Sada je: pon 03 kol, 2026 8:04 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 126 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeća
 Voyager VS Borg 
Autor/ica Poruka
Admiral
Admiral

Naj Serija: TNG
Naj Film: Nemesis
Koje si vrste?: Human
Pa Scimitar je napisao da je Borg nešto najsavršenije. A Borg vrstu 8472 vidi kao najsavršeniju. :wink: :)

sub 21 tra, 2007 8:32 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Ja mislin da je Borg samo mnogo zelia njihovu biotehnologiju asimilirat u sustav.. uostalm Borg sebe smatra "nesavrsenim" savrsenstvom , a onu "omega" ili ka vec molekulu ka "boga" , sjeti se nase "drage" 7od9 kak je buljila u to "savrenstvo bes mane" ... , bar znamo na sta se "pali" ..he..he .. :P

Tehnika Pucanstvu !

sub 21 tra, 2007 8:41 pm
Admiral
Admiral

Tačno. Borg je želio asimilirati njihovu biotehnologiju što automatski vrsta 8472 postaje savršenija od Borg-a. Zato što joj Borg nije mogao ništa.
Sjećam se omege. I sve što je 7of9 rekla za nju.
Omega je beskrajno kompleksna, ali harmonična. Borg je vidi kao savršenstvo. Želim shvatiti to savršenstvo.
:wink:

sub 21 tra, 2007 9:13 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Meni bi bilo dovoljno nesto u stilu 7od9 , ja ionako nebi dokucija tu "omegu" ... :P

Tehnika Pucanstvu !

sub 21 tra, 2007 11:10 pm
Admiral
Admiral

Meni bi bilo dovoljno nesto u stilu 7od9 , ja ionako nebi dokucija tu "omegu" ... :P

Čuj, ma nemoj mi reći, u stilu 7of9. :P :D
Šalu na stranu, što se tiče vrste 8472, bez obzira što je Borg želio njihovu tehnologiju ja mislim da je ona i dalje savršenija od Borg-a.

pet 04 svi, 2007 10:58 pm
Profil Web stranica
Commander
Commander

borg je savršen jer uvjek nađe način da dođe do toga kako je bolji, teoretski borg je nakraju savršeniji od 8472 jer ju je pobjedio..

a omega to je savršena molekula , potpuni sklad....

sub 05 svi, 2007 10:04 am
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Sve je to ok jedino je pitanje tko postavlja kriterije "savrsenosti " !? :?
Kriterija ima ko pucanstva u svemiru gotovo ..tako da he..neznam bas tko je "savrseniji" .. uostalom i ljudi cijelog zivoda trase savrsenost i moralnu i biolosku i ali su im se kriteriji mijenjali kroz povijest kako je tekao napredak slobode misli i pa onda i slobode istrazivanja sebe i prirode.

Dali smo "evoluirali" u tome to je pitanje koje ovisi skojim periodom u povijesti se usporedjujemo ... fora je u tome sta ljudi cak i kad evidentno nazaduju misle da idu naprijed jer tko za se voli rec da je pogrijesija da nije napredova !?
Tako se Borg ponasa samo sto mu je donekle obrisana komponenta ljudske moralnosi [ kako god ona bila upitna ] kad ga put ka savrsenstvu vodi "preko" drugih vrsta ...
Ali on vijeruje da se ponasa u korist njih tj da im pomaze i unosi "red u nered" uostalon ka sta su ameri desetljecima virovali da pomazu juznoamerickim drzavama u ocuvanju i uspostavi "demokracije" i ne samo njima ..ili rusi uspostavi socijalizma /komunizma......
Eto vidite koliko je pojam "dobra ili zla" relativan... koji put mislimo da cinimo dobro ali...Valjda je zato postavljena "Prime directive" u ST no nazalost ljudi su ipak samo ljudi i kad im se to bas nije svidjalo sami su sebe opravdavali za krsenje te "svete" zapovijedi , i to svi kapetani bez izuzetka ..Dobro u nekin serijama jos ni postajala ali su akcije uplitanja u "interne moralne vrijednosti" neke vrste svejedno poduzimane na temelju osobnih i skupnih "zelja" u ENT npr [ TOS nisam gledao]....

Tako i Borag unosi red i svoj moralni kodeks u sustav na koji naidje samo sto to on cini neposredno i bez muljanja s "prime directive" ..pa se u ocima puka to cini toliko okrutno i hladno .. iako Borg ne dira pojedince i ne unistava ono sto ga ne zanima , svoje stradale clanove trazi i od traganja ne odusteje sto cine i "ubermoralna" bica zvana "humans" zanimljivo ..

Eto mogli bi jos o moralu i moralnosti ...ali sto ljudi sto moralnih kodeksa.... :?

Tehnika Pucanstvu !

sub 05 svi, 2007 12:28 pm
Admiral
Admiral

@ Buco, dobro ti to sastavi. Ali ja lično ne bi volio da mi Borg unosi red i svoj moralni kodeks, jer cijena individualnosti je neprocijenjiva. :wink:

@ Scimitar, zaboravio si mali detalj. Da nije bilo Kate Borg ne bi ni pobijedio vrstu 8472.

sub 05 svi, 2007 4:21 pm
Profil Web stranica
Commander
Commander

mislim da bi pobjedio bez nje ali za koju godinu...

sub 05 svi, 2007 7:35 pm
Profil Web stranica
Admiral
Admiral

Možda. Ali s onim tempom rasturanja vrste 8472, sumnjam.
Zaboravio si da je uništeno preko milion radilica u kratkom vremenu.

sub 05 svi, 2007 11:33 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

@Nermine nije Kata pobijedila Borga , vec smo o tome pricali , Doktor je u par minuta nasa rijesenje "zagonetke" ,.." bacija oko i raka ah da vidim to je to" ...za vrstu 8472 .... :P
Necu opet da se pozivan na totalnu komicnost odnosa Borga i Voyagera u istoimenoj seriji , zaista je cudno da se to upce uzima za ozbiljno u raspravama ili navodi kao neki primjer "superiornosti" , to je jedna od inih gluposti bez presedana u odnostima Borg/Humans nije vrijdan spomena .
Ako je nesto SF prica nemora znacit da ne pociva na nekim vrijednostima logike .. Ima jedna vrst filmova svih smo ih rado gledali i vijerojatno ih jos rado pogledamo a to su animirani filmova Diznijevog tipa u kojima nema logike i bas zbog toga i jesu zanimljivi i komicni , dobro se nasmijemo i opustimo..
Nazolst odnosi Borga i VOY , tj. humana u serijalu su u velikoj vecini upravo na taj nacin opisivani , jedino u pocetku pojavljivanja Boraga se ozbiljno prislo stvari kad se uvidjela katastroflna pogreska ona se , na zalost , citavo vrijeme karikaturalno pokusava ispravit , gotvo pa da su likovi dosli na razinu [ Borg ==Kojte Fedsi == Ptica Trkacica ili Tom /Jerry ] , steta sto to nije rijeseno na neki logicniji nacin vec totalnom karikaturom jednih i drugih sto s dobrom SF pricom ipak nema veze.
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !

pon 07 svi, 2007 1:37 pm
Inquisitor
Inquisitor

@Nermine nije Kata pobijedila Borga , vec smo o tome pricali , Doktor je u par minuta nasa rijesenje "zagonetke" ,.." bacija oko i raka ah da vidim to je to" ...za vrstu 8472 .... :P
Necu opet da se pozivan na totalnu komicnost odnosa Borga i Voyagera u istoimenoj seriji , zaista je cudno da se to upce uzima za ozbiljno u raspravama ili navodi kao neki primjer "superiornosti" , to je jedna od inih gluposti bez presedana u odnostima Borg/Humans nije vrijdan spomena .
Ako je nesto SF prica nemora znacit da ne pociva na nekim vrijednostima logike .. Ima jedna vrst filmova svih smo ih rado gledali i vijerojatno ih jos rado pogledamo a to su animirani filmova Diznijevog tipa u kojima nema logike i bas zbog toga i jesu zanimljivi i komicni , dobro se nasmijemo i opustimo..
Nazolst odnosi Borga i VOY , tj. humana u serijalu su u velikoj vecini upravo na taj nacin opisivani , jedino u pocetku pojavljivanja Boraga se ozbiljno prislo stvari kad se uvidjela katastroflna pogreska ona se , na zalost , citavo vrijeme karikaturalno pokusava ispravit , gotvo pa da su likovi dosli na razinu [ Borg ==Kojte Fedsi == Ptica Trkacica ili Tom /Jerry ] , steta sto to nije rijeseno na neki logicniji nacin vec totalnom karikaturom jednih i drugih sto s dobrom SF pricom ipak nema veze.
Pozdrav

zasto je pristup borgu kao superjakom ... ozbiljan
a Voyagerov pristup borgu kao gresnom ... neozbiljan

necije osobne preference ne odlucuju o kvaliteti pristupa nekoj temi

pon 07 svi, 2007 3:34 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Nisam bas zelio da shavti da ga netko "iskljucuje" [ ka Datu] tj da njegov stav nijhe vrijedan paznje vec ..da je sve to komedija , oko Borga , od same pocetne definicije , bar tako kasnije ispada , u kojoj se pretjeralo pa i kasnije svi karikaturalni pokusaji da se to "ispravi" tj jedan "fail" se zamijenia drugim ... u nastavcima ..
Najizraseniji je bia u VOYageru a "nacudniji" u TNGu ....nazalost hiperbolu [ne matematicku definiciju :D ] je netko zamijania sa antilogikom... i ..dobili smo nesto neobicno....kako sam i napisa u prethodnom replayu.

A "VOYagerov pristup" ne postoji ak tako mogu rec ... Borg je grijesan od prvog susreta s fedsima i "koma je" za ljudsko poimanje morala , nazalost postoji primarni pristup u na pocetku u samoj definiciji Borga koji cak i nije kontra logike ali .. rijesavanje "pitanja Borga" koji slijedi u serijalu jest ..nazalost..
To je SF "prica" ali to ne znaci da je crtic Dizijevskog tipa ..gdije nikakva pravila logike ne vrijede ...no to je ionako tema o kojoj se razglabalo i jos ce se ... vijerojatno.. :?

Tehnika Pucanstvu !

pon 07 svi, 2007 7:53 pm
Admiral
Admiral

Nemoj me pogrešno shvatiti, ja nemam ništa protiv Borg-a. Borg je i dalje superiorniji od ostalih i uvijek će biti. Ali ja samo kažem kako se dešavalo u toj epizodi. Nisam ja kriv što Borg ništa nije mogao vrsti 8472.
A znaš i ko je glavni krivac zašto je to tako ispalo.
:wink:

uto 08 svi, 2007 9:05 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

"...Nisam ja kriv što Borg ništa nije mogao vrsti 8472.."

Hmmm jes' ti siguran da nisi bia tad na VOY s Katicon..!? Sta ja znam...mozda si se vratija u proslost.... :P nemos vise unista bit siguran.danas... :D
Kriv si ili nisi ..hmmm... pitanje je sad...Morat cemo Picarda pitat on je tip od sekspira [ s kavcicom na s] :P

Tehnika Pucanstvu !

sri 09 svi, 2007 2:04 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 126 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: