Sada je: uto 04 kol, 2026 2:12 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
 Essekon 2008 
Autor/ica Poruka
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Spol: Muški
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
Post Re: Essekon 2008
ja nažalost ne idem...
sorryyyyy teddea [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

pet 14 stu, 2008 2:54 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
Par slika od mene:

Vrhunac Esekona:
slika

Najbolje predavanje ikad - svinjokolja:
slika

Kolega koji je nestao drugi dan:
slika

Zakon ekipa:
slika

Igra se Doom:
slika

To je moje pivo:
slika

Strava:
slika

Dragi komunikatore:
slika

Tiiittt:
slika

uto 18 stu, 2008 2:26 am
Profil ICQ Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
Shadowmaster je napisao/la:
slika

Cekaj, ti to ozbiljno? :mrgreen:

Bilo je predavanje o svinjokolji? :lolsmjeh:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

uto 18 stu, 2008 9:53 am
Fi'ta Gul
Fi'ta Gul

Dejanira je napisao/la:
slika

Cekaj, ti to ozbiljno? :mrgreen:

Bilo je predavanje o svinjokolji? :lolsmjeh:

:lol: Iduće godine šaljem mog starog da održi live demonstraciju. nadam se da će se naći neki dobrovoljac da ga se prikolje. :mrgreen:

uto 18 stu, 2008 3:40 pm
Profil ICQ Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
TerNek je napisao/la:
:lol: Iduće godine šaljem mog starog da održi live demonstraciju.

:lolsmjeh:
Uvjeren sam da će to stric vrlo vješto izvest. Tako da će publika ostat bez riječi... :lol:

uto 18 stu, 2008 6:01 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Da predavanje je bilo legendarno, covjek je to tako dobro opisao da fakat zabriješ da kolju krmaću od 400 kila... :P

uto 18 stu, 2008 8:01 pm
Profil ICQ Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Da predavanje je bilo legendarno, covjek je to tako dobro opisao da fakat zabriješ da kolju krmaću od 400 kila... :P

:mrgreen: Ajme, bas mi je zao sto sam to propustila...

Jel bilo jos kakvih zanimljivih predavanja?

Ajd piši malo kak je bilo, sta ste radili... :zubo:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

uto 18 stu, 2008 8:39 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Ja da pisem, ispast ce da kradem Cviceku report a to necu.... mogu samo rec da je bilo JAAAAAAAAAAAAAAAKOOOOOOOOOOOOOO zanimljivo i uzbudljivo... šokantno... nikad neviđeno... prezakon.... preludo...... smijesno..... avanturistički nastrojeno... sa nevjerojatnim preokretima događaja... te sa iznenađenjem na kraju.... i Stephenom Kingom u pozadini... :)

uto 18 stu, 2008 8:44 pm
Profil ICQ Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

:lolsmjeh:

A znaci ovo tvoje je samo trailer za Cvicekov report? :mrgreen:

Ok, ok, onda s nestrpljenjem cekam Cviceka... Nadam se da ce to brzo napisat :zubo:

Sv. Augustin (354-430)

uto 18 stu, 2008 8:46 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

A mogu ja i svoj report napisat... :P

uto 18 stu, 2008 11:19 pm
Profil ICQ Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Ajde napisi :skok:

Sto vise to bolje :skok:

Totalno si me zainteresirao sa onim postom, ne mogu docekat cviceka :mrgreen:

Sv. Augustin (354-430)

uto 18 stu, 2008 11:39 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Uglavnom stigli smo malo ranije od ocekivanog, zahvaljujuci dobrim mapama koje je skinuo Cvicek i mome neplacenom GPS-u koji radi na pola uspjeli smo doci do tamo doslovno pred ulaz.

Kad smo usli vidjeli smo što za vidjeti, bilo je puna dvorana ljudi svi su nesto igrali, bio je besplatni sok koji smo mogli piti, naravno domace proizvodnje, cak je i kola bila domace proizvodnje. Cim smo se smjestili ekipa nas je zvala van na cugu posto se unutra nije smjelo ni pit ni pusit. Vani smo si ljepo popili par pivi, upoznali se i vratili se unutra na prvo i jedino predavanje. Temu je predvodio naš host kojem mu nazalost neznam pravo ime, a nadimak ne znam kako se pise pa da nesto krivo ne napisem u daljnjem tekstu "host" nam je predavao o starim slavonskim običajima svinjokolje i kako se to kod njih radi. Čovjek je zbilja išao detalje i sve lijepo objašnjavao, od kako se umrtvi svinja do, što ostane od nje i što se baci mačkama da jedu... cak je i objasnio ulogu žene u svinjokolji a to je bilo čišćenje crijeva te cijelu atmosferu mirisa svinjokolje... kasnije smo mogli postavljati i pitanja, te se jos dugo zabavljali tom temom u improviziranoj "pušioni" na balkonu iza zgrade.

Pocelo je lagano biti kasno pa smo napustili prostorije i preselili se u parkić da nastavimo sa onim pivama koje smo započeli. U međuvremenu se cekalo na Teddeu i Barbaru i stalno ih se zvalo da se provjeri gdje su. Te smo se lagano upoznali sa predsjenikom Gaje. Dok su Cvicek i Host otisli po njih, Ronald, ja i predsjednik smo odlucili malo skoknuti na neku laganu klopicu kod poznatog "Pere Trovača" legende koji ima svoju prikolicu na njihovom glavnom trgu u blizini "Tvrđe". Kako je predsjedik htio ispast faca castio nas je Haburgerom "sa svime i sa ekstra čilija" da probijemo led. Te nas je naucio kako se to cudo pravilno jede. A vjerujte mi ako ne jedete pravilno moze vam sve iscurit u rukav jakne. Dakle treba zauzet sjedeci polozaj, rasirit noge i jest tako da hamburgerčina curi po zemlji a ne po rukavu ili hlacama... naravno moram napopmenut da cjela prica kosta oko 10kn sto je za razliku od Donata bagatela na kvadrat. Naravno ja sam morao pojest jos jedan da ne zaboravim okus...

Kasnije smo se vratili da vidimo Teddeu i Barbaru no njih dvije su od sjedenja u vlaku dobile ekstra energije da secu pa su stalno setale okolo u jednom momentu je Teddei bilo vruce ne +2 stupnja pa je skinula majcu i parodirala okolo parkica. A mi smo se zabavljali slusajuci Hladno pivo iz predsjednikovog auta. Ali nije cjelu noc faca bio samo predsjenik Host je ipak bio vlasnik svih pica, pa se samo u njegovom gepeku krila škrinja Osjeckih i Panova koji su samo cekali da ih obrstimo... osim bršćenja piva otišlo se koji put olakšat u obližnji grm al se moralo pazit da koji grm ne skiva neku klupicu na kojem se moze desit da sjede cure... barem koliko sam cuo iz price. Teddea je bila aktivna i dalje pa se malo šorala sa "Internet legendom" koji nam je rekao da ima najluđi komp i internet modem na svijetu koji otvara samo forum i glavnu stranicu Gaje no rekao je da ce probat koji put i naš forum otvorit.

Nakon dugih rasprava o igrama, muzici, filmovima i kozna čemu postali smo jako umorni i odlucili malo prespavati. Tu nam je opet pomogao Host koji nas je odveo kod sebe doma i ponudio nam svoju sobu, gdje smo prespavali. Sljedeci dan nas je host oko podneva probudio sa nekom pjesmom sa kompa tipa "ustaj bando..." ili nesto slicno nisam bas zapamtio no pravo buđenje sam tek osjetio kad mi je kroz glo klizio domaci kulen, no nazalost nije bio Hostov vec kupljeni.

Poslje smo otisli u grad na kavu gdje nas je poslužio jedan tako uljudni konobar koji je bio toliko pristojan da nam je svakom rekao: "hvala, izvolite, kava za gospodina... jel vam dobra kava gospodine..." stvarno je covjek bio nabrijan na kvalitetno posluživanje kave, naravno sve duplo jeftino nego kod nas, cak nam je i rekao da planira napraviti neki Star Trek tulum u njegovom lokalu i da je vec dao sivati uniforme za njegov staff. Kasnije nam je drugi kolega po kodnom imenu "glavni za prostor" pokazao tvrđu i doveo nas do šetlišta uz rijeku, te malo opisivao grad i katakombe, rat i naravno duha koji živi u katakombama kojeg je Teddea išla silom gledati i na kraju se razgovarala sa njim.

Kasnije smo se oko 2 sata vratili u prostorije i igrali Carcasone dok smo cekali predavanje no ono nikako da pocne, cak se i jedan PS2 montirao no tv nije imao zvuka pa smo morali improvizirati. Na kraju projektor nikako nije stigao, a ni planirani rucak na racun Gaje nije se ostvario. Ideja je bila da se ipak ne potrosi lova iz kase da na kraju svatko od nas donira po 100 Kn Gaji posto su nas tako dobro ugostili no posto je rucak bio otkazan nismo vise poslije imali prilike Hostu dati donaciju, pa smo to planirali uciniti elektronski. No posto rucka nije bilo morali smo se snaci dostavom nekih finih cevapa koji su mi taman dobro sjeli no nisam racunao da ce me ti cevapi drzat cjelo vecer taj dan. Tako da nakon cevapa opet se malo igrao Carcasone, pili sokovi, igrao Football 2008 i Killzone 2 i tako je prolazilo vrijeme a projektora niotkuda i predavanje je opet bilo odgođeno. Na kraju je "Glavni" dobio male zelene i zatvorio sve te smo odlucili krenuti do one cure u daljem tekstu "lady Vampire" koju mozete vidjeti sa komunikatorom gore.

Dostavio se televizor i dvd, no i nakon mojeg asistiranja nismo uspjeli spojiti trofaznu liniju u struju i dobiti zvuk na televizoru bez daljinskog, stoga smo se malo druzili pili mlado vino i kušali reciklirani kruh sa okusom šunke. Tamo sam upoznao Maju sa kojom sam malo popričao o novoj seriji Merlin koju navodno još nitko osim mene nije gledao... :P

Zatim se išlo opet van u Birc Caddy gdje se puštao rock i domaca glazba jedan od rijetkih u Osjeku. Tamo nam je bilo ludo i od tamo imam zgodnih sličica, te naravno cezurirana prica o kojoj necu pricati. Možete samo znati da se pjevalo, plesalo, znojilo, čuvalo jakne, skakalo po pozornici, gledalo Barbaru kako bari nekog lika, no sve je to bilo prekinuto kad je netko bacio suzavac blizu pozornice no zahvaljujuci mom zastopanom nosu nista nisam osjetio, te smo bili primoreni napustiti birc i prebaciti se u jedan drugi.

Drugi birc je bio blizu "tvrđe" i glavnog trga i uspjeli smo uci u njega no dolje se puštala elektronika a gore se je puštala neka mješavina domaće i komercijalne glazbe. Naravno ja kao da sam znao prestao sam piti jer sam osjecao nevolju u zraku. No ja na žalost tu nevolju ne mogu opisivati ovdje, i preskocit cu jedan dobar dio veceri te vas teleportiram u negdje 5 ujutro kada sam odvozio ekipu doma, te nismo mogli nikako stupit u kontakt sa Hostom da kod njega prespavamo opet jer je covjek u svom tom metežu izgasio mobitel i rekao je da ga sljedeca 3 sata nema. Jedino šta nam je preostalo je da se vratimo doma ovaj puta sa dvije osobe extra... no samo vračanje u Zagreb je također bilo živopisno.

Spustila se magla kao u novom filmu od Stephana Kinga "The Mist" (Izmaglica) i nista se nije vidjelo kroz šajbu od auta. Bilo je tako spooky voziti po cesti, no GPS je zaspao jer je i moja baterija odahnula tako da smo ostali na milost i nemilost znakova u magli koje su se nikada procitali, no probali smo zaustaviti nekoga i pitati ga za put no put nam je presjekao presretac, sto je Cvicek odma iskoristio i zamolio ga da nam pokaze put kako da izađemo iz Osjeka. Covjek je vidio da smo u nevolji i stvarno je bio dobar i rekao nam da vozimo iza njega te nas doveo na pravu cestu. I tako sam ja uz tonove Hladnog piva polako vozio prema Đakovu i samo cekao da nas neka živina odnese u maglu. I konacno kad smo stigli do Autoceste i prve benzinske odahnuli smo. Popila se kava, pojeo sendvič i Cvicek me je zamjenio jer ja vise nisam mogao gledati jer je vec bilo 7 sati. Taman oko 10 smo stigli u Zagreb i magla je nestala pa sam opet ja malo vozio, a Civcek je odveo ostatak ekipe doma i svi smo konacno odahnuli izaspali i sanjali zadnji dan kona doma u toplom krevetu.. :)

sri 19 stu, 2008 2:17 am
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
S obzirom da se je Shadowmaster raspisao, ja cu samo malo dupuniti...

Bilo nas je 5 u trekerskoj ekspediciji.... nas trojica u vlaku (3. je Ronaldihno) i TDA i Barbie koje su dosle vlakom.

Ne mogu reci da je Essekon bio nesto "VAU!!!", kao kon je zakazao, ali sve u svemu i nije bilo tako lose, pogotovo afterpartiji :)
Pretpostavljao sam da ce ovogodisnji Essekon bityi baziran na zabavi i druzenju ("Velika pijanka za Fandom") no nemogucnost cuganja na konu (i nedostatak poshetitelja iz drugih udruga) je to donekle pokvario... ali na afterpartiju u subotu smo si cisto fino cugnuli.... a neki i puno puno puno previse :twisted:

Predavanje o svinjokolji je bilo glavno predavanje na konvenciji (zlobnici bi rekli - jedino :mrgreen: )
Vodio ga je Vlaja i bilo je zanimljivo kao sto je Shadowmaster opisao, i nama koji smo se pitali kakve veze to ima sa SF/F-om je objasnio da je vecini ljudi iz vecih gradova svinjokolja poprilican SF :mrgreen:
slikaslika

Takodjer smo i boardgameali, ja sam uz Karkasone jos i odigrao partiju Magica i Citadelsa.

slikaslika
slikaslika

Nakon subotnjeg dana na konu, otisli smo prvo do Tajane na afterparty...
Tamo je (ajmo reci :) ) bio i kratki okrugli stol na temu "Organiziranjie mini-konova" ... pa se pricalo o tome kako bi recimo troje ljudi iz organizacije moglo zabaviti jednog posjetielja takvog mini kona... ili na prakticnom primjeru - kako da 10 ljudi iz Gaia-e zabavi 5 trekkija :)
Naime, nas 5 iz trekerske ekspedicije smo bili jedini posjetitelji kona izvan Osijeka :mrgreen:

Kasnije u klubu Cadillac je bilo odlicno, muzika je bila taman po mom ukusu... dobar strani i domaci rock i zbilja sam uzivao.... svi smo bili dobrog raspolozenja, pjevali i plesali, cak sam komentirao da bi se i isplatilo doci posjetiti Osijek samo radi takvih dobrih klubova :)
Steta sto je to u najboljem trenutku prekinuo neki kreten koji je bacio suzavac... :evil:
Ja sam bio za to da pricekamo da se prozraci, no ostatak je bio za to da odemo u neki drugi klub (kojem sam zaboravio ime) i tamo je u podrumu bila koma bombon muzika, ali bar se je kad smo otisli na gornji dio tamo pustala podnosljivija pop i slicna muzika...
Fasciniran sam sto se nisam oznojio nakon sto sam samo u majici dugih rukava znojan pjesacio kroz pola grada od jednog do drugog kluba, i jos tako kasnije vani na klupicama sjedio sat-dva.

Povratak je zaista bilo avantura.
S obzirom "na stanje na terenu" sam oko 5-6 ujutro predlozio da svi zajedno krenemo prema kuci.... svi smo se slozili i krenuli smo.
Da nam ne bude prejednostavno, spustila se mozda i najgora magla koju sam ikada vidio.... ](*,)
Ja sam do tada popio jedno 4-5 piva i nekoliko dzus&redbull votki.... pa sam
prepustio da Shadowmaster vozi neko vrijeme dok mi alkohol neispari iz organizma....
Zamjenili smo se kod Đakova i nastavio sam voziti dalje.... popio sam jos 1 i pol red bull da ne zaspim, jer sam taj dan jos od budjenja bio pospan.....
S obzirom na sve to put nazad je jos i odlicno prosao....
Kad je vec SM spomenuo horror filmove... meni je najupecatljiviji trenutak bio kad smo kroz maglu dosli do neke benzinske na autoputu i krenuli kupiti potrepstine (kava, redbull, sendvici...) a tamo na parkiralistu nigdje nikoga... ulazim na benzinsku a ni tamo nikoga.... prazno....
Na srecu uskoro se pojavila neka darkerica koja radi na blagajni pa sam odahnuo :)
Dosli smo u ZG negdje oko 10 sati ujutro.... i onda sam jos poslije SMa odvozio i ostatak ekipe kuci... dosao doma totalno iscrpljen ali jos nekoliko sati nisam zaspao zbog djelovanja redbulla...

...

Ako stavimo na stranu kvalitetu i posjecenost kona, meni je bilo dobro... opet sam malo posjetio Osijek, druzio se s ljudima, imao avanture pred povratak i na povratku... i nije mi zao sto sam isao :)
Imao sam i prilike puno pricati s Osjecanima i celnim ljudima Gaia-e, pogotovo s vjerojatno buducim predsjednikom.
Kao i na Domikonu, u takvim trenucima mi je zao sto nisam u predsjednistvu nase udruge pa da mozemo sluzbenije pricati o suradnji medju udrugama i sl :(

@Shadowmaster - "host" kod kojeg smo prespavali je Vlaja, i zahvaljujem mu se sto nam je sredio da kod njega nas trojica mozemo prespavati :thumbs2:
Onaj kojem si dao kodno ime "glavni za prostor" je Fabija, a gospodicna kod koje smo bili u subotu navecer se zove Tajana)
Nisam ni ja jos popamtio sva imena / nadimke (tesko pamtim takve stvari :) ) ali jos jedno druzenje s Osjecanima i znat cu ih vecinu :D

Osjecani, nadam se da se vidimo na Istrakonu :hallo:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 19 stu, 2008 8:09 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Eto barem si ti pomamtio sva imena, ja to tako po sjecanu, no jos uvijek nismo odgonetnuli "internet legendu" :)

sri 19 stu, 2008 1:57 pm
Profil ICQ Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

:mrgreen: Super su vam reporti :mrgreen:

Nadam se da cu sutra u udruzi cut sve o nevoljama koje se nisu mogle opisivat na forumu :zubo:

Bas mi je zao sto nisam mogla s vama, nadam se da na godinu Esssekon nece bit bas u vrijeme kolokvija :(

Sv. Augustin (354-430)

sri 19 stu, 2008 3:23 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: