|
Sada je: pet 21 kol, 2026 8:40 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
 Re: Hrvatski kraljevi (HRT)
Cvicek je napisao/la: pogotovo scena vojski pa svako malo usporenje ("bullet time" ili kak se to već zove), U sportu to zovu "super slow-motion". Bullet time je nešto drugo. Uglavnom, taj efekt se postiže tako da se materijal snimi dvostruko većim (ili više) brojem sličica u sekundi, pa se zatim prikaže standardnim brojem (23,97 za NTSC film, 25 za PAL itd.). Tako se dobije glatki slow motion efekt, bez trzanja. Cvicek je napisao/la: malo ide u fors... Nisam gledao puno, ali ono što sam vidio je prekrcato time. Too much. BTW, iskreno, nije mi baš bilo interesantno. Mrvicu je suhoparno. Mislio sam da će bit nešto u stilu BBC-jevog "Ancient Rome" (must see!), ali je ispalo kao dosta standardni "bla.bla,bla" dokumentarac.
|
| sub 15 lis, 2011 10:03 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Miki je napisao/la: Nisam uspio gledat Će bit kakva repriza? Ili jel Briktop snimio? f*ck nisam ni ja gledao, zaboravio pa...ista pitanja 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| sub 15 lis, 2011 11:09 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
Snimljeno, odgledano i nadasve sam zadovoljan prvom epizodom.
| sub 15 lis, 2011 4:11 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Nakon odgledane prve epizode Hrvatskih kraljeva jednostavno sam oduševljen, O-D-U-Š-E-V-LJ-E-N! Produkcija je dostojna BBC-ja, nekoliko klasa iznad Burićevih "Ludih rimskih careva". Odmah na početku me uistinu razveselila prekrasna uvodna špica kad se hrvatski vladari bude iz spomenika podignutih u njihovu čast diljem Hrvatske, kao i uvodna bitka Borna vs. Ljudevit, u kojoj Borna pomalo baca na Jasona Momou (Ronon, Khal Drogo, Conan). CGI je odličan, pogotovo prikaz masovne bitke na početku, te postrojavanje franačke vojske pred Karlom Velikim, kao i prikazi crkava. Dobar mi je i onaj dio o zdravstvenim navikama u srednjem vijeku, posebice stoga jer je navedeni sniman u meni obližnjem Zagvozdu, u zaseoku Bakote. A i imena su legendarna - Ljutiša, Dobriša, Vukan Tvrdan,...  , kao i odlazak navedene sedmorica (sedmorica patuljaka ?  ) u Split, gdje ih ona ženska polije pišakom.  Mislim da će druga epizoda biti još bolja, sa Trpimirom i Domagojem u središtu radnje. Jedva čekam.  I da, soundtrack je odličan, pogotovo dio na odjavnoj špici. Bilo bi odlično kad bi ga objavili na CD-u, a serijal na DVD-u i Blu-rayu. 
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| sub 15 lis, 2011 8:19 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
_Oz je napisao/la: BTW, iskreno, nije mi baš bilo interesantno. Mrvicu je suhoparno. Mislio sam da će bit nešto u stilu BBC-jevog "Ancient Rome" (must see!), ali je ispalo kao dosta standardni "bla.bla,bla" dokumentarac. Nadopunio bih - dosta standardni "bla.bla,bla" dokumentarac koji je s vizualne strane dosta dobro napravljen  Samo vizuala nije dovoljna da bi pogotovo dokumentarac bio vrhunski... "SSM" lijepo izgleda ali kada se u par minuta tako nešto ponovi gomilu puta, dobije se kontrapefekt. Možda u cijelom matrixu nije bilo toliko "ssm"-a koliko u prvih par minuta epizode, počelo je vuči na nekakav spot ili scene borilačkih filmova. One scene borbi mi skroooz vuku na trailere i animacije iz "total wara", jedino kvalitetnije. I nekako mi se činilo da u prvom djelu scene i spiker nisu uvijek bili usklađeni I đe su naši stručnjaci za povijest da daju svoje mišljenje koliko je epka bila utemeljena na povijesnim činjenicama? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 16 lis, 2011 12:02 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Stručnjaci čekaju da izađe cijela serija pa da na miru pogledaju sve.
|
| ned 16 lis, 2011 12:21 am |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
shirajzl je napisao/la: Stručnjaci čekaju da izađe cijela serija pa da na miru pogledaju sve. A šta čekaju shirajzl i T'Grel? Šalu na stranu, kad serija završi teško da će se nekome dati komentirati starije epizode jer ih se više ni neće sjećati kak spada, vidi samo primjer TOS anketa... Miroslav je napisao/la: I da, soundtrack je odličan, pogotovo dio na odjavnoj špici. Bilo bi odlično kad bi ga objavili na CD-u, a serijal na DVD-u i Blu-rayu.  Ako pronađeš da se negdje da nabaviti, javi! 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 16 lis, 2011 12:46 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
Cvicek je napisao/la: A šta čekaju shirajzl i T'Grel? Šalu na stranu, kad serija završi teško da će se nekome dati komentirati starije epizode jer ih se više ni neće sjećati kak spada, vidi samo primjer TOS anketa... Ne znam za T'Grela, ali shirajzl je skinuo Star Trek: ENTerprise pa će prvo prosuditi gleda li Trek ili ne, a onda će gledati ovu povijesnu seriju. Ja sam već naviknuo da gledam sve serije kad nitko drugi ne gleda. TOS, TNG, DS9, Sopranos, The Wire...sve sam to gledao kad nitko nije pa nisam imao s kim nešto posebno komentirati. Tako će sad biti s ENT-om, samo ću čeznutljivo gledati stare ankete. 
|
| ned 16 lis, 2011 12:50 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Cvicek je napisao/la: shirajzl je napisao/la: Stručnjaci čekaju da izađe cijela serija pa da na miru pogledaju sve. A šta čekaju shirajzl i T'Grel? Neću ići u neke analize serije dok ne završi, kako je rekao i shirajzl ali nisam baš impresioniran onime što sam vidio. Trebalo je to malo bolje prikazati na način da se prikažu orginalni artefakti vrijedni za taj period naše povijesti, a ne samo da se 99% toga svodi da je sve igrana serija s glumcima. Ali vidjet ćemo kako će dalje bit.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 16 lis, 2011 7:28 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Dakle, provokatorska serija.
|
| ned 16 lis, 2011 9:15 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
T'Grel je napisao/la: Cvicek je napisao/la: shirajzl je napisao/la: Stručnjaci čekaju da izađe cijela serija pa da na miru pogledaju sve. A šta čekaju shirajzl i T'Grel? Neću ići u neke analize serije dok ne završi, kako je rekao i shirajzl ali nisam baš impresioniran onime što sam vidio. Trebalo je to malo bolje prikazati na način da se prikažu orginalni artefakti vrijedni za taj period naše povijesti, a ne samo da se 99% toga svodi da je sve igrana serija s glumcima. Ali vidjet ćemo kako će dalje bit. Pa to je takav "britanski BBC-ev stil, koji se iskreno meni sviđa, jer takav prikaz povjesti nije namjenjen starim prdonjama koji do kasno u noć negdje u mraćnom kutku gradske knjižnjice proučavaju povjesne knjige, već je namjenjeno mlađim našim generacijama koje su narasle na akcijskim holywoodskim filmovima. Tako da ako će na ovakav način povijest biti prihvačena kod mlađih generacija, onda definitivno da... dobar potez. Pa neka se samo pogleda BBC-eva serija Hanibal, kartaški vojskovođa, ili Luj XV. Da po nekim stvarima možda odskaću od tradicionalnih prikaza povjesti, ali je zanimljivo mlađim generacijama, a upravo to i je bit, da se povijest popularizira kod generacija naših godina što do sad nije bio slučaj. Što se tiče prvog nastavka ovog našeg dokumentarca "Hrvatski kraljevi", ok... nije loše, ali moglo bi i bolje... Dobra je ideja s komentarima engleskih povjesničara... Na taj način se našoj povjesti daje veći kredibilitet a ne samo o nekoj vrsti naše hvalospjevi o "bogatoj prošlosti". Ali osim toga još bi dodao igrane scene koje bi na praktičan način pokazale život iz tog perioda, ne samo goli podaci. No sve u svemu... za početak nije loše... Moglo je i bolje, ali valjda će se to popravit s daljnim nastavcima. Vidjet ćemo... 
| ned 16 lis, 2011 9:39 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Do jaja dokumentarac. Sad sam odgledo prvu epku.
|
| pet 21 lis, 2011 3:54 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Suikotreki je napisao/la: ...već je namjenjeno mlađim našim generacijama koje su narasle na akcijskim holywoodskim filmovima. Je, divni su ti filmovi koji iskrivljuju povijest. Jako lijepo se mladež uči... Suikotreki je napisao/la: ...Tako da ako će na ovakav način povijest biti prihvačena kod mlađih generacija, onda definitivno da... dobar potez. Da po nekim stvarima možda odskaću od tradicionalnih prikaza povjesti, ali je zanimljivo mlađim generacijama, a upravo to i je bit, da se povijest popularizira kod generacija naših godina što do sad nije bio slučaj. Znači po tebi je normalno da mlade generacije uče iskrivljenu povijest? Ne kažem da je to slučaj u hrv. kraljevima ali ne sviđa mi se takav pristup. Povijest nikad ne može i neće biti 100 posto objektivna ali barem da bude približno tom postotku. Neke stvari koje su se dogodile u prošlosti (ponajprije onoj drevnoj, davnoj...) nikada nećemo saznati ali to nije razlog da se povijest prikazuje kako kome paše.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 21 lis, 2011 5:37 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
Pogledala sam prvi put. Oduševila sam se kad sam u najavnoj špici vidjela kip kneza Domagoja u Vidu. http://www.dubrovacki.hr/datastore/imag ... magoju.jpgI kad sam shvatila da su scene s lađama snimane na Ušću i okolici... Serija je jako dobra. Vidi se da je visoka produkcija u rangu sa svjetskim dokumentarnim programima.
_________________ It is smaller on the outside!
|
| pet 21 lis, 2011 10:50 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Druga epizoda mi se više svidjela nego prva. Više su naglašene povijesne činjenice, a manje prikaz bitki.
|
| pet 21 lis, 2011 11:23 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|