No da... Liburnikon.
S obzirom da ni mene nije bilo prošle godine (kad su promjenili lokaciju), za početak moram spomenuti da mi se veoma sviđa taj novi prostor. "Stari" prostor je bio okej i poslužio je svrsi, ali ovaj novi je pun pogodak. Atriuma za kvizove i druge zabavne sadržaje je solidan, svaka škola ima dovoljno dvorana za raznorazna predavanja, a moram i spomenuti i solidan parking (ako dođeš na vrijeme

) za razliku od onih uskih ulica i parkiranja "gdje uspiješ".
No najviše mi se svidio vanjski prostora za feštanje. Uz puno stolova, bio je tu i šank s raznim vrstama pića (i hladnom pivom, za razliku od sferakonske mlake) kao i fast food gdje se moglo dobiti i standardne sendviće ali i čevape i hamburgere. Sve taman sređeno za feštu, ali i vanjska događanja (kojih je pomalo nedostajao, bilo bi fora da je bilo više kontinuiranog sadržaja na tome djelu, makar ne može se reći da ga nije bilo)
Evo nekoliko fotki kako je sam prostor vani izgledao.

A evo i par večernjih.

I neki band... svirali neku laganu mjuzu, nije mi se nije dalo stajati i gledati koncert, ali muzika je bila okej kao pozadina

Ono što mi je najviše smetalo ta 2 dana konvencije bile su nesnosne vrućine i sparina, pogotovo u subotu. To mi je dosta pokvarilo ugođaj kona, ali je i razlog što mi se nije dalo mrdnut s plaže sve do kasnoposlijepodnevnih sati, kao i neodlazak na predavanja koja su mi se po opisu činila "možda bi moglo biti zanimljivo, ali nisam siguran".
Domaćini su bili okej. Bilo je manjih komplikacija oko spavanja s petka na subotu, ali ništa na šta bih imao kritiku.
Za štand smo dobili mjesto koje smo željeli (tj. koje je frodo ocjenio kao najboljim), a kad sam porazgovarao sa organizatorom, i rekao mu da bi volio da imamo 5-6 bonova za nagrade (i da možemo to i (su)financirati, on je rekao da uopće nema problema i uskoro se pojavio s 6 kupona. Tako da što se toga tiče - sve 5!
(podsjećam da je, između ostalog, i oko prostora i oko bonova bilo problema na Sferakonu, gurnuli nas na najlošije mjesto unatoč predhodnim dogovorima, a za kviz nisu htjeli ni čuti da se sve normalno rješi, još sam imao neugodnih komplikacija kad sam s Ozom (jednim od 2 pobjednika) jedva uspio dobiti pivu... mlaku.
Možda organizatori nekih konvencija smatraju da su takve stvari nebitne, ali nisu i ljudima (udrugama) koji organizirano dolaze i žele imati štandove i raditi na programu je sve zgadi kad organizatori imaju pristup "boli nas

za vas" ili se čak i sprdaju. To na Liburnikonu nije bio slučaj, organizatori su bili sasvim korektni, kao i simpatična djevojka na info pultu, sve stvari su rješene pozitivno tako da što se tiče službenih udružnih stvari na konvenciji -
Što se tiče puta, ovaj puta smo krenuli na vrijeme, sve po planu (u biti sam ja bio taj koji je zakasnio nekoliko minuta). Prije puta smo proučili mapu, i ovaj puta smo dobro prošli na petlji kod ulaska u Rijeku

Kad smo došli do Opatije, odlučio sam se da školu nađem s gornje ceste (jer na mapi se činilo da tamo ima parkiralište i da je manje prometno) i po filingu udaljenosti sam nešto kasnije skrenuo u jednu ulicu (s namjerom da stanem i pogledam mapu),... nakon čega sam ispred sebe vidio veliki natpis "Liburnikon"

sve u svemu, najuspješnije putovanje na novu konvenciju ikada

Pozdravili smo se s malobrojnim ljudima koji su već u 16h došli na kon, i ostatak poslijepodneva proveli na plaži. Malo mi žao što sam opet propustio predavanje o filozofiji ST-a, ali je**ga, bilo je prevruće i još ove godine nisam vidio mora
Navečer se je sakupilo dosta ekipe, i ja sam uglavnom bio vani, djelom radi toga što je unutra bilo prevruće, a djelom i zato što baš i nije bilo programa koji bi me jako zanimao a i ekipa se uglavnom motala po vani. Na Mišaka sam taman zakasnio, došao pozdraviti Riječke forumaše koji su bili na tom predavanju, da bi ih našao kako gnjave Mišaka da se slikaju s njim

. Lik je bio dobro raspoložen, i još je na kraju ostale pitao da li se još netko želi slikati.
Na kraju smo se listajući program odlučili prijaviti za kviz Game of Thrones koji je bio na rasporedu kasnije navečer. Saznao sam da će oko 22h na oglasnu ploču staviti popis za prijave, i javio to Mirni koja je isto djelovala dosta zainteresirana na kviz, kao i još neki, da trebamo pripaziti kad će staviti popis, jer kandidata je puno, a mjesta na kvizu malo. Ja sam si pijuckajući pivu vizualizirao obiteljska stabla kuća i nabrijavao se na GoT setting.
Ant je vodio kviz, ali s obzirom da nije bilo neke interakcije s bublikom (koje isto nije bilo previše) a i sudjelovao sam u prvom izdanju kviza u udruzi, nije mi se dalo gledati. Fotka i idemo dalje...

Kad sam nakon 22h navratio do oglasne ploče imao sam što vidjeti - ne da su se svih 6 GoT prijava popunilo, već je bilo još nekoliko dopisanih iznad i ispod popisa
Razočaran sam izašao van, gdje sam saznao da je Mirna navodno pozvala pahuljicu kad je vidjela izvješen popis, no da meni namjerno nije htjela javiti kako joj ne bi bio konkurencija (to kasnije nije ni demantirala, tako da pretpostavljam da je istina). Prava Lanisterka
To mi je u kombinaciji s nabrijavanjem za GoT (a vjerojatno i pivom

) aktiviralo crusade mod u skladu s filozofijom T3, i krenuo sam gledati što bih mogao napraviti kako Lanisteri ne bi i u stvarnosti nasamarili Starkove.
Na kraju sam završio kod te oglasne ploče gdje je bilo još nekoliko razočaranih ljudi, i jedan je čak gledao kako da obriše orginalan popis i dopiše sebe

na što sam već htio reći da samo neka, da ću onda ja kad se on makne pobrisati njega

... no taman se pojavili voditelji kviza i ispričao im kako je sve to nepravedno, kako ima viška kandidata, kako je to jedina stvar koja me u petak zanimala na konvenciji,.. i kada sam saznao da su Starkovi omiljena kuća od voditeljice, nastavio sam priču o Lanisterskom ponašanju nekih wannabe natjecatelja, kako će eto Lanisteri pobjediti u "RL-u" i tako to
Na kraju je voditeljica odlučila da će uzeti sve prijave i nasumično izvući 6 kandidata, tako da bude pravedno za sve
Kad smo došli na kviz bili smo izvučeni i Mirna i pahuljica i ja. Jedino je Ant izvisio. Sve u svemu dobro je prošlo

Kviz je na momente bio brutalno težak. Npr. jedno od pitanja bilo je nabrojati 4 najjača zmaja, ili koliko je zima preživio Tyrion. Mirna je neočekivano odustala, a nakon nje i pahuljica

(nije vrag da su se prestrašile i mislile da stvarno znam odgovor na pitanje s najtežeg nivoa koje mi je netko šapnuo

... cure, slobodno izmislite nešto tipa da su vam javili da ima neka frka u Rijeci pa ste morali ić or samting, podržat ću vas

)
Na kraju je ostalo je tek nekolicina ljudi u hali i sve se pretvorilo u ne previše suptilno šaptanje. Donekle se je razvila i rasprava oko nekih pitanja i događaja u seriji. Kombinacija Kviz+okrugli stol. Zanimljivo zvuči
A meni su objašnjavali i još mi nije jasno na koju foru je Tyrion preživio 8 ili 9 zima kad vele da zima dolazi samo svakih par desetaka godina....

nadam se da nije neki spoiler za koji ne znam tipa da Tyrion ima 500 godina il tak neš
Odmah nakon kviza bio je fajrunt i još smo neko vrijeme ostali vani, pa još malo da pričekamo posljednji polazak u spavaonu, čije traženje se također pretvorilo u svojevrsnu avanturu
A u dvorani vruuuće (točkice sad znam kako se osjećaš) jedva znojeći se zaspao tako da je sutradan bio užitak baciti se u more. I većinu dana izležavati u onim naslonjačima

tih 20kn za naslonjače je ispalo najbolje potrošenih 20kn na cijelom konu, i koliko toliko sam se uspio regenerirati

Navečer smo opet standarno bili vani i zafrkavali se. Lijepo je sresti poznanike koje viđaš jedino na konovima

A što se tiče forumaša, evo i par njihovih fotki (plus dvije simpatične djevojke koje su došle s Wildyjem) :

Pred kraj večeri naš Sovereign X vodio ST Milijunaša.
Bio je na glavnoj tribini u atriumu i cijeli setting je dosta dobro izgledao. A mislim da se je i Sovereign ponešto poboljšao u vođenju. Bilo je manje grešaka, a te koje su se događale su završile smijehom npr. kad je Sov odlučio dati natjecatelju pola-pola i onda izbacio i točan odgovor
Kviz samo odradili skoro unutar zadanog vremena, i sve je dosta brzo išlo. Svih 20 i nešto natjecatelja su dobili priliku da se po četvero natječu u najbržem trekiju. Šteta što Ban nije prošao najbrži trekki, baš bi me zanimalo vidjeti njegovo znanje.

Kasnije smo još neko vrijeme bili ispred konvencije (u 2 ujutro su zatvorili školu)
Neki su već čorili, a drugi su počeli spremati stvari (damnit, baš volim cure koje se vrte oko štange

)

I na kraju smo se malo po malo odlučili promjeniti planove i vratiti se u ZG dan prije...
Link na arhivu slika (nema ih puno) -
http://s233.photobucket.com/albums/ee19 ... iburnikon/