|
Sada je: sub 27 lip, 2026 11:22 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
|
 Re: Star Trek XI - komentari nakon premijere *spoileri*
@MekGejver Vjerojatno imaju odvojene komore za warp jezgru, ako jedna popusti da ju mogu izbacit, a da pritom ne izgube mogućnost leta u warpu.
A voda je valjda nekakavo hladilo, nemam blage.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| sub 09 svi, 2009 10:10 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Miroslav je napisao/la: @MekGejver Vjerojatno imaju odvojene komore za warp jezgru, ako jedna popusti da ju mogu izbacit, a da pritom ne izgube mogućnost leta u warpu.
Zasto to onda nema ni jedan brod u TNG, DS9 i Voyageru? I mozemo se raspravljat samo na jednom forumu, sta se mene tice 
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sub 09 svi, 2009 10:11 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
MacGyver je napisao/la: Zasto to onda nema ni jedan brod u TNG, DS9 i Voyageru?
Zatp što je ovo alternativni pravac. 
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| sub 09 svi, 2009 10:13 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Odlična terorija o Delta Vegi koju je smislio jedan od forumaša na TrekWebu:
Delta Vega might actually solve a continuity problem, if you follow my thinking.
We know it's not a moon of Vulcan. Spock clearly states that Vulcan has no moon. And yet, In The Motion Picture (I think?) we saw a nice VFX shot of Vulcan with not one, but two moons.
What if that was actually Delta Vega and Delta Vega's moon? That way we can still see those planetary bodies, but they are not 'moon's of Vulcan.
Since Delta Vega must be close, I assume that Vulcan and Delta Vega are binary planets. Two planets locked in the same orbit, constantly falling around each other. Like binary stars. You could see Delta Vega from Vulcan, and Vulcan from Delta Vega, and Vulcan still would have no "moon".
Vulcan, having a thin atomosphere experiences desert conditions. Hot and arid during the day, cold at night. Delta Vega seems to have a thick atomosphere, creating a frozen 'nuclear winter' type planet. An ideal companion world to Vulcan. Fire and Ice.
But that's all straight out of my ass...but makes sense to me me. House agrees: 'It fits.'
Benedikt XVI
|
| sub 09 svi, 2009 10:20 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
MacGyver je napisao/la: To je ponovo teorija multiverzuma... Recimo da svaki covjek u sekundi moze napraviti 20 razlicitih pokreta, a ima 7 miljardi ljudi, znaci da svake sekunde nastaje 140 miljardi novih svemira... a to je samo ako gledamo Zemlju, a ne sve ostale aliene... Ako tako gledas, mozes reci da Nero nije dosao iz "naseg" ST svemira, nego iz nekog koji se isti do najsitnijih detalja, samo sto npr. Janewayica ne pije kavu nego coca colu... I sad, ako tako gledas, mozes reci da je ovaj nas netaknut, a da je unisten taj gdje Janewayica pije colu... ali to mi je nekako glupo... Onda mozemo misliti "koga briga ako je Jadzia poginula, i tako ima beskonacno mnogo svemira gdje je ziva"... recimo... i to bi bilo točno i to jest... e sad...pobaj gledat naš svijet... ovaj kakav jest.... mi ne proživljavamo ni budućnost ni prošlost.... dakle postoji samo jedan trenutak koji se iznova proživljava... i kad integriraš onda dobiješ pravac.... ili bolje reć kad sumiraš onda dobiješ pravac....koji predstavlja time line....e sad recimo da oni imaju mogućnost vratit se u prošlost.... samo njihovo prolaženje...dakle samo otvaranje portala dovodi do novog svemira...jer su već zauzeli prostor koji je prije zauzimalo nešto drugo.... dkale...mo možemo reć...da je jadzia živa u nekom drugom svemiru...ali ojem ne znamo.... i to se može smatrati vječnim životom...boljim mjestom..rajem...svijet u kojem mi postojimo na drugačiji način.... no već ulazimo u filozofske rasprave....dakle ima neloginosti...ali sama ideja vrmenskog putovanja i posljedica je rlativno dobro napavljena.... stoga, nažalost morat ćeš se žalit na nešto drugo....
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| sub 09 svi, 2009 10:26 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Osim toga, teorija paralelnih svemira rješava problem temporalnih paradoksa - da se vratiš kroz vrijeme i ubiješ vlastitog djeda i sl.
Benedikt XVI
|
| sub 09 svi, 2009 10:32 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Miroslav je napisao/la: Odlična terorija o Delta Vegi koju je smislio jedan od forumaša na TrekWebu:
Delta Vega might actually solve a continuity problem, if you follow my thinking.
We know it's not a moon of Vulcan. Spock clearly states that Vulcan has no moon. And yet, In The Motion Picture (I think?) we saw a nice VFX shot of Vulcan with not one, but two moons.
What if that was actually Delta Vega and Delta Vega's moon? That way we can still see those planetary bodies, but they are not 'moon's of Vulcan.
Since Delta Vega must be close, I assume that Vulcan and Delta Vega are binary planets. Two planets locked in the same orbit, constantly falling around each other. Like binary stars. You could see Delta Vega from Vulcan, and Vulcan from Delta Vega, and Vulcan still would have no "moon".
Vulcan, having a thin atomosphere experiences desert conditions. Hot and arid during the day, cold at night. Delta Vega seems to have a thick atomosphere, creating a frozen 'nuclear winter' type planet. An ideal companion world to Vulcan. Fire and Ice.
But that's all straight out of my ass...but makes sense to me me. House agrees: 'It fits.' Ali ne objasnjava zasto je Delta Vega u filmu zaledjena, a u TOSu nije dašo je napisao/la: MacGyver je napisao/la: To je ponovo teorija multiverzuma... Recimo da svaki covjek u sekundi moze napraviti 20 razlicitih pokreta, a ima 7 miljardi ljudi, znaci da svake sekunde nastaje 140 miljardi novih svemira... a to je samo ako gledamo Zemlju, a ne sve ostale aliene... Ako tako gledas, mozes reci da Nero nije dosao iz "naseg" ST svemira, nego iz nekog koji se isti do najsitnijih detalja, samo sto npr. Janewayica ne pije kavu nego coca colu... I sad, ako tako gledas, mozes reci da je ovaj nas netaknut, a da je unisten taj gdje Janewayica pije colu... ali to mi je nekako glupo... Onda mozemo misliti "koga briga ako je Jadzia poginula, i tako ima beskonacno mnogo svemira gdje je ziva"... recimo... i to bi bilo točno i to jest... e sad...pobaj gledat naš svijet... ovaj kakav jest.... mi ne proživljavamo ni budućnost ni prošlost.... dakle postoji samo jedan trenutak koji se iznova proživljava... i kad integriraš onda dobiješ pravac.... ili bolje reć kad sumiraš onda dobiješ pravac....koji predstavlja time line....e sad recimo da oni imaju mogućnost vratit se u prošlost.... samo njihovo prolaženje...dakle samo otvaranje portala dovodi do novog svemira...jer su već zauzeli prostor koji je prije zauzimalo nešto drugo.... dkale...mo možemo reć...da je jadzia živa u nekom drugom svemiru...ali ojem ne znamo.... i to se može smatrati vječnim životom...boljim mjestom..rajem...svijet u kojem mi postojimo na drugačiji način.... no već ulazimo u filozofske rasprave....dakle ima neloginosti...ali sama ideja vrmenskog putovanja i posljedica je rlativno dobro napavljena.... stoga, nažalost morat ćeš se žalit na nešto drugo.... Ne kuzim bas najbolje sta hoces reci... Ako sam dobro skuzio, postoji beskonacno mnogo svemira, i sad kad se oni vrate u proslost stvore novi svemir? Ili kako? Po mom misljenju, kad se vrate u proslost i nesto promjene, onaj timeline iz kojeg su dosli mora biti promjenjen... Ustvari, u to sam siguran, jer se inace nitko nebi brinuo o mjenjanju proslosti... E sad, jedino objasnjenje koje kolko tolko drzi vodu je da su Nero i Spock iz buducnosti ustvari iz nekog drugog timelinea, koji je slican onom u kojem su se odvijali TNG, TOS, DS9 i Voyager, ali ne isti. I samim time, taj timeline iz kojeg su dosli Spock i Nero je unisten, a onaj TNG timeline nije... a to onda moze znaciti da Romul u orginalnom, TNG timelineu nije unisten
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sub 09 svi, 2009 10:37 pm |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
MacGyver je napisao/la: E sad, jedino objasnjenje koje kolko tolko drzi vodu je da su Nero i Spock iz buducnosti ustvari iz nekog drugog timelinea, koji je slican onom u kojem su se odvijali TNG, TOS, DS9 i Voyager, ali ne isti. I samim time, taj timeline iz kojeg su dosli Spock i Nero je unisten, a onaj TNG timeline nije... a to onda moze znaciti da Romul u orginalnom, TNG timelineu nije unisten To za sad ne znamo, možda bude riječi i o tome u nekom daljnjem nastavku.
| sub 09 svi, 2009 10:39 pm |
|
 |
|
Lieutenant
|
pogledao film...preumoran da previše brbljam o filmu, ali samo da kažem DOBAR JE  ..nije savršen jesam našao dosta rupa...a sada bježim na odmor  ..ostatk se piše sutra 
_________________ What's the miracle, if life itself is not? Who am I to praise it's worth With a hymn?? I may stumble over words that I forgot, Just as life itself will slowly begin.
|
| sub 09 svi, 2009 10:42 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
MacGyver je napisao/la: Ali ne objasnjava zasto je Delta Vega u filmu zaledjena, a u TOSu nije
Razlika u dijelu planete na kome se radnja odvija u TOS-u u odnosu na ST XI, plus razlika u godišnjem dobu (kao na Akrtiku ljeto-zima)?
Benedikt XVI
|
| sub 09 svi, 2009 10:44 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Miroslav je napisao/la: MacGyver je napisao/la: Ali ne objasnjava zasto je Delta Vega u filmu zaledjena, a u TOSu nije
Razlika u dijelu planete na kome se radnja odvija u TOS-u u odnosu na ST XI, plus razlika u godišnjem dobu (kao na Akrtiku ljeto-zima)? Moguce, zaboravio sam na to btw 
|
| sub 09 svi, 2009 10:57 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Zamolio bih vas da se suzdržite od vrijeđanja i prepucavanja.... to ne ide samo macgyvera nego i Bricka i "se**š, no_name.zg i "seru**anje", Miroslavavovo o "p**detinma" itd... I nema razloga da se o vremenskim paradoksima ili da li je ili nije reebot ne raspravlja, ipak to zanima više ljudi...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 09 svi, 2009 11:03 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Šta da ja još iskomentiram nakon što ste vi sve već iskomentirali  Uuspio sam gledati na Spocka ne kao na Sylara  , Kirk bio sasvim solidan, s obzirom da je u filmu prikazano da je imao drugačije djetinjstvo, i postao je drugačija osoba. Uhura i Spock - bilo je i početkom TOSa poneka scena koja bi dala naslutiti da bi između njih dvoje moglo nešto biti. Samo kako će Spock obnavljati vulkansku rasu ako će mu djeca biti samo 1/4 vulkanci? Dojmilo me se što je ovo čini mi se prvi ST film u kojem su pokazali i scene u kojima se u svemiru ništa ne čuje - jer se zvuk ne širi vakumom - sve dok ne dođu do atmosfere. I zgodno izgleda ulaženje brodova u warp, podsjeća na FTL drive iz BSG-a. A cijela zavrzlama oko putovanja kroz vrijeme - nakon što je projekcija završila, već smo sat vremena nakon toga u pivnici počeli razglabati o vrstama putovanja kroz vrijeme, vremenskim paradoksima i sl.... sad se ta i i slična razmišljanja i rasprave nastavljaju i ovdje Timetravel čini okosnicu filma i nije mi čudno što se to toliko komentira. Raspravljalo se je žućno i o drugim timetravel epizodama i filmovima, pa nema razloga da se ne raspravlja i o ovome,... pogotovo jer su "ulozi" veći (reboot, "stari" svemir vs "novi" svemir i sl  )
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| sub 09 svi, 2009 11:25 pm |
|
 |
|
Lieutenant
Pridružen/a: pon 30 ožu, 2009 9:29 pm Postovi: 176 Lokacija: sitting on a toalet Spol: Muški Naj Serija: ENT
|
ko što napisah već zar nije moguće sljedeće? pa u jednom tajmlajnu unište nera i dođe do tng famoznog kanona a u drugom ne dođe do ovogno_name.zg je napisao/la: i sad pitanje za sve oko tajmlajna: zar nepostoji mogućnost, da se u nekom tajmlajnu kirkov ćale spasio, i da je brod imo autopilot, i da se zakuco u nerov čamac i uništio ga? i po tome stari kanon osto živ? ha? ha? ha? ha?
_________________ Mr.bobo is my slave... I'm renting him for 20€/h
|
| sub 09 svi, 2009 11:42 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
ta rasprava oko svega ovog putovanja u proslost, timelinea i trilijune paralelnih svemira mi diže kosu! OK, ovo je novi timeline i bolje da je tako, jer bi vjerojatno s filmom nesto smrdali u "starom Treku"...ovako "novi Trek" ima svoj novi početak kako sam film kaze "The Future Begins" i nije nista smrdano s "starim Trekom" koji je nastajao zadnjih 40ak godina... Ovo sa Archerom i ENT-om, dajte ljudi, pa necete valda opet pocet s tim...o tome se raspravljalo već godinama...i sada opet bi bilo presmjesno pocimati... ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
| ned 10 svi, 2009 7:12 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|