|
Sada je: pet 31 srp, 2026 10:35 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
 Re: Što je izvan svemira !?
nista
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 02 ruj, 2007 7:27 pm |
|
 |
|
dr.med.
Pridružen/a: pon 09 srp, 2007 11:31 pm Postovi: 2843 Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Opis Stanja: opis radnje XD Koje si vrste?: trill
|
to nista treba definirati... npr... sta postoji u svemiru...
_________________ "In that book which is my memory, on the first page of the chapter that is the day when I first met you, appear the words, 'Here begins a new life'."
|
| ned 02 ruj, 2007 7:29 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
daso je napisao/la: to nista treba definirati... npr... sta postoji u svemiru... u Svemiru postoji svašta, a iza Svemira je nešto  ne može biti ništa jer bi to značilo da nema ni molekula, ni atoma, ma ničega. ako nešto ne vidimo, ne mora značiti da nema ničega. osim toga, kako Svemir može sam za sebe egistirati? zar ne bi oko njega moglo biti nešto? recimo, da nema toga možda bi taj naš Svemir negdje 'potonuo'? mora biti nešto jer se Svemir širi, a nešto se ne širi ako nije u nekom mediju. ajd, sad sam svašta rekla. valjda se nešto može i razvdvojiti da se primjeti neki smisao rečenog  i, da...zašto mislite da su granice Svemira i 'onog iza Svemira' jasno definirane? to pitam zbog usporedbe s balonom.
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| uto 04 ruj, 2007 1:16 am |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
modesty blaise je napisao/la: ne može biti ništa jer bi to značilo da nema ni molekula, ni atoma, ma ničega. ne da nema molekula i atoma... nema ni prostora modesty blaise je napisao/la: ako nešto ne vidimo, ne mora značiti da nema ničega. ali ako nema nicega onda to znaci da nema nicega  modesty blaise je napisao/la: osim toga, kako Svemir može sam za sebe egistirati? kako... i sama vidis svaki dan kako  zasto nebi mogao? modesty blaise je napisao/la: zar ne bi oko njega moglo biti nešto? recimo, da nema toga možda bi taj naš Svemir negdje 'potonuo'? ako nema nicega onda i ne moze potonuti... jer nema gdje potonuti modesty blaise je napisao/la: mora biti nešto jer se Svemir širi, a nešto se ne širi ako nije u nekom mediju. ne mora za preciznije odgovore ces morati pricekati ks-a ili nekog drugog jednako ili bolje potkovanog u fiziku
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 04 ruj, 2007 2:21 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 17 pro, 2006 2:34 am Postovi: 584 Lokacija: bie you tian di
|
Uf, ziher, puno veci umovi od svih nas skupa se time zabavljaju godinama i nisu nista konkretno zakljucili, a vjerojatno nikad ni nece  . pozdrav
_________________ BATracer
Otkad sam na forumu prepucavam se s T'Grelom, a to mi nije strano ni s drugim korisnicima te uvijek želim potencirati na to da je ne znam što pa se njegove teme ne mogu kozinstento čitati.
Blessed Be Her Holy Hooves, Peace Be Unto Her
I like your flowers...
|
| uto 04 ruj, 2007 12:19 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Posto smo daleko od "tehnickog" da "objasnimo i izmjerimo" svemir ostaju isprazne hipoteze i kalkulacije koje same po sebi nis ne dokazuju , ali se grade "velicine" i muce ucenici po skolama da strebaju ono sto je nedokazivo , vijerojatno ih ima vise nego fizicara na Zemlji ... ! Al nije to samo u svezi svemira ... nazalost ..fizika je previse vezana na filozofiju , drustveno uredjenje i potrebe manjine ...oduvijek ! Zato mi se previse i ne svidjaju "akteri " ..valjda .. ne bas svi ..previse je licemjerja i napuhanosti u tom dijelu ljudskog "roda"...! Pozdrav PMFova 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| uto 04 ruj, 2007 2:28 pm |
|
 |
|
Environmentalist
Pridružen/a: pon 09 tra, 2007 12:50 am Postovi: 2488 Lokacija: Zagreb, Croatia
|
misliš...Bijenička cesta 32. 
