Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
Re: Star Trek XII (2012)
ENT je prekinut naprasito i unatoc tome sta je serija bila dobra
Ipak ono dobro u ovom svemu je sta pruza sansu da nakon određenog vrimena bez snimanja serije ..nove ideje nekako dođu ipak i da se krene dalje .. cak nemozemo rec da ce uvik sve bit isto , cisto zato jer su mnogi glumci iz starog star trek-a stariji ili vec nazalost umrli ..pa samim time se mora ako nista drugo uvest neke nove likove ili eventualno odmaknit radnju od stare kolotecine ..do tad ocito se moramo zadovoljit s filmovima
Dobra ideja, pod uvjetom da Brent Spiner ode na liposukciju, face lifting i ubrizga si u čelo litru botoxa.
To me odmah podsjeti Slyjeve lanjske pripreme za Expendablese. Workin' ut with Sly.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
Oz, spomenuo si da bi bilo dobro da Romulanski rat bude nešto tipa Band of Brothers. BoB sam počeo gledati i prestao gledati nakon dvije epizode jer je WW2, svi su likovi u akciji podjednako odjeveni i blatnjavi, tak da nisam kužio previše karakterizaciju, a akcija mi nije bila prebitna. Nvrmnd...
Trekovska usporedba bi bila epizoda DS9 - Siege of AR-nešto, gdje imamo prsa o prsa bitku, no koliko je to dobrodošlo u Treku, pitanje je sad. Jer to se po radnji ne razlikuje previše od bilo koje WW2 bitke. Dvije epizode max takve radnje.
Ono u čemu bi ležala potencijalna budućnost Treka jesu novi koncepti koje treba tek osmisliti, ili oni koncepti koji su samo načeti u svega par Trek epizodi.
Konkretnije ENT - Home. Čista sapunica, ali odlična razrada odnosa među likovima. TNG - Lower decks. Napokon neka epizoda koja ima dozu misterija niže rangirane posade, umjesto konstantnog vodstva. ENT - treća sezona, kontinuirana radnja (bez povremenih odstupanja). Tako se serije rade danas. Nema više epizodu-po-epizodu. Doduše, to može odbiti dio publike koji ne stigne pogledati svaku epizodu pa se kasnije pogubi (dijelom zašto je DS9 imao manju gledanost - tada nije bilo torrenta).
Što se tiče novih aliena, stvarno je teško osmisliti bilo što u Treku, a da je 'novo'. Klingonce su ponajviše okarakterizirali kroz njihove 'folklorne' epizode, no i dalje su jedni od, ako ne i najpopularnija vrsta Treka. No pitanje je kad će i oni dosaditi publici i scenaristima. Ne znam hoće li ih biti u STXII, stvarno nebitno, no po kolektivnom karakteru i njihovim običajima i razmišljanjima, podigli su visoko letvicu za bilo koju novu vrstu.
I tu se pojavljuje opet ono što sam na više mjesta spomenuo na forumu - izgled aliena. Dosta je više kvrgavih čela, noseva i ušiju, te perfektnog engleskog. Takvo što ostavlja ponekad djetinjast dojam. Neka alieni budu što ljudskiji izgledom, tim više se scenaristi moraju potruditi da budu drugačiji od ljudi (primjer - Cylonci, Goauldi, Replikatori, Augmenti, Terminatori, Matrix Agenti...).
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
Ma kad sam spominjao BoB, mislio sam na koncept - miniserija od 10-ak 90-minutnih epki. Onako, EPIC.
U zadnjoj ENT knjizi ("Romulan War - Beneath the raptor's wing") je rat baš kul opisan, bitke u svemiru (u DS9 stilu, naravno), bitke na tlu (čak su ubacili iskrcavanje zemaljskih trupa u Starship Troopers stilu), ali i političke intrige koje idu uz rat, infiltracija, kontrašpijunaža, i općenito prikazivanje stanja na Zemlji i na kolonijama za vrijeme rata (kako civili sve to proživljavaju itd.).
Citat:
Neka alieni budu što ljudskiji izgledom, tim više se scenaristi moraju potruditi da budu drugačiji od ljudi (primjer - Cylonci, Goauldi, Replikatori, Augmenti, Terminatori, Matrix Agenti...).
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
_Oz je napisao/la:
Ja želim još Romulanaca u novom Treku. Njih nikada nismo toliko detaljno upoznali, uvijek su bili misterij. U starom Treku su svi Romulanci bili isti, šablona, sličnog izgleda, sličnog ponašanja... U novom smo napokon imali prilike vidjet neke druge slojeve romulanskog društva, ne samo vojne oficire, senatore i obavještajce...
Priznaj... bilo je nedovoljno romulanskih kapetanica...
Iako J.J. Abrams još uvijek nije i službeno objavio kako će režirati dvanaesti Star Trek film, izvjesno je da možemo očekivati njegov povratak u "kapetansku stolicu" Star Trek franšize. Naime, u razgovoru za MTV, J.J. je otkrio kako će svu svoju pažnju usmjeriti na Star Trek XII nakon što završi s radom na svom najnovijem filmu, SF spektaklu Super 8.
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Rečeno mi je kako ćemo uskoro dobiti jednu dobru vijest, i jednu lošu u vezi nastavka Zvjezdanih Staza, kaže nam Mike Fleming sa portala Deadline.com. Dobra vijest se vjerojatno odnosi na J.J. Abramsovu možebitnu odluku da se vrati u redateljski stolac, a loša je, čini se, vrlo izgledno odgađanje premijere, koja bi se, umjesto 29. lipnja trebala održati negdje oko Božića iduće godine.
Budući su J.J., Orci i kompanija preuzeli gomilu projekata, praktički zagrizli više nego što mogu progutati, Paramount se sprema odgoditi datum premijere Star Trek XII, ili za kraj 2012., ili početak 2013. godine (a možda i ljeto 2013.). Pritom će morat biti posebno paljivi, zato jer u studenom 2012. stiže Bond 23, a u prosincu prvi dio Hobit duologije, te novi Superman - LINK.
Pffff... STXI je oduzeo Oscara Avataru, tak da ne sumnjam da će se nosit i sa Hobitom.
Ma može se Trek nositi sa većinom blockbustera, a što je dokazao i prošli put, primjerice protiv Terminator Salvationa, no protiv superblockbustera ipak ne može, tako da na to treba paziti.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.