|
Sada je: sub 01 kol, 2026 9:14 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Star Trek: Into Darkness (2013)
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
|
 Re: Star Trek XII (2013)
alfa_Q je napisao/la: Nadam se da će bit bolji od ovog prethodnog  Bit će zanimljivo vidjeti kakva će bit radnja  Navodno će Klingonci biti agresivni nomadi koji su morali pobjeći s Kronosa pred najezdom triblova koji će u reboot verziji biti predstavljeni kao proždrljivi strvinari. 
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
blaženi Alojzije Stepinac
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| pet 25 stu, 2011 12:13 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
Miroslav je napisao/la: alfa_Q je napisao/la: Nadam se da će bit bolji od ovog prethodnog  Bit će zanimljivo vidjeti kakva će bit radnja  Navodno će Klingonci biti agresivni nomadi koji su morali pobjeći s Kronosa pred najezdom triblova koji će u reboot verziji biti predstavljeni kao proždrljivi strvinari.  No Archer i Porthos upadaju u vremensku petlju i spašavaju stvar 
|
| pet 25 stu, 2011 4:55 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Miroslav je napisao/la: Navodno će Klingonci biti agresivni nomadi koji su morali pobjeći s Kronosa It's Qo'nos.  Q se ne čita ko KR.
|
| pet 25 stu, 2011 6:31 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Da bi to izgovorio kako treba, moraš stavit dentijeru 
|
| pet 25 stu, 2011 7:27 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: Star Trek XII (2012)
_Oz je napisao/la: Ares je napisao/la: opet su potrosili 2 filma na takvu pricu i zaradili jako puno para... Ares je napisao/la: ,kada su mogli napravit da npr.Picard ,Janeway ,Sisco zajedno bore protiv nekog i ne zaradit ništa. Trekkijevska logika je nerijetko tako zabavna. Zašto? Mislim da je stvar malo šira od nekakve "trek logike". Konkretno mislim na balans između uvjetno rečeno "umjetničke vrijednosti" i kontinuiteta naprema komercijalizaciji, gdje je zadnji film otišao najdalje u tom, što se mene tiče, lošem smjeru. A čini se kako će se slično nastaviti i s ovim novim filmom. BTW, vjerojatno se ni katolicima ne bi baš svidjelo da Vatikan krene izrađivati reboot biblije pod izlikom da vjeru treba približiti mlađim generacijama, a također se neke stvari poput ubijanja pedera, genocida u ime boga i tome sličnog, se više ne gleda tako blagonaklono kao nekad 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 25 stu, 2011 9:39 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: Mislim da je stvar malo šira od nekakve "trek logike". Konkretno mislim na balans između uvjetno rečeno "umjetničke vrijednosti" i kontinuiteta naprema komercijalizaciji, gdje je zadnji film otišao najdalje u tom, što se mene tiče, lošem smjeru. A čini se kako će se slično nastaviti i s ovim novim filmom. Picard, Janeway & Sisko VS *netko* bi imalo umjetničku vrijednost? Lol, postoji engleska riječ za to. "Fanwank". Uostalom, sjetimo se što se dogodilo zadnji put kad su pokušali dva velika kapetana stavit u isti film... Cvicek je napisao/la: BTW, vjerojatno se ni katolicima ne bi baš svidjelo da Vatikan krene izrađivati reboot biblije pod izlikom da vjeru treba približiti mlađim generacijama, a također se neke stvari poput ubijanja pedera, genocida u ime boga i tome sličnog, se više ne gleda tako blagonaklono kao nekad Ja volim živjeti u zabludi da su Trekkie supkultura i religija dva različita pojma. Znam da postoje fanovi kojima ST kanon znači koliko i Kršćanima Sveto pismo, ali takve ljude previše žalim da bi za njih imao razumijevanja.
|
| pet 25 stu, 2011 9:54 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
_Oz je napisao/la: Cvicek je napisao/la: Mislim da je stvar malo šira od nekakve "trek logike". Konkretno mislim na balans između uvjetno rečeno "umjetničke vrijednosti" i kontinuiteta naprema komercijalizaciji, gdje je zadnji film otišao najdalje u tom, što se mene tiče, lošem smjeru. A čini se kako će se slično nastaviti i s ovim novim filmom. Picard, Janeway & Sisko VS *netko* bi imalo umjetničku vrijednost? Lol, postoji engleska riječ za to. "Fanwank". Uostalom, sjetimo se što se dogodilo zadnji put kad su pokušali dva velika kapetana stavit u isti film... Ne mislim na kokretnu situaciju, već opčenito. Ti si se izrazio o zabavnosti trek logike, dakle nisi ni ti mislio samo za konkretnu ideju. _Oz je napisao/la: Cvicek je napisao/la: BTW, vjerojatno se ni katolicima ne bi baš svidjelo da Vatikan krene izrađivati reboot biblije pod izlikom da vjeru treba približiti mlađim generacijama, a također se neke stvari poput ubijanja pedera, genocida u ime boga i tome sličnog, se više ne gleda tako blagonaklono kao nekad Ja volim živjeti u zabludi da su Trekkie supkultura i religija dva različita pojma. Znam da postoje fanovi kojima ST kanon znači koliko i Kršćanima Sveto pismo, ali takve ljude previše žalim da bi za njih imao razumijevanja. Taj dio je bio zafrkancija, ajme. Naravno, moglo bi se povući neke paralele. Mnogim trekerima je trek više od zabave, da sad ne krenem o frazama poput ideje razvoja čovječanstva, jednakosti, boljeg svijeta itd... i takvima se ne sviđa to što se trek "srozava" na komercijalizaciju. Ne sječam se da je u zadnjem filmu bilo puno trek duha, a ono s "Nokijom" također daje loše primisli...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 25 stu, 2011 10:09 pm |
|
 |
|
bubica
|
Cvicek je napisao/la: Ne sječam se da je u zadnjem filmu bilo puno trek duha, a ono s "Nokijom" također daje loše primisli... Pa ne znam, Abrams stalno pizdi kako ga oduševljavaju Roddenberryjevske utopističke ideje itd. Nije da smo to baš vidjeli u filmu, ali nije bio ni vremena za takve stvari. A što se Nokije (i Budweisera) tiče, za "product placement" je kriv studio koji je doslovno u filmu prodao oglasni prostor. To nema veze sa scenaristima, redateljem, ni sa bilo kojim drugim dijelom kreativnog procesa. A od Paramounta, koji je industrijska korporacija, ne možeš ni očekivat da ideale stavi ispred zarade. Bob Orci je jednom u intervjuu poručio da samo pretpostavimo da je Nokia u budućnosti nacionalizirana, i sve pet. Uostalom, ako se ne varam, Nokija je u g*vnima i šanse da preživi do 23. stoljeća su milijun puta manje nego šanse da stvarno doživi nacionalizaciju. 
|
| pet 25 stu, 2011 10:22 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Miki je napisao/la: Miroslav je napisao/la: Navodno će Klingonci biti agresivni nomadi koji su morali pobjeći s Kronosa It's Qo'nos.  Q se ne čita ko KR. Znam ja dobro kako se čita i piše samo mi se nije dalo tražit apostrofe i slovo Q na tipkovnici. 
_________________ Doslo, dakle, sto mu drago u ovim zalosnim vremenima, mi necemo nikada sagnuti glavu pred zlom koje se siri, pred laznim duhom vremena, koje je protivno Bogu... I ja vam dovikujem na domaku oluje koja prijeti citavom svijetu: Ohrabrite se i budite jaki u vjeri, koju ocevi vasi ispovijedaju vec 1.300 godina.
Krist je došao na svijet da nas oslobodi od grijeha i lažne draži planiranja života bez Boga. On to nije učinio snažnim proglasima, već osobnom borbom protiv napasnika, sve do križa.
Benedikt XVI
|
| sub 26 stu, 2011 9:03 am |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Q je prvo slovo abecede, ne moš fulat.
Šta je dentijera Oz?
|
| ned 27 stu, 2011 10:53 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Miki je napisao/la: Šta je dentijera Oz? 
Benedikt XVI
|
| pon 28 stu, 2011 2:27 pm |
|
 |
|
Trekkie
Pridružen/a: pet 25 stu, 2011 1:21 am Postovi: 3 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: Only human.
|
Cvicek je napisao/la: Mnogim trekerima je trek više od zabave, da sad ne krenem o frazama poput ideje razvoja čovječanstva, jednakosti, boljeg svijeta itd... i takvima se ne sviđa to što se trek "srozava" na komercijalizaciju. Ne sječam se da je u zadnjem filmu bilo puno trek duha, a ono s "Nokijom" također daje loše primisli... Komercijalizacija sama po sebi nije problem. Bez sredstava nemozes ništa postić. Ono što je komercijalno uspješno je uspjesno samo zato jer nudi dovoljno velikom broju ljudi ono što žele, i to reflektira općenite prioritete i način razmišljanja današnjeg društva. Drugim riječima.. napadanje komercijalizacije vodi ničemu. Treba naciljati senzibilitete samog društva - nedostatak želje za dubljim razmišljanjem o životu i svemiru u kojem živimo, površnost, neracionalnost, sujevjerje (religije), vrednovanje fantazija i magije umjesto znanosti i tehnologije (i istraživanje stvarnih izazova koje one donose), vjera u nasilje kao riješenje problema.. itd. No s obzirom da je ovo mijenjanje društva dugoročni proces sve što preostaje je baciti se u samostalno stvaranje i dijelovanje, širiti svoje vlastite "memeove", i pretvoriti ono što nas čini drugačijim u prednost, ne manu (stvar stava).. Bar danas zahvaljujući internetu i tehnologiji individue imaju veću moć nego ikada da izgrade svoju vlastitu nišu i uspostave svoju bazu.
|
| pon 28 stu, 2011 8:21 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Alice Eve u Star Trek XII Kako navodi Variety, J.J. Abrams je odlučio kako će Alice Eve utjeloviti zasad nepoznati ženski lik u novom Star Trek filmu. Pritom se ističe kako je riječ o potpuno novom liku.
Benedikt XVI
|
| čet 01 pro, 2011 9:26 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
|
Nikad čuo za tu šensku. I ta slika je fotošopana.
|
| pet 02 pro, 2011 10:03 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Miki je napisao/la: Nikad čuo za tu šensku. I ta slika je fotošopana. Stavim ja nefotošopanu ako mi ti nađeš ovako široku.
Benedikt XVI
|
| sub 03 pro, 2011 11:32 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|