Sada je: sri 29 srp, 2026 10:28 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
 Konfuzija 2008 
Autor/ica Poruka
Lieutenant
Lieutenant

Post Re: Konfuzija 2008
Yes please. :D
Inače, ako je možda tko od vas pitao voditelja Guess the Movie kviza za odgovore, ovdje su. :)

čet 08 svi, 2008 6:10 pm
Profil ICQ Web stranica
Lieutenant
Lieutenant

Konfuzniki na netu
(konfuzijski "Bilten" ;) )

pon 12 svi, 2008 2:50 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Part 1
(ako vam se ne da citati kak je bilo na putu, preskocite tekst sve do naslova "Konfuzija 2008" ;) )

Put...

Nakon sto je nekoliko ljudi prvo htjelo ici, pa su se predomislili, pa neki htjeli ali ne u petak, a neki bi isli ali kao nisu znali da imam mjesta,.. na kraju smo za ekspediciju u mom autu ostali samo 3. Ribar i ja... Da nije bilo Ribara, mozda na kraju ni ne bih isao solo do Slovenije, ako se ne bi nekom drugom 'zguzio' u auto...

Ribar je za polazak 'malo' kasnio (sat i pol :P ) tako da smo krenuli tek oko 17:30, vjerujuci da ce sve ici glatko i da cemo do Pirana doci do 21h...

Vec na samom pocetku, 20km od naplatnih kucica u Luckom poceli su problemi...
Stao sam na benzinskoj da provjerim da li su gume OK, i kada sam htio upaliti auto, dju*re nije htjelo upaliti.... :shocked: :evil:

2-3 puta je bilo "kao da bude upalio" i nakon toga nista... nikakav zvuk iz motora... sve lampice su pokazivale da je sve OK...
Nitko na benzinskoj nije imao pojma o autima, pa sam nazvao oca si da dodje da mi pomogne, rekao je da ce doci za nekih pola sata+.
I tako nas 2 geeka u medjuvremenu pokusavamo skuziti kaj ne valja.... vadim fuc**ing manual da saznam gdje su sve te stvari koje bi trebalo provjeriti (tipa voda i sl... :oops: :)
Sve je izgledalo ok...

Ja gundjam kak sam trebao kupiti noviji auto, kako me mora za***ati u kriticnom trenutku... miks ljutnje i sramote :oops: :evil:

10 minuta kasnije, probam ja upaliti opet... i sve radi savrseno... ugasim pa upalim i opet sve ok.... i zovem oca na mob da ne treba dolaziti, ali mobitel mu je bio iskljucen...
I tak smo jos pola sata cekali da dodje samo da bi mu rekao da je sve OK... ](*,)
Dosao je DOSLOVNO kad sam odlucio da krenemo dalje (rekao sam zenski una benzinskoj da mu kaze da smo otisli ako bude pitao)
Pozdravio sam sei krenuo dalje...
Prvih sat vremena uspio sam proci 20 km od 200+ :(

I dalje je put bio OK, auto je radio, guzve na cesti su bile tak-tak, a auto je radio normalno... Ribar je odspavao dok sam se ja vozio 180+ da nadoknadim potroseno vrijeme... i taman se probudio par sekundi nakon sto sam fulao skretanje u Rijeku i umjesto obilaska krenuo kroz grad ( i tako izgubio vecinu nadoknadjenog vremena :( )
One vijugave ceste po Istri sam i prebrzo prolazio slusajuci Bad Religion :)
Putem smo sreli ekipu kojoj je auto skroz krepao,... tamo smo imali jedini predah

slika

Osim tog predaha, nisam stajao vise ni za pusenje, zbog paranoje da ce auto opet krepat...

Na granici je sve proslo OK, vozio sam onu kutiju sa StarTrek merchandiseom od Udruge ali nisu nista pitali, jedino su se cudili da kako tek poslije 10 navecer dolazimo na neku znanstveno fantasticnu konvenciju :)

Konfuzija 2008

Na konvenciju smo konacno stigli oko 22 i nesto sitno sati...

Prije nego sam krenuo na Konfuziju imao sam niska ocekivanja, osim onoga sto je Borg Queen napisala.
Ocekivao sam da konvencija, buduci da se odrzava tek po drugi puta biti slaba, ali da cu se bar druziti s nesto starih poznanika i upoznati neke od domacina...

Nakon svih tih kasnjenja, gasnjenja auta, krivih skretanja i sl. imao sam jos manja ocekivanja, da tako kazem, zelio sam samo da konacno dodjem tamo, i da cu biti zadovoljan ako nadjem samo 5 ljudi kako pijuckaju i zezaju se... ko ona Bajagina "Ja moram da pijem da zaboravim"

Parking sam odmah nasao (savrseno mjesto, valjda slucajno jer se netko odparkirao)
Docekao nas je zanimljiv prizor - gomila ekipe ispred skole, klupice, cuga u OK kolicinama.... parkic drinking atmosfera koju bi prije mogao vidjeti na Ribnjaku ili nekom slicno mjestu.... tako da sam se odmah poceo osjecati ko doma, uzicao sam komad pizze od nekoga (@netko - hvala, dobro mi je dosla! :) ), i par gutljaja bambusa (oni koji me znaju, shvacaju o kakvim "gutljajima" se radi :mrgreen:

Ja i suvozac Ribar: (slika je mutna jer smo bili umorni od puta ;) )
slika

Vesela ekipa:
slikaslika

Pozdravio sam domacine (Borg Queen), i ostalu ekipu koju poznajem... i prvih cca sat vremena nisam ni ulazio unutra.... meni je vani bilo lijepo :)
A koliko sam cuo, unutra se ionako nista trenutacno nije dogadjalo...
Prvi put sam usao unutra (direkt do šanka) nakon sto me vec postalo sram ljudima krast bambus :)

Usput sam uslikao (a ima i snimka) Morisa kako glumi u rekreacijama scene iz nekog filma:
slika
To je inace bio glavni prostor konvencije gdje su se odrzavala veca dogadjanja.
slika

Opet sam izasao van i s pivom u jednoj, i foticem u drugoj nastavio zujati od grupe do grupe ljudi, malo unutra, pa opet malo van iz skole, i pozdravljati ljude koje nisam vidio jos od Sferakona ili cak i duze ( :lol: )
slikaslikaslika

Zene s metlama u ruci, to je uvijek lijep prizor, za pohvalu! :D
slikaslika

Very cool people :mrgreen:
slikaslika

I opet sam sreo Olega :)
slika

Nakon toga smo se svi poslozili po klupicama i poceli raspravljati o ko zna cemu...
U pocetku se sjecam da se ekipa pocela raspravljati oko granice (ipak smo u Piranskom kraju ;) ) ali meni je to bilo nekak dosadno slusati... pa sam im rekao da kaj SFicari nemaju pametnijeg posla nego pricat o politici :P
slikaslika

Kasnije se raspravljalo o svemu i svacemu... ali se jako slabo sjecam.... valjda od umora ;)
Izitpajn me dobro podsjetio na svom biltenu da se nisam mogao sjetiti "kak se zove crnkinja koja radi na sanku Enterprisea" (bio sam tako 'umoran' da se ne bih mogao sjetiti ni kak se zove celavac na mostu istog broda :lol:
Brijem da sam poslije roleplayao kapitalistu (je**ga, ipak sam u Europskoj uniji), raspravljao o ko zna cemu, i brijem da je Izitpajn izabrao moj najblazi komentar u svom biltenu :D

Neki su se u to doba poceli i spremati na spavanje
slika

A ostali su ostali pjevati karaoke...
slika

Znate vec kak je kad se dobrano pripiti ljudi prime mikrofona i pomisle da znaju pjevati :twisted: , tako da mi se nije cekalo jos par sati da dodjem na red, pa sam otisao do spavaonice.

Naravno ovaj puta sam opet zaboravio vrecu za spavanje.... ](*,) ali ovaj puta je cak i bilo prohladno, nisam se bas smrznuo, ali vreca bi dobro dosla...

Opet je ko na Essekonu ekipa galamila, pa sam radi mirnijeg sna zarezao na prvog do sebe... promrmljao nesto da cu umjesto reporta Konfuzije pisati report policiji (zasto sam se potukao :) ) i vjerovali ili ne, situacija se stisala.
Iduci dan sam saznao da sam rezao bas na lika koji je bio tiho :oops: :oops: :oops: ali je**ga.... bolje da sam ispado djubre (i da postanem poznatiji u fandomu cak i od TDE :D ) nego da se nisam naspavao :twisted:

Ujutro sam od nekoga (zaboravljam imena ko lud :( ) posudio vrecu pa ju stavio na sebe, bilo je mrvicu prohladno. (naravno ako mogu birati, bolje da mi bude mrvicu hladno nego mrvicu vruce ;) )

uto 13 svi, 2008 5:42 pm
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Subota

Probudio sam se negdje oko 13h... medju zadnjima...
Mamurluk tak-tak.... polako shvacam zasto nekim ljudima sluze suncane naocale :)

Vani je bio lijep, topao proljetni dan.... bilo je nekoliko klupica gdje su ljudi igrali board gameove i slicne igre.... poslijepodnevno cilanje dok se ceka glavni program kasnije navecer.

slikaslika

Igrala se zanimljiva igra s granicama.
One tegle s cvijecem koje se vide na slici su glumile Hrvatsko-Slovensku granicu, i pobjednik je bila ekipa koja je izgurala teglu na drugu stranu :)
Taman igra za kon na kojem ima podjednako Hrvata i Slovenaca... svaka cast na ideji, cija god da bila :mrgreen: :thumbs2:
slika

U medjuvremenu se pojavio i ostatak ekipe iz Udruge, pa se odigrao Shuttle Rally
slikaslika

Pricalo se je da su se putem do Secovlja uspjeli izgubiti na Slovenskom primorju! :shocked:
(vjerujem da bi Pervan imao dobar komentar na to :lol: )

Imali smo i štand s onim stvarima koje sam "svercao" preko granice.
Ne sjecam se koliko je toga prodano, ali nekima je stand bar posluzio kao stacionar za prezalogajiti nesto :)
slikaslika

Ja sam se vecinu vremena druzio s Morisom i ekipom, pripremali smo likove za igranje nekog StarWars RPGa....
slika

Trebali smo poceti igrati jos oko 16h ali cekali smo MaXa koji je na kraju predvecer odustao od RPGanja.... pa smo mi konacno mogli zapoceti s igrom.
slikaslika

Tu negdje mi je nazalost krepala baterija na foricu (punjenje traje oko 5-6 sati) i evo moje zadnje (bez blica neuspjele) slike s predavanja od Borg Queen.
slika

Nazalost, ne kuzim najbolje slovenski (mogu pohvatati kontekst i sl. ali hrpu rijeci ne znam, pogotovo kad se brzo prica), pa nisam ostao skroz do kraja predavanja (o StarWarsima)
Ali bar sam, za razliku od Sferakona, cak i :D bio bar na jednom predavanju

Ostatak vremena proveo sam uglavnom igrajuci SW RPG.
Bilo je zanimljivo, ali ispalo je bas lose s cekanjem da pocnemo bas bezveze, jer sam vecinu subotnjeg poslijepodneva i veceri proveo samo igrajuci i pripremajuci se za RPG... mislim da mi je za ubuduce bolje ostaviti takve dugotrajne igre za ne-konovska dogadjanja....

U pauzama od igranja sam nakratko malo isao okolo da vidim sto se jos dogadja... na srecu pola nas u ekipi smo bili pusaci pa je tolerancija za cik pauze bila dobra :D

Naletio sam na kraj SW natjecanja .... glumljenje neke scene iz filma ako se ne varam.... konvencija je zaista bila prepuna SWa :|
slikaslika

Vani se drustvo dobro zabavljalo :)
slikaslikaslikaslikaslika
slikaslikaslikaslika
slika

Dobro raspolozeni sanker, i njegova pomocnica.
slika

@Dejanira, izgleda da i u Sloveniji ima Tolkienovaca :)
slika

Sreo sam jos neke poznanike :twisted:
slika

Djevojke u ljetnim haljinama volim :biggrinlove:
slikaslika

Oko 2 ujutro jednostavno nisam vise imao snage za RPG... a cini mi se da su se i drugi poceli dosadjivati :)
slikaslika

I tako sam jos nesto vremena proveo zujeci okolo...
Vec rano navecer, pocelo je ponestajati cuge na šanku :(
Prvo je ponestalo pive, nesto kasnije i vina, a na kraju vise nije bilo ni neke rakije (koja mi bas nije najbolje sjela :? )
Koliko god to nevjerojatno zvucalo, u Sloveniji se nakon 9 navecer vise ne moze kupiti cuga na benzinskim ili u ducanima... :shocked:
Nakon pive, vina i rakije, krenuo sam dalje u quest za popiti jos nesto...
Uzicao sam nesto bambusa od ekipe ispred Skole, i casu onog sto ima okus po prošeku.... na kraju sam bio medju par zadnjih ljudi koji su nesto pili i bio jako ponosan na to :)

Ali na kraju je i cedevita bila okej... :lol:
slika

Ovaj lik je dosao na Konfuziju skroz iz Los Angelesa... neko vrijeme sam s njim pricao o konovima preko Bare (nazalost, taman kad cu ja biti tamo za par tjedna, nece biti nijedne znacajnije :( )
slika

Oleg je najveci dio subotnje veceri proveo za kompom.... ja sam mu se nakratko pridruzio da napisem pozdrav iz Slovenije na Forumu :)
slika

Nakon SW RPGa, malo razgibavanja :)
Druga slika je bas odlicno ispala, nekako umjestnicki... @frenky komentar molim! 8)
slikaslika

I jos par slika bez neke kronoloske povezanosti:

Jedan od starijih konasa.... covjek puno zna o Fandomu, ali nisam stigao puno pricati s njim.
slika

Izitpajn u trenucima opustanja :)
slika

Simpa gospodin koji je u subotu imao odlicno vino ili nesto slicno vinu... najblizi okus tome mi je prošek
slika

Djevojka koja je nasla i vratila mi novcanik (ja pijana budala sam ga u petak bio negdje prosuo... nemrem vjerovati da sam tak nesto uspio izgubiti)
Hvala Ti... kad se iduci puta vidimo, castim s toliko piva (ili drugog pica po zelji) koliko mozes popiti (iako si rekla da ne treba ;) )
slika

Jos par slika sa karaoka... (nisu imali Zenicu :( )
slikaslikaslika

....

U nedjelju je ostalo jos nekolicina ljudi, vecina je u popodnevnim satima vec krenula kuci...
slika

Vise nisam bio ponosan sto sam pio 8-9 razlicitih pica.. trebalo je voziti natrag mamuran :)
Pozurio sam se u Zagreb, da kolega koji nam se pridruzio stigne na autobus u 19 sati.... na kraju smo pred autobusni dosli u 19:07 :(
Na srecu, bilo je vlakova koji su voziti dalje prema Slavoniji, pa mu je put ipak zavrsio s hepiendom :D

Navratio sam jos do Udruge, pozdraviti troje ljudi koji su se tamo dosadjivali, i onda na zasluzeni odmor...

...

Znam da ovaj report nije bog zna sto,... nisam bas u motivaciji za tipkanje, ali ipak nisam htio prekinuti tradiciju :)
ako netko zeli, slike moze jos neko vrijeme vidjeti i na Photobucketu

uto 13 svi, 2008 8:26 pm
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: manipulative and psychotic
Ajme odlican report :D =D> Sad mi je bas zao sto nisam isla... slika
Cvicek je napisao/la:

@Dejanira, izgleda da i u Sloveniji ima Tolkienovaca :)

Hehe, znamo mi za Gil Galad, cak bi trebali ici kod njih u Sloveniju negdje u 8. mjesecu slika

Ali nase zastave su puno bolje slika 8-[

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

čet 15 svi, 2008 7:55 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: