Sada je: uto 25 kol, 2026 10:47 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 56 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
 The Tudors 
Autor/ica Poruka
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
Post Re: The Tudors
Gledam seriju no nije nešto... pogotovo sa povijesnog gledišta. Henrik bi trebao imati 40-tak i više godina, a u seriji je prikazan kao u ranim 30-tim godinama.
Katarina Aragonska je bila starija od Henrika i to je ovdje dobro prikazano. Te njeno dobro poznavanje španjolskog (naravno) i francuskog.
I tako ima još nedosljednosti ali ih neću pisat. Kao i skoro svaki povijesni film ili serija imaju povijesne netočnosti. Ali dobro... ko voli neka gleda. Mene recimo smetaju te holivudizacije povijesti i iskrivljavanje. Ali to je i razumljivo jer se ne može točno znati šta su u svakom trenutku radili kralj i ostale povijesne ličnosti. Ali barem u onom dijelu za koje se zna povijesna istina, neka se tako i snima serijal. Ili film.

uto 18 sij, 2011 2:54 pm
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: manipulative and psychotic
Spet je napisao/la:
Miki je napisao/la:
A kojim prijašnjim serijama o H 8? :scratch: Sve si odgledala, pa onda uspoređuješ sa jednom epizodom ili si bezveze opalila?

Pa onim... prije ove. 8-[ Mislim da je bila ova u pitanju: http://www.imdb.com/title/tt0382737/

e ta mini serija mi je genijalna :inlove:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

uto 18 sij, 2011 2:59 pm
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Dejanira je napisao/la:
Spet je napisao/la:
Pa onim... prije ove. 8-[ Mislim da je bila ova u pitanju: http://www.imdb.com/title/tt0382737/

e ta mini serija mi je genijalna :inlove:

I Henry je bio mrnjau... 8-[

uto 18 sij, 2011 3:00 pm
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

ooo da 8-[ =P~

meni puno bolji od ovog meyersa 8-[

baš mi je ono izgledao kao kralj :inlove:

ovaj je definitivno prebalav :|

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

uto 18 sij, 2011 3:06 pm
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
Nisam čuo za tu seriju.
Inače pri kraju sam treće sezone i primjetio sam ono što su natipkali Trap i Dejanira o micanju likova; no to mi je posve nebitno. Jedini lik koji mi je neobjašnjivo uklonjen je onaj Norfolk koji je pogurao Anne Boleyn prema prijestolju, skupa s njenim ćaćom. No kad su uklonili kardinala Wolseya iz priče, kao da je nestala svrha i za Norfolka.

Inače Sam Neill, Peter O'Toole i Max von Sydow. Kickass postava koja glumi popove.

A i Rhys-Meyers. Nisam ga prepoznao iz prve, ali on ima ulogu sličnu ovoj; u Zimi jednog lava je glumio francuskog kralja, dok je britanski kralj bio Jean-Luc Picard. :D

uto 18 sij, 2011 3:59 pm
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

meni je bio najfascinantniji onaj mali pjevač/skladatelj/što već bi iz prve sezone... onak... pojavljivao se u hrpi scena, ja sam očekivala da će nešt važno napravit... i na kraju jedino saznamo da je mali gey i... erm, to je manje više to :scratch:

i onda odjednom nestane :scratch:

nakon one scene kad leži s onom curom u krevetu, a kraj njih njena mrtva sestra.. :scratch: to mi je bilo totalno :wtf:

Sv. Augustin (354-430)

uto 18 sij, 2011 4:02 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
T'Grel je napisao/la:
Gledam seriju no nije nešto... pogotovo sa povijesnog gledišta. Henrik bi trebao imati 40-tak i više godina, a u seriji je prikazan kao u ranim 30-tim godinama.

Da, na početku 2. sezone bi Henrik imao 41 godinu, dok je Rhys Myers imao 31, a uz to ima totalno balavu facu i glas. Loš izbor, ali producenti su očito išli na "estetiku" (jer je serija snimana prvenstveno za američko tržište, a svi znamo kakve prohtjeve ima tamošnja publika).

uto 18 sij, 2011 4:10 pm
Profil Web stranica
MINDFVCK

Koje si vrste?: Sprdator
E, da i on. Thomas Tallis. Virnuo sam na IMDB, pa imaju tamo par povijesnih nekonzistentnosti, od kojih jedna kaže da ne postoji nikakav povijesni zapis da je Tallis bio biseksualan.

uto 18 sij, 2011 4:12 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Ma nisu samo njih dvojica, i onaj biskup Cranmar je nestao (ne znam jel u trećoj ili četvrtoj sezoni) iako se samo spominjao još. :scratch: I onaj jednooki špijun, paf, nema ga. :zubo: E i onaj popić iz Rima što je isto nasljednik prijestolja... ma ima ih brate, ne moš nabrojat. :lol:

uto 18 sij, 2011 4:18 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

I šta me još smeta: Henrikovo tj. Rhys Myersovo bahato ponašanje tj. njegovo izderavanje: "ja sam kralj Engleske i šta mi ko može". Ja bi ga tak šakom zviznuo da to ne bi više ponovio. Šta mi može papa ili car. Pa car, a pogotovo papa je nadređen kralju.
Ili kad mu Anne kaže: "Otkud pravo papi da ti naređuje, ti si ipak kralj Engleske."

Mislim... pa pape su oduvijek imale autoritet nad kraljevima i carevima... nekad veći, a nekad manji autoritet. Ali ipak ga se slušalo. Pape su krunile careve...

uto 18 sij, 2011 5:12 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
T'Grel je napisao/la:
Mislim... pa pape su oduvijek imale autoritet nad kraljevima i carevima... nekad veći, a nekad manji autoritet. Ali ipak ga se slušalo. Pape su krunile careve...

Što znači da je Vatikan indirektno vladao Europom, sve dok se nije našao jedan kralj sa dovoljno velikim mudima da promijeni stvari. Da do toga nije došlo, Protestanti danas sigurno ne bi činili gotovo četvrtinu svih svjetskih Kršćana.

uto 18 sij, 2011 5:22 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

_Oz je napisao/la:
Što znači da je Vatikan indirektno vladao Europom

Točno.
_Oz je napisao/la:
sve dok se nije našao jedan kralj sa dovoljno velikim mudima da promijeni stvari.

Ma nije on imao nikakva muda nego je bio egoističan. Zbog svoje sumanute ideje da se razvede on odlučuje u ime cijelog engleskog naroda da raskine veze s Rimom jer se njemu rastavlja i ženi s mladom djevojkom. Zamisli... a jel pitao narod jel ga podupirao. Naravno da nije. I naravno da ga nisu podupirali. Al šta su mogli...

uto 18 sij, 2011 5:52 pm
Profil Web stranica
Number One
Number One

Miki je napisao/la:
Inače Sam Neill, Peter O'Toole i Max von Sydow. Kickass postava koja glumi popove.

Kojeg glumi Peter O'Toole? Uopće ga nisam skužila. :shock:

Miki je napisao/la:
dok je britanski kralj bio Jean-Luc Picard. :D

Misliš Patrick Stewart? 8-[

uto 18 sij, 2011 6:06 pm
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Spet je napisao/la:
Miki je napisao/la:

Kojeg glumi Peter O'Toole? Uopće ga nisam skužila. :shock:

Glumi papu u drugoj ili trećoj sezoni.

uto 18 sij, 2011 6:12 pm
Profil Web stranica
Number One
Number One

T'Rapavi je napisao/la:
Glumi papu u drugoj ili trećoj sezoni.

Dakle, to ide sad? 8-[

uto 18 sij, 2011 6:15 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 56 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: