|
Sada je: čet 30 srp, 2026 7:25 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Rasprave o konvencijama i cijenama konvencija
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
 Rasprave o konvencijama i cijenama konvencija
Mozda bi vodstvo Sfere trebalo razmisljati o nekoj drugoj lokaciji odrzavanja Sferakona 2008, gdje cjena prostora nece biti toliko velika, te da se na neki nacin smanji cjena originalne ulaznice pa uopce nece biti potrebe za prepiranjem...
| pon 31 ožu, 2008 8:51 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Sferakon 2008
Chaky je napisao/la: stvarno je u zadnje vrijeme, ako sto izitpajn vrlo dobro zna  , sve vise kriticara sferakona i cesto se specijalni kriteriji koriste kada je sferakon u pitanju... a drugima se oprasta sve i svasta ... Sto se mene tice, to je zato jer se Sferakon jos uvijek "reklamira" kao najveca konvencija u Hrvatskoj (a Istrakon je u najmanju ruku isto toliko "velik") pa kad sami sebi daju takvu titulu, i red je da su pod povecalom  @Chaky - i meni je zanimljiva ideja da se moze dobiti ulaznica bez knjige. Ima ljudi koji ce samo doci gejmat i sudjelovat u nagradnim igrama i sl.. a citanje SFa ih i ne zanima previse. Znao sam par puta zvati ljude da dodju vidjeti o cemu se radi na Sferakonu i uglavnom su odustajali kad su saznali kolika je cijena. Njima zbilja nista ne bi znacilo to da li bi dobili tu knjigu ili ne... steta je sta se ne misli na nove posjetitelje, koji bi se nastavili vracati ako bi im se svidjelo prvi put... BTW, meni osobno nije problem.... ja sam npr. na Istrakonu kupio akreditaciju (za sva 3 dana!) tek u nedjelju popodne prije nego sam krenuo doma!  @Shadowmaster - tesko pitanje je to za promjenu lokacije, vjerujem da se ni clanstvo SFere ne moze tako lako oko toga dogovoriti 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 31 ožu, 2008 11:37 pm |
|
 |
|
luda baba
Pridružen/a: čet 30 kol, 2007 11:53 pm Postovi: 1471 Lokacija: Middle-Earth
|
 Re: Nema besplatnih ulaznica za Sferakon 2008?
Shadowmaster je napisao/la: Mozda bi vodstvo Sfere trebalo razmisljati o nekoj drugoj lokaciji odrzavanja Sferakona 2008, gdje cjena prostora nece biti toliko velika, te da se na neki nacin smanji cjena originalne ulaznice pa uopce nece biti potrebe za prepiranjem... a koji bi ti to prostor predlozio??? 
| pon 31 ožu, 2008 11:42 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
SC, Boogaloo, Močvara (prije zatvaranja), Boćarski dom, Velesajam...
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| pon 31 ožu, 2008 11:51 pm |
|
 |
|
luda baba
Pridružen/a: čet 30 kol, 2007 11:53 pm Postovi: 1471 Lokacija: Middle-Earth
|
modesty blaise je napisao/la: SC, Boogaloo, Močvara (prije zatvaranja), Boćarski dom, Velesajam... SC mozda Boogaloo i Mochvara - nije to koncert-tipa dogadanje Boćarski dom, Velesajam - to su ti jeftinije opcije od FER-a?!?
| pon 31 ožu, 2008 11:53 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
znam kakvo je događanje.  dvorane se mogu prilagoditi tome. nego, u boćarskom su bili, recimo sajmovi karijera i neke izložbe, flora art i nije se ništa plaćalo.
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| uto 01 tra, 2008 12:03 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
Cvicek je napisao/la: Chaky je napisao/la: stvarno je u zadnje vrijeme, ako sto izitpajn vrlo dobro zna  , sve vise kriticara sferakona i cesto se specijalni kriteriji koriste kada je sferakon u pitanju... a drugima se oprasta sve i svasta ... Sto se mene tice, to je zato jer se Sferakon jos uvijek "reklamira" kao najveca konvencija u Hrvatskoj (a Istrakon je u najmanju ruku isto toliko "velik") pa kad sami sebi daju takvu titulu, i red je da su pod povecalom  di se tako reklamiraju?
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 01 tra, 2008 12:07 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Chaky je napisao/la: Cvicek je napisao/la: Sto se mene tice, to je zato jer se Sferakon jos uvijek "reklamira" kao najveca konvencija u Hrvatskoj (a Istrakon je u najmanju ruku isto toliko "velik") pa kad sami sebi daju takvu titulu, i red je da su pod povecalom  di se tako reklamiraju? Recimo u intervjuima medijima...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| uto 01 tra, 2008 12:14 am |
|
 |
|
Captain
Pridružen/a: pon 22 lis, 2007 2:12 pm Postovi: 476 Lokacija: Đakovo Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Biti će bolje!!!
|
To su samo markentiške fore, to se nas ne bi trebalo ticati... Znate ono... najpoznatiji, najbolji, največi hrvatski iluzionist! 
| uto 01 tra, 2008 12:17 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Sto se mene tice Sferakon moze biti i na travi ako ne pada kiša i ako je lijepo vrijeme, no pretpostavljam da gamerima to baš nebi pasalo jer oni trebaju neki zatvoreni prostor da bi igrali igre. Dok bi recimo Larperi profitirali sa otvorenim prostorom, no ako je vec dogovoren Fer dogovoren je tu se sada vise nis nemre promjeniti jer su ljudi vec navikli na Fer. Ja sam isto za ovu soluciju bez knjige pa opet se to spominje svake godine pa nam se opet uvaljuje ta knjiga. Zato ako se mene pita ja bi dosao samo u subotu i bio cjeli dan tamo. Nasli bi neki kotao i ugrijali bi Earl Grey čaj i pili bi ga cjeli dan tamo i bilo bi mi zanimljivije od bilo cega na Sferakonu jer mi je svake repriza prosle godine, sa jedinom varijantom da je prosle godine muzika bila trunkicu jaca na recepciji i da su se ovi pisci bunili da im je i to prejako, a nakraju je ipak bio neki improvizirani koncert na kraju hodnika pa se nitko nije bunio na buku... pa sam zakljucio da je ipak neki paradox na kraju ispao... tako da me bas zanima da li ce ove godine bit koji bolji koncert na kraju hodnika...
| uto 01 tra, 2008 12:19 am |
|
 |
|
Cadet 1st year
|
Shadowmaster je napisao/la: Mozda bi vodstvo Sfere trebalo razmisljati o nekoj drugoj lokaciji odrzavanja Sferakona 2008, gdje cjena prostora nece biti toliko velika, te da se na neki nacin smanji cjena originalne ulaznice pa uopce nece biti potrebe za prepiranjem... Vjeruj mi, kolike su cijene po Zagrebu za bilo što, ovo je mila majka. Isto tako, da ne spominjemo reputaciju i poslovnost, ovdje znamo da nas neće istjerati tek tako, a da sad uletimo u neki drugi prostor, tko ti može garantirati da se dogodine neće promijeniti vlasnik/vlast/bilošto. Prednost FER-a nije to što je tamo SFeraKon ugovoren za ovu godinu, nego možemo razumno pretpostaviti beyond reasonable doubt da isti aranžman vrijedi i ubuduće. Chaky je napisao/la: mozda bi bila fora imati opciju jeftinija ulaznica ... ali bez knjige... izitpajn, pretpostavljam da ovo bas i nije originalna ideja pa me zanima zasto je nije moguce/se ne zeli ostvariti? Objasnili su mi i zvučalo je vrlo logično, ali da me režeš ne bih to sad znao ponoviti. Materijalni argument je da bi to pojeftinilo stvar za 10 kuna. Psihološki, hej, SFeraKon je započeo kao književna manifestacija, za ljude koje zanima pisani SF, a ne kao pučka veselica, imamo svoju ađendu, zna se što želimo, što nas zanima, zašto smo tu itd. itd. Koga to ne zanima, jednostavno je na krivom mjestu. Sorry. Osim toga, jednodnevni ulaz je za subotu prošle godine bio 50 kuna, za petak i nedjelju 40, a kako je dan prolazio, suma je bila manja. Mislim da su u subotu poslije 15h naplaćivali 40 kn, a nakon 18h 30kn, kao, što ćeš plaćati cijeli dan ako je pola već prošlo. Ali nemojte me držati za riječ. Financije se uvijek ugovaraju u zadnji tren, ali uvijek je sve tu negdje, 10 kn simo ili tamo. Fascinira me kolikim ljudima tih deset kuna znači nešto oko čega se treba batrgati, a onda odu u Kasandru i bez treptaja spičkaju 30 kn na kavu i pivu. Cvicek je napisao/la: Sto se mene tice, to je zato jer se Sferakon jos uvijek "reklamira" kao najveca konvencija u Hrvatskoj (a Istrakon je u najmanju ruku isto toliko "velik") SFeraKon je objektivno najveći jer na njega dođe najviše ljudi, što je posljedica lokacije: centar Zagreba. Uvijek će biti ljudi kojima se ne da ići u Istru da je tamo ne znam kakav raskošni festival, a na SFeraKon će doći da je ne znam kakva bijeda. To je tako. Citat: pa kad sami sebi daju takvu titulu, i red je da su pod povecalom  Yeah, right Citat: Znao sam par puta zvati ljude da dodju vidjeti o cemu se radi na Sferakonu i uglavnom su odustajali kad su saznali kolika je cijena. Njima zbilja nista ne bi znacilo to da li bi dobili tu knjigu ili ne... steta je sta se ne misli na nove posjetitelje, koji bi se nastavili vracati ako bi im se svidjelo prvi put... Jako ne vjerujem u to. Uvijek se može doći u subotu navečer kad je cijena definitivno manja od 50 kuna (bar je dosad bila) i vidjeti. A besplatno, da prostiš, jednostavno ne funkcionira. Ja ne bih imao ništa protiv da svi članovi USS Croatije uđu besplatno na SFeraKon kad bismo imali garancije da će vaša udruga pokriti sav minus koji na kraju budemo imali. Jeste li spremni pljunuti nekoliko tisuća kuna? E, pa, nismo ni mi. Citat: tesko pitanje je to za promjenu lokacije, vjerujem da se ni clanstvo SFere ne moze tako lako oko toga dogovoriti  Nije se problem dogovoriti, možemo se mi dogovoriti da će budžet za SFeraKon biti 50.000 kuna i kvit  Ali što ćemo kad realnost ima drugačije planove Inače, netkoje spomenuo SC. SFeraKon '94. je bio u SC-u i od tada se tamo ne pojavljujemo zbog stanovitih, khm, financijskih repova izazvanih pogrešnim procjenama  Duga i zabavna priča, ali nije za javni medij Shadowmaster je napisao/la: tako da me bas zanima da li ce ove godine bit koji bolji koncert na kraju hodnika... Imali smo neku poluideju-poluponudu da dođe jedan romski bend. Onda nam je palo na pamet da ih stavimo u lance i zovemo "Romulanci" te tako opravdamo esefičnost događaja, ali smo zaključili da im se to najvjerojatnije ne bi svidjelo 
|
| uto 01 tra, 2008 2:31 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
Izitpajn je napisao/la: SFeraKon je objektivno najveći jer na njega dođe najviše ljudi, što je posljedica lokacije: centar Zagreba. Smije li se znati broj ljudi koji su posjetili prosli Sferakon? Pretpostavljam da se lako nadje otprilike tocan broj na temelju prodanih/podjeljenih ulaznica. Izitpajn je napisao/la: imamo svoju ađendu, zna se što želimo, što nas zanima, zašto smo tu itd. itd. Koga to ne zanima, jednostavno je na krivom mjestu. Sorry. Izitpajn je napisao/la: Uvijek će biti ljudi kojima se ne da ići u Istru da je tamo ne znam kakav raskošni festival, a na SFeraKon će doći da je ne znam kakva bijeda. To je tako. Fair enough... Ali cu te citate svejedno zapamtiti Izitpajn je napisao/la: Cvicek je napisao/la: pa kad sami sebi daju takvu titulu, i red je da su pod povecalom Yeah, right Ne slazes se s time? Mislim da kon ciji organizatori tvrde da je najveci, koji se odrzava vec 20ak godina (?) i ciji organizatori su ozbiljniji ljudi upuceni u fandom treba ocekivati vecu dozu kritiku na propuste od npr. Domikona koji je radila ekipa daleko u Slavoniji, koja skoro i nije posjecivala druge konvencije, ali su imali motivaciju napraviti takvo dogadjanje i u svom gradicu (i to su ostvarili za visestruko manje love i jos je cuga i klopa bila skoro besplatna, a da ne spominjem ostale ustupke za vozace i sl  ). Izitpajn je napisao/la: imamo svoju ađendu, zna se što želimo, što nas zanima, zašto smo tu itd. itd. Koga to ne zanima, jednostavno je na krivom mjestu. Sorry. Ja kao sto sam rekao, nije mi sada problem za tih 70 ili 100kn... ali eto... znam kako je meni bilo prije 6-7 godina kad sam dvojio da li da odem na Sferakon ili van (tada nisam bio toliko zainteresiran za konovanje kao danas).... pa sam se nekak provukao bez ulaznice i cijelu subotu izbjegavao redare, tako da za tih 50kn mogu jos platiti pivu i upad u Mochvaru  Izitpajn je napisao/la: Imali smo neku poluideju-poluponudu da dođe jedan romski bend. Onda nam je palo na pamet da ih stavimo u lance i zovemo "Romulanci" te tako opravdamo esefičnost događaja, ali smo zaključili da im se to najvjerojatnije ne bi svidjelo Fora ideja  Ja osobno preferiram rock tako da mi je Istrakon radi toga zakon, i takav zavrsetak mi uvijek bude dobar (ponekad i previse dobar  ) Izitpajn je napisao/la: Jako ne vjerujem u to. Uvijek se može doći u subotu navečer kad je cijena definitivno manja od 50 kuna (bar je dosad bila) i vidjeti. A besplatno, da prostiš, jednostavno ne funkcionira. Ja ne bih imao ništa protiv da svi članovi USS Croatije uđu besplatno na SFeraKon kad bismo imali garancije da će vaša udruga pokriti sav minus koji na kraju budemo imali. Jeste li spremni pljunuti nekoliko tisuća kuna? E, pa, nismo ni mi. Citirao si mene... da ne bude zabune, ja govorim samo iz svog gledista, ne kao glediste udruge (niti sam u predsjednistvu...) Kritiziram ja i svoju Udrugu sasvim dovoljno tak da nemoj misliti da je moje komentiranje bilo kakav napad na Sferakon 
|
| uto 01 tra, 2008 3:55 pm |
|
 |
|
Ensign
|
kako sam uspio propustiti ovaj topik? uglavnom, da i ja kažem koju... ovo što napišem nije moje kritiziranje bilo koje udruge ili kona. vidio sam da je netko napisao kako su se frendovi žalili da bi došli vidjet o čemu se radi ali im je puno dat za upad 90 ili 70 čuna na sferakon di su doma. istrakon je u p.m. i košta 100 kn minimum (budući se dižu lagano cijene svake godine vjerojatno da će ići i gore) samo za biti u pazinu. a put je barem još toliko. i baš se ne žale da im je to puno (ok, ne ti isti, ali ljudi općenito). s tim da na sferkonau dobiješ i zbirku. koliko god nekome književnost bila odbojna. a vjerujem i da se od upada pokriva i tiskanje zbirke. dakle.. ko voli nek izvoli isto tako se navodno masu ljudi u rijeci žalilo da im je 50 kn dat za upad na rikon. pa sad... neka je kriterij kvalitete i cijena upada, uvijek se žale da im je puno. s tim da rikon i sferakon imaju opciju i za 1 dan pa ako ti se sviđe super ako ne, nisi dao toliko love. ja sam spizdio na živce s jednim tipom koji je htio doći u petak u 00:05 al da plati samo za jedan dan (jer je službeno počela subota) za sferakon ne znam ko sve dobiva i kako free upad, ali vjerujem da ne pljačkaju ljude. ionako, složi nešto od programa i imaš free upad s tim da imam dojam da sferakon ima nešto više kriterije od istrakona koji opet ima više kriterije od nas (zasad). ovo će sad možda djelovat i kao reklama ali na rikonu je od 300 ljudi koji su bili tamo, 120 imali free upad na ovaj ili onaj način, 100tinjak popust jer su se prijavili kao grupa a ostatak je platio punu cijenu za jedan dan ili vikend. pa sad računaj... i opet se žale na cijenu... a još kao dodatak imamo ekipu koja nama daje fine argumentirane kritike kako smo složili dobru pijanku ali loš kon, dok s druge strane o pazinu pričaju da mada nema programa i ništa se nezna (kojih tjedan dana prije početka) nije ni bitno jer je jebeno tamo budući je to zakon pijanka i jedva čekaju... pa sad ti zadovolji sve panjeve blab, možda sam i skrenuo oftopik... ali vratite me 
| uto 01 tra, 2008 4:42 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Dakle sto se iz svega ovoga moze izvuci:
- vecina ljudi dolazi na konove samo da se zabavi - 98% njih smatra da bez dobre pijanke nema dobre zabave - nekolcina dolazi tamo radi druženja a ne radi tematike ili igri i briga ih je za sf i ostale žanrove - neki su se fakat došli igrati i ne podnose alkohol ni cigarete - neki uletavaju samo zbog filmiskih projekcija - poneki su culi da ima neki lan party u podrumu pa se ne micu od tamo - ostali ni neznaju da ovo postoji, pa nisu ni dosli - mnogo njih želi sudjelovati u realizaciji programa no nemaju buđeta da bi ga ostvarili - neki bi mogli i na predavanja no misle da ce im to oduzet previše vremena od cuganja i zabave..
... i sad ti napravi kombinaciju koja vrijedi za sve profile ljudi koji dolaze na konove. I na kraju ce se uvijek naci netko tko nije zadovoljan i netko tko je prezadovoljan, a opet moze biti i kombinacija da nitko ne ostane zadovoljan. Zato je bitno na vrijeme sudjelovati u programu prije finalnih dogovora i praviti ankete, te pitati ljude što žele raditi na konu. E i onda ih treba iznenaditi, od samog ulazka na kon ih treba aktivirati, a ne samo turnuti program u ruke i cao, jer ako nema razglasa, muzike, cuge, igrati se ljudi mogu i u prostorijama udruge i za 0 kn. Sam smisao kona nestaje ako se ljudi na konu i dalje djele u skupine kako su i došli. Najgorije je kad se nesto improvizira u zadnji cas, ispadne ofrlje i to ofrlje nas po meni prati vec godinama... pa osobno izbjegavam neke neke dane na konu... poput nedjelje.... koja je tamo samo radi ciscenja standova... na istrakonu se pokusalo sa tombolom to popravit no koja svrha tombolje ako bus ide u 12:00....
| uto 01 tra, 2008 5:53 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
pa ovisi sto rikon zelit biti... pijanka poput istrakona ili "tradicionalna" SF konvencija poput Sferakona... ili izmisliti nesto trece... ako ce biti pijanka poput istrakona onda nek vas ne diraju komentari da ste pijanka... jeste i kome ne pase ne mora dolaziti ako ce preferirati "ozbiljniji" (u nedostatku bolje rijeci) SF sadrzaj poput sferakona onda takodjer nek vas ne diraju biti oboje (i pijanka i "ozbiljni") a dobri je skoro pa nemoguc posao... oni koji preferiraju pijanke ce vam reci da je bilo dosadno... "sve samo neka predavanja i sl" a oni koji preferiraju "ozbiljnije" ce vam reci da to nije bila konvencija nego organizirano opijanje ... i svi ce biti nezadovoljni... ali ako uspijete oboje ostvariti paralelno... kapa dolje 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 01 tra, 2008 5:53 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|