Sada je: uto 28 srp, 2026 12:47 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 378 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sljedeća
 Star Trek: Into Darkness (2013) 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Spol: Muški
Post Re: Star Trek: Into Darkness (2013)
Preklopna naslovnica novog Empirea.

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

blaženi Alojzije Stepinac

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

ned 24 ožu, 2013 3:53 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Je li ovo Harrisonov brod?

slika

+ UK reklama

Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.

Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.

Benedikt XVI

pon 01 tra, 2013 9:24 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Mir'Na Riker je napisao/la:
I nekako je razočaravajuć. Nema mi onu trekastu atmosferu. :neznam:
Nema ni meni, ni taj ni ovaj drugi uk trailer... al osim par trenutaka ni prošli film mi baš i nije imao trek atmosferu...

I jel to ponavljaju postavke iz prošlog - velika destrukcija i onda Kirk dolazi popraviti stvari... preljevanje 9/11 bljuzge?

I UK zastava?! :scratch: :roll:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

uto 02 tra, 2013 6:48 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Cvicek je napisao/la:

I UK zastava?! :scratch: :roll:

Zašto ne?! [-X

Benedikt XVI

uto 02 tra, 2013 9:01 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Brijem da nije kršenje kanona (onog koji je preostao - ENT :lol: ) i tome slično jer su u ENTu spominjali da i dalje postoje države, barem u smislu nacionalnih reprezentacija (spominjali su da je Engleska izgubila u finalu nogometa ili tako nešto? :-k )

Da je bila zastava Engleske (ili Serbocroatie :lol: ) i ne bi bio toliki big dijl, ali u traileru je union jack - simbol Britanske imperije i svih zločina koji su pod zastavom iste počinjeni. Jednostavno mi ne sjeda da se ista pojavljuje u nekom filmu smještenom 200+ godina u budućnost. Čovjek bi se ponadao da će se do tada s planeta ukloniti svi ti simboli imperijalizma... :-k

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sri 03 tra, 2013 1:03 am
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Joooj daj molim te Cviček kad ti sereš onda ga stvarno sereš. :P
Kakav imperijalizam? Pa pojavila se samo britanska zastava na par sekundi wooow. :zgrožen:
Osim toga, odakle ti to da su nacionalne države prestale postojati u vrijeme 23. ili 24. st.? To nije nigdje rečeno.
Naposljetku recimo Tom Paris je živio u Marseille u Francuskoj, Picardova obitelj je iz La Barre koji je isto tako u Francuskoj.
Worfovi roditelji koji su ga posvojili su iz Minska koji je u Bjelorusiji, da ne nabrajam dalje... prema tome molim te odakle ti to da nacionalne države ne postoje u 23. i 24. st.? :sesir2:
http://en.memory-alpha.org/wiki/France
http://en.memory-alpha.org/wiki/Czech_Republic
http://en.memory-alpha.org/wiki/Categor ... _countries

sri 03 tra, 2013 10:36 am
Make it so
Make it so

Naj Serija: TNG
Cvicek cijepidlačiš oko sitnice :zubo:

sri 03 tra, 2013 12:46 pm
anarho trekkie

captain je napisao/la:
... za razliku od ostalih? :mrgreen:
Možda da se radije pridružim jednoj od strana u velikom pitanju - da li se samo na temelju trailera može komentirati bla bla bla :lol:
Svatko tko želi neka piše o onom aspekt koji ga zanima, a oni koji to komentiraju se očekuje da se ne adhominaju :P

A Suiki.... klasična "e-meni-se-čini-da-je-netko-nešto-napisao-što-mi-ne-paše-i-ja-ću-sad-drvlje-i-kamenje-na-njega-iako-ako-rečenicu-još-jednom-pročitam-s-razumijevanjem-vidjet-ću-da-u-stvari-to-nigdje-nije-napisano" :P

Suikotreki je napisao/la:
Kakav imperijalizam? Pa pojavila se samo britanska zastava na par sekundi wooow. :zgrožen:
SIMBOL imperijalizma. Neka me shirajzl ispravi ako griješim (ili Mirna, spomenula je da je proučavala taj dio povijeti :D ) ali koliko znam UK je nastala kao skup nekoliko kraljevina i dobar dio povijesti se nazivala i Britanski IMPERIJ. A i dan danas je službeno monarhija - "United Kingdom".

Suikotreki je napisao/la:
Worfovi roditelji koji su ga posvojili su iz Minska koji je u Bjelorusiji, da ne nabrajam dalje... prema tome molim te odakle ti to da nacionalne države ne postoje u 23. i 24. st.? :sesir2:
A odakle, "molim te", vadiš da sam ja to napisao? :scratch:
Iznosiš neistine!

I da li moram ponavljati da nacionalne države nisu isto što i ujedinjena kraljevstva i imperije?

slika

sri 03 tra, 2013 3:51 pm
Ensign
Ensign

Koje si vrste?: Human
Istina, Ujedinjeno Kraljevstvo definitivno nije nacionalna država, a čovjek bi očekivao da će do 23. stoljeća svi ti simboli starih vremena, poput zastava, u duhu prosvjećenja ljudske rase nestati :|

sri 03 tra, 2013 10:36 pm
PARTIJA

Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Britanski imperijalizam je definitivno ogledni primjer licemjerja i zločina, ali ne bi me čudilo da dragi Ameri nemaju pojma kakve implikacije nosi isticanje takvih konkretnih simbola. Ili ih nije briga.
90% publike ionako neće uopće primjetiti o čemu je riječ.

sri 03 tra, 2013 11:21 pm
Make it so
Make it so

Cvicek je napisao/la:
captain je napisao/la:
... za razliku od ostalih? :mrgreen:

Pa zato smo tu :mrgreen:

Nadan se da si skužia da nisan baš preozbiljno odgovara na temu ..trenutno nisam za dubokoumne diskusije raspoložen :)

čet 04 tra, 2013 12:02 am
anarho trekkie

Gorgy je napisao/la:
Istina, Ujedinjeno Kraljevstvo definitivno nije nacionalna država, a čovjek bi očekivao da će do 23. stoljeća svi ti simboli starih vremena, poput zastava, u duhu prosvjećenja ljudske rase nestati :|
Dijelim tvoje mišljenje. Države, ako bi postajale, definitivno ne bi bile u ovakvom obliku u kakvom su danas, nacionalizam bi izumro i pojam države bi više bi bio u stilu regionalnih podjela za lakše upravljanje, koordinaciju resursa i sl... no neću sad detaljnije o tome, to je već za neku drugu temu :)

shirajzl je napisao/la:
Britanski imperijalizam je definitivno ogledni primjer licemjerja i zločina, ali ne bi me čudilo da dragi Ameri nemaju pojma kakve implikacije nosi isticanje takvih konkretnih simbola. Ili ih nije briga.
90% publike ionako neće uopće primjetiti o čemu je riječ.
To je i moja pretpostavka, makar brijem da čak i puno više od 90%. (i vidi prve, emocionalne reakcije na moj post - drago mi je da je tako jer svako proširenje razmišljanja ima fazu negiranja i ljutnje :) )

Ovdje u tzv zapadnoj civilizaciji se UK zastava jednostavno "ne doživljava", no poprilično sam siguran da bi bilo sasvim drugačije da u pitanju nije bila zastava UK već zastava Narodne Republike Kine (ili još bolje, da je film sniman 80ih - zastava SSSRa koji je također bio neka vrsta imperija).
Tada bi se našlo gomilu ekipe (i ne samo trekera) koji bi gunđali...

edit:
Baš sam malo googlao tematiku...
Ne spominje se UK kao kraljevstvo/imperij (i sve što povlači za sobom) al zato ima ekipe koja je primjetila da su u jednoj verziji trailera zastavu okrenuli na krivu stranu ( :scratch: ), da je po kanonu Irska ujedinjena u 21.st pa zastava (tj. dijelovi iste koji simboliziraju Irsku) više ne vrijede, spominje se skorašnji Škotski referendum za neovisnost, i gomila standardnih komentare da su nakon 3.sv.rata nacionalne države prestale postajati (ujedinjenje planeta kao takvog, a ne ko npr. u EU korak po korak pristupanje pojedinih država) i sl...

Uglavnom, raspravlja o tome :D

i @captain, odgovorim ti u drugoj temi da ne oftopičarim

slika

čet 04 tra, 2013 12:59 am
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Cvicek je napisao/la:
To je i moja pretpostavka, makar brijem da čak i puno više od 90%. (i vidi prve, emocionalne reakcije na moj post - drago mi je da je tako jer svako proširenje razmišljanja ima fazu negiranja i ljutnje :) )

Ovdje u tzv zapadnoj civilizaciji se UK zastava jednostavno "ne doživljava", no poprilično sam siguran da bi bilo sasvim drugačije da u pitanju nije bila zastava UK već zastava Narodne Republike Kine (ili još bolje, da je film sniman 80ih - zastava SSSRa koji je također bio neka vrsta imperija).
Tada bi se našlo gomilu ekipe (i ne samo trekera) koji bi gunđali...

Ok, pod brojem jedan... nisu zastave činile zločine već ljudi pod tim zastavama. Jer ako ćemo biti toliko dosljedni onda bi se sve državne zastave na svijetu trebalo zabraniti (pa i našu), jer ne postoji zastava pod kojom se jednom kroz povijest nije činio neki zločin. :P

Ovo s moje strane nije nikakvo negiranje ili ljutnja već jednostavno reakcija na cjepidlačenje na jednu kratku scenu koja nema nikakvo značenje za radnju filma. Mogu ja filozofirat o dnevnoj politici i o licemjernosti koja dolazi s simbolima zapadnih država ali to nema nikakve veze s ovom temom. :neznam:

čet 04 tra, 2013 9:58 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Star Trek Into Darkness - HD kolekcija slika

Benedikt XVI

ned 07 tra, 2013 9:35 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Ovaj most izgleda izvrsno!

Image

ned 07 tra, 2013 9:55 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 378 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: