S obzirom da se je Shadowmaster raspisao, ja cu samo malo dupuniti...
Bilo nas je 5 u trekerskoj ekspediciji.... nas trojica u vlaku (3. je Ronaldihno) i TDA i Barbie koje su dosle vlakom.
Ne mogu reci da je Essekon bio nesto "VAU!!!", kao kon je zakazao, ali sve u svemu i nije bilo tako lose, pogotovo afterpartiji

Pretpostavljao sam da ce ovogodisnji Essekon bityi baziran na zabavi i druzenju ("Velika pijanka za Fandom") no nemogucnost cuganja na konu (i nedostatak poshetitelja iz drugih udruga) je to donekle pokvario... ali na afterpartiju u subotu smo si cisto fino cugnuli.... a neki i puno puno puno previse
Predavanje o svinjokolji je bilo glavno predavanje na konvenciji (zlobnici bi rekli - jedino

)
Vodio ga je Vlaja i bilo je zanimljivo kao sto je Shadowmaster opisao, i nama koji smo se pitali kakve veze to ima sa SF/F-om je objasnio da je vecini ljudi iz vecih gradova svinjokolja poprilican SF

Takodjer smo i boardgameali, ja sam uz Karkasone jos i odigrao partiju Magica i Citadelsa.

Nakon subotnjeg dana na konu, otisli smo prvo do Tajane na afterparty...
Tamo je (ajmo reci

) bio i kratki okrugli stol na temu "Organiziranjie mini-konova" ... pa se pricalo o tome kako bi recimo troje ljudi iz organizacije moglo zabaviti jednog posjetielja takvog mini kona... ili na prakticnom primjeru - kako da 10 ljudi iz Gaia-e zabavi 5 trekkija
Naime, nas 5 iz trekerske ekspedicije smo bili jedini posjetitelji kona izvan Osijeka
Kasnije u klubu Cadillac je bilo odlicno, muzika je bila taman po mom ukusu... dobar strani i domaci rock i zbilja sam uzivao.... svi smo bili dobrog raspolozenja, pjevali i plesali, cak sam komentirao da bi se i isplatilo doci posjetiti Osijek samo radi takvih dobrih klubova

Steta sto je to u najboljem trenutku prekinuo neki kreten koji je bacio suzavac...
Ja sam bio za to da pricekamo da se prozraci, no ostatak je bio za to da odemo u neki drugi klub (kojem sam zaboravio ime) i tamo je u podrumu bila koma bombon muzika, ali bar se je kad smo otisli na gornji dio tamo pustala podnosljivija pop i slicna muzika...
Fasciniran sam sto se nisam oznojio nakon sto sam samo u majici dugih rukava znojan pjesacio kroz pola grada od jednog do drugog kluba, i jos tako kasnije vani na klupicama sjedio sat-dva.
Povratak je zaista bilo avantura.
S obzirom "na stanje na terenu" sam oko 5-6 ujutro predlozio da svi zajedno krenemo prema kuci.... svi smo se slozili i krenuli smo.
Da nam ne bude prejednostavno, spustila se mozda i najgora magla koju sam ikada vidio....
Ja sam do tada popio jedno 4-5 piva i nekoliko dzus&redbull votki.... pa sam
prepustio da Shadowmaster vozi neko vrijeme dok mi alkohol neispari iz organizma....
Zamjenili smo se kod Đakova i nastavio sam voziti dalje.... popio sam jos 1 i pol red bull da ne zaspim, jer sam taj dan jos od budjenja bio pospan.....
S obzirom na sve to put nazad je jos i odlicno prosao....
Kad je vec SM spomenuo horror filmove... meni je najupecatljiviji trenutak bio kad smo kroz maglu dosli do neke benzinske na autoputu i krenuli kupiti potrepstine (kava, redbull, sendvici...) a tamo na parkiralistu nigdje nikoga... ulazim na benzinsku a ni tamo nikoga.... prazno....
Na srecu uskoro se pojavila neka darkerica koja radi na blagajni pa sam odahnuo

Dosli smo u ZG negdje oko 10 sati ujutro.... i onda sam jos poslije SMa odvozio i ostatak ekipe kuci... dosao doma totalno iscrpljen ali jos nekoliko sati nisam zaspao zbog djelovanja redbulla...
...
Ako stavimo na stranu kvalitetu i posjecenost kona, meni je bilo dobro... opet sam malo posjetio Osijek, druzio se s ljudima, imao avanture pred povratak i na povratku... i nije mi zao sto sam isao

Imao sam i prilike puno pricati s Osjecanima i celnim ljudima Gaia-e, pogotovo s vjerojatno buducim predsjednikom.
Kao i na Domikonu, u takvim trenucima mi je zao sto nisam u predsjednistvu nase udruge pa da mozemo sluzbenije pricati o suradnji medju udrugama i sl
@Shadowmaster - "host" kod kojeg smo prespavali je Vlaja, i zahvaljujem mu se sto nam je sredio da kod njega nas trojica mozemo prespavati

Onaj kojem si dao kodno ime "glavni za prostor" je Fabija, a gospodicna kod koje smo bili u subotu navecer se zove Tajana)
Nisam ni ja jos popamtio sva imena / nadimke (tesko pamtim takve stvari

) ali jos jedno druzenje s Osjecanima i znat cu ih vecinu

Osjecani, nadam se da se vidimo na Istrakonu