Sada je: uto 04 kol, 2026 5:04 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
 Istrakon 2009 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Istrakon 2009.
Petak

Ekipa koja je putovala samnom sam došao taman na kraj otvaranja Istrakona.... malo me kao i obično zenula Riječka obilaznica, ali ne toliko kao inače... sad konačno znam najbolji put do Pazina... bit će korisno već za Liburnikon :)

Nakon što smo našli naš budući štand,izvadili smo stvari iz auta, i krenuli slagati štand....

U biti ja sam brzo nakon dolaska otišao na predavanje od Paara. To je ipak jedna od 2 stvari koje sam najavio ne propustiti :)

slika

Paar je obrazlagao nova saznanja s područja fizike, ponekad dodirujući i filozofiju i religiju... bilo je zanimljivo saznati ponešto o raznim teorijama nastanka svemira, sastava materije, velikog peraska,stringi drugih teorija, bozona, vakuma... itd... i inače su mizanimljive takve stvari - šta je potaklo veliki prasak, kakva je bucućnost svemira.... kako sada stvari stoje, izgleda da neće doći do Velikog Sažimanja.... možda je ovo prvi i posljednji svemir... nema onog pomalo BGSovskog "All this has happened before, and all this will happen again"
Fizika kako je on opisivao sad zna da neke stvari možda nikad neće ni otkriti već će biti podloga za filozofiju i religiju... zanimljivo :)
Nakon toga je još dosta vremena odgovarao na razna pitanja iz publike.
Kao i uvijek, Paar je napravio vrlo dobro predavanje.

Vratih se na štand - koji je bio dobar kao i zadnjih nekoliko konova.
Treba uzeti u obzir da se je rijetko koja udruga uopće i prestavljala na ovogodišnjem Istrakonu, tako da je i sam službeni dolazak neke udruge pozitivna stvar, a sve ostalo bonus.
Bio je vidljiv taj izostanak udruga... šta se je s njima dogodilo, u problemima su? Ili misle da im predstavljanje na konovima ništa ne donosi? Ili im se jednostavno ne da službeno dolaziti? Ili nešto deseto?

slika

Bilo kako bilo, tako smo se mogli proširiti na dobar dio prostora.... nije nedostajlo mjesta :)

slikaslika
Na štandu smo imali gomilu raznoraznih ST knjiga i časopisa da ljudi prolistaju, makete brodova, tribbla, a prodavale su se i bajoranske naušnice, ST majice majice i kape... ja sam u 10ak minuta što sam čuvao štand prodao jednu naušnicu :D
Ostatak naušnica će se nadam se prodati na Sferakonu, ili da izradimo još bolje? :)
Na štandu smo imali i laptop koji je cijelo vrijeme prema holu vrtio scene iz Treka. Sve u svemu, štand je bio viđen i okej posječen bez obzira što nije bio na "prometnom" djelu...

Imali smo i batlethe u "larp" stilu :)
slika

Nakon toga sam nažalost morao birati pa umjesto novog predavanja od Paara, Orlića i drugih, ipak otišao na Trekoteku.
Vodio ju je Ant i mislim da je za prvi put sasvim solidno odradio svoj posao.... kao pripomoć je imao hostese Dejaniru i Teddeu koje su se cijeli kon izdvajale sa svojim novim sexy uniformama :)
slikaslikaslika

Rasplesane trekerice :)
slika

Dodjela nagrada
slika

Poslije su još bile i helij-karaoke.... na kraju su se pretvorile na uobičajene karaoke kad su baloni pobjegli na strop :)

Kasnije smo se još vrzmali na liniji Bri inn - štandovi.
slika

Nažalost, Bri inn je ove godine bio u šatoru koji se nalazio na stražnjem ulazu (prema parkiralištu), poslužio je svrsi, ali to nije bilo to... :(

slika

Teddea i Vlaja (novi predsjednik Gaie)
slika

Trekerska Gaterica :mrgreen: (na ovo će buco imati komentara :lol: )
slika

Petak nije bio naj naj, ali nije ni ispao loš :)

slikaslika

A onda povratak na spavanje.... naš apartman je imao pogled na Pazinsku jamu, nažalost zaboravio sam uslikati...

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 25 ožu, 2009 12:11 am
Valkyrie

Spol: Ženski
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: foundation and empire
odlican report cvicek :skok:!

bas vam je bilo dobro na istrakonu,sve vise se veselim sferakonu
kad vidim kolko se zabavljate :)

sri 25 ožu, 2009 12:17 am
Overlord
Overlord

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
Dobar report Cviček :thumbs2: Jedva čekam Sferakon :biggrinlove: :thumbs2:

slika

ST battles audio/video tribute!

sri 25 ožu, 2009 12:28 am
Profil YIM Web stranica
anarho trekkie

Post dio 2 od 4
Subota

Kad sam se ja vratio na kon, utakmica sa osječanima je taman počinjala... čuvao sam štand neko vrijeme (dok su ostali ručali) pa kad sam došao do nogometnog igrališta, tekma je već završila s velikim porazom trekera :(

Popodne smo se vrzmali uokolo...

Naletjeli smo na wraithove... rasu iz nekog paralelnog svemira :)

slikaslikaslika

Klingonac Ant :)
slika

Ban i Jasminka
slika

Ternek uređuje Teddeino predavanje
slika

Na jednoj od mnogobrojnih pivi... ovaj puta u Obelixu
slika

Bilo je i neko predavanje o tipičnim fanovima SFa, koliko se razlikuju međusobmo ST i SW fanovi i sl... ali nisam prepozorno slušao.

slika

Čini mi se da je neka od tih psihologinja kasnije i psihoanalizirala Anta, ili se varam?
@Ant, opiši to iskustvo! :mrgreen:

Naime, Teddea je imala svoje prvo konovsko predavanje, isto mislim da i Dašo.
Predavanje im je po najavljenom i napisanom na webu trebalo biti u 22 i 23h u subotu.... no uletila je neka ekipa da tamo vode okrugli stol, nas su organizatori odredili da budemo nakon njih... tako da smo
dugo čekali ispred ulaza da oni završe, i propuštali druge aktivnosti čekajući.... a interes za predavanje je bio velik, dosta ljudi je čekalo da počne.... ja sam još doveo ponekoga da nam se pridruži...

slika

Opet je bilo standarnih Dašo vs Teddea događanja.... :lol: tako je Teddea prije svog predavanja o Terran empireu, sakupljala strgane komade izgužvanog predavanja...

slika

... no ni to ju nije omelo da uspješno predavanje privede kraju.

slika

Tokom predavanja se razvila žučna rasprava glede prvog kontakta između zemljana i drugih rasa i kako bi on trebao izgledati...

slika

Nakon toga je Dašo imao svoje predavanje o etici u ST-u. Nažalost do tada je već postalo bučno radi koncerta koji je bio van dvorane, pa se je teže čulo sugovornike.

slika

Dejanira i Teddea su dobro raspoložene :) pozirale pred projektorom i slikale se s ljudima, dok Dašo više nije mogao voditi predavanje - one su preuzele dominantno mjesto u predavaoni.

slikaslika

Nakon kratkog razgovora s Dašom....

slika

... su napustile prostoriju i nastavile se zabavljati vani :)

slika

S krajem predavanja i koncert je završio.... pa su se neki odmarali kod sad već pospremljenog štanda, a ostali nastavili vrzmati uokolo...

Sreli smo i Olega, opet :)

slikaslika

Od dogodovština mi je smješna ona kad je Leo davao Zmajchek snimku neke svoje pjesme da ju posluša na mobitel a ona kad je čula nečiji glas rekla - halo, halo :lol:

U nedjelju nije bilo ništa spektakularno... tombola i onda povratk kući.... izbjegavajući Rotor, našao sam brži put do doma :)

Bilo je još hrpu dogodovština.... tko će se svega odjednom sjetiti..... nadopunite me :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 25 ožu, 2009 12:39 am
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Cvicek je napisao/la:

Slatko... :biggrinlove:

Cvicek je napisao/la:
Dejanira i Teddea su dobro raspoložene :) pozirale pred projektorom i slikale se s ljudima, dok Dašo više nije mogao voditi predavanje - one su preuzele dominantno mjesto u predavaoni.

[ [url=http://i233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/Istrakon%202009/th_IMG_9956_resize.jpg] ][/url][ [url=http://i233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/Istrakon%202009/th_IMG_9954_resize.jpg] ][/url]

Inače Cvicek, odlični reportovi. Detaljni + slikice, svaka čast. =D>

sri 25 ožu, 2009 12:49 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

Post dio 3 od 4
Dojmovi...

Sveukupno, ne čini mi se da je ovaj Istrakon bio bolji od prijašnjih. Bio je sasvim dobar, ali nije me se po ničemu previše iznadprosječno dojmio... MHO.

Od loših stvari...
Bilo je vidljivo da fale neke udruge, nekih čak nije bilo niti kao posjetitelja-
Shadowmaster nije uspio skložiti usscroatia radio (trebao si iskoristiti moj bandwidth bar za par sati emitiranja, ne vjerujem da troši tak puno...)
Briin u šatoru je večini bio lošija varijanta od onog u podrumu pored Doma....

slika

Hladno vrijeme i snažan vjetar su dodatno pokvarili dojam... u subotu me nakon tog propuha malo bolilo grlo, i nisam pazio idućih dan dva i to što sam načeo na Istrakonu se pretvorilo u prehladu :(
A organizatori su zeznuli to s odgađanjem Teddeinog i Dašinog predavanja...

Ali šta reći za kraj?

Meni je bilo odlično, ponajprije zato što sam bio u odličnom društvu :thumbs2:
Svi smo se cijelo vrijeme zafrkavali i bilo dobtre volje... osim teddeinig i dašinih igrica skoro i nije bilo ničeg lošeg... bar ja to tako vidim :)

Sve smo bolje društvo, i osječae se osjećaj zajednoštva.... došli smo kao ekipa na Istrakon i dobro se proveli. Uvijek je bilo nekod kod štanda da se vratiš odmoriti od zujanja po Istrakonu.

slika

Ako i nećemo nikada biti u stanju napraviti vlastiti kon, bar ćemo se dobro zabaviti u međuvremenu :)

I mnogo nas je išlo ove godine.... popunili smo 3 auta i još su neki išli i javnim prijevozom.... na slici ispod još fale neki ljudi - Jasminka i Zmajchek koje su također bile u uniformama, i Naz koji je slikao ... i ostali koji nisu mogli do Pazina....
Puno nas je nabavilo uniforme prije Istrakona, tako da smo s novim i do sada nenošenim uniformama poprilično dominirali na konu :thumbs2:

slikaslika

When Morn leaves, it's all over.
slika

... bar do sljedećeg kona ;)

slika

sri 25 ožu, 2009 12:58 am
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
Super je report
Ja predlažem ovaj report za fanzin....
i da btw... kad ce taj fanzin više izacc.....

sri 25 ožu, 2009 1:28 pm
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
A super su reporti :patuljci:

Cvicek je napisao/la:

Awwwwww kak su slatki :biggrinlove:

I kako ce me netko ubit zbog ovoga 8-[
Cvicek je napisao/la:
Trekerska Gaterica :mrgreen: (na ovo će buco imati komentara :lol: )

A jos nista od komentara, obecala sam da cu pokusat organizirat hrvanje u blatu, pa je dobar :zubo:

Cvicek je napisao/la:
Opet je bilo standarnih Dašo vs Teddea događanja.... :lol: tako je Teddea prije svog predavanja o Terran empireu, sakupljala strgane komade izgužvanog predavanja...
... no ni to ju nije omelo da uspješno predavanje privede kraju.

Zato sto je Star trek u srcu, a ne na papiru :biggrinlove:

:hail: :hail: :hail:

Cvicek je napisao/la:

Nakon kratkog razgovora s Dašom....

... su napustile prostoriju i nastavile se zabavljati vani :)

Nismo mi napustile prostoriju, nas su IZBACILI van :lolsmjeh: :lolsmjeh:

A ni krive ni duzne 8-[
Cvicek je napisao/la:
Sreli smo i Olega, opet :)

Ajme, bitno da sam ga ja cijelo vrijeme zvala Olaf umjesto Oleg :lolsmjeh:

Nego da, ja sam totalno u post istrakonskoj depresiji, ne funkcioniram i hocu nazad u pazin :(

I sad moram cekat do Sferakona da opet mogu nosit svoju uniformu :(

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

sri 25 ožu, 2009 10:21 pm
anarho trekkie

Dejanira je napisao/la:
Mislim da ce ostat zapamcena kao predavacica s najvise promila u krvi koja je uspjesno odrzala svoje predavanje =D> :cmok:
I jedina predavačica koja je izbačena s idučeg predavanja poslije njenog :lolsmjeh:

