Sada je: ned 02 kol, 2026 1:21 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 746 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 50  Sljedeća
 Što ste zadnje gledali? 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Što ste zadnje gledali?
The Shock Doctrine
Dokumentarac nastoji povezani psihološke pokuse iz 50-ih sa šokovima i uvođenjem neoliberalizma u države Amerike i Evrope, temeljen na radu aktivistice Naomi Klein.

Film mi i nije nešto posebno, pogotovo u odnosu na neke druge slične tematike :neznam:
Neovisno o kvaliteti (koriste se većinom arhivski snimci), nekako je nebalansiran i previše koristi tu glavnu nit vodilju da je Friendman na razini država provodio rezultate tih groznih eksperimenata, s nagaskom na diktatorske režime u negdašnjoj Argentini i Čileu, i kasnije (ex)SSSR za doba Jelcina.

Iako ima zanimljivih dijelova i da se ponešto naučiti, globalno mi priča ne drži vodu. Dalo bi se naći elemenata koje bi se ukomponirali u objašnjenja zašto je došlo do krize, no to su samo djelići slagalice koju autor eto naglašava kao glavnu nit vodilju. Također se govori o zlima prakse širenja neoliberalizma, bez da pokuša dati neki osnovni opis što neoliberalizam u stvari predstavlja (valjda pretpostavlja predhodno znanje), pa prosječni gledatelj možda i neće biti puno informiraniji nakon gledanja filma...

Možda je knjiga bolja.... :-k

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 20 sij, 2012 2:46 pm
anarho trekkie

The Century of the Self - "This series is about how those in power have used Freud's theories to try and control the dangerous crowd in an age of mass democracy."

BBC domumentarac podjeljen u 4 djela (od po sat vremena) koji povijest 20. stoljeća priča kroz prizmu teorija Siegmund Freuda i ljudi povezanih s njime (Ana Freud, Bernays) koji su imale ključni utjecaj na socioekonomske prilike i čiji procesi se nastavljaju i danas.

Ovo mi je bio veoma dobar dokumentarac koji mi je preporučio jedan poznanik kad sam se raspitivao za dokumentarce koji dodiruju TZM tematiku. Iako znam da BBC radi vrhunske dokumentarce (o prirodi i sl), ovo me je svejedno iznenadilo, da jedna mainstream TV kuća tako otvoreno govori o tome kako su vlasti i firme (primarno u SADu i Europi) vršile propagandu i utjecale na ljudsko ponašanje.

Iako je film (slično kao i ovaj prošli) baziran na jedan kut gledanja (prikazuje tematiku kroz prizmu Freuda i ostalih), odlično je napravljen i dodiruje sve od propagande, marketinga, ljudske psihologije, konzumerizma, odnosa s javnošću, vođenja političkih kampanji, kao i bolje upoznavanje razvoja psihologije i psihoanalitike. Još jedna odlična karika u slagalici =D>

Preporučam :thumbs2:

(klikom na gornji link dolazite do prve epizode (s eng titlovima) na youtubeu, i ispod svake je link na sljedeću epizodu)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 27 sij, 2012 3:59 pm
Desolate

Opis Stanja: Alienated
Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
slika

IMDB

Ovakve filmove treba zabranit zakonom. Priča o grčkom junaku Tezeju koja, eto, nema previše veze sa istim, stoga nelogičnosti imao ko' u priči, ali zato je CGI i rip off, od ostalih ne tako davnih filmova o mitološkim temama, na vrhuncu. Bogovi izgledaju kao da su ispali iz teen serija, titani izgledaju kao zombiji iz Resident Evila, a Tezej kao balavac kojem fali sexa. Ae, na kraju ga i dobije.
Nema se više što pametno reći osim toga da ovim filmom IQ linearno opada.
Izbjegavati.

2/10

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

sri 22 vel, 2012 10:50 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Wildchild je napisao/la:
Ovakve filmove treba zabranit zakonom. Priča o grčkom junaku Tezeju koja, eto, nema nikakve veze sa istim, stoga nelogičnosti imao ko' u priči, ali zato je CGI i rip off, od ostalih ne tako davnih filmova o mitološkim temama, na vrhuncu.
Sinoć sam nakon dnevne doze dokumentaraca pogledao "300" .... i bio mi je okej, i nije me razočarao jer očekivao sam samo par dobrih scena i da vidim taj "this is sparta" moment. S obzirom da je film fantasy, čak sam i iznenađen što su spomenuli nekolicinu povijesnih činjenica. I ajd konačno jedan film u kojem su, za razliku od današnje propagande, Perzijanci koliko-toliko s pravom bad guysi.
I u filmu glumi "terminatorova mama", nisam to znao :)

Pitanje: ako si gledao 300, je li "Immortals" bolji ili lošiji?

Iran is NOT the problem
(klikom na link možete pogledati isti, makar osobno preferiram skidanje filmova, dodavanje en titlova i gledanje svojim tempom)
Dokumentarac sastavljen od intervjua s raznoraznim aktivistima koji prate stanje u tom djelu svijeta, kao i failanje američke propagandne mašinerije.
Okej je za pogledati ukoliko niste upoznati sa sranjima koje su određeni Američani radili tamo, i kako je sve skupa dovelo do današnje situacije (mislim da će čak i prosječan Amer shvatiti usporedbe iz 2. djela filma i shvatiti kako je (u nedostatku boljeg opisa) zla američka vanjska politika.
A za one koji su upoznati, ekipa ima različite ideje kako bi se stanje moglo popraviti...

The money fix
(link iznad je na youtube film)
Makar nije nešto senzacionalno, sasvim okej dokumentarac koji kombinira osnovna objašnjena novca kao duga i njegove manipulacije, nastavlja s pomalo zeitgeistovskim opisom kako današnji sustav novca kvari ljude, uništava prirodu i stvara razdor među ljudima, a također povlči paralele s održivim razvojem, permakulturama i sl. U drugom djelu donosi pregled ideja raznih zajednica (nažalost lociranih u SADu) kako napraviti reformu novčanog sistema koji će biti društveno prihvatljiv i neće ići kontra prirode.

slika

sri 22 vel, 2012 11:36 pm
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Cvicek je napisao/la:
Pitanje: ako si gledao 300, je li "Immortals" bolji ili lošiji?

300 je super vjerna adaptacija Millerovog strip klasika, a Immortals je tipično holivudsko silovanje grčke mitologije. Pogledao sam ga samo do pola, jednostavno je smeće.

sri 22 vel, 2012 11:50 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Ako je gore od "300" onda mi se fakat ne isplati gledati, no pričekat ću još poneko mišljenje, ipak sam te zapamtio da si hračkao po CoM :P

E da... u zadnjih par tjedana sam, na nagovor frenda, pogledao "Breaking Bad" ... seriju o kemičaru i propalici koji kuhaju metafetamin ili kak se već zove... uglavnom kuhaju drogu i dolaze u različite izvrnute situacije. Serija mi se svidjela zato što je poprilično odmaknuta od klasičnog pristupa izrade serija. 3. i 4. sezona su mi bile malo manje zanimljive (pomalo repetativna radnja) ali i dalje su i više nego zanimljive za gledanje, recimo u usporedbi zanimljivije od gledanja "Wire" koja mi je isto dobra, no još mi se ne da gledati 3. sezonu...

slika

čet 23 vel, 2012 12:01 am
Desolate

Da, dosta je gore od 300, iako ni 300 nije baš nešto jako dobar, ali je zabavan za pogledati zbog kul scary Perzijanaca i dobrih akcijskih scena. Immortals ima sve to, samo ispada upravo ovo što je _Oz napisao, silovanje, iliti muzenje izmužene krave.

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

čet 23 vel, 2012 12:23 am
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

OK onda ih preskačem, i sve dok ne krenu neke nove SF serije ili se ne odlučim naći gdje sam stavio Less, ili probati gledati još sheety SFova, idem dalje s dokumentarcima...

There is no tommorow

"An animated documentary about resource depletion & the impossibility of infinite growth on a finite planet. "
Okej filmić, ne previše dug (cca pol sata traje), ima jednostavne ali fora animacije. U nekom tematskom smislu je veoma sličan "Collapse" koji sam nedavno opisao, no napravljen u poprilično drugačijem stilu - ovaj film više edukativno izlistava problematiku, dok je "Collapse" intervju u kojem jedna osoba donosi svoje viđenje predstojećeg kolapsa.
Ne nudi neki novi i šokantni pogled na ono što nam se sprema (upućene ništa u njemu neće iznenaditi), ali bi za uvod u tematiku mogao veoma dobro poslužiti nekom srednjoškolcu. I Bozu :mrgreen:

I Am Fishead
"Are Corporate Leaders Egotistical Psychopaths?"
Film se detaljnije bavi problematikom poslovnih psihopata koji su imali veliku ulogu u ubrzanju ekonomske krize prije nekoliko godina. Uz psihopate, donosi i pogled na utjecaj industrije antidepresiva i njihov poguban učinak na pacifiziranje nezadovoljnih i usporavanje/minimiziranje empatije.
Dakle, ako ste gledali "Zeitgeist: Moving Forward" ili "Inside job", i zanima vas tematika poslovnih psihopata koju su ti filmovi tek spomenuli u nekoliko minuta, onda bi vam ovaj film mogao biti zanimljiv. Kraj filma donosi veoma zanimljiv "twist", ali neću vam spoilati :-$

Oba filma možete pogledati/skinuti klikom nas linkove u naslovu ;)

slika

pet 24 vel, 2012 4:24 pm
anarho trekkie

Just a thought v1.5
"a primer for alternative thinking for the YZ generations"
Film je kombinacija gomile raznih drugih dokumentaraca koji govore o problemima u današnjem svijetu, od imperijalizma do kontrole medija, uništenja okoliša, novca, manipulacije i svega ostalog.
Mislio sam da će film biti jaaako kaotičan i besmislen, no na kraju je bio i više nego gledljiv, stvari su jako dobro povezane, a također mi je fora bilo vidjeti inserte iz drugih dokumentaraca koje sam već gledao, i inspiraciju da pogledam neke druge (jedino je problem što je font koji na rubu ekrana pokazuje o kojem se filmu radi dosta sitan, pa bi trebao ponovo provrtiti film dok nisam ležećem položaju :) )

Defining peace
- Full Lecture _ by Peter Joseph
Predavanje koje je gorenavedeni autor napravio u Izraelu i u kojem obrađuje problematiku rata, mira i od začetaka civilizacije do danas, objašnjava temeljne uzroke koji i danas kreiraju realnost svijeta i nove ratove i nudi svoju viziju rješenja kako da se ljudski rod ujedini i odbaci ratove i ostale negativnosti koje koče razvoj ljudskog roda.
Kao i drugi njegovi filmovi i predavanja, i ovaj mi je bio veoma zanimljiv za pogledati.

I ove filmove možete pogledati na youtubeu klikom na link.

slika

sub 17 ožu, 2012 7:41 pm
Desolate

slika

IMDB

Solidan film za ubit vrijeme sa dosta razvučenom radnjom, ali zato nimalo dosadnom. Radnja se odvija na Aljasci gdje se nađu sedam radnika nakon pada aviona. Većina putnika umire, a njih sedam nastoje preživjeti teške hladne vremenske uvjete i pobjeći od čopora vukova koji ih progone i ubijaju jednog po jednog.

7/10

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

čet 22 ožu, 2012 1:43 pm
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Weight of Chains (2010)
Dokumentarac koji govori o raspadu bivše države s naglaskom na događaje osamdesetih i devedesetih i ulogama koje su strane sile igrale u tom kaosu.

Ne mogu reći da se slažem s djelom onoga što je rečeno u filmu (izvrću se neke činjenice, i u nekoj mjeri favorizira srpsku priču), no došao je kao osvježenje nakon svih onih "domovinskih" uradaka koje sam na tu temu gledao na TVu.

Ne preporučam ovo gledati agresivnim nacionalistima jer se poprilično sprda s trojicom bivših diktatora s ovih prostora (a ovaj film teško da će takve izlječiti), no okej je pogledati svakome drugome tko želi vidjeti drugačiji pogled na ta događanja.

Film ima na youtoube i online videotekama ;)

I BTW, sretan vam Dan Mladosti! :mrgreen:

slika

sub 26 svi, 2012 10:51 pm
Desolate

slika

IMDB

Ne znam zašto, ali eto, nakon kronično lošeg prvog remake-a Clash Of The Titans, očekivao sam da će njegov nastavak Wrath Of The Titans poboljšati neke stvari. Nažalost to nije tako. Nastavak je po pitanju radnje još gori. Svaka čast ekipi na uloženom trudu što se tiče efekata i svega ostalog, ali radnja... ja ne znam tko piše tako loše scenarije koji kao da su rađeni za poludebile. Uglavnom, radnja se odvija 10 godina poslije događaja iz prethodnog filma i bog Had zajedno sa Aresom namjerava svrgnuti Zeusa tako da oslobodi svog oca Kronosa i ostale Titane. Perzej koji se u tom vremenu bavio ribolovom, ponovno uzima svoje oružje, jaše crnog pegaza ( :joj: ) i spašava svijet.
Ako pustite mozak na pašu, možda vam se film i svidi.

4/10 (samo zbog efekata)

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

pon 11 lip, 2012 4:45 pm
Profil ICQ Web stranica
Desolate

slika

IMDB

Ovako retardirano glup, a ujedno i dobar film nisam dugo gledao. :lolsmjeh: Ok, da budemo realni, film je sranje samo takvo, ali zbog nekoliko citata poput:

"Josh si je odsjekao kurac jer mi je nešto izašlo iz vagine"
ili
"Moja best frendica je kurva, bila je sa puno mojih bivših dečkiju i poštujem je."

film je VRH!

Zatim pojavljivanje olinjalog i zgužvanog Davida Hasselhoffa koji u filmu glumi samog sebe i sprda se sa svim svojim dosadašnjim ulogama je dodatni plus.
A radnja, pa... totalno glupa da na kraju, iako ti se spava, moraš pogledati film do kraja. Gumene CGI prethistorijske pirane našle put do nekog vodenog parka punog plastičnih drolja i eto ti radnje. Film vrvi od sisa, nagih ženskih tijela, crvene boje i retardiranih dijaloga.
Bit će i nastavak, jeeeeee.......!

Christopher Lloyd: "Pirane evoluiraju i počinju hodati."

Preporuka !!!

OCJENA 1/10

:D

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

pon 18 lip, 2012 2:19 am
Profil ICQ Web stranica
fluffy

Spol: Ženski
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
fak ovo odmah skidam :zubo:

pon 18 lip, 2012 2:42 pm
Profil YIM Web stranica
Desolate

slika

IMDB

Jedan od onih filmova koji govori o preživjelima nakon nuklernog napada. Radnja se odvija u današnje vrijeme i vrti se oko skupine pojedinaca koji se pokušavaju spasiti od razornog potresa prouzročenog padom nuklerne bombe. Zgrada u kojoj mnoštvo ljudi stepenicama trči prema izlazu se ruši, a samo njih nekoliko se slučajno uspijevaju domoći podzemnog bunkera čiji je vlasnik, pomalo ekscentrični, Mickey (Michael Biehn) izgradio i pripremio sa namirnicama upravo u slučaju nuklearne katastrofe. Bunker biva zatrpan ispod ruševina, izlaza nema, a preživjeli se moraju malo pomalo suočavati sa pomankanjem hrane i vode, stvaraju se klanovi, i općenito na vidjelo izlazi poremećena ljudska psiha.

Svakako preporučam ukoliko volite psihološke SF trilere koji stavljaju naglasak na izopačenost ljudskog roda, seksualnog zlostavljanja, mučenja i borbe za opstanak.

OCJENA: 9/10

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

uto 19 lip, 2012 5:53 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 746 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 50  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: