Sada je: uto 21 tra, 2026 1:57 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 204 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća
 Voyager 
Autor/ica Poruka
Über Trekkie
Über Trekkie

Post Voyager
evo mojeg osobnog iskustva i misljenja....

kao klinac prvo sam gledao StarWars filmove u kinu jos prije bilo kakvog treka (i ne mogu rec da nisam bio opcinjen njihovom atmosferom i totalnom mastovitoscu)
onda sam poceo gledati VOY na TVu i svidio mi se trek, sjedcam se jos dan danas kolko sam bio nabrijan petkom popodne da vidim novu pustolovinu u nepoznatom svemiru -istrazivanje cudnih pojava i planeta, upoznavanje novih rasa ma tak napaljivalo :) i uvijek sam razmisljao o kojem liku ce se vodit iduca epizoda...
uglavnom -uzivao sam u ugodaju prvih par sezona, jednostavno bi mako od svakodnevice/skole i letio okolo s njima razmisljajuci kaj bi ja radio da sam s njima u situaciji iz neke epizode...
kasnije sam tek saznao da postoje TNG, DS9, TOS...

preskocit cu dio kako me je TNG preobratio kad sam ga pogledao -i kako mi je pokazao kakav trek stvarno moze bit...
...i otvorio bi "pljuvaČnicu" po VOYu :)

mislim stvarno -zadnjih par sezona su vec polako katastofa i vidi se prijalaz prema stilu kojim je raden ENT (preporucam da se u temi o Enterpriseu pogledaju postovi od Gul Remala, Chakya i mene na 2. i 3. strani) -dakle prijelaz na akcija/efekti/eksplozije +7od9 koja privlaci publiku znamo vec cime ko i T'pol , tanke price +sve vise krsenja ideala koje je postavio trek (miroljubivost, dobar moral, prime driective....) tak da se seija moze gledat uz mozak na paši i uzivanju u fensismensi produkciji...

i opet moram rec da je neiskoristen potencijal te serije -u zadnjim sezonama sve se vrti oko babe Đ, doctora i 7od9 (iz poznatih razloga:) ) dok ostali likovi ostaju nerazradeni (kao i radnje)

i WTF je s tim krajem serije -AKO SAM U NESTO SIGURAN -ONDA JE TO DA VRACANJE NA ZEMLJU U ZADNJOJ EPIZODI NIJE U DUHU TREKA (ako oko neceg ocu flejm onda je to oko ovog)
U trek duhu bi bilo da se njihova misija nastavlja (continuing mision -iz spice TNGa naravno :) ) kao i misija napretka ljudske rase -onda bi VOY imao i neku poruku/poantu -kao nikad ne gubit nadu il nes...

meni se cini da su nakraju bezveze nabacivali epizode i da im se vise nije dalo -makar znam da su neke od najboljih epizoda VOYa upravo u kasnijim sezonama
-kao npr The Void (gdje baba Đ formira mini federaciju i iskoristava sposobnosti raznih rasa kako bi se izvukli iz rupe)
-ili Blin of an eye -koja je vec spominjana kao dobar SF (di vidimo evoluciju jedne rase u kratkom vremenu i utjecaj VOYa na njihovu religiju i religiju na evoluciju...)

uglavnom -nakon onako lijepog uvoda moram rec da nisam obozavatelj VOYa vec sam razocaran njime (ali drzim ga trekom)

smatram da se vec nakon DS9a trebalo prestat sa snimanjem treka i sacekat par godina da se ekipa sabere i skupe dobre price (ko sa TNGom -tam su npr preradene price koje su bile namijenjene za TOS)

fejm flejm flejm... :)

uto 16 svi, 2006 9:52 am
Profil ICQ
Commander
Commander

IMO, ti možda jesi u pravu oko toga na što se Voyager svodi u zadnjim sezonama, ali to ne znači da je Voyager loša serija.

Ja mislim da je Voyager jedan jako dobar prijelaz između nekakve serije koja je namjenjena mlađoj populaciji, a pritom zadržava onu osnovnu misao, to boldly go...

Isto tako se ne ocjenjuje serija po pojedinim nastavcima, čak i ako nose glavnu radnju, pa tako ni prema zadnjem nastavku ne treba suditi čitav seriju. Endgame je IMO loš zbog samo dva razloga, radio ga je Braga i postavljen je prerano. Voyager je u priči mogao fino imati još barem 14-ak epizoda prikazano, da se sve stvari srede.

Svakako najbolji dio Voyager je tehnologija. Iako je sve prepuno technobabblea, a nisu izuzetak ni tehnologije koje "nabrijavaju" Voyager, koncepti koje je Voyager postavio (poput upotrebe tehnologije) i originalni koncepti upotrebe iste (npr. doktorov mobilni holoemiter je pravi primjer toga) su Voyagerove svijetle točke. Ako se dobro sjećam u TNG-u, izuzmemo li androida Datu, nisu uopće dotakli toga u ozbiljnijoj maniri. A sam TNG kao serijal nabrijan tehničkim objašnjenjima nije se pozabavio nekim osnovnim stvarima upotrebe te tehnologije (filmovi popravljaju dojam).

Tehnologija ST-a je samo jedan primjer, a što se tiče Voyagera i možda jedini svjetli, ali sve ovisi o tome zbog čega gledaš SF. Jer neki gledaju ST zbog zanimljivih tehnoloških koncepata, drugi zbog moralnih poruka, treći konstruiraju život prema onom iz ST-a, a četvrti samo žele pogledati seriju sa puno zanimljivih akcijskih scena.

IMO, Endgame je bolji od WYLB i AGT-a u barem jednom...zaokružuje serijal na vrlo dobar način. Možda ti se čini da je ovdje naglašen povratak kući i nadogradnja Voyagera novom tehnologijom, ali ako malo bolje pogledaš, to je sporedna radnja, a glavni dio, pogtovo ako si imao prilike vidjeti izbačene scene iz zadnjeg nastavka je svakako na strani razvoja likova koji nikad nisu dobili šansu u Voyageru (Kim, Tuvok, Reg Barclay i sl).

http://forum.ufpcroatia.com - SciFi forum

uto 16 svi, 2006 12:03 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

...ali to ne znači da je Voyager loša serija.

Ja mislim da je Voyager jedan jako dobar prijelaz između nekakve serije koja je namjenjena mlađoj populaciji, a pritom zadržava onu osnovnu misao, to boldly go...

Isto tako se ne ocjenjuje serija po pojedinim nastavcima, čak i ako nose glavnu radnju, pa tako ni prema zadnjem nastavku ne treba suditi čitav seriju. Endgame je IMO loš zbog samo dva razloga, radio ga je Braga i postavljen je prerano. Voyager je u priči mogao fino imati još barem 14-ak epizoda prikazano, da se sve stvari srede...
i ja osjecam taj -to boldly go -u pocetku, i tad mi je VOY bio super no sto je dalje iso to je manje bio trek nastrojen...

namjenjena mladoj populaciji... mm.. da al mislim da to nema nikakve veze s kvalitetom (kaj to tocno znaci -da su ograniceni?)

ne ocjenjujem seriju po zadnjem nastavku, ali mi se on debelo istice
mislim da su pojedinacni nastavci vazni za ocjenjivanje/opci dojam -obicno su detalji presudni

uto 16 svi, 2006 2:59 pm
Profil ICQ
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...imam feeling ... da bu i ovdje vatreno!!

...Moj trek je počeo s Voyagerom... i isto kao Max jedva sam čekao petak da vidim tu seriju... odmah me privukla od prvog nastavka... i bilo mi je tako super!! (nisam znao da ostali trekovi postoje)...
...Vojager je odličan serijal s happy endom na kraju...
...pa zakaj se nebi trebalio vratiti kući...?? kakvu to poruku šalje??
...trebali bi lutati svemirom još kojih 40-tak godina?? ...mislim ... ja bi htio znati kaj se dogodilo u tih 40 godina!! ...dobro je kraj ispao... meni je bilo zanimljivo... malo vremenskog putovanja... borg Quin u djelovima...
...Cijeli glumački tim mi je super... teško mi je izdvojiti nekog ko mi se ne ulkapa... bilo je odličnih epizoda... ah bili su to ljepi dani :)
...ja ne kužim kak vam to nije dobro??!! :shock: :shock: :shock:

...ajd sad recite da ni Voyager nije trek...
...onda nije niš trek!!
...star trek ne postoji!! jel?? ccccc :evil:

uto 16 svi, 2006 3:36 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

...ajd sad recite da ni Voyager nije trek...

da ni Voyager nije trek...
jel ima kakva nagrada sto sam prvi rekao (napisao) zadani niz rijeci :)
ili ti to samo nas zezas?

uto 16 svi, 2006 5:04 pm
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

...ma ne puno... samo malo... :wink: :wink:
...i nemoj me povlačit za jezik! :D

uto 16 svi, 2006 8:52 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

...Svakako najbolji dio Voyager je tehnologija. Iako je sve prepuno technobabblea, a nisu izuzetak ni tehnologije koje "nabrijavaju" Voyager, koncepti koje je Voyager postavio (poput upotrebe tehnologije) i originalni koncepti upotrebe iste (npr. doktorov mobilni holoemiter je pravi primjer toga) su Voyagerove svijetle točke....
ja u SFu ocekujem da je tehnologija tu da podupire i omogucava pricu -ona otvara vrata novim mogucnostima
i ustvari mi jos fali originalne tehnologije (nikad dosta :) )

uto 16 svi, 2006 10:55 pm
Profil ICQ
Lieutenant
Lieutenant

Ajde pošto je ipak ovdje rasprava oko mojeg najdražeg serijala ST-a, mislim da bi bio red da barem objasnim zašto je tako.

Kao što je već Tom'ca naglasio, postoje ljudi koji vole gledat neke serije koje imaju više akcije. Ja sam jedan od takvih. Dobri, no ne pretjerani fajtovi sa dobrim efektima je moj omiljen dio SF serija. Voyager je po mom mišljenju prepun istih.

Druga jako dobra stvar je sam dizajn broda, tj. Intrepid klase. Naime, isti je dizajnirao Rick Sternbach uz veeeeeeeliku pomoć Pininfarine iz Italije (za one koji ne znaju, ista firma radi dizajn za Ferrari i ostalu svjetsku elitu). Osobno radi se o jednom od najljepših brodova koje sam ikad vidio u ST svemiru, te se usuđujem čak reći da je ljepši od Enterprise E. Najcool stvar na njemu su mi definitvno pomični nacell-i (ispravite me jer sam vjerovatno fulao zadnju riječ i fakat mi ju se ne da traži na netu).

Za kraj, moram prokomentirat posljednju epizodu Voyager-a. Povratak iz budućnosti i nabrijavanje broda kako bi prošao kroz Borg hub mi se i ne čini prenategnutim i lošim. Mislim, ako ćemo cijelu stvar usporediti s TNG-om gdje se posljednja epizoda svodi na KONSTANTNO vremensko putovanje cpt. Picarda simo-tamo da bi na kraju shvatio da se radi o paradox-u i udovoljio Q-u koji očito ima fetiš da konstantno za....va Picarda i posadu (najjači mi je kada se u nekoj epizodi pokaže na mostu sa Gipsy Kings-ima i cigarom u ruci :D ) onda Voyager ima daleko jednostavniju (volim jednostavnost) i logičniju priču.

Ovako ja gledam epizode ST-a. Netko drugi drugačije. Meni osobno predugački character building i dosadni uvodi koji traju po sezonu dvije (poput DS9-a) nisu zanimljivi. DS9 sam prestao gledat nakon nekog vremena jer sam svaki put znao što će biti u sljedećoj epizodi: Bodo će imat istragu. No shit Sherlock! Kasnije kao cijela priča postane zanimljiva i tak, no pogledao sam samo zadnje dvije epizode i cijela stvar mi je bila jasna. Kao da gledaš sapunice. Pogledaš zadnje dvije-tri i sve ti je jasno što se događalo ranije. Voyager, TNG i ostali nisu takvi, a to je ono što mi se sviđa.

Eto toliko od mene... Nadam se da se bar netko udostojio pročitat cijeli post.

uto 16 svi, 2006 11:15 pm
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Voyager
maX je napisao/la:
evo mojeg osobnog iskustva i misljenja....

kao klinac prvo sam gledao StarWars filmove u kinu jos prije bilo kakvog treka (i ne mogu rec da nisam bio opcinjen njihovom atmosferom i totalnom mastovitoscu) onda sam poceo gledati VOY na TVu i svidio mi se trek, sjedcam se jos dan danas kolko sam bio nabrijan petkom popodne da vidim novu pustolovinu u nepoznatom svemiru

I ja sam imao slican pocetak s Voyagerom.
Prije toga sam ko klinac gledao TNG (bila je 1 sezona na TVZ ako se ne varam negdje otprilike 1989) ali nije me previse zainteresirao. Svi su mi djelovali nekako preidealizirani, dosadni.
Kasnije sam se zainteresirao za ST i zeljno cekao kad ce konacno taj ST doci u Hr. To je bilo prije vise od 10 godina ... nije se moglo kao danas nabaviti kompletnu seriju za manje od 24 sata, bilo je nesto kazeta po videotekama (uglavnom prva sezona) ali svi smo manje vise ovisili o volji HTVa da konacno otkupi i neku SF seriju.
I konacno su je otkupili i ja sam isto tako prvih mjeseci uzivao u svakoj novoj epizodi.
Ostatak price je manje ili vise kao MaXov (ah, nece biti zucne rasprave ovaj put? :( )

Citat:
dakle prijelaz na akcija/efekti/eksplozije +7od9 koja privlaci publiku znamo vec cime ko i T'pol , tanke price +sve vise krsenja ideala koje je postavio trek (miroljubivost, dobar moral, prime driective....) tak da se seija moze gledat uz mozak na paši i uzivanju u fensismensi produkciji...

Da, negdje u vrijeme kad je serija pocinja u Hr citao sam u novinama kako zbog sve slabije i slabije gledanosti uvode i exBorgicu - da time spoje zelje onih koji zele vise Borg u STu i usput i privuku vise muskog gledateljstva.
Izgleda da su vec tada ljudima dosadile sterilne "we are perfect" moralno-eticne epizode i htjeli malo vise akcije u ST :)
Sto se mene tice, serija se je malo pokvarila nakon 3. sezone (svaka druga epizoda o 7/9 i njenom trazenju ljudskosti...), ali ne toliko da bih rekao da je postala duplo losija nego prije. Recimo 30% losija :)
Zanimljivo je bilo pratiti kako 7/9 polako vraca ljudskost, ali previse je previse. To je trebalo biti nekakav side-plot a ne tema svake druge epizode.

Citat:
i opet moram rec da je neiskoristen potencijal te serije -u zadnjim sezonama sve se vrti oko babe Đ, doctora i 7od9 (iz poznatih razloga:) ) dok ostali likovi ostaju nerazradeni (kao i radnje)

Nazalost. No za Doctora se ne bih mogao u potpunosti sloziti.
Hologram koji je svjesan sebe i ima ista prava je novi koncept u STu, nesto kao prica o Dati u TNGu (ako ne racunamo ono malo u TNGu s Moriartijem)

Citat:
i WTF je s tim krajem serije -AKO SAM U NESTO SIGURAN -ONDA JE TO DA VRACANJE NA ZEMLJU U ZADNJOJ EPIZODI NIJE U DUHU TREKA (ako oko neceg ocu flejm onda je to oko ovog)
U trek duhu bi bilo da se njihova misija nastavlja (continuing mision -iz spice TNGa naravno :) ) kao i misija napretka ljudske rase -onda bi VOY imao i neku poruku/poantu -kao nikad ne gubit nadu il nes...

Tu se ne slazem. Trebalo je zavrsiti seriju tako da se Voy vrati na Zemlju. Ostale scenarije sta bi bilo da je unisten ili da nije uspio naci precac smo ionako vec vidjeli tokom serije sasvim dovoljno puta.
Jedino sto je lose je sto su to napravili naprasno, u 2 epizode, prebrzo. Gore od toga je zavrsio samo DS9 (u njemu su trebali zadnje 2 epizode razvuci u bar 5-6)

Citat:
meni se cini da su nakraju bezveze nabacivali epizode i da im se vise nije dalo -makar znam da su neke od najboljih epizoda VOYa upravo u kasnijim sezonama
-kao npr The Void
-ili Blin of an eye

Mislim da i "Tinker, Tenor, Doctor, Spy" zasluzuje da bude spomenuta :)

Citat:
smatram da se vec nakon DS9a trebalo prestat sa snimanjem treka i sacekat par godina da se ekipa sabere i skupe dobre price (ko sa TNGom -tam su npr preradene price koje su bile namijenjene za TOS)

Nazalost, bez obzira na kultni status, StarTrek je proizvod. Proizvod se proizvodi sve dok za njim postoji potraznja....

Citat:
fejm flejm flejm... :)

Tu sam! ;)

uto 16 svi, 2006 11:57 pm
Counselor
Counselor

oke, ja sam poznata po tome da nisam previše kritična i u svemu vidim više dobrih nego loših strana pa evo da kažem kaj se meni sviđa u voyageru...(makar su mi tng i ds9 ipak puno bolji)

--voyager je bačen u potpuno novo, neistraženo područje gdje nema svima već poznatih rasa i odnosa snaga, to je dalo novu mogućnost istraživanja svemira, otkrivanja novih civilizacija, drugačijih, nepoznatih uvjeta...što je meni osobno bilo jako zanimljivo gledat.

--uvedeni su novi tipovi likova, koji se ne pojavljuju ni u jednoj drugoj seriji - doctor, 7of9 - istina je da pred kraj ima malo preveć epizoda posvećenih njima, ali ipak su i oni sami po sebi jedno novo, neistraženo područje - i to mi daje opravdanje za toliko davanje prostora njihovim likovima

--u voyageru su mi nekako naglašene one tipične ljudske osobine likova...nostalgija za domom, teškoće snalaženja u novoj situaciji, međusobno zaljubljivanje, prilagodba na život s tim i tim ljudima s kojima si zapeo na brodu na tko zna koliko godina i nemaš kamo pobjeći...bilo je tu i odluka netipičnih za st, i kršenja prve zapovijedi i svega, ali - iako se i mene jako dojmio karakter, odluke i savršeni moral tng likova - sviđa mi se i što je u voyageru prikazan neki realniji, recimo kompromisni stav voyager ekipe. nisu crno-bijeli (tj. bijeli :wink: ), negdje su u sivoj zoni i u njihovoj situaciji to mi je posve razumljivo.

sri 17 svi, 2006 1:03 am
Egzobiolog
Egzobiolog

...@Simba... ... drago mi je da još netko smatra DS9 sapunicim... :wink:
...nhf... ostali... :wink:

sri 17 svi, 2006 10:06 am
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

...@Simba... ... drago mi je da još netko smatra DS9 sapunicim... :wink:
...nhf... ostali... :wink:

bude grga sjeo na tebe :)

sri 17 svi, 2006 1:00 pm
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

...ma nebude... sad si me zabrinuo...
...bude me Leo branio...

sri 17 svi, 2006 1:01 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

sri 17 svi, 2006 1:11 pm
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

sri 17 svi, 2006 1:21 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 204 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: