|
Sada je: čet 25 lip, 2026 8:47 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 4x15 - Sons of Mogh
Sons Of Mogh (Moghovi sinovi)Sezona: 4 Epizoda: 15 Datum premijere: 12.2.1996. Prikazano na HRT-u: 19.02. 2009 Scenaristi: Ronald D. Moore Redatelj: David Livingston Stardate: 49556.2 Gostujući Glumci:Tony Todd - Kurn Robert Doqui - Noggra Dell Yount - Tilikia D. Elliot Woods - klingonski časnik Kratak sadržaj: preuzeto iz ST centraWorfov brat Kurn neočekivano dolazi i pitajući Worfa da ga ubije. Objašnjava mu da otkako je Worf protiv Klingonskog Carstva na strani Federacije, Kurn i njegova obitelj prognani su iz domovine. Izgubivši sve, svoju čast može povratiti preko Mauk-to'Vora, rituala smrti, kojeg može izvesti jedino Worf. Worf nerado ipak odlučuje poštivati želju svog brata i kobno ubada Kurna. Odo i Dax silom upadaju na vrijeme da teleportiraju Kurna u ambulantu.Detaljnije informacije:memory-alpha
| čet 19 vel, 2009 1:58 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Re: 4x15 - Sons of Mogh
Nema vise kurna u star treku :/ Klingoncima je ocito smrt ritual zivota i zapravo su cesto kukavice , nikako ratnici , znam da je kurnu tesko palo bit odbacen od svojih i biti "necastan" ali svejedno je samoubojstvo i trazenje od worfa da ga ubije , slabo rijesenje za situaciju iz koje se moze izac Worf je pokazao svoju slabost prema obicajima u zelji da ispuni bratovu zelju zamalo je postao ubojica , malo me ovo podsjeca na TNG epizodu gdje worf trazi od rikera da ga ubije ali ovaj to odbija , samo ode worf nije odbio ispunit zelju kurnu na pocetku , kasnije nakon sto je dax sve sprijecila , worfa je uhvatila griznja savjesti i ljudsko gledanje Sisko je sa pravom bio bjesan jer ipak neke kulturne razlike idu predaleko i nedopustive su , kompromisno mie rijesenje okey, iako to znaci ad nema vise kurna u seriji Ovaj pokusaj klingonske nepotebne eutanazije mi je bezvezan 9 Iako mislim da bi tema bila bolja da worf sam sebe zaustavi usred obreda , pa da ga kurn optuzi da nije klingonac 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 19 vel, 2009 2:51 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Jadzia i Worf se malo fajtaju u holodecku. Kurn dolazi na postaju i od Worfa traži mauk-to 'Vor
Klingonci imaju odličan dizajn bodeža... baš mi se sviđaju...
Worf nije uspio ubiti Kurna, Jadzia se ispriječila.. Sisko je bio lud kad je to čuo...
Klingonci su nekaj fantazirali s minama oko bajoranskog područja, no ekipa ih prokuži i Defaintom sve to raznese...
...na kraju Kurnu izbrišu pamčenje i promijene identitet... ...a bolje imati brata koji te ne poznaje, neko nikakvog brata uopće...
...ok epizoda... 6
| čet 19 vel, 2009 2:53 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Da , stvarno im je propalo to sa minama 
|
| čet 19 vel, 2009 3:00 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
captain je napisao/la: Da , stvarno im je propalo to sa minama  ...a neznam kaj se događa s klingoncima... no postali su bezvezni... ...ratuju na nekakve podmukle i nelogične načine... ...dobivaju po nodu redovito... ...bore se ko curice...
...njah, klingonci nis ko što su nekad bili...
| čet 19 vel, 2009 3:12 am |
|
 |
|
Make it so
|
Osli na kvasinu Klingonci su nekakav paradox , smatraju se casnima a nemaju u sebe nista casno , ratnici a skoro ih svaki ozbiljniji napor od strane fedsa pobijedi 
|
| čet 19 vel, 2009 3:16 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Opet ocjena 7. Ne sviđa mi se baš kako je to sve završilo sa worfovim bratom ali ipak.
|
| čet 19 vel, 2009 12:34 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
7 ocjena
| čet 19 vel, 2009 1:35 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ocjena 7, jer epzoda nije loš, ali nije mi baš ni nešto posebno dobra. Malo mi je glup taj Klingonski ritual, jer nema nikakve koristi ak netko počini samoubojstvo zbog progonstva Ja bih rađe onda stao uz Federaciju i pokorio one koji su me prognali (to mi se čini puno časnije od kukavičkog suicida).
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| čet 19 vel, 2009 1:40 pm |
|
 |
|
Felis Minor
Pridružen/a: pet 19 ruj, 2008 8:03 pm Postovi: 2937 Lokacija: Heterotopija <3 Opis Stanja: namjerila se kosa na brus Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
|
Ovo sa samoubojstvom... moguće je da su Klingonci nekakva verzija Rimskog carstva. Rimljani su samoubojstvo smatrali časnom smrću. Zapravo, cijeli taj koncept časti podsjeća me na rimsku virtus. Ne vidim ništa bezveze u suicidu zbog progonstva, pa Sokrat je radije popio kukutu nego otišao iz Atene. Osim toga, Klingonci su jako vezani uz svoje korijene, rasu, obitelj, dom itd. Moguće je da im život jednostavno prestane biti život kad bez toga ostanu. Zapravo, Kurnova želja za samoubojstvom sve mi je logičnija!
_________________ Miruj u njih. Kako znadu rade, a da znadu, bilo bi ih sram; želi radje, grudi kad ohlade, da ne bude tako nam.
Hugo Badalić, Otkud pjesan?
|
| čet 19 vel, 2009 5:59 pm |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
ocjena 8 

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| čet 19 vel, 2009 6:07 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Točkica je napisao/la: Ovo sa samoubojstvom... moguće je da su Klingonci nekakva verzija Rimskog carstva. Rimljani su samoubojstvo smatrali časnom smrću. Zapravo, cijeli taj koncept časti podsjeća me na rimsku virtus. Ne vidim ništa bezveze u suicidu zbog progonstva, pa Sokrat je radije popio kukutu nego otišao iz Atene. Osim toga, Klingonci su jako vezani uz svoje korijene, rasu, obitelj, dom itd. Moguće je da im život jednostavno prestane biti život kad bez toga ostanu. Zapravo, Kurnova želja za samoubojstvom sve mi je logičnija! Istina, ali se Kardasijanci ne bi tako ponijeli. Oni bi se borili za svoja prava i to je još jedan u nizu razloga zbog kojeg su mi najdraža rasa
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| čet 19 vel, 2009 6:43 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Tockice to su kulturni paradoxi a ne logicnosti 
|
| čet 19 vel, 2009 6:45 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: uto 09 pro, 2008 11:31 pm Postovi: 2424 Lokacija: OSIJEK Spol: Muški Naj Serija: ENT Opis Stanja: Asimiliran !
|
Sovereign je napisao/la: Ocjena 7, jer epzoda nije loš, ali nije mi baš ni nešto posebno dobra. Malo mi je glup taj Klingonski ritual, jer nema nikakve koristi ak netko počini samoubojstvo zbog progonstva Ja bih rađe onda stao uz Federaciju i pokorio one koji su me prognali (to mi se čini puno časnije od kukavičkog suicida). osobi je unisten zivot totalno ,nema buducnosti nikakve . ljudi cine samoubojstva i za manje stvari tipa .ostavila ga cura 
| čet 19 vel, 2009 7:15 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Početak s Worfom i Jadziom u holodecku je bio fora, iskre pršte na sve strane.  Klingonci opet dokazuju koliko su zatucani i meni neshvatljivi. Mislim, Kurn je izgubio čast po ko zna koji put već i gotovo, ubij me... kraj, nema više smisla živit. Gluposti. Ti klingonski običaji mi nikada neće uć u glavu. Pa ono, bori se, radi nešto, povrati obiteljsku čast.  A ovo da su Klingonci nečasni, pokvareni, nikakvi ratnici, babe... to trubim već dugo vremena. Rijetki su Klingonci baš pravi Klingonci.  Epizoda mi je nekako i tužna na kraju, Worf opet ostao sam. Ajd Jadzia je tu, al opet... bez obitelji. 4 od 1 je napisao/la: osobi je unisten zivot totalno ,nema buducnosti nikakve . ljudi cine samoubojstva i za manje stvari tipa .ostavila ga cura  Takva samoubojstva nisu nikakav običaj/ritual ili nešto slično kao što je ovo kod Klingonaca. 

|
| uto 24 vel, 2009 12:36 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|