Neozbiljna verzijaovaj dio reporta ne mora nužno imati nikakve veze sa stvarnim ljudima i događajima
...
Došao ja s dva glavna questa: otići na što više predavanja usput pijući što više piva i drugih tekućina

Sidequest je bio izbjegavati pretjeranu angažiranost na štandu, uslikati nešto fotki i koristiti svaku priliku za komentar MLJO u udruzi
Odmah nakon parkiranja uspio sam već dvije stvari: pridobiti ekipu da nosi stvari iz auta, i usput apdejtao Mirnu o napredovanju svoje opće teorije društvenih odnosa u udruzi
Komentirao novopristiglog Anta i njegovu angažiranost oko djelovanja udruge

Skužio sam da mi fale kokice kad je Dr.Jones uletjela na scenu u kojoj je Ant skočio na stolac, pa Dašo ili ko već na njega i na kraju i razmišljao kako im je falilo tako malo od ulaska u legendu kao ljudi koji su radi svoje ljubavi jednim udarcem uništili i konzolu i laptop i projektor

Negdje nakon 2. pive, pojavila se je i Dejanira.
Za ovaj kon je nabavila novi outfit, ili se bar ne sječam da sam ju u tome vidio... no nije da je to sad nešto bitno.
Ono što je bitno za pripomenuti je u stvari uživo majica izgleda puno više zgužvana nego na slici

I tako da odoh ja po još jednu pivu,
da zaboravim na zgužvanu Dejaniru

Predavanje o Transhumanizmu je bilo okej - pive je bilo dozvoljeno za nositi.
Minus je bio što su predhodne pive počele djelovati, tak da mi se počelo pišati za poluditi
Ali izdržao sam s odlaskom duže nego Ant
Poslije sam se nakon uberolakšanja vratio još malo odmoriti na predavanje, pa onda dalje...
Nakon koje pive, bio je tu Sferakonski survivor.
Ja sam cijeeeelu večer pokušavao realizirati plan da imamo ženski tim na survovoru, da ih nekako nagovorim.... i već sam uspio pridobiti Normu i Dejaniru, i taman obrađivao i Hrčku,.. da bi mi plan upropastila Mirna koja je morala ići doma

Tko je u Survivoru pobjedio nisam skužio, jer su se svi okupili uokolo, i da nisam znao da natjecanje traje, mislio bi da je to opet neki performans ko onak koji je bio kod nas na štandu...

Istodobno su se Suiki i Sov divili liku s puškama, i pokušavajući biti isto cool kao i on, nabavili te iste puške i s njima se naganjali okolo po Sferakonu

Da izbjegnem pospremanje štanda, pobjegao sam van gdje sam naišao na Suikija, Dejanire, Sova, Gaše i ostalih, ...
Uglavnom, saznajem da je ekipa malo dalje od njih proglasila da Ent nije trek, što je naročito pogodilo Suikija i Sova, skučeno su sjedili na onim ogradicama i pjevali borbene u čast Entu

("Faith of the heart" i sl)
Govorim Gaši da bi ih trebalo tući
Našto Gašo skoči na mene i drži me, ne dajući mi da se pomaknem, da ne bih ni slučajno krenuo na njih
I tak sam skužio da Dejaniru i ostale strašno nasmijava Gašo koji me sprečava da njih četvoricu idem tući, pa sam performans ponovio još desetak puta

Na kraju me je eto Gašo uvjerio da ih se ne isplati tući, jer kad ih istučem dobit ću kaznenu prijavu, kao budući advokat me je eto uvjerio da to nije vrijedno dosjea....
Makar mi se sad čini da bi legendarna bila vijest u crnoj kronici "na konvenciji SFa pored zagrebačkog FERa potukla se nekolicina strasnih ljubitelja Treka radi neslaganja oko tumačenja ST kanona"

No da... to bi bilo to za petak...

...
Idući dan sam se probudio taman prekasno da dođem na pripremanje štanda (

) i odmah nakon dolaska na Fer neprimjetno uletio na Korlevićevo predavanje. Nisam još puno popio pa sam predavanje u cijelosti pogledao... sjedeći na stolici, i smijuljio se kako su Dejanira i Trap završili na podu jer više nije bilo slobodnih stolica
D&D je napisao/la:
Nakon toga, dio ekipe odlazi na ručak, a dio na predavanje o Arheoastrologiji...
Obrnuto!
Nakon toga, dio ekipe odlazi na ručak, a dio na predavanje o Astroarheologiji!
D&D je napisao/la:
Pa stavljanju maskare, pa stavljanju rumenila, pa lakiranju noktiju...

[...]
Dejanira je ponosna na sebe

Kad se već spominje šminkanje, pretpostavljam da ni Tajana sa svojim makeupiranjem Wraithova Dejaniri nije ni do koljena, jelda?
No da, probao sam wraitha nagovoriti da pojede Dejaniru, ali on je to odbio....
Blah... ni Wraithovi više nisu što su nekad bili
OTROVNA slika!
(navodno je ono cvijeće iza otrovno

)

I btw, Mirna uvijek lijepo izgleda

I sad bi ju znao prepoznati na slici tipa onoj s Fejsbooka

Evo je desno kao buduće mladenke koja se priprema na vjenčanje

Tu negdje je bilo Mirnino i Antovo predavanje...
Došao sam pripremljen, s dvije pive.
Pogledao sam ga u cjelosti, osim cca 5 minuta dok sam išao do šanka po još pive

Vjenčanje je bilo baš simpa...
I mirno je prošlo - piva je pozitivno djelovala da se Oz ne opire previše

Poslije kad je shvatio šta se je dogodilo govorio je kako više neće piti, da mu je mučno, da ga čeka put kući i tak to

Snimku pošaljem naknadno, ako ću imati volje i vremena editirati i slati na youtube...
Što se tiče Mirne & Oza, bili su divan par...

... punih 47 minuta, tj. sve dok Mirna na aukciji nije ugrabila wraitha

Mislim da je razlog kosa

Dejanira je u međuvremenu smislila kako zaraditi pare, pa je na aukciji "kupila" dr.sc-a, da bi ga par minuta kasnije preprodala i ostvarila profit

Čudno da se Suiki i Sov nisu cijenkali za geeka s oružjem

Nastavila se je udružna Sferakonska tradicija "navlaži pod u subotu navečer"

Što se T'Grelu uvijek vrzma po glavi?

[hint: da blje vidite, držite kursor iznad slike

]
Mirna, Oz i ja

Mirna, Oz i Sov

Hrčka i Oz
(pitam se kako bi slika izgledala da trenutačno nije faza "love is in the air"

)

Zadnji ljudi na konu

Bilo je tu i natjecanje "USS Croatia multitalents show"

D&D je napisao/la:
Cviček se toliko raspjevao da smo ga morali prekinit u jednom trenutku... Da ga nismo zaustavili, bojim se da bi cijelu noć pjevao

A niste mi dopustili ni da pjevam do trećeg pas,.. ovaj, niste mi dali ni da do refrena dođem
No da, foreseenao sam kuda to vodi (Sovereignovoj jasnoj pobjedi

) pa sam se taktički povukao s natjecanja, isto kao i Sov koji je zasluženo pobjedio.
Snimku njegovog trijumfa ću objaviti, ukoliko on to želi
Inače, sam show se je čak i
...
Nakon toga smo se preselili van ispred Fera razmišljajući da li da poslije idemo u Kset ili u Brazil.... usput pijuckajući sve što smo imali

I bilo je hrpe trkeljanja.... od čega sam najviše zapamtio moju impresioniranosti što Oz komentira "da ga želim prokužiti" (mislim da se je spominjalo i otvaranje nekakavog topica o tome)
Uglavnom, cijeli ostatak večeri sam se zezao na taj račun
Oza sam na kraju slabo prokužio

, a smatram da je glavni razlog taj što nakon svadbe više nije htio piti...
I još smo ko zna kaj trkeljali, pol toga sam zaboravio...
Sjećam se da nas je ostalo 7, a ja u autu mjesta za 5...
Pa smo "vrlo pristojno" komentirali tko je višak, i koliko ljudi može stati u gepek i na haubu i sl

Da bi na kraju dašo otišao u nepoznatom smjeru plačući kako on ne želi završiti na haubi
I na kraju je kad smo skužili koliko je sati i da trebamo doma, ostalo još i viška mjesta u autu
Pa sam odfurao Oza i Dejaniru do nje doma.
Pa sam smislio nešto zašto da ostanem... glavno je da sam izbjego pripit voziti još 10-20 minuta do kuće

Ujutro me je Oz probudio...

I mislim da sam imao sreće,.. jer da nije bilo Oza, prvi
prizor koji bi to jutro vidio bi bila nenašminkana Dejanira!
Pa sam odfurao Oza do kolodvora, i odspavao do Dašinog predavanja, pa odfurao konzole do Španskog, i na kraju se pridružio Gejterima i ostalima na kavi da kao član Gate udruge protestiram što se udruga nije službeno predstavila na konu

Ima još hrpa toga, ali ne bi do sutra bio gotov...