| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
 Svemirske misije
07. kolovoza shuttle Endeavour (STS-118) poliječe prema međunarodnoj svemirskoj postaji ISS na 11-todnevnu misiju Više o temi na: http://www.space.com/missionlaunches/st ... chive.htmlgdje se nalazi i odbrojavanje do uzletanja...naravno računajuči da neće biti odgođeno 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| pon 23 srp, 2007 11:14 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
 Re: Svemirske misije
| uto 24 srp, 2007 4:26 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Shadowmaster je napisao/la: Da vidio sam to no ne znam koji im je razlog. Osim što lijepo gori prilikom reentryja u atmosferu 
|
| sri 25 srp, 2007 11:24 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
Kaj ti ipak volis vise da smece leprsa okolo po svemiru kao u onoj epizodi red dwarfa kad je Rimmer otkrio pod prepun smeća, pa je mislio da su alieni unutra. 
| sri 25 srp, 2007 4:44 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Shadowmaster je napisao/la: Kaj ti ipak volis vise da smece leprsa okolo po svemiru kao u onoj epizodi red dwarfa kad je Rimmer otkrio pod prepun smeća, pa je mislio da su alieni unutra.  Ma ne, ali ne kužim zašto su to izbacivali Btw ne mogu ga oni tako daleko izbaciti da ga ne privuče gravitacija zemlje A kad smo več kod toga dnevo ti u atmosferu uđe preko 2000 objekata koji izgore, pa prema tome ovo nije niš 
|
| sri 25 srp, 2007 11:02 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
 STS-118 zanimljivosti
Animacije dijelova misije STS-118 http://www.nasa.gov/mission_pages/shutt ... 02007.htmlnapomena: animacije nisu u stvarnom vremenu 
|
| pet 17 kol, 2007 4:06 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
 Slijedeca Shuttle misija
Ali slijedeca Shuttle misija bi trebala biti: Kopirano s Nasinog site-a Citat: "Oct. 23 + STS-120 STS-120 will be the twenty-third mission to the International Space Station and will deliver the U.S. Node 2 Harmony module expanding the space station's capability for future international laboratories. "  hE HE . Znam i ja kopirati sa Interneta 
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| uto 21 kol, 2007 11:01 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Kako i pise u postu gore, najavljena misija za 23. ovog mjeseca ide prema planu. Astronauti su u srijedu zavrsili sa trodnevnom simulacijom odbrojavanja u KSC-u.
|
| pet 12 lis, 2007 10:12 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: sri 05 ruj, 2007 7:13 pm Postovi: 347 Lokacija: Earth
|
jao koja vijest! :laugh :laugh :laugh T-portal je napisao/la: Lojze Peterle, slovenski predsjednički kandidat, nedavno je građanima u slovenskoj Bistri najavio da će za tri godine u svemir biti lansiran slovenski satelit, a u bližoj budućnosti osnovat će se i Slovenska svemirska agencija
'U posljednjih deset godina ostvarili smo golem korak naprijed. Ne samo da imamo ljude koji znaju napraviti satelit, već smo uspjeli dobiti i znanstvenika iz geodetskog područja, kao i ljude koji će projekt financirati, a Ministarstvo visokog školstva, znanosti i tehnologije zainteresirano je da se uključimo u Europsku svemirsku agenciju', rekao je Peterle.
Prema posljednjih istraživanjima javnosti, Peterle će osvojiti najviše glasova na predsjedničkim izborima koji se u Sloveniji održavaju iduće nedjelje, ali će biti potreban i drugi krug izbora tri tjedna kasnije.
Peterleov izbor podržavaju tri vodeće stranke u vladi premijera Janeza Janše, Demokratskka stranka (SDS), Pučka stranka (SLS) i stranka Nova Slovenija (NSI). Danila Tuerka podržavaju Socijalni demokrati (SD), a Mitju Gasparija Liberalni demokrati. ajmo u svemir!
| sri 17 lis, 2007 1:57 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 9:40 pm Postovi: 1166 Lokacija: Zg
|
Locutus DM je napisao/la: jao koja vijest! :laugh :laugh :laugh T-portal je napisao/la: Lojze Peterle, slovenski predsjednički kandidat, nedavno je građanima u slovenskoj Bistri najavio da će za tri godine u svemir biti lansiran slovenski satelit, a u bližoj budućnosti osnovat će se i Slovenska svemirska agencija
'U posljednjih deset godina ostvarili smo golem korak naprijed. Ne samo da imamo ljude koji znaju napraviti satelit, već smo uspjeli dobiti i znanstvenika iz geodetskog područja, kao i ljude koji će projekt financirati, a Ministarstvo visokog školstva, znanosti i tehnologije zainteresirano je da se uključimo u Europsku svemirsku agenciju', rekao je Peterle. ........ ajmo u svemir! Pa ljudi , nece valjda Slovenija prije nas u svemir Ajmo prosiriti ribolovno / ekolosku zonu u svemir, i to sto prije - navrijeme. 
