Sada je: sri 05 kol, 2026 10:32 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 746 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 50  Sljedeća
 Što ste zadnje gledali? 
Autor/ica Poruka
Desolate

Spol: Muški
Opis Stanja: Alienated
Koje si vrste?: Sathanas Vulgaris
Post Re: Što ste zadnje gledali?
After Life
IMDB

slika

Zanimljiva drama/horor čija se radnja vrti oko pogrebnika Eliota (Liam Neeson) koji sređuje i oblači tijela pokojnika za sprovode, i koji navodno ima mogućnost ili dar da može sa njima razgovarati prije negoli nastupi sam čin sprovoda. Igrom slučaja glavna protagonistica filma Anna (Christina Ricci) doživljava automobilsku nesreću i (navodno) umire, te se budi kod spomenutog Eliota na stolu nakon čega joj objašnjava kako je mrtva i da samo on može s njom komunicirati. Ona ne želi prihvatiti tu činjenicu i smatra kako je on jednostavno samo luđak koji ju drži zatočenu u svom podrumu sa ostalim tijelima pokojnika.
Radnja filma je donekle dvosmislena i do samog kraja se ne zna što je zapravo posrijedi. Svakako zanimljivo za pogledati.
Da ne spominjem kako Christina Ricci u dosta scena paradira gola ili polugola. :zaljubljen:

8/10

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

sub 16 srp, 2011 5:47 pm
Profil ICQ Web stranica
fluffy

Spol: Ženski
Naj Serija: DS9
Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^-----------------
Koje si vrste?: fažol
film je zaaakon!!!! :thumbs2:

i kako je po tebi kraj...da li on stvarno priča sa mrtvima ili ih je mrcvario namjerno? :mrgreen:

sub 16 srp, 2011 5:56 pm
Profil YIM Web stranica
Desolate

[Prikaz] Spoiler:
Mislim da on ne priča sa mrtvima nego je namjerno ljude žive zakopavao i drogirao ih da ispadne da su mrtvi. Tome u prilog ide ono magljenje stakla kad bi Anna u njega puhnula (pogotovo zadnja scena, kad ga je pitala da se pogleda u ogledalo). Također, onaj klinac koji isto kao može razgovarati sa mrvima je isto neki psiho (scena kad je zakopao živog pilića jer je kao "mrtav"). I naposlijetku, kad je stara od Anne pitala Eliota kako je znao koje joj je cvijeće najdraže, na što bi on uvijek isto odgovarao; "Tako mi se činilo najbolje". Isto kao i kad je na početku filma isto pitanje postavljeno kod sprovoda onog starog učitelja.

Jeli tako? :mrgreen:

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

sub 16 srp, 2011 6:04 pm
Profil ICQ Web stranica
fluffy

Wildchild je napisao/la:
[Prikaz] Spoiler:
Mislim da on ne priča sa mrtvima nego je namjerno ljude žive zakopavao i drogirao ih da ispadne da su mrtvi. Tome u prilog ide ono magljenje stakla kad bi Anna u njega puhnula (pogotovo zadnja scena, kad ga je pitala da se pogleda u ogledalo). Također, onaj klinac koji isto kao može razgovarati sa mrvima je isto neki psiho (scena kad je zakopao živog pilića jer je kao "mrtav"). I naposlijetku, kad je stara od Anne pitala Eliota kako je znao koje joj je cvijeće najdraže, na što bi on uvijek isto odgovarao; "Tako mi se činilo najbolje". Isto kao i kad je na početku filma isto pitanje postavljeno kod sprovoda onog starog učitelja.

Jeli tako? :mrgreen:

pa pitam jer sam pričala i sa emmom no ona mi je rekla suprotno :zubo: pa ja više nisam bila sigurna, ja sam isto prvo mislila da lik to namjerno radi :mrgreen:

sub 16 srp, 2011 6:08 pm
Profil YIM Web stranica
Desolate

Eh, dobro, a ja mislim da se u dosta scena vide neki sitni detalji koji pokazuju upravo ovo što sam napisao. :)

Last fm
slikaslika
Hrčak je napisao/la:
lol ja nisam dama

sub 16 srp, 2011 6:11 pm
Profil ICQ Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
http://www.imdb.com/title/tt1192628/

slika

Ovaj... očekivala sam puno, puno više od ovog... animiranog filma. Grafika je odlična, premda ne po mom ukusu... odveć morbidna i čini mi se loše okarakterizirana (likovi imaju izgled životinja, no umjesto da ih prikazuju simpatično, dosta je položeno u njihovo poružnjivanje :| )... malo vraća duh Divljeg Zapada ( :lol: oni koji su gledali znat će čemu ovaj smješak :mrgreen: )... no nekako su svi likovi ostali dvodimenzionalni, i čini se da se više htjelo proizvest sentimentalnost prema gotovo zaboravljenim filmovima o Divljem Zapadu, nego što se htjelo postić nešto originalno i osvježavajuće. :whatever:

5/10

No ja to sve uspoređujem s Toy Story 3, koji je daleko najbolji animirani film u posljednjih par godina (od onih koje sam gledala, naravno). 8-[

pon 18 srp, 2011 11:50 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
U potpunosti se slažem sa Spet. Pogotovo oko Toy Storya 3, koji je ~savršen. Ukoliko pogledate taj film i ne osjetite ništa, potražite profesionalnu pomoć.

pon 18 srp, 2011 11:54 am
Častoljupka

Naj Serija: ENT
Aaaaaaaaa vi niste normalni! To je jedan od najboljih animiranih EVER!

Potpuno je drukčiji i ima neku određenu pomaknutost i gotovo...egzistencijalizam. :shock:

Uopće nije poanta u tome da se oživi duh Divljeg zapada, iako se ne može poreći omaž (Clint Eastwood kao great spirit of the west je naprosto genijalno), ali glavno pitanje ovdje je WHO AM I? I i i i to funkcionira savršeno u sklopu tog nekog crnog humora. Pa pobogu, one ptice stalno pjevaju o smrti. xD

Ma 10/10 ljuuuuuudi.

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

pon 18 srp, 2011 3:19 pm
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
A to je taj film, jel? :zubo:

pon 18 srp, 2011 3:26 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: h+
Koje si vrste?: Da
Erm... Spirit of the West nije Clint nego Timothy Olyphant.

pon 18 srp, 2011 3:31 pm
Častoljupka

Naj Serija: ENT
Ma znam xD ali Clint je!

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

pon 18 srp, 2011 3:31 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
Super 8,
i to u 720p :roll:
niš ne valja niti je sf, niti horor niti triler
http://www.imdb.com/title/tt1650062/

pon 18 srp, 2011 3:58 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
@Wildy i pahuljica, zanimljiva postavka filma, vjerojatno ću ga pogledati (pa neću otvarat spoilere) :)

@Boz i @spet, više volim soutparkovske naprema diznijevskim crtićima, tako da ako bi išao gledati nešto od toga, gledao bi Rango :) al trenutačno gledam samo SF i dokumentarce (i eventualno poneki krivo downloadan film 8-[ ), tako da za sad niš od toga...

Debtocracy (2011)
Nezavisni grčki dokumentarac/propagandni film o državnim dugovima i ekonomiji s naglaskom na EU i grčku dužničku krizu.

Kako se i dalo pretpostaviti, s obzirom da su ga Grci radili ove godine, film je nastao pod direktnim utjecajem onoga što se trenutačno događa. Kroz alternativna gledišta nabraja negativne aspekte neoliberalizma i dužničkih kriza u drugim državama (Argentina, Ekvador i dr.), i kako su one tada postupile, uspoređujući ih sa Grčkim slučajem.
Također se dosta obrušava na monetarnu i ekonomsku politiku Europske unije koju smatraju sukrivcem za ono što ih je zadesilo.

Drugi dio filma traži rješenja kako da se na alternativan način riješe duga, bilo kroz koncept "odious debt"-a (@Mirna, kako bi se to najbolje prevelo?), bilo kroz princip da socijalne potrebe treba staviti ispred potreba bogataša, a ne obrnuto.

Film je u principu slabo zamaskirana PROPAGANDA!

Ali opet, i ono s čime nas MMF, ECB, EU i ostali šopaju posredstvom medija je isto to, pa pogotovo ako volite ići na referendume ne bi bilo zgorega da se pogleda slične filmove i čuju drugačija mišljenja, pod uvjetom da ih se ne uzme kao čistu istinu već kao dio puno kompliciranije slagalice...

BTW, osim ako ne znate Grčki, ne preporučam da ga gledate na službenom sajtu jer su titlovi presitni. Radije skinite bolju verziju s torrenta. (film je u slobodnoj distribuciji, nema copyrighta ;) )

Capitalism: A love story (2009)
Michael Mooreov dokumentarac o kapitalizmu :mrgreen:

Kako vi koji ste gledali njegove predhodne filmove vjerojatno znate njegov lik i djelo, kao i njegova ideološka razmišljanja :)

Ne mogu reći da je film naširoko obradio tamne strane kapitalizma (ne spominje se ni ekološka komponenta, ni centralna banka, ni alternative ekonomiji baziranoj na novcu, ni hrpa drugih stvari, a i historijski presjek je isto samo spomenut s nepotpunim elementima) no ona područja koja je obradio su zanimljiva za pogledati i za neke stvari spomenute u filmu nisam do sada čuo.

Također, ima običaj da na poneku (netko bi rekao - sporednu) stvar obraća previše pozornosti, i kasnije ju koristi da nadogradi priču dok se bavi nečim drugim... uglavnom, pomalo manipulativno "tjeranje vode na svoj mlin", no on to na sebi svojstven način radi baš simpatično i komično, i čini mi se da se i ne trudi napraviti neki objektivni dokumentarac, već više da nam prezentira specifične pojave koje kreativno pogađaju srž stvari, i daju za razmišljati. Također neke kompliciranije stvari jaaaaako pojednostavljuje tako da se ne treba biti previše inteligentan da se shvati poanta (za razliku od Z3 nakon kojeg sam još zimus počeo proučavati određene elemente "ljudske prirode" i socijalne patologije, i jedva da tek zagrebao površinu 8-[ )

Tokom filma se najviše bazira na klasičnoj socijalističkoj temi klasne borbe za prava radnika i potlačenih, bez da nudi nešto novo neviđeno...
I TOTALNA lolčina mi je bila što je za odjavnu špicu stavio Tony Baninovu verziju Internacionale :lolsmjeh: :thumbs2:
Ne bi me čudilo da za sljedeći film stavi obradu one "Amerika i Engleska bit će zemlje proleterske" :lol:

Ne znam jel bi film spadao pod dokumentarac ili neki satiru s primjesama crnog humora plus dobre količine samopromocije. No neovisno o tome, lajkam! :thumbs2:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pon 18 srp, 2011 7:10 pm
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Koje si vrste?: Wraith
Mir'Na Riker je napisao/la:
Aaaaaaaaa vi niste normalni! To je jedan od najboljih animiranih EVER!

Ne slažem se. Uopće. :|

The Boz je napisao/la:
Erm... Spirit of the West nije Clint nego Timothy Olyphant.

Taman sam zaustila da to napišem... ruke su mi se preznojile na tipkovnici od muke... 8-[

Al dobro ga je skinuo... :zubo:

@Mirna... ako te brine egzistencijalizam i pitanje WHO AM I, pogledaj Lawrenca od Arabije. :mrgreen:

uto 19 srp, 2011 9:14 am
fluffy

The Passing

slika

Radnja: Troje djece koje dijele prezime Naibert nasljedili su veliko imanje od njihove bake Rebecce. Ali ono što ne zanju je nasljedstvo koje se generacijama prenosilo sa bake na unuku. A Rebecca će iz groba se osigurati da se to ne prekine. Prvog vikenda u velikoj kući Naibertovi naprave tulum i pozovu svoje prijatelje, ali svi počinju misteriozno nestajati jedan po jedan, da bi ih kasnije sve pronašli mrtve. Da li su umrli zato što djeca nisu poštovala bakinu želju iz oporuke?

Moram priznati da mi je film malo zbunjujuć :scratch: nisam baš skužila kraj...pa ovaj, Wildchild brzo skini ga i pogledaj da mi možeš pojasniti malo 8-[ Inače, nije loš hororac, krvi ne nedostaje :mrgreen:

sri 20 srp, 2011 2:08 pm
Profil YIM Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 746 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 50  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: