brzaj sa zaključcima, snimljen je tek jedan "novi" film, naspram 10 "starih" filmova i 5 serija...

čet 08 lis, 2009 7:31 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

Slažem se sa RAI'TARINIM zaključkom, stari Trek je neslavno propao, novi je doživio uspjeh i povratka u izvorni Timeline neće biti. Možda eventualno, ako krene nova serija, snime par crossover epki, ali to je maksimum.

Kome fali originalni timeline, ima post-Nemesis knjige pa nek čita.

Vrijedi samo napomenuti da je uništenje Romulusa kanonski događaj koji se zbio u originalnom vremenskom pravcu, i neka hipotetska post-Nemesis serija čija bi se radnja odvijala nakon 2387. morala bi ga uzeti u obzir.

čet 08 lis, 2009 8:15 pm
Profil Web stranica
Fire and Blood

Opis Stanja: jet lagno....
Koje si vrste?: Time Lord
Zašto nikome nije palo na pamet da su to dva paralelna svemira, a ne promjena timelinea u jednom... :?:

čet 08 lis, 2009 9:13 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 389 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 26  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: