|
Sada je: uto 04 kol, 2026 5:06 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Star Trek: Into Darkness (2013)
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
|
 Re: Star Trek XII (2012)
Orci: Slušamo primjedbe fanova, ST XII će biti odvažniji Sudjelujući na jučerašnjem WonderCon panelu posvećenom nadolazećem SF spektaklu Cowboys and Aliens, Roberto Orci progovorio je i o slijedećem Star Trek filmu, naglasivši pritom kako osluškuje želje fanova, ali i kako misli da će slijedeći Star Trek film biti "odvažniji".
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| ned 03 tra, 2011 2:22 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Odvažniji u kojem smislu? Mislim da je dovoljno odvažno što su gotovo istrijebili Vulkance, prekrižili čitav timeline, te dali Scottyju metodu putovanja koja warp čini zastarjelim.
|
| ned 03 tra, 2011 6:33 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: Odvažniji u kojem smislu? Mislim da je dovoljno odvažno što su gotovo istrijebili Vulkance, prekrižili čitav timeline, te dali Scottyju metodu putovanja koja warp čini zastarjelim. Ajmo pretpostavit da su one jednadžbe koje je stari Spock dao Scottyju bile neki eksperiment starog Scottyja iz kasnog 24. stoljeća, i da ih mladi Scotty nije upamtio (nije imao ni vremena proučit ih). BTW, onaj Emory Ericsson iz ENT epke "Daedalus" je već tada bio na tragu nekih teleportacijskih ludorija, koje su bile debelo ispred svog vremena. Prilično sam siguran da je taj tranwarp beaming bio jednokratni plot device kojeg će scenaristi u nastavcima laganini zaboraviti. Međutim, nadam se da neće zaboravit na cijelu tu priču o Vulkancima, njihovom novom matičnom svijetu itd... Ja bih osobno jako volio vidjet taj "Novi Vulkan" u nastavku. BTW; jednu stvar fakat moram priznat Orciju, čovjek redovito čita Trekmovie i često se upušta u polemike sa fanovima u onim komentarima ispod vijesti. Citat: Everyone sure hated engineering. They thought it looked like a brewery, which it was. I’ll pass that on to J.J. [Abrams] and see what he says. U ime svega što je sveto, dajte nam normalnu strojarnicu! Sa pravom warp jezgrom umjesto pivskih bačvi! 
|
| ned 03 tra, 2011 7:58 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| ned 03 tra, 2011 8:44 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
_Oz je napisao/la: Međutim, nadam se da neće zaboravit na cijelu tu priču o Vulkancima, njihovom novom matičnom svijetu itd... Ja bih osobno jako volio vidjet taj "Novi Vulkan" u nastavku. I starog Spocka na njemu! 
| uto 05 tra, 2011 9:00 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: sub 26 ožu, 2011 11:47 am Postovi: 262 Lokacija: Second star to the right and straight on till morning Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: 28 going on 6 :D Koje si vrste?: koliko mogu biti
|
Ja zelim da snimaju dalje normalno, a ne ovu "alternativu" Vratite nam Datu 
| sri 06 tra, 2011 7:32 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Jedino što je preostalo za prikazivanje iz 'normalnog' svemira su Romulanski ratovi, koji su toliko puta spominjani, a nisu prikazani. No kad se već krenulo sa alternativnim svemirom, teško moguće da će se vratiti originalnom timelineu, i ovak je prezbunjujuće mnogima.
|
| sri 06 tra, 2011 8:01 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: sub 26 ožu, 2011 11:47 am Postovi: 262 Lokacija: Second star to the right and straight on till morning Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: 28 going on 6 :D Koje si vrste?: koliko mogu biti
|
Ma ima puno toga za nastaviti... Daleko je 26. st. :p Ah, znam da se nece vracati niti vratiti Datu  . Sada su u alternativi, samo ce to sada biti sve drugacije, citav kanon leti kroz prozor. Mozda ce cak i uvesti nove tehnologije. tko zna.
| sri 06 tra, 2011 8:19 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: Jedino što je preostalo za prikazivanje iz 'normalnog' svemira su Romulanski ratovi Koji su se dogodili prije Nerove "temporalne inkurzije" zbog čega su dio obaju svemira. Nema apsolutno nikakvog razloga da se ne snimi nešto na tu temu (ja bih preferirao mini seriju u stilu Band of Brothers). Serron je napisao/la: Ja zelim da snimaju dalje normalno, a ne ovu "alternativu" Ja želim i jedno i drugo... Problem je što nitko osim nas zagriženijih Trekija to ne želi. Serron je napisao/la: Vratite nam Datu Dobra ideja, pod uvjetom da Brent Spiner ode na liposukciju, face lifting i ubrizga si u čelo litru botoxa. 
|
| sri 06 tra, 2011 8:42 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
O jea  zaboravio sam timeline. Romulanski rat je između ENT i TOS ere. Ja zabrijo između TOS i TNG ere.
|
| sri 06 tra, 2011 9:57 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Serron je napisao/la: Ja zelim da snimaju dalje normalno, a ne ovu "alternativu" Vratite nam Datu  I ja Šta se zbilo s borgom ? Kako idu stvari u dominiju ? Koliko li je samo super rasa ostalo sa neispričanom radnjom i neodrađenin konceptom u seriji (do kraja) ? Šta se zbilo sa mintakancima ..xindima ..malkoriancima ..i još masu rasa koje mogu bit u seriji (voth naprimjer) ? Ima tu materijala za novu radnju 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 07 tra, 2011 12:49 am |
|
 |
|
Lieutenant Commander
|
Imaju jos toga hrpu reci... Bilo bi dobro da snime neso i o Breen. Imali su velik utjecaj na Alpha kvadrant i povijest, a o njima se zna vrlo malo  Mozda o svim tim rasama budu u alternativi  Pa nece toliko rezati kanon  i mozda mi se vise svidi 
| čet 07 tra, 2011 10:27 am |
|
 |
|
bubica
|
captain je napisao/la: Ima tu materijala za novu radnju Budi pošten pa priznaj, seriju sa takvim materijalom bi gledala samo šačica nostalgičara. Na današnjem TV tržištu takvo što nije zanimljivo. Spominjao si Borga - stavili su ga u jednu epizodu ENT-a, više kao očajnički potez jer nisu mogli zaustavit pad gledanosti. Epka je IMO bila sasvim dobra (jedna od meni boljih iz 2. sezone), a što se dogodilo? Kolektivno pljuvanje sa svih strana i još veći pad gledanosti. Zatim imamo Dominij... DS9 je među mainstream publikom bio vrlo loše prihvaćen, a sam Dominij je isto kao i Borg u svim tim silnim sezonama iscijeđen do kraja. Mislim da se čak ni DS9 knjige ne bave njime jer je o njemu praktički sve rečeno. Zašto razvodnjavati Trek onime što je već do besvijesti obrađivano? Mintakanci? Epizodna kvazi-Vulkanska rasa? Ma daj, molim te. Zašto neki od vas nakon svih tih godina jednog te istog žele JOŠ jednog te istog? Samo bi reciklirali, za ime Isusovo, a ne razumijete da je baš ta reciklaža ono što je ubilo Trek. Znate li što je među "običnom" publikom bio najveći prigovor ENT-u? Da je previše podsjećao na Voyager! ENT je bio reklamiran kao svjež, pomlađen, drugačiji Trek (zato je i pilot imao tako visoku gledanost), a onda, iz tjedna u tjedan, nešto što i nije bilo toliko radikalno drugačije. Nama Trekkerima možda jest, no prosječnom gledatelju je to isti ku***. Ja želim još Romulanaca u novom Treku. Njih nikada nismo toliko detaljno upoznali, uvijek su bili misterij. U starom Treku su svi Romulanci bili isti, šablona, sličnog izgleda, sličnog ponašanja... U novom smo napokon imali prilike vidjet neke druge slojeve romulanskog društva, ne samo vojne oficire, senatore i obavještajce... Breen? Okej, načelno nemam niš protiv, no njihova glavna draž je misterij koji ih okružuje, oni su "neprijatelj bez lica" i zato funkcioniraju. Kad bi im netko dao to lice, postali bi samo "jedni od". Ja bih radije Tholiance ili Tzenkethije. Najljepše od svega, svemir je ogroman, i uvijek ima mjesta za novo, neviđeno. Samo treba talentiranih, kreativnih ljudi koji će to novo osmislit. No sad ću sam sebe posrat i bit iskren... Jedva čekam da vidim Klingonce u ST XII 
|
| čet 07 tra, 2011 11:03 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Ti nađes dlaku u jajetu kad je se nemoze vidit nit mikroskopom Spomenute rasa mozda nisu za neku siru radnju ali u pojedinacnim epizodama bi bilo zanimljivo saznat eto sta se zbilo sa nekom manjom rasom poput mintakanaca Međutin vidin da ti nerazumis zakon velikih brojeva ..a tu ima jedan bitan element Ako u seriji imas dvista rasa i mista koji su pokazani samo jednom ili dva puta a mozda i upropasteni u radnji ..pa eventualno dobar ponovni pocetak nakon par sezona u seriji i nije nesto lose ..taj zakon velikih brojeva ce izbrisat tu rasu iz kolektivne svijesti publike ..dobro borga nece ali jedna ili dvi borg epizode kasnije mozda nebi bile lose No reci mi _Oz koliko ti sad manjih ili jednom viđenih rasa mozes napisat u minutu da ih se sitis istog trena ..znaci odma iz topa ? Mislin da nemozes puno ..a kad skuzis da nemozes ..onda se probaj sitit koliko je zanimljivih pojava i rasa bilo a da nikad nisu bili dio sire radnje ? Hurq naprimjer ..neznamo nista o njima ..neka misterija od prije tisuce godina ? Novi koncept ...neznan mozda arheoloska posada na nekom malom istrazivackom brodu koja spletom rutinskih okolnosti otkriva nesto sta nebi smila ili izaziva nekakvu sasvim novu situaciju ..s druge strane voyager je izgubljen ..Enterprise je flagship ..DS9 je postaja ali nikad nismo vidili u seriji naprimjer mali brod u istrazivackoj misiji dalje od federacije a da nije pogubljen ili najvazniji u svakom momentu ..problem star trek-a je neinventivni ljudi koji su ga vodili ..to jest nisu oni bili losi toliko ..cak bili su i dobri ali su izgubili inspiraciju 
_________________ Surviving the new decade
|
| čet 07 tra, 2011 2:34 pm |
|
 |
|
bubica
|
Iz ovog što si napisao se čini kao da si ti taj koji ne razumije što je zakon velikih brojeva. (Zakon velikih brojeva kaže da vjerojatnost pojavljivanja određenog slučajnog i mogućeg rezultata raste sa brojem ponavljanja pokusa, npr. imaš košaru sa 20 plavih loptica i jednom crvenom, pa je vjerojatnost da ćeš iz prve izvuć crvenu 1:20, iz druge 1:19 itd...) No slažem se, kad bi se našao netko sa inspiracijom za dobru priču, onda ne bi bio problem ponovno posjetit Mintakance i vidjet kako napreduju. Isto vrijedi i za Vothe, oni su imali puno potencijala (pogotovo zbog njihove pozadinske priče)... Sve te rase bi se nekako dalo ubacit u epizodu-dvije, više iz nekih nostalgičnih razloga, ali za čitavu seriju ti treba nešto više, nekakav story arc, a Dominij je taj arc imao, početak, zaplet, vrhunac, rasplet i kraj, "glavu i rep". Tu i tamo ubacit Dominij bi bilo okej, ali sve više od toga bi bilo prežvakavanje. Što se Borga tiče, u knjigama su našli načina kako popravit ono što je Voyager upropastio (tako što su promijenili čitav borgov modus operandi, motivaciju, i opet mu vratili misterij i jezivost), no samo malen postotak Trekkera uopće čita te knjige, a moram priznat da je i meni dok sam čitao nekoliko puta prošlo kroz glavu "OK, Borg, been there, done that". Mislim da trik za opstanak Treka leži u tome da se ponovno usvoje Roddenberryjeve elementarne ideje (nova mjesta, nove rase, nove ideje, bolja budućnost, bolje čovječanstvo), a opet, da se izbjegne kolotečina u koju je Trek pao krajem 90-ih. Po meni, Trek je sa ENT-om bio na dobrom putu, Berman i Braga su imali vrlo solidnu ideju kako oživit franšizu, no na žalost, studio nije imao sluha za neke njihove radikalnije ideje i dogodilo se što se dogodilo. Kad razmislim, stvarno zvuči paradoksalno... Mainstream publika nije prihvatila Enterprise jer je bio previše sličan dotadašnjem Treku, a hard core trekiji su ga odbacili jer je za njih bio previše različit od tog istog dotadašnjeg Treka. 
|
| čet 07 tra, 2011 3:10 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|