Sada je: uto 06 lis, 2026 4:55 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
 Rasprave o konvencijama i cijenama konvencija 
Autor/ica Poruka
Inquisitor
Inquisitor

Post Re: Nema besplatnih ulaznica za Sferakon 2008?
Shadowmaster je napisao/la:
Dakle sto se iz svega ovoga moze izvuci:

- vecina ljudi dolazi na konove samo da se zabavi
- 98% njih smatra da bez dobre pijanke nema dobre zabave

uopce se ne slazem sa tim postotkom...
od kud si to izvukao?
znam veci broj ljudi koji se zanju dobro zabaviti i bez alkohola... i dobar dio njih preferira zabavu bez alkohola...
to sto su ovi drugiji glasniji ne znaci da ih ima vise ;)

uto 01 tra, 2008 5:56 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
Ma daj Chaky ti bi prvi odbio piti pivu u svrhu zabave... :lolsmjeh: svako malo bi se islo van po pive da su zabranjene... nije to sastanak kluba koji traje par sati pa ides doma u krevet... :mrgreen:

.. evo ja sam ove godine na Istrakonu u svrhu sigurnosti na cestama odlucio ne popiti ni kapljicu alkohola, pa nemrem reci da sam se bas zabavio kao prve godine na Istrakonu kada sam svako malo nesto cugao... i bas mi je to tada dobro sjelo i diglo mi raspolozenje... ove godine sam imao najozbiljnjiji istrakon ikada... :P

no poanta price je ako zabranis alkohol na konvencijama ljud ce ga ilegalo ufuravati na kon... i kad prodze ponoc neznas tko je pijan a tko placa... uvijek je tako.. malo je onih koji ostaju bez ijedne kapljice u rane jutarnje sate na konovima i vicu "na konovima nema spavanja" ili "ja nisam pijan ja sam organizator!" :mrgreen:

uto 01 tra, 2008 6:28 pm
Profil ICQ Web stranica
Cadet 1st year
Cadet 1st year

Citat:
Smije li se znati broj ljudi koji su posjetili prosli Sferakon? Pretpostavljam da se lako nadje otprilike tocan broj na temelju prodanih/podjeljenih ulaznica.

Za ulaznice nisam siguran jer to se printa i ne znam koliko se to prebrojava, ali prošle je godine na desk dostavljeno 650 zbirki za posjetitelje i posljednja je podijeljena u nedjelju poslijepodne, ne znam u koliko sati. U taj broj ne ulaze autori (10-15 osoba) i eventualno neki od novinara, možda gostiju, a vjerojatno i odreen broj onih koji upadnu besplatno, a koji kažu da im knjiga ne treba, što može biti jedan, a može biti i dvjesto. Eto, sad znaš koliko i svi mi.

Citat:
Mislim da kon ciji organizatori tvrde da je najveci, koji se odrzava vec 20ak godina (?) i ciji organizatori su ozbiljniji ljudi upuceni u fandom treba ocekivati vecu dozu kritiku na propuste od npr. Domikona koji je radila ekipa daleko u Slavoniji, koja skoro i nije posjecivala druge konvencije, ali su imali motivaciju napraviti takvo dogadjanje i u svom gradicu (i to su ostvarili za visestruko manje love i jos je cuga i klopa bila skoro besplatna, a da ne spominjem ostale ustupke za vozace i sl).

A ja mislim da su ljudi generalno tragično nesvjesni tko su ljudi koji organiziraju SF konvencije u Hrvatskoj. Ovo što ti kažeš bi bilo potpuno točno kad bi bila riječ o profesionalnim manifestacijama na kojima rade ljudi kojima je to, ako ne karijera, a ono barem part-time job. Međutim, ovdje to rade ljudi koji čak ne mogu uzeti ni godišnji da bi riješili neke stvari nego ih obavljaju u pauzi za ručak. Ljudi općenito misle da SFeraKon organiziraju neki poluprofesionalci s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom iza kojih je mašinerija, logistika, institucije, ne znam ni ja što sve ne. Međutim, istina je da to rade ljudi poput tebe. E, sad, zamisli da ti organiziraš SFeraKon, uzmi u obzir što radiš u životu, koliko imaš slobodnog vremena, koliko ga provodiš za svoje hobije i koliko to ga ostane na raspolaganje za nešto takvo. Eto, to je to. I onda krenu kritike "ovo nije valjalo, ono nije valjalo" i slično. Mislim, kao sad za Istrakon, sad svi guslaju o tome kako se program potpuno raspao, kako neke stvari nisu funkcionirale i kako se to "ne smije dozvoliti". Međutim, da mene netko pita, ja bih rekao: ljudi su napravili najbolje što su mogli i kvit. Sve to su napravili u svoje slobodno vrijeme, ako nešto nije funkcioniralo, nema nikoga tko to zna bolje od njih, nije to propalo zato jer nisu htjeli ili nisu znali, nego jednostavno zato jer: shit happens! Nisu profesionalci, ne zanima ih i ne treba im stručna recenzija njihovog djela, nije im potreban netko sa strane tko će im kvocati "to-i-to vam nije uspjelo". Treba ih samo potapšati po ramenu, reći "napravili ste ono što ja nisam, bilo je u redu, vidimo se dogodine". Jer i najgori mogući Istrakon i SFeraKon su bolji od nikakvog.

A to studentarija na kraju puberteta jednostavno ne razumije, između ostalog i zato jer nemaju pojma što znači nemati vremena. I zato se već godinama koljem s ljudima po forumima i gubim vrijeme objašnjavajući im što ionako ne mogu shvatiti dok im neke stvari ne dođu same po sebi. Ovdje ne mislim na tebe ni na ljude na ovom topicu.

Inače, spomenuo si Dominikon. Po onome što znam, njegovi organizatori su imali logističke uvjete o kojima organizatori SFeraKona (a možda i Istrakona) mogu samo sanjati. Da imam takve uvjete, ja bih sam samcat organizirao konvenciju.

Citat:
tako da za tih 50kn mogu jos platiti pivu i upad u Mochvaru

Stvar prioriteta. Problem je u tome što na SFeraKon dođu ljudi kojima tamo zapravo nije mjesto. Ovo ne govorim kao organizator (jer to i nisam, samo se družim s organizatorima i preslagujem informacije), nego kao pojedinac.

Naga Sadow je napisao/la:
a još kao dodatak imamo ekipu koja nama daje fine argumentirane kritike kako smo složili dobru pijanku ali loš kon, dok s druge strane o pazinu pričaju da mada nema programa i ništa se nezna (kojih tjedan dana prije početka) nije ni bitno jer je jebeno tamo budući je to zakon pijanka i jedva čekaju... pa sad ti zadovolji sve panjeve

E to ti ja govorim! Ima slična rasprava na 3. zmaju trenutno, baš o alkoholu. Mislim, 'ebo vas alkohol, ako oćete pit, idite u birtiju! Ja bih najradije potpuno zabranio alkohol, pa ako konvencije propadnu, nek' propadnu!

uto 01 tra, 2008 7:17 pm
Inquisitor
Inquisitor

Ma daj Chaky ti bi prvi odbio piti pivu u svrhu zabave... :lolsmjeh: svako malo bi se islo van po pive da su zabranjene... nije to sastanak kluba koji traje par sati pa ides doma u krevet... :mrgreen:

.. evo ja sam ove godine na Istrakonu u svrhu sigurnosti na cestama odlucio ne popiti ni kapljicu alkohola, pa nemrem reci da sam se bas zabavio kao prve godine na Istrakonu kada sam svako malo nesto cugao... i bas mi je to tada dobro sjelo i diglo mi raspolozenje... ove godine sam imao najozbiljnjiji istrakon ikada... :P

i ti na osnovu mene i sebe zakljucujes "98%"?
btw. ja nebi imao nista protiv izitpajnove ideje da se na konvencijama zabrani alkohol... i dalje bi se odlicno zabavljao...

no poanta price je ako zabranis alkohol na konvencijama ljud ce ga ilegalo ufuravati na kon...

slika

uto 01 tra, 2008 7:42 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
slika

Ne ljudi uopce ne piju na konvencijama, ja i ti smo samo mali uzorak a sto je da (ŠBBKBB) 99% stvarno pije ili misli pit, a da je 1% ljudi koji ne smiju zdravstveno ili zbog godina ili apstiniraju, sto bi onda rekao isto da sam nategnuo rezultate? :twisted: 98% je sa razlogom.... uostalom imam novi posao za tebe sljedece godine na istrakon ponesi tekicu i olovčicu i stoji pred Breenom i pitaj svakog tko uđe jel misli za vrijeme kona piti alkohol... pa da vidimo stvarno taj postotak... :mrgreen: I naravno uzorak ti se ne vrijedi ako barem još dvoje ljudi ne stoji na drugom šanku i na glavnom ulazu ne skupljaju podatke. Tako da očes srušt moju prognozu od 98% samo daj... be my guest. Prognoza ionako nikada nije bila realna projekcija... no i sam znas da 100% ljudi sigurno nije pilo na konu... makar to neki tvrdili... ali neki su pili i za duplo, pa su rigali...

Chaky dosadan si sa svojim šbbkbbovima... nemas pojma koliko...

uto 01 tra, 2008 8:41 pm
Profil ICQ Web stranica
Captain
Captain

E, mislim...

Ja osobno na Sferakone redovito dolazim od 99-te nadalje. Istrakone obilazim zadnjih 5 godina cca...na Rikonu sam bio dvaput.

Istrakon ima jedan jedini problem, a to je mrvicu previse ljudi koji se nacugaju pa idu okolo i sire alkoholna isparavanja.

Sferakon ima malo vise problema, a neki od njih su to sto im je kon u centru metropole, tako da ne mogu zmajevci ko manijaci trcat vani u oklopima i mlatit se na parkiralistu, larperi ne mogu organizirati quest di bi trckarali oko zgrade i zabavljali se, (naravno, bez da dodje murjak Mile i opali ti dvije-tri zidarske), ekipa nema gdje sjest i zajebavat se (kao sto postoji Bree-inn), i to je to. Skupoća upada u odnosu na zabavu programa...hmmmm...Istrakon zasluzeno ima skup upad po meni. Sferakon ne. Mozda jest moje subjektivno misljenje, ali eto. Opinions are like assholes. Everyone has one. ;)

Istrakon ne bi bio ni priblizno toliko posjecen i zabavan da nema Bree-Inn. Ekipa preko popodneva i večeri odradi turnire, prezentacije, igranja, kemijanja i sve ostalo, a onda budu kasnovecernji tulumi i karaoke, i sve ostalo. Kom to ne pase, slobodno ostane sa ekipom gore i igraju munchkin, neki x-ti boardgame, bacanje kamena s ramena, ili stagod drugo. Istrakon nikad ne radi fajrunt, nego drzi ljude dok god ljudi tamo hoce biti. Em ih jos u subotu popodne i besplatno nahrani. Znas ti sta znaci dobit usred kona besplatan topli obrok, bokte?? :mrgreen:

Sferakon je s druge strane x puta vec oko 1-2 znao rec "show over. Nothing to see, kids, come back tommorow."

Te male stvari ocito svi zaboravljaju, ali te male stvari jako puno znace, i zato cine razliku. :thumbs2:

Dalje, Istrakon je ove godine strasno podbacio programom. Kon je bio jako prosjecan (otprilike dojam skoro ko sferakonski, sto je za jedan Istrakon nedopustivo, (bez uvrede ikome ^^)), a sferakon je imao dobru priliku bar jednu godinu "to kick them when they´re down. Ukoliko naprave dobar program, i dobro ga izvedu (ovo drugo je puno bitnije i tezhe, mind you all...i puno rjeđe), mogli bi ostati zapamceni medju obichnim smrtnicima po tome sto su 2008-e napravili kon bolji od pazinskog.

Cinjenica je da ljudi npr zbog posla mogu odabrati samo jedan kon na kojem bi spalili cijeli vikend, velika vecina koju ja znam bi otisla na istrakon. Iako je sferakon vecini tih ljudi pod nosom, tako je kako je. Kon koji je orijentiran samo na knjizevnost, i forsira je pretjerano, radi sam sebi kontraefekt. Tu knjizevnost treba na finjaka prezentirati ljudima, a ne raditi budget cuts na sve drugo, samo da knjizevnost ostane na tronu.

Iskreno, imam sferakonske zbirke otkad dolazim na sferakon, i sve sam ih procitao, ima jako nadarenih pisaca (upamtite ovo, ja ne dijelim pohvale sakom i kapom :P), i rado je dobijem uz upad (kao sto je receno, nedostatak zbirke bi smanjio upad za 10 kn), no ostatak cijene sferakona mi je neopravdan (ne govorim sad da bi stavio 10kn upad na sferakon, ali 90kn je previse za ono sto se dobije). Znam da GoH i ostalo dodju puno love (iako sam uvjeren da bi vam puno bolje bilo kad bi GoH bio neki domaci lik, a ne dovlaciti nekog preko bare or smth, kojeg bi dovukli za puuuno manje love i sve), ali taj GoH pozdere budzet za koji bi se dalo napraviti jedan jako jeben kon. Stalno se cuju retoricka pitanja sferasa u stilu "kako je istrakon bolji od nas svaki put??"...odgovor je jednostavan. Oni se posvete zabavnom programu. Predavanja su zakon, projekcije su zakon, GoH je zakon, no vecinu vremena i programa jednog kona treba biti napravljeno sa ciljem da ljudi imaju sta raditi aktivno, bar po mom misljenju. :)

peace out. ;)

FOR THE EMPEROR!

uto 01 tra, 2008 9:17 pm
Profil ICQ
Ensign
Ensign

pa možda i to stoji... (više ne znam ko je što napisao jer puno ljudi piše ovdje i svi su postovi dugi :mrgreen: ) ...da bi (evo sad će ispast da savjetujem) sferakon i istrakon možda mogli "preliti" dio svoje prednosti iz jednog u drugi kon. ali to bi vjerojatno postiglo efekt da imaš 2 identična kona u mjesec dana. ali ovaj je u istri negdje- jamo na izlet. kontraefekt...
misilm da je problem kako učinit oba aspekta (zabavu i edukaciju [ili kako god da to zovete, ozbiljni dio programa, jel?]) jednako vidljivima.
možda završit ozbiljni dio do 8, 9 navečer i onda počet s cugom i zabavom... ko zna.
evo malo prisjećanja na izitpajnov komentar od pred kojih 6 mjeseci na alkoholiziranu scenografiju u rijeci... srce i oči bole kako je gadno ali kad kao neko kome je drago da se ekipa raduje vidiš sva ta ozarena lica, skreneš pogled :lol:
mislim da bi stvarno trebao jedan kul ozbiljan okrugli stol naoravit (opet i opet i opet) s ovim i ovakvim temama. ne znam kako je prošao pazinski ali ja sam pokupio dosta zanimljivih i korisnih informacija u osijeku... prijedlog i za zagreb?

uto 01 tra, 2008 9:45 pm
Cadet 1st year
Cadet 1st year

Black_Raven je napisao/la:
Istrakon zasluzeno ima skup upad po meni. Sferakon ne. Mozda jest moje subjektivno misljenje, ali eto. Opinions are like assholes. Everyone has one.

Zato ja više cijenim argumente ;)
Citat:
Sferakon je s druge strane x puta vec oko 1-2 znao rec "show over. Nothing to see, kids, come back tommorow."

Sorry, nismo vlasnici prostora.
Citat:
mogli bi ostati zapamceni medju obichnim smrtnicima po tome sto su 2008-e napravili kon bolji od pazinskog

Ne znam, meni je na svakom SFeraKonu bolje nego na Istrakonu. Bit će da je stvar ukusa.
Citat:
Kon koji je orijentiran samo na knjizevnost, i forsira je pretjerano, radi sam sebi kontraefekt. Tu knjizevnost treba na finjaka prezentirati ljudima, a ne raditi budget cuts na sve drugo, samo da knjizevnost ostane na tronu.

Ne, nisi baš shvatio o čemu je ovdje riječ. Poanta SFeraKona je književnost. SFeraKon okuplja ljude koje zanima književnost. Što se mene tiče, onaj koga nimalo ne zanima književnost uopće ne mora doći (iako drugi organizatori imaju drugo mišljenje, pa ovo moje uzmi kao strogo osobno). Nemam ništa protiv da neki ljudi naprave totalno neknjiževni SFeraKon, ali u tom slučaju ću reći da mene SFeraKon ne zanima. Dakle, stvar odabira. Nije sve za svakoga. Književnost na SFeraKonu nije na tronu, književnost je bit SFeraKona.

Citat:
ostatak cijene sferakona mi je neopravdan (ne govorim sad da bi stavio 10kn upad na sferakon, ali 90kn je previse za ono sto se dobije)

Eto, to je ono što sam u prethodnom postu napisao, kako godinama uzalud trubimo da SFeraKon nije tržišni proizvod koji se proizvede po proizvodnoj cijeni, pa se onda prodaje po prodajnoj cijeni koja se može korigirati ovisno o kvaliteti, ponudi i potražnji, pri čemu se smanjuje ili povećava profit. SFeraKon ima svoju cijenu koju netko mora platiti. Ili će gosti u tome sudjelovati ravnopravno, ili će organizatori platiti iz svog džepa (ili će neki gosti platiti, dok će se drugi švercati, što je sada slučaj). Dakle, cijena SFeraKona je 100% opravdana, a ono što se dobije je ono što se u tom trenutku ima. Netko je lijepo rekao (i taj netko nema veze sa SFeraKonom, nego s jednom drugom konvencijom) da je zadatak svake konvencije osigurati ljudima uvjete da ispune svoj interes zbog kojega su došli. Dakle, ne dati im sve na tacni nego im osigurati uvjete da naprave ono što žele.
Citat:
Znam da GoH i ostalo dodju puno love (iako sam uvjeren da bi vam puno bolje bilo kad bi GoH bio neki domaci lik, a ne dovlaciti nekog preko bare or smth, kojeg bi dovukli za puuuno manje love i sve), ali taj GoH pozdere budzet za koji bi se dalo napraviti jedan jako jeben kon.

Pogledaj što sam ti odgovorio za književnost.
Citat:
Stalno se cuju retoricka pitanja sferasa u stilu "kako je istrakon bolji od nas svaki put??"

Ne znam od koga si to čuo, ja to nisam nijednom niti rekao niti čuo ni od ijednog SFeraša. Mi znamo razliku između SFeraKona i Istrakona i jedino što si mogao čuti je eventualni strah da se SFeraKon ne pretvori u Istrakon jer mislimo da su nam potrebni i jedan i drugi, onakvi kakvi jesu. Jer nije sve za svakoga.
Naga Sadow je napisao/la:
mislim da bi stvarno trebao jedan kul ozbiljan okrugli stol naoravit (opet i opet i opet) s ovim i ovakvim temama. ne znam kako je prošao pazinski ali ja sam pokupio dosta zanimljivih i korisnih informacija u osijeku... prijedlog i za zagreb?

Javi se Ireni, a možeš i na NOSF. Ja sam jednom već rekao da bi se moja savršena konvencija sastojala od Okruglog stola o stanju u hrvatskom SF-u i Okruglog stola o stanju u hrvatskom fandomu koji bi svaki trajali po 12 sati :D

sri 02 tra, 2008 9:50 am
Ensign
Ensign

pa meni se iz svega čini da hratskoj onda samo fali gejmerska konvencija.
imamo književnost i imamo zabavu.
a na gejmerske niko ne želi doći osim međikaša i eventualno ako se složi bolestan lan party- dakle nepotrebno. ne trebaju nam više od 2 kona godišnje. jedini su problemi što svako selo (uključujući i moje :-D) želi imat svoj i što su preblizu jedan drugome
ovo nije ironija, stvarno to i mislim ali jbg, da to predložim svojima bi me raščetvorili :-&

sri 02 tra, 2008 11:32 am
Cadet 1st year
Cadet 1st year

Dobro, to o profiliranju konvencija je tema za sebe. Samo sam htio dodati da je sinhronizacija predivna stvar. Dok mi ovdje raspravljamo o tome je li opravdano da SFeraKon potroši pare (koje počesto nema) na SF GoHa i SF zbirku, na drugom forumu Elektra objašnjava da je cijena Istrakona takva kakva jest zato jer su morali puno platiti za rock-koncert i grah =D>

sri 02 tra, 2008 1:57 pm
Ensign
Ensign

a svakome svoje i guess :lol:
to valjda govori i o profilu gostiju :lolsmjeh:

sri 02 tra, 2008 7:28 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

kad se vratim s FEDCONa vjerojatno cu imati nesto pametno za rec u ovoj temi

trenutno su mi smjesna ova prepucavanja kad se sjetim da je ulaznica za FEDCON 100eura po defoltu, a ak oces nes i dobit tamo -pljuni lijepo 300 eura za ulaznicu...
tako da.. bas me zanima sto cu dobit za te pare u odnosu na nase konvencije

do tad, samo cu komentirat da meni totalno pase SFerakonski stil jer mi je opustajuci.. stignem otic na predavanja i popricat s ljudima koje dugo nisam vidio.

a sto se teme tice, mislim da smo apsolvirali da besplatnih ulaznica IMA!

----------------------
slikaLako je biti velikodušan s tuđim novcem.

sri 02 tra, 2008 7:30 pm
Profil ICQ
Ensign
Ensign

maX je napisao/la:
trenutno su mi smjesna ova prepucavanja kad se sjetim da je ulaznica za FEDCON 100eura po defoltu, a ak oces nes i dobit tamo -pljuni lijepo 300 eura za ulaznicu...

pa da... ali vjerojatno dobiješ hrpu seleritija koji privuku masu frikova kao što si ti :mrgreen:
he eh, naletio sam ja na sajt od gencona i idem vidjet zašto je upad 100 jura. kad sam samo trailer pogledao sam se posramio što posumnjah :lol:

ajd srećo, uživaj ako se ne vidimo na sferakonu ili konfuziji :thumbs2:

sri 02 tra, 2008 7:43 pm
Captain
Captain

Izitpajn je napisao/la:
Zato ja više cijenim argumente ;)

Sorry, ali ne znam kakav argument ocekujes, u biti. Ako ti nije dovoljan argument da jedan kon ima kvalitetniji i opsezniji program od drugog, a oba su skuplja, e onda... ;)

Citat:

A ekipa u pazinu jest? Mislim da ne. Ocito je samo stvar dovoljno dobrog pregovaranja sa vlasnicima prostora. ;)

Citat:
Ne znam, meni je na svakom SFeraKonu bolje nego na Istrakonu. Bit će da je stvar ukusa.

prošeći malo među običnim pukom, pa pitaj povremeno gdje im je bolje. začudio bi se, vjerojatno ;)

Citat:
Ne, nisi baš shvatio o čemu je ovdje riječ. Poanta SFeraKona je književnost. SFeraKon okuplja ljude koje zanima književnost. Što se mene tiče, onaj koga nimalo ne zanima književnost uopće ne mora doći (iako drugi organizatori imaju drugo mišljenje, pa ovo moje uzmi kao strogo osobno). Nemam ništa protiv da neki ljudi naprave totalno neknjiževni SFeraKon, ali u tom slučaju ću reći da mene SFeraKon ne zanima. Dakle, stvar odabira. Nije sve za svakoga. Književnost na SFeraKonu nije na tronu, književnost je bit SFeraKona.

Čuj, nije da me ne zanima književnost, no za mene je ona više osobna stvar. Kao, ne vidim poantu u konvenciji o književnosti. Uzmem knjigu, svidi mi se, pročitam ju, i amen. Čitanje za mene nije grupna aktivnost. Može se sad napravit neki okrugli stol o raspravi o x-toj knjizi, ili dijelit nagrade i tapšat jedni druge po ramenu kako su dobre pričice napisali (moram priznat da mi se podosta pričica u sferakonskim zbirkama svidjelo), ali čemu onda raditi trodnevnu konvenciju? čemu onda filmske projekcije, čemu onda zvat razno razne udruge? čemu onda kompjuterska igraonica? čemu onda turniri i razno razne igre? napraviš konvenciju za puno manji trošak, dodjete oko 14 sati, odrzi se par predavanja, poneki okrugli stol u raspravi o pojedinoj knjizi, podjela nagrada, GoH potpise par knjiga, slika se sa ljudima, kaze par zrnaca mudrosti i do 20 sati ste gotovi 100%. jos ispred stoji par likova i prodaje knjige po snizenju i amen. Ne treba vam onda ni toliko love, ni toliko ljudstva, ni toliko prostora, ni ista. Ako je poanta sferakona knjizevnost, zasto se onda icim drugim zamarate?

Citat:
Eto, to je ono što sam u prethodnom postu napisao, kako godinama uzalud trubimo da SFeraKon nije tržišni proizvod koji se proizvede po proizvodnoj cijeni, pa se onda prodaje po prodajnoj cijeni koja se može korigirati ovisno o kvaliteti, ponudi i potražnji, pri čemu se smanjuje ili povećava profit. SFeraKon ima svoju cijenu koju netko mora platiti. Ili će gosti u tome sudjelovati ravnopravno, ili će organizatori platiti iz svog džepa (ili će neki gosti platiti, dok će se drugi švercati, što je sada slučaj). Dakle, cijena SFeraKona je 100% opravdana, a ono što se dobije je ono što se u tom trenutku ima. Netko je lijepo rekao (i taj netko nema veze sa SFeraKonom, nego s jednom drugom konvencijom) da je zadatak svake konvencije osigurati ljudima uvjete da ispune svoj interes zbog kojega su došli. Dakle, ne dati im sve na tacni nego im osigurati uvjete da naprave ono što žele.

Meni nije bed dat lovu za upad. No moram iskomentirati da mi je besmislen odnos cijena i sadržajne kvalitete. Jedan lik je na sferakonu...čini mi se 2001 ili 2002 (ne sjećam se više, davno je to bilo :lol: ) provalio oko ponoći jednu rečenicu za partijom rizika koju nikad neću zaboraviti. Nešto u ovom stilu: "Jebeš ovo, sfera naplaćuje visoki upad jer su htjeli za sebe dovuć nekog GoH-a na kojeg par njih tamo ima fetiš, i hoće se slikat sa njim i da im potpiše knjige, a sferakon rade samo zato da pokriju trošak ostvarenja svojeg gušta." Napominjem, to je rečenica koju sam čuo, plus minus par slova, i tog lika nisam više vidio ni na jednom sferakonu :))) bio je vidno pod gasom, no bio je strasno nadrkan na nekoga tamo, pa je ispoljavao svoj bijes napadajući mi europu preko ukrajine :(

Citat:
Pogledaj što sam ti odgovorio za književnost.

vidjeh, ali nisam bas zadovoljan odgovorom...pogledaj sto sam ti gore napisao :)

Citat:
Ne znam od koga si to čuo, ja to nisam nijednom niti rekao niti čuo ni od ijednog SFeraša. Mi znamo razliku između SFeraKona i Istrakona i jedino što si mogao čuti je eventualni strah da se SFeraKon ne pretvori u Istrakon jer mislimo da su nam potrebni i jedan i drugi, onakvi kakvi jesu. Jer nije sve za svakoga.

Trebaju nam oba, istina, no ja ni u čemu ne volim nešto što je usko specijalizirano za jednu stvar. I like multi-purpose gadgets. :mrgreen:
Ali opet...stvar mišljenja, jel ;)

Citat:
Javi se Ireni, a možeš i na NOSF. Ja sam jednom već rekao da bi se moja savršena konvencija sastojala od Okruglog stola o stanju u hrvatskom SF-u i Okruglog stola o stanju u hrvatskom fandomu koji bi svaki trajali po 12 sati :D

O je*ote...ako i kad to budete napravili, zovite, obavezno! ^^

FOR THE EMPEROR!

čet 03 tra, 2008 7:43 am
Profil ICQ
Cadet 1st year
Cadet 1st year

Black_Raven je napisao/la:
Sorry, ali ne znam kakav argument ocekujes, u biti. Ako ti nije dovoljan argument da jedan kon ima kvalitetniji i opsezniji program od drugog, a oba su skuplja, e onda... ;)

Okej, jel mene netko opandrčio u potiljak vrućom peglom ili si ti upravo napisao da je SFeraKon bolja konvencija od Istrakona?

Citat:
Citat:

A ekipa u pazinu jest? Mislim da ne. Ocito je samo stvar dovoljno dobrog pregovaranja sa vlasnicima prostora. ;)

Ne znam na koji način bi se trebalo pregovarati s jednim fakultetom da nam isti u svojim prostorijama dozvoli cjelonoćnu pijanku. Ako imaš konkretan prijedlog ili strategiju, rado ćemo je saslušati.

Citat:
Citat:
prošeći malo među običnim pukom, pa pitaj povremeno gdje im je bolje. začudio bi se, vjerojatno ;)

Ne bih se začudio, ali da se povinujem ukusu "običnog puka" ili "većine", na SFeraKonu bismo imali Severinu i Thompsona, a okrugli stol bi bio na temu "Koji je bolji reality show: Farma ili Big Brother".

Citat:
Čuj, nije da me ne zanima književnost, no za mene je ona više osobna stvar. Kao, ne vidim poantu u konvenciji o književnosti. Uzmem knjigu, svidi mi se, pročitam ju, i amen. Čitanje za mene nije grupna aktivnost.

Čitanje nije, ali ono poslije toga jest. Bar za mene. Okej, za tebe nije i zato ti nisi sferakonska ciljana publika. Ali to i dalje ne znači da ćemo SFeraKon mijenjati zato da bi se svidio tebi. Postoje ljudi koji preferiraju ovakav SFeraKon kakav je sada i za te ljude ga i radimo. Ako netko nema iste prohtjeve kao i ti, to ne znači nužno da s njim nešto nije u redu.

Citat:
Može se sad napravit neki okrugli stol o raspravi o x-toj knjizi, ili dijelit nagrade i tapšat jedni druge po ramenu kako su dobre pričice napisali

Za ovakve idiotske izjave šaljem ljude na određenu lokaciju, ali su mi rekli da na ovom forumu ne vole psovanje pa ću ovaj put preskočiti. Možda da ovu raspravu nastavimo na nekom nepristojnijem mjestu?

Citat:
(moram priznat da mi se podosta pričica u sferakonskim zbirkama svidjelo), ali čemu onda raditi trodnevnu konvenciju? čemu onda filmske projekcije, čemu onda zvat razno razne udruge? čemu onda kompjuterska igraonica? čemu onda turniri i razno razne igre? napraviš konvenciju za puno manji trošak, dodjete oko 14 sati, odrzi se par predavanja, poneki okrugli stol u raspravi o pojedinoj knjizi, podjela nagrada, GoH potpise par knjiga, slika se sa ljudima, kaze par zrnaca mudrosti i do 20 sati ste gotovi 100%. jos ispred stoji par likova i prodaje knjige po snizenju i amen. Ne treba vam onda ni toliko love, ni toliko ljudstva, ni toliko prostora, ni ista. Ako je poanta sferakona knjizevnost, zasto se onda icim drugim zamarate?

Jer nas to veseli. Imamo interes koji je primarni, ali nije jedini. Ne znam što ti nije jasno.

Citat:
Citat:

Meni nije bed dat lovu za upad. No moram iskomentirati da mi je besmislen odnos cijena i sadržajne kvalitete.

Okej, jedan od nas dvojice u glavi ima kratki spoj. Ja napišem deset rečenica o tome zašto nisi u pravu s nečim što tvrdiš, onda ti citiraš to obrazloženje i ponoviš svoju prethodnu izjavu. Ne znam jel da dignem ruke od logike ili rasprave s tobom.

Citat:
Jedan lik je na sferakonu...čini mi se 2001 ili 2002 (ne sjećam se više, davno je to bilo :lol: ) provalio oko ponoći jednu rečenicu za partijom rizika koju nikad neću zaboraviti. Nešto u ovom stilu: "Jebeš ovo, sfera naplaćuje visoki upad jer su htjeli za sebe dovuć nekog GoH-a na kojeg par njih tamo ima fetiš, i hoće se slikat sa njim i da im potpiše knjige, a sferakon rade samo zato da pokriju trošak ostvarenja svojeg gušta."

Sljedeća rečenica sve objašnjava:
Citat:
bio je vidno pod gasom, no bio je strasno nadrkan na nekoga tamo,

Dodao bih samo da je lik ili budala zato jer uporno plaća 90 kuna za nešto što mu se tako očito gadi, ili je pizda jer jamra o cijeni manifestacije na koju je upao besplatno.

čet 03 tra, 2008 12:16 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: