Sada je: sub 12 ruj, 2026 6:54 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 
 Deadwood 
Autor/ica Poruka
Founder

Koje si vrste?: er
Post Deadwood
Postajte tu na jednom mjestu sve o seriji ....

sri 18 kol, 2010 2:44 pm
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Post Re: Deadwood
"Every step's a fuckin' adventure!" - Al Swearengen

Deadwood je serijal nastao po istinitim događajima u gradiću Deadwood, u Južnoj Dakoti, smješten u vrijeme kada još nije bio pripojen dotičnoj državi... Snimljene su 3 sezone, nakon čega je snimanje naglo prekinuto, ostavljajući bitne događaje nerazriješenima... ( :censored: )

Po ideji Davida Milcha (glavni producent) redatelji pojedinih epizoda su Greg Feinberg, Mark Tinker, Ed Bianchi, Davis Guggenheim i Steve Shill, za priču su zaslužni Regina Corado, Ted Mann, Elizabeth Sarnoff, Jody Worth i David Milch.

U drugoj polovici 19. stoljeća već je bilo svima poznato da Black Hills i okrug Deadwood vrve zlatom, te su mnogi odlučili potražiti sreću i ostvariti američki san upravo u tim brdima. (cocksuckas! 8-[ )
Zbog prikazane brutalnosti i psovanja, serija ne podliježe svačijem ukusu. Spletke, ubojstva, osvete i potraga za zlatom i srećom je ono što čini seriju zanimljivom. Dakako, povijest i likovi su opet uljepšani. Stvarnost je ipak bila dosta brutalnija.

Premda je većina događaja i likova u seriji izmišljena, serija počiva na par temeljnih karaktera koji su formirali to mjesto i učinili ga zanimljivim dijelom američke povijesti.

Al Swearegen - vođa kampa (Ian McShane)
Image

Seth Bullock - šerif (Timothy Olyphant)
Image

Martha Bullock - šerifova žena (Anna Gunn)
Image

Wild Bill Hickok (Keith Carradine)
Image

Calamity Jane (Robin Weigert)
Image

Charlie Utter (Dayton Callie)
Image

George Hearst (Gerald McRaney)
Image Motherfucka!

E.B.Farnum (William Sanderson)
Image

Sol Star (John Hawkes)
Image

Morgan i Wyatt Earp - oni nisu igrali neku veliku ulogu za kamp, doduše

Jack McCall - Hickokov ubojica (Garret Dillahunt) :biggrinlove:

Cy Tolliver (Powers Boothe)

Johny Burns (Sean Bridgers)

Dan Doherty (W. Earl Brown)

Doc Cochrane (Brad Dourif)

Mr. Wu (Keone Young)

I oni koji nisu postojali: 8-[
Alma Garret (Molly Parker)
Trixie (Paula Malcomson)
Joanie Stubbs (Kim Dickens)
Whitney Ellsworth (Jim Beaver)

Nešto o stvarnim ljudima iz Deadwooda:
http://www.legendsofamerica.com/we-deadwoodhbo.html

Premda mi se čini da je ovaj tekst autentičniji...
http://en.wikipedia.org/wiki/Deadwood_%28TV_series%29

Evo link o Brad Dourifu, koji glumi Doc Cochrane-a:
viewtopic.php?f=28&t=5056&p=167012&hilit=Brad+Dourif#p167012

sri 18 kol, 2010 6:08 pm
Founder

Ja sam sad na sredini druge sezone i serija je vrlo dobra...
Epizoda Suffer little children mi je najbrutalnija iako brutalnosti ima napretek... Bullock je pozitivac, Alma, Sol Star, Charlie, Jane.... A Swearengen i njegovi, Tolliver, komisionari i ostali glavni negatinci iako mi je Al pošteniji od Cyja ...

Doc je priča za sebe kao i E.B. ....

čet 19 kol, 2010 1:22 pm
Number One
Number One

Swearengen postaje pozitivac što više serijal odmiče kraju... odgledala sam sve 3 sezone, i sad bacam oko na blu-ray box set koji izlazi krajem 10. mjeseca... mislim... :-k Odnosno, planiram kako ga nabavit... :D

Da, Suffer the little children je najbrutalnija u 1. sezoni. Al kad se Walcott uhvati skalpela u 2. sezoni... to je već totalno druga priča... 3. sezona... neću ti spoilat... al recimo da su samo zadnje 3 epizode dosljedne prijašnjim sezonama... :mrgreen:

Doc je definitivno najbolje razdrađen lik u 1. sezoni, i žao mi je što se njegov lik prema kraju serije sve manje i manje ističe... u 3. sezoni ga gotovo i nema...
Tolliver i Hearst su mi definitivno najnegativniji likovi. A najviše mi idu na živce Nigger General i Hostetler, znam da su bili stvarni likovi, ali što se mene tiče, mogli su ih slobodno izbacit... nisu ničim pridonijeli osim što su povećali broj epizoda u 2. i 3. sezoni.

Trixie je recimo, po meni, najbolji izmišljeni lik. Da nema nje, cijelu situaciju s Almom Garret ne bi bilo moguće riješit.

Po meni je ipak 1. sezona najbolja...

čet 19 kol, 2010 2:21 pm
Founder

Da baš sam nedavno vidio masakr koji je Walcott napravio u javnoj kući od Joanie Stubbs što je strašno dobro da ga je Utter izudarao...Mislio sam da će ga Tolliver dati ubiti (Uttera) ali nije... Sad ćemo vidjet dalje...

čet 19 kol, 2010 2:57 pm
Number One
Number One

Neću ti spoilat... al mene je Walcott isto šokirao... :shock:
Šteta što Dillahunta nisu pozvali za 3. sezonu...

Koji ti je najdraži lik?

sub 21 kol, 2010 11:42 am
Founder

A trebam pogledat do kraja pa onda reći... Tako je najrealnije ...

sub 21 kol, 2010 10:34 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Ja gledam, pri kraju sam prve sezone, ali nekak me serija nije zaintrigirala. Dobra je ta 'estetika ružnoće' koja je odlično prikazana, no likovi su mi zasada još uvijek preslični jedan drugome - svi nešto mute ili razrađuju planove oko poslova i kopanja zlata. Čudim se kako je Al Swearagen bog i batina tog mjesta kad za neke stvari ne zna da se događaju, za neke se brinu njegovi glupavi asistenti, a za neke stvari ga varaju iza leđa. Iako je njegov cinizam dobar. Jedino što zasad valjda u seriji. Možda se poboljša radnja.

pet 17 ruj, 2010 8:43 pm
Founder

Odgledao sam prije koji tjedan cijelu seriju. I dojmovi su se slegli. Uglavnom morao sam se potruditi da je odgledam i prisiliti se. Gledanje Deadwooda svaki dan za mene je malo previše ali izdržao sam. Jednom tjedno bi bilo taman. Najveća zamjerka su mi ti dijalozi, monolozi koji postaju dosadni i najave bit će ovo ili ono. Nema akcije, a kad ima onda je prebrutalna.
Prva sezona mi je naj. Druga je slabija, a smisao treće sezone mi nije jasan. Najbolje ju je zaboravit osim zadnje dvije epizode.
Moglo se to i drugačije svršit. Žao mi je što je Hearst dobio sve i otišao bez da mu je pala vlas iz Deadwooda. Alma izgubila dijete, Swearengen žrtvovao onu poštenu kurvu zbog Trixie.

Sve u svemu ako će snimati dalje film je najbolje rješenje. Trebali su pokazati malo više prirode i borbe s Indijancima, a ovako se radnja odvija u zatvorenim prostorima. Ipak nije sve bilo tako crno tada na Divljem zapadu.

sub 02 lis, 2010 1:35 pm
Number One
Number One

PrincMatias je napisao/la:
Ipak nije sve bilo tako crno tada na Divljem zapadu.

Lol! Nije, bilo je i crnije! :lolsmjeh: Pogotovo onima oko Ala Swearengena.

Monolozi i dijalozi su teški, i podložni slangu i unutarnjem događanju lika, što je dosta teško pratit, ali radi te realnosti je i cijela serija bolja. Serija najviše dočarava život u stvarnosti, što je mene najviše privuklo da ju gledam (nakon Garreta Dillahunta 8-[ ).

A čuješ, možda ni nije bilo puno borbe s Indijancima u samom gradu. :-k

sub 02 lis, 2010 1:52 pm
Founder

Možda ali trebalo je više solidarnosti među žiteljima. Swearengen je kod mene izgubio simpatije već u prvoj epki kad je naredio ubojstvo Sophie što se na sreću nije ostvarilo. Npr. jedan Tony Soprano to nikad ne bi učinio. Tako da se njih dvojicu ne može uspoređivati.

sub 02 lis, 2010 1:55 pm
Number One
Number One

sopranose nisam gledala niti podnosim fore s mafijom...

čuješ, nužda je ono što tjera ljude u deadwoodu na međusobne kontakte, ma kakvi oni bili. mnogi od njih nisu imali izbora (ili su imali pa ga nisu vidjeli) u nekim svojim odlukama, pogotovo kad sagledaš cijelu priču Ala Swearengena. čovjek je učinio sve nužno što ga je održalo na životu. a da je takav gad, maknuo bi on i almu i njenog mužeka odmah na početku serije kad mu više nisu bili potrebni. on je na kraju preuzeo ulogu u kampu nekog tko obavlja prljave poslove, kao i cy u drugoj sezoni s wolcottom. al swearengen je znao bit i ok s svojim ljudima, dok je cy uvijek omalovažavao svakog od svojih zaposlenih. s tim da je swearengen, pravi lik, ne ovaj iz serije, bio puno puno neugodniji, tako da je cijela ta priča s njim uljepšana.

ameri su inače skloni prikazivati divlji zapad ko nešto fancy, veselo, romantično i ne znam kakvo, al činjenica je da je to ipak bio "divlji" zapad a ne pitomi.

sub 02 lis, 2010 2:03 pm
Founder

Koji su ti naj western filmovi? Dances with the Wolves možda?

sub 02 lis, 2010 2:32 pm
Number One
Number One

Lol, a da otvoriš novi topic? :lolsmjeh:

Gledala sam taj film davno, više ga se ni ne sjećam. Al Posljednji Mohikanac mi je definitivno jedan od najdražih filmova. :inlove:

sub 02 lis, 2010 2:37 pm
Founder

Moguće... Treba otvorit ...

sub 02 lis, 2010 2:43 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.