Sada je: pon 27 srp, 2026 8:29 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 378 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Sljedeća
 Star Trek: Into Darkness (2013) 
Autor/ica Poruka
Make it so
Make it so

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Post Re: Star Trek: Into Darkness (2013)
Gledan trenutno Star trek 2009 i da ne kritiziran samo ..pozitiva novog trek-a je humor koji je dosta solidan a i zabava ne izostaje ali unatoć tome one kritike od prije ostaju :|

sub 02 vel, 2013 10:11 pm
bubica
bubica

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
captain je napisao/la:
Gledan trenutno Star trek 2009 i da ne kritiziran samo ..pozitiva novog trek-a je humor koji je dosta solidan a i zabava ne izostaje ali unatoć tome one kritike od prije ostaju :|

Gledao sam ga i ja sad, makar nisam planirao.

Kako mi je genijalna ona scena na kraju kad Kirk dođe na most, pogleda lijevo-desno i kaže "BONES!". :D Totalno u Shatnerovom stilu.

sub 02 vel, 2013 11:42 pm
Profil Web stranica
Make it so
Make it so

Da :mrgreen:

Glumci su čak i dobri ..posebno bones i kirk , umra san od smija kad je kirk prima one sve inekcije pa ona alergija na rukama ..interakcija s bones-om je bila vrhunska u toj ciloj ..kirk dobija bolest da bi moga na ENT , sagi , na početku filma :lolsmjeh:

ned 03 vel, 2013 1:02 am
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Zar je već prošlo toliko vremena da i novi Trek film ljudima počinje biti dobar? :-k

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

ned 03 vel, 2013 1:41 am
Make it so
Make it so

Meni nije dobar :|

Ima zanimljivih elemenata ali sveukupno je loš

ned 03 vel, 2013 2:30 am
Lieutenant Junior Grade
Lieutenant Junior Grade

Film iz 2009 nelici na Trek bar ja to nisam doživio kao trek a da ne govorim o novom filmu :-k više mi lici na X Man, zadnji pravi trek je onaj iz 2002 :baeh:

ned 03 vel, 2013 10:54 am
Defender of Earth

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Kmee...kmeee... ajde molim vas prestanite kmečati.
Onaj stari Star Trek kakvog poznajete i volite je MRTAV!!
Prihvatite to već jednom!!
I po čemu je ovo manje Trek od Nemesisa npr.???
I taj je film isto tako orjentiran više manje samo na akcijske borbe popračeni komičnim elementima (koji su btw lošiji nego u ovom novom Treku iz 2009.) i malo toga drugog. Zbog ovakvih nakaradnih razmišljanja kakva neki ljudi na ovom forumu imaju je Trek ovdje gdje je, ENT se nije nastavio dalje s snimanjem, zato jer se profinjenim guzicama od "trekkija" nije svidio. Većina Voyagera isti scenarij. I sad kad je Trek uzeo drugačiji pristup OPET vam se ne sviđa. Htjeli to neki priznati ili ne Trek je puno više od TOS-a i TNG-a, istraživanja maglica i propovjedanja drugim vrstama moralnu nadmoć čovječanstva. Ako se već prozivate Trekkijima onda molim vas imajte otvorene umove i za DRUGAČIJI prikaz Treka, a ne samo ono što vama paše. Raširite horizonte. :sesir2:

ned 03 vel, 2013 12:29 pm
PARTIJA

Naj Serija: DS9
Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Još nisam dobio odgovor ni ičije mišljenje ZAŠTO je stari Trek mrtav...
"Zasićenje" mi je nekako pretanko objašnjenje, ipak je Trek (bio) svjetski popularan.

Možda jednostavno nove generacije mladih ljudi nisu za takve stvari, možda današnja mladež (koja bi morala prihvatiti nasljeđe, tj. voljeti "stari" Trek da bi on opstao) nema strpljenja za moraliziranja i filozofske teme, već želi brzu akciju, malo sisa i guzica te spektakularne efekte začinjene Star Trek nomenklaturom.

ned 03 vel, 2013 2:18 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Nebi sad rekao da je Trek bio svjetski popularan. Poznat da, ali što se popularnosti tiče rekao bi da je to od države do države da su to relativno malene brojke. Možda 5% ukupnih gledalja po zemlji. :neznam:

A glavni razlog po mom mišljenju je način prezentacije, s obzirom da su mlađe generacije postale ajmo reći razmažene. Dakle nebi rekao da je problem u filozofskim temama i moraliziranju, već na koji je način to prikazano. Kako je zapakirano. A mnogi će današnji srednjoškolci reći da im je onaj stari Star Trek jednostavno dosadan. I zato mislim da je ovo s drugačijim stilom koji je započeo Star Trek (2009.) a koji ovaj nastavak Into Darkness nastavlja bio logičan izbor. Približiti Star Trek novim generacijama. Učinit ga njima zanimljivim. Naposljetku nakon što ovo pogledaju tko kaže da se možda neće zainteresirati za stariji Trek?
I ne možete reći da i u ovom filmu iz 2009. nema nekih filozofskih dilema i moraliziranja. Spockove dileme i odnosi ostalih Vulkanaca prema njemu zato jer je polučovjek, tu se ne osjeti taj "Trekovski stil"?
Ne znam imam osjećaj da mnogi na ovu temu gledaju previše emocionalno,
i samim time previše kritički. :neznam:

ned 03 vel, 2013 3:11 pm
Admiral
Admiral

Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :)
Koje si vrste?: Romulan
Suiko je sve objasnio! :thumbs2:
:hail: :hail: :hail:

:s_clap:

Sto se tice novog filma ne treba suditi nesto sto jos niste ni gledali. Dajte ljudi ako mislite da ce Hollywood nesto da snimi sto je neprofitablno grdno se varate. Ljudi samo zele da Star Trek ponovo ozive :zaljubljen: ,a to ne moze da prodje bez posledica :evilwait:

Ko zna mozda jednoga dana budemo i zahalili ovim filmovima sto su vratili Star Trek na velika vrata. Primera radi Trek nikada ne bi bio sto je sada da nisu bili snimljeni filmovi ,a ne TOS :zubo: Iako ja ne volim stare trek filmove nesto posebno kao ni sam TOS :whatever:

ned 03 vel, 2013 3:52 pm
Make it so
Make it so

shirajzl je napisao/la:
"Zasićenje" mi je nekako pretanko objašnjenje, ipak je Trek (bio) svjetski popularan.

Možda jednostavno nove generacije mladih ljudi nisu za takve stvari, možda današnja mladež (koja bi morala prihvatiti nasljeđe, tj. voljeti "stari" Trek da bi on opstao) nema strpljenja za moraliziranja i filozofske teme, već želi brzu akciju, malo sisa i guzica te spektakularne efekte začinjene Star Trek nomenklaturom.

Tako nekako :zubo:

I kako približit star trek novim generacijama ako sam trek učiniš sve samo ne onim trekom koji je posta najpoznatija SF franšiza ..upravo zbog dobre razdiobe akcije i superdijaloga između likova , moraliziranja i neke opće ozbiljnosti kakvu novi trek NEMA :| .. u ovom slučaju neradi se o približavanju treka novim generacijama nego o potpuno novom proizvodu koji s trekom ima osim imena i mista radnje , jako malo veze

ned 03 vel, 2013 4:22 pm
bubica
bubica

Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
shirajzl je napisao/la:

Mislim da je problem u tome što se Trek još tamo od DS9-a nadalje sveo na nategnuto moraliziranje i praznu filozofiju koja teško može bit zanimljiva nekom tko već u startu nije veliki fan.

Pa onda imaš epke tipa "Dear Doctor" o kojima se mi Trekiji prepucavamo do besvijesti, a prosječnog gledatelja samo odbiju od serije.

Kvalitetnih scenarista sposobnih za smišljanje nekih uistinu intrigantnih filozofskih pitanja je općenito danas u Hollywoodu sve manje i manje. Ili prosječnom gledatelju danas jednostavno više nije do mozganja, jer DS9 je imao stvarno nenormalno dobrih "dilema" epizoda ("In a pale moonlight" nadalje), ali ta serija nikad nije bila naročito popularna u "mainstreamu".

U biti, samo TNG je bio mainstream. Već "All good things" je bio početak kraja.

Da se vratimo na ST XII, moram reć da se iskreno nadam da će bit malo dublji od prethodnog. Ako je vjerovat nekim Cumberbatchevim izjavama, ima šanse, jer njegov lik nije potpuni crni-bijeli negativac. Navodno.

ned 03 vel, 2013 4:57 pm
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Spol: Ženski
Koje si vrste?: not martian

:hiperventiliranje:

pon 04 vel, 2013 1:47 am
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Zašto me je taj trailer podsjetio na 2012? 8-[ Ja se iskreno nadam da "dubokoumnost" od prethodnog dijela neće pasti. Jer ako to bude još jedan "our world is over" film, ritualno ću se zapalit u kinu. 8-[ Ako ne fizički, onda mentalno. :whatever:

Ne znam kako možete govoriti da je Trek koji poznajemo mrtav dok su još živi glumci zaslužni za njegovo stvaranje. :whatever: Vjerujem da je to njima poprilična pljuska. :? Uostalom, dok god postoji mogućnost da se netko od njih pojavi u nekom novom nastavku, ili radi na njemu kao savjetnik, po mom mišljenju, postoji blaga šansa da.. da... zaboravih što sam mislila reć. :joj:

Uglavnom, dok god se vrti remake TOS-a, meni je zanimljivo, jer su mi ti likovi nekako najdraži, a morate priznat da je glumačka ekipa sasvim ok. Doduše, Nimoyevo pojavljivanje je za mene podiglo cijeli film na jedan viši nivo. Bez njega, ne znam kako bi mi film izgledao. :zaljubljen:

Ali ne bih mogla zamisliti remake TNG-a. Tko bi glumio Pici-ja? :shock:

pon 04 vel, 2013 1:32 pm
Make it so
Make it so

Nije mrtav ali je u dubokoj komi :zubo:

Naravno da se mogu stvari poboljšat ali zadnji film baš nije iša u tom smijeru a ovaj jako sliči u traileru na zadnji film

Zadnji bi čak bija i dobar da nije bilo idiotarija poput izbacivanja kirk-a s broda .. nebi reći da su fedsi nekakvi divljaci koji ostavljaju svoje na zamrznutim planetima ..i koji nemaju pritvor unutar svojih brodova
Onda ona pretjerivanja sa supernovom koja uništava svemir , jer supernove ne uništavaju svemir nego samo mali prostorni dio svemira je zahvaćen eksplozijom zvijezde
Da sad ne nabrajan dalje ..moj zaključak je da nisu vodili računa o logici u filmu nit o znanstvenom pristupu događajima , nečem u čem je trek uvik bija dobar 8)

pon 04 vel, 2013 1:40 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 378 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: