(ako vam se ne da citati kak je bilo na putu, preskocite tekst sve do naslova "Konfuzija 2008"
)Put...Nakon sto je nekoliko ljudi prvo htjelo ici, pa su se predomislili, pa neki htjeli ali ne u petak, a neki bi isli ali kao nisu znali da imam mjesta,.. na kraju smo za ekspediciju u mom autu ostali samo 3. Ribar i ja... Da nije bilo Ribara, mozda na kraju ni ne bih isao solo do Slovenije, ako se ne bi nekom drugom 'zguzio' u auto...
Ribar je za polazak 'malo' kasnio (sat i pol

) tako da smo krenuli tek oko 17:30, vjerujuci da ce sve ici glatko i da cemo do Pirana doci do 21h...
Vec na samom pocetku, 20km od naplatnih kucica u Luckom poceli su problemi...
Stao sam na benzinskoj da provjerim da li su gume OK, i kada sam htio upaliti auto, dju*re nije htjelo upaliti....
2-3 puta je bilo "kao da bude upalio" i nakon toga nista... nikakav zvuk iz motora... sve lampice su pokazivale da je sve OK...
Nitko na benzinskoj nije imao pojma o autima, pa sam nazvao oca si da dodje da mi pomogne, rekao je da ce doci za nekih pola sata+.
I tako nas 2 geeka u medjuvremenu pokusavamo skuziti kaj ne valja.... vadim fuc**ing manual da saznam gdje su sve te stvari koje bi trebalo provjeriti (tipa voda i sl...
Sve je izgledalo ok...
Ja gundjam kak sam trebao kupiti noviji auto, kako me mora za***ati u kriticnom trenutku... miks ljutnje i sramote
10 minuta kasnije, probam ja upaliti opet... i sve radi savrseno... ugasim pa upalim i opet sve ok.... i zovem oca na mob da ne treba dolaziti, ali mobitel mu je bio iskljucen...
I tak smo jos pola sata cekali da dodje samo da bi mu rekao da je sve OK...
Dosao je DOSLOVNO kad sam odlucio da krenemo dalje (rekao sam zenski una benzinskoj da mu kaze da smo otisli ako bude pitao)
Pozdravio sam sei krenuo dalje...
Prvih sat vremena uspio sam proci 20 km od 200+

I dalje je put bio OK, auto je radio, guzve na cesti su bile tak-tak, a auto je radio normalno... Ribar je odspavao dok sam se ja vozio 180+ da nadoknadim potroseno vrijeme... i taman se probudio par sekundi nakon sto sam fulao skretanje u Rijeku i umjesto obilaska krenuo kroz grad ( i tako izgubio vecinu nadoknadjenog vremena

)
One vijugave ceste po Istri sam i prebrzo prolazio slusajuci Bad Religion

Putem smo sreli ekipu kojoj je auto skroz krepao,... tamo smo imali jedini predah

Osim tog predaha, nisam stajao vise ni za pusenje, zbog paranoje da ce auto opet krepat...
Na granici je sve proslo OK, vozio sam onu kutiju sa StarTrek merchandiseom od Udruge ali nisu nista pitali, jedino su se cudili da kako tek poslije 10 navecer dolazimo na neku znanstveno fantasticnu konvenciju
Konfuzija 2008 Na konvenciju smo konacno stigli oko 22 i nesto sitno sati...
Prije nego sam krenuo na Konfuziju imao sam niska ocekivanja, osim onoga sto je Borg Queen napisala.
Ocekivao sam da konvencija, buduci da se odrzava tek po drugi puta biti slaba, ali da cu se bar druziti s nesto starih poznanika i upoznati neke od domacina...
Nakon svih tih kasnjenja, gasnjenja auta, krivih skretanja i sl. imao sam jos manja ocekivanja, da tako kazem, zelio sam samo da konacno dodjem tamo, i da cu biti zadovoljan ako nadjem samo 5 ljudi kako pijuckaju i zezaju se... ko ona Bajagina "Ja moram da pijem da zaboravim"
Parking sam odmah nasao (savrseno mjesto, valjda slucajno jer se netko odparkirao)
Docekao nas je zanimljiv prizor - gomila ekipe ispred skole, klupice, cuga u OK kolicinama.... parkic drinking atmosfera koju bi prije mogao vidjeti na Ribnjaku ili nekom slicno mjestu.... tako da sam se odmah poceo osjecati ko doma, uzicao sam komad pizze od nekoga (@netko - hvala, dobro mi je dosla!

), i par gutljaja bambusa (oni koji me znaju, shvacaju o kakvim "gutljajima" se radi
Ja i suvozac Ribar: (slika je mutna jer smo bili umorni od puta

)

Vesela ekipa:

Pozdravio sam domacine (Borg Queen), i ostalu ekipu koju poznajem... i prvih cca sat vremena nisam ni ulazio unutra.... meni je vani bilo lijepo

A koliko sam cuo, unutra se ionako nista trenutacno nije dogadjalo...
Prvi put sam usao unutra (direkt do šanka) nakon sto me vec postalo sram ljudima krast bambus

Usput sam uslikao (a ima i snimka) Morisa kako glumi u rekreacijama scene iz nekog filma:

To je inace bio glavni prostor konvencije gdje su se odrzavala veca dogadjanja.

Opet sam izasao van i s pivom u jednoj, i foticem u drugoj nastavio zujati od grupe do grupe ljudi, malo unutra, pa opet malo van iz skole, i pozdravljati ljude koje nisam vidio jos od Sferakona ili cak i duze (

)

Zene s metlama u ruci, to je uvijek lijep prizor, za pohvalu!

Very cool people

I opet sam sreo Olega

Nakon toga smo se svi poslozili po klupicama i poceli raspravljati o ko zna cemu...
U pocetku se sjecam da se ekipa pocela raspravljati oko granice (ipak smo u Piranskom kraju

) ali meni je to bilo nekak dosadno slusati... pa sam im rekao da kaj SFicari nemaju pametnijeg posla nego pricat o politici

Kasnije se raspravljalo o svemu i svacemu... ali se jako slabo sjecam.... valjda od umora

Izitpajn me dobro podsjetio na svom biltenu da se nisam mogao sjetiti "kak se zove crnkinja koja radi na sanku Enterprisea" (bio sam tako 'umoran' da se ne bih mogao sjetiti ni kak se zove celavac na mostu istog broda
Brijem da sam poslije roleplayao kapitalistu (je**ga, ipak sam u Europskoj uniji), raspravljao o ko zna cemu, i brijem da je Izitpajn izabrao moj najblazi komentar u svom biltenu
Neki su se u to doba poceli i spremati na spavanje

A ostali su ostali pjevati karaoke...

Znate vec kak je kad se dobrano pripiti ljudi prime mikrofona i pomisle da znaju pjevati

, tako da mi se nije cekalo jos par sati da dodjem na red, pa sam otisao do spavaonice.
Naravno ovaj puta sam opet zaboravio vrecu za spavanje....
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
ali ovaj puta je cak i bilo prohladno, nisam se bas smrznuo, ali vreca bi dobro dosla...
Opet je ko na Essekonu ekipa galamila, pa sam radi mirnijeg sna zarezao na prvog do sebe... promrmljao nesto da cu umjesto reporta Konfuzije pisati report policiji (zasto sam se potukao

) i vjerovali ili ne, situacija se stisala.
Iduci dan sam saznao da sam rezao bas na lika koji je bio tiho

ali je**ga.... bolje da sam ispado djubre (i da postanem poznatiji u fandomu cak i od TDE

) nego da se nisam naspavao
Ujutro sam od nekoga (zaboravljam imena ko lud

) posudio vrecu pa ju stavio na sebe, bilo je mrvicu prohladno. (naravno ako mogu birati, bolje da mi bude mrvicu hladno nego mrvicu vruce

)