_________________ Hvala Daso : “Shvatio sam da čovjek drugoga čovjeka smije gledati s visine samo kada mu pomaže da se pridigne.”
|
| sri 17 lis, 2007 5:49 pm |
|
 |
|
Cadet 1st year
Pridružen/a: čet 01 stu, 2007 11:03 pm Postovi: 15 Lokacija: USS Medimurje
|
Najjeftinije lansiranje satelita u LEO kosta 200 000 USD plus jos koji miljun ako zele da taj satelit i nesto radi... http://en.wikipedia.org/wiki/Shtil%27Stoga nije nezamislivo, nego vrlo realno, samo moraju platiti tih 200k i imaju satelit u orbiti...
_________________ Hrvatska Svemirska Agencija
|
| čet 01 stu, 2007 11:18 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
koki007 je napisao/la: Najjeftinije lansiranje satelita u LEO kosta 200 000 USD plus jos koji miljun ako zele da taj satelit i nesto radi... http://en.wikipedia.org/wiki/Shtil%27Stoga nije nezamislivo, nego vrlo realno, samo moraju platiti tih 200k i imaju satelit u orbiti... Pa dobro to mozemo i mi, ne? Mislim da Peterle ipak govori o vlastitom projektu, od nule do lansiranja. Sto ipak ukljucuje malo vise od kojeg miljuncica USD-a. Mislim, uvijek mozemo dat astronautima koji idu na ISS bocu Cockte sa radiom i komadom lima da ju bace u orbitu 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 02 stu, 2007 1:37 pm |
|
 |
|
Cadet 1st year
Pridružen/a: čet 01 stu, 2007 11:03 pm Postovi: 15 Lokacija: USS Medimurje
|
Gul Remal je napisao/la: Pa dobro to mozemo i mi, ne?
Da, mozemo, samo tko ce dat pare za to? Drzava, odnosno politicari, sigurno ne, oni su previse zaokupljeni kradom i neradom... Citat: Mislim da Peterle ipak govori o vlastitom projektu, od nule do lansiranja. Sto ipak ukljucuje malo vise od kojeg miljuncica USD-a. A ne znam bas, to je jako puno love i ako nesto takvo pokusa mislim da ce javnost poludit. Puno vece i bogatije drzave se sa tim muce (Brazil) a kamoli tek jedna Slovenija, a ako i to pokusaju tesko da ce uspjet to napravit prije kraja mandata a to je politicko samoubojstvo... Citat: Mislim, uvijek mozemo dat astronautima koji idu na ISS bocu Cockte sa radiom i komadom lima da ju bace u orbitu   To je najbolja ideja do sad! Da, damo mu u dzep pare za sanduk piva da na "po skrivecki" sutne flasu..  BTW Vidim, Garak u sigu, legenda... 
_________________ Hrvatska Svemirska Agencija
|
| pet 02 stu, 2007 2:02 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
koki007 je napisao/la: Gul Remal je napisao/la: Pa dobro to mozemo i mi, ne?
Da, mozemo, samo tko ce dat pare za to? Drzava, odnosno politicari, sigurno ne, oni su previse zaokupljeni kradom i neradom... Pa mozemo skupit, ono, svako 5 kuna za 'rvacki satelit pa nek ostatak Balkana zeleni od zavisti. koki007 je napisao/la: Gul Remal je napisao/la: Mislim da Peterle ipak govori o vlastitom projektu, od nule do lansiranja. Sto ipak ukljucuje malo vise od kojeg miljuncica USD-a. A ne znam bas, to je jako puno love i ako nesto takvo pokusa mislim da ce javnost poludit. Puno vece i bogatije drzave se sa tim muce (Brazil) a kamoli tek jedna Slovenija, a ako i to pokusaju tesko da ce uspjet to napravit prije kraja mandata a to je politicko samoubojstvo... Sumnjam da ce uopce oni i krenut s tim...cim dobiju prvi okvirni proracun bit ce "Ups, mislim da smo se malcice prenaglili...ima ko bocu Cockte?" koki007 je napisao/la: BTW Vidim, Garak u sigu, legenda...  Drzim taj sig otkad sam na netu...nikad me nije iznevjerio 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 02 stu, 2007 2:12 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Lansiranje SS Atlantisa STS-122 planirano je za 6. prosinca. Misija ce trajati 11 dana u sklopu koje ce SS dostaviti "Columbus Laboratory" Europske svemirske agencije te novog clana posade ISS-a i vratiti jednoga na Zemlju.
|
| sri 28 stu, 2007 4:56 pm |
|
 |
|