_________________ Dif-tor heh smusma!
|
| uto 04 ruj, 2007 8:30 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
daso je napisao/la: to nista treba definirati... npr... sta postoji u svemiru... znaci da ne postoji nista (nikakva materija), cak ni vrijeme ne protjece kako ga mi percepciramo da malo evo ozivim temu 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| čet 25 lis, 2007 5:27 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
Ja mislim da je sve to filozofiranje beskorisno jer bez konkretnih dokaza to ce jedino i ostati na filozofiranju. Sto je nista? Sto je beskonacno? Koliki je svemir? Ima li nesto iza svemira? Sve to ce ostati puka nagadjanja dok netko napokon ne ode do tamo i vidi svojim ocima.
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| čet 25 lis, 2007 7:17 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Gul Remal je napisao/la: Sve to ce ostati puka nagadjanja dok netko napokon ne ode do tamo i vidi svojim ocima. hehe... moze se raspravljati o tome da li se uopce moze doci tamo i vidjeti to svojim ocima 

|
| pet 26 lis, 2007 3:06 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
joj joj, znam ja to! cuo sam je tu spiku! to mi je objasnjavao jedan frend koji studira bas filozofiju -samo nismo pricali konkretno o svemiru nego bas o -nicemu! ...šala On je reko da je jako tesko definicirati "nista" jer cim mi krenemo recenicu s: nista je... -eto upotrijebili smo "je", kao da to nista jest nesto! i tako, kak god da krenemo objasnjavat sto je nista, ispada da je to nista nesto... uglavnom, nekakva jezicna zavrzlama -i to vam stari problem u filozofiji... samo ga je daso sad ponovo otkrio... a koji je zakljucak od tih filozofa... vise nemam pojma, ako ga i ima 
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pet 26 lis, 2007 11:44 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Gul Remal je napisao/la: Koliki je svemir? Ima li nesto iza svemira? Sve to ce ostati puka nagadjanja dok netko napokon ne ode do tamo i vidi svojim ocima. Probali su astronomi to znanstveno dokazati koliki je svemir prema njegovoj starosti (ako je proslo, sad cu "lupit" broj 13 milijardi god. od big banga) pa sad toliko u ly. daljine, no tu dolazi do pitanja posto se svemir siri (a kako je dokazano da ce i nastaviti) neznamo kojom brzinom stoga tocna velicina svemira i dalje nam je nepoznata. Mislim da je u ovoj temi krivo postavljeno pitanje (ali uvijek se moze "filozofirat" na temu) jer to je slicno onome kako su prije 400g vjerovali da je Zemlja ravna i kad dodjes na rub da padnes sa te ploce 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| pet 26 lis, 2007 12:37 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
predsjednik je napisao/la: Gul Remal je napisao/la: Koliki je svemir? Ima li nesto iza svemira? Sve to ce ostati puka nagadjanja dok netko napokon ne ode do tamo i vidi svojim ocima. Mislim da je u ovoj temi krivo postavljeno pitanje (ali uvijek se moze "filozofirat" na temu) jer to je slicno onome kako su prije 400g vjerovali da je Zemlja ravna i kad dodjes na rub da padnes sa te ploce  Da ali nakraju se uspjelo dokazat da je Zemlja okrugla. Same rasprave mogu bit zanimljive ali su beskorisne, da ne kazem da su u slucaju Zemljina izgleda neke stajale i glave. @Chaky: I opet neces nista dokazati dok ne pokusas otici tamo. Mozda ce potrajati, ali hej, nitko nije rekao da ce biti lako 
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| pet 26 lis, 2007 1:18 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Gul Remal je napisao/la: @Chaky: I opet neces nista dokazati dok ne pokusas otici tamo. ali ovdje se postavlja pitanje: da li "tamo" uopce postoji? ... a ne sto je "tamo"?

|
| pet 26 lis, 2007 3:04 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...pa ovo "izvan" je jako nedefiniran pojam... ...zar uopće postoji izvan?
...čak sam u stanju vjerovati da ne postoji izvan... ...jer svemir je beskonačan...
...samo postoje nedvojbeno puno galaksija i sustava sličnih našemu na koima je jednako tako razvija život...
..."iznad" bi mogao objasniti kao beztjelesni oblik postojanja... ...nešto kao Q...
| pet 26 lis, 2007 4:35 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|