Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
Re: serije
Baš naletih na onu Abramsovu seriju "Undercovers" koja sad ide na Domi. Radnja epizode se odvijala in Rijeka, Croatia.
Naravno, epizoda nije snimana kod nas, niti su Hrvate glumili naši glumci, ali su zato pričali gramatički ispravan hrvatski, sa doduše komičnim naglaskom.
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
Ura-di-ćeš-mi-uslu-gu-Novak.
A šta ovi pak u Ozu rade, tj. ne rade? Beecher noktima prereže grkljan policajcu, Talijani ubiju Snakea, Adebisi zalije vrućim uljem Pjesnika i još hrpa zločina, a nitko ništa ne istražuje.
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Miki je napisao/la:
A šta ovi pak u Ozu rade, tj. ne rade? Beecher noktima prereže grkljan policajcu, Talijani ubiju Snakea, Adebisi zalije vrućim uljem Pjesnika i još hrpa zločina, a nitko ništa ne istražuje.
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
_Oz je napisao/la:
Baš naletih na onu Abramsovu seriju "Undercovers" koja sad ide na Domi. Radnja epizode se odvijala in Rijeka, Croatia.
Naravno, epizoda nije snimana kod nas, niti su Hrvate glumili naši glumci, ali su zato pričali gramatički ispravan hrvatski, sa doduše komičnim naglaskom.
Imali su par greški, većinom krivnjom glumaca koji su "progutali padeže". Znam dosta stranaca koji govore hrvatski, i ovo je jedan od lošijih koje sam čula. Zvuči premekano. Time i totalno neuvjerljivo.
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
Pa budući da su obojica američki TV glumci, koji vjerojatno nikad prije nisu pričali naš jezik, nemam im šta zamjerit. Doduše, bilo bi jednostavnije da su uzeli dva glumca s naših prostora, u SAD-u bi ih se sigurno dalo nać... Ali nemojmo zaboravit da je ta serija snimana za američku publiku kojoj je tako svejedno šta likovi govore.
Sjećam se jedne epizode JAG-a koja se odvijala u BiH. Tamo su bili neki Srbi koji više izgledali kao Mudžahedini nego Srbi (konji i sve to), a pričali su nekakav "gibberish" koji nije imao veze ni s jednim jezikom.
Sjećam se jedne epizode JAG-a koja se odvijala u BiH. Tamo su bili neki Srbi koji više izgledali kao Mudžahedini nego Srbi (konji i sve to), a pričali su nekakav "gibberish" koji nije imao veze ni s jednim jezikom.
Ne samo jedne, nego više epizoda JAG-a, uključivo i premijerne epizode, na USS Seahawku, gdje su dotični četnici odjeveni i izgledaju kao Castrovi vojnici, a talijanski ribar i njegov sin nasred Jadrana veslaju neku jadnu barku, odjeveni kao da su ispali iz Kuma 2 (scene na Siciliji).
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Miroslav je napisao/la:
Ne samo jedne, nego više epizoda JAG-a, uključivo i premijerne epizode, na USS Seahawku, gdje su dotični četnici odjeveni i izgledaju kao Castrovi vojnici, a talijanski ribar i njegov sin nasred Jadrana veslaju neku jadnu barku, odjeveni kao da su ispali iz Kuma 2 (scene na Siciliji).
LOL, sjećam se toga!
JAG je imao tu jednu trash karakteristiku da su SAD uvijek prikazivane kao apsolutni stup pozitivnih vrijednosti, a svi ostali su zaostali i primitivni. Svejedno, uvijek sam ga volio gledat.
shirajzl je napisao/la:
Miki je napisao/la:
American penal system.
My ass. Bio nacist ili ne, ubojstvo policajca je trebalo potegnuti istragu po čitavom zatvoru. Ili kad su zakucali onog pedofila na pod ko na križ. Lik je ostao živ, zadnje što se vidi je da trepće u agoniji. Ali živ. Kasnije ga nitko ni ne spomene. Ili kad Rus prereže grlo onom pederu pod tušem. Nitko ni trzno nije. A tek finale druge sezone? Onaj u kolicima bi se prošverco van zatvora u lijesu. Zadnje što ga vidimo je kako je legao u lijes i poklopio se. U idućoj epki je natrag u Em cityju i sve je po starom.
Ubiju nekoga iz jedne bande, idu ubit nekoga iz druge bande, pa za to traže nekoga iz treće bande. I tako 95% radnje u seriji. I još svaki dick kojeg prikažu je obrezan.
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Miki je napisao/la:
Ubiju nekoga iz jedne bande, idu ubit nekoga iz druge bande, pa za to traže nekoga iz treće bande. I tako 95% radnje u seriji. I još svaki dick kojeg prikažu je obrezan.
Ne znam dokle si došao pa ti neću spojlat, ali meni su zanimljivi odlični arcovi likova. Osim toga, serija je dobar prikaz američkog kaznenog sustava. Nešto kao The Wire za zatvore.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.