| Autor/ica |
Poruka |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
 Re: Braga: "Sedma je trebala umrijeti!"
Pa kad je. Nije bilo nikakvih pravih razloga zašto se Spock trebao žrtvovat, jer su mogli prekinut Genesis projekt i bez njegovog žrtvovanja, zato mi je bezpotrebna.
| pon 27 pro, 2010 3:08 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
samo sto bi Enterprise bio izgubljen. al' ono... ni greda.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| pon 27 pro, 2010 3:14 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Ant je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: što se tiče Spockove smrti... bila je bezpotrebna i prikazana na traljav način. to sto nema teksta znaci da sam ostao bez teksta!+1 
| pon 27 pro, 2010 3:15 pm |
|
 |
|
fluffy
Pridružen/a: sub 02 svi, 2009 8:37 pm Postovi: 6576 Lokacija: Rijeka Spol: Ženski Naj Serija: DS9 Opis Stanja: ---^^^^^------^^------^----------------- Koje si vrste?: fažol
|
Spet je napisao/la: Ant je napisao/la: Suikotreki je napisao/la: što se tiče Spockove smrti... bila je bezpotrebna i prikazana na traljav način. to sto nema teksta znaci da sam ostao bez teksta!+1  spock umre što se tiče sedme, pa ono...vjerojatno bi ostali u šoku (kao što je bilo po pitanju tripa) no pomirili bi se i sa tim s vremenom 
| pon 27 pro, 2010 8:55 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
Ma pustite Bragu i njegove komentare, mislim sasvim nepotrebna izjava od čovjeka koji je kao producent, pisac toliko materijala davao za sedmu , gdje je sedma u kasnijim sezonama voyagera bila jedna od nositeljica uloga. Uraditi takvo nešto bi bilo zaista glupo, barem za mene.
|
| pon 27 pro, 2010 9:05 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
misljenja sam da odluka da se lika ubije ne moze sama po sebi biti glupa. okolnosi ili izvedba tog likoubojstva dakako mogu. zato je ono s Tripom recimo ispalo glupo. ali generalno gledano mislim da scenaristi imaju puno pravo ubiti lika ako se ukaze potreba, ako se stvore okolnosti u kojima je to smisleno, stovise, okolnosti koje to zahtjevaju.
ubojstvo jednog od glavnih likova moze imati jak emocionalni odjek kod publike pa se shodno tome problematici treba pristupati promisljeno i oprezno, ali iz toga proizlazi i "moc" jednog takvog poteza.
ako je cilj pisaca i scenarista doprijeti do publike, taj cilj se moze vrlo efikasno izvesti jednim takvim potezom, ako je isti kvalitetno osmisljen i proveden. tu se opet vidi na primjeru Tripa da nije dovoljno samo ubiti lika vec su bitne i okolnosti.
ali, nacelno gledano, ne vidim zla u samoj ideji.
|
| pon 27 pro, 2010 9:37 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
pahuljica je napisao/la: spock umre Zato u STXI budu dva Spocka. 
| uto 28 pro, 2010 3:15 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
btw, ja stalno naslov ovog topica citam Bagra: "Sedma je trebala umrijeti!"
|
| uto 28 pro, 2010 10:32 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Kako su u Stargateu lijepo znali ubijat doktore? Šalu nastranu, ali te epizode su bile baš emotivne, odlično odrađene...
U Treku su baš često failali s tim ubojstvima.