Dejanira je napisao/la:
Ant je bio na psihoanalizi :zubo:
Strašno me zanima čuti više detalja o tome :mrgreen:
Dejanira je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
Zašto, TDA ne voli da joj se govori da je slatka? :) Nije valjda i ta riječ postala uvreda :lolsmjeh:

Dejanira je napisao/la:
Nego da, ja sam totalno u post istrakonskoj depresiji, ne funkcioniram i hocu nazad u pazin :(
Brzo će proći tih mjesec dana :D
A onda je tu i Magicon ako će ga biti, i Konfuzija kod prijatelja iz Slovenije ako će ga biti bit će ubrzo, i ljetni kon - Liburnicon u 7 mjesecu, pa na kraju svega toga i Domikon... :biggrinlove:

slika

čet 26 ožu, 2009 12:09 am
Captain
Captain

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Biti će bolje!!!
Jooojj,,, nitko nije javio da će grupna slika pasti!? :thumbs3: [-X :thumbs3:

čet 26 ožu, 2009 1:47 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

Bilo je spontano :) skupilo nas se je puno pa kad su se već radile grupne fotke predložio sam jednu takvu, za slučaj da se ne uspijemo opet skupiti, i nismo se svi ponovo skupili koliko se sječam.

slika

čet 26 ožu, 2009 2:50 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Koje si vrste?: BORG
ČAROBNJAK je napisao/la:
Jooojj,,, nitko nije javio da će grupna slika pasti!? :thumbs3: [-X :thumbs3:

Doso je moj profesor iz matematike se sa faksa i posto mu dugujem jednu sliku, zamolio me je da se svi slikamo sa njim, i tak sam ti ja sve podigo da se slikamo snjim i ispala grupna fotka a on je na drugoj fotki otisao nije nis rekao.. :P

čet 26 ožu, 2009 11:49 am
Profil ICQ Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
Cvicek je napisao/la:
Dejanira je napisao/la:
Mislim da ce ostat zapamcena kao predavacica s najvise promila u krvi koja je uspjesno odrzala svoje predavanje =D> :cmok:
I jedina predavačica koja je izbačena s idučeg predavanja poslije njenog :lolsmjeh:

A pa netko mora i to :lolsmjeh:

Cvicek je napisao/la:
Dejanira je napisao/la:
Ant je bio na psihoanalizi :zubo:
Strašno me zanima čuti više detalja o tome :mrgreen:

Ma kao da se on sjeca detalja :zubo:

Cvicek je napisao/la:
Dejanira je napisao/la:
Cvicek je napisao/la:
Zašto, TDA ne voli da joj se govori da je slatka? :) Nije valjda i ta riječ postala uvreda :lolsmjeh:

A znas Teddeu... :mrgreen: S njom je sve relativno :zubo:

Cvicek je napisao/la:
Dejanira je napisao/la:
Brzo će proći tih mjesec dana :D
A onda je tu i Magicon ako će ga biti, i Konfuzija kod prijatelja iz Slovenije ako će ga biti bit će ubrzo, i ljetni kon - Liburnicon u 7 mjesecu, pa na kraju svega toga i Domikon... :biggrinlove:

Ma znam, al sad mi se cini da je Sferakon za 100 godina :zubo:

A na Magicon, Domikon i Liburnicon vjerojatno necu moci ici, tak da... Cekam Rikon :biggrinlove:

dašo je napisao/la:
i da btw... kad ce taj fanzin više izacc.....

Kad se Lucy opravi :zubo:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

čet 26 ožu, 2009 5:38 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...evo konačno i ja pročitao reportove kako treba...
...svaka čast cviček...
...odlično ko i uvijek... :thumbs2: :thumbs2:

sri 01 tra, 2009 2:49 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Hvala, hvala :hvalahvala: :sesir:

Sad kad smo se manje više svi raspričali o Istrakonu (ima li još tko za dodati kakav report ili slike?) okrećemo se Sferakonu... i tamo nas očekuje svakakvih dogodovština.... :mrgreen:

slika

čet 02 tra, 2009 4:44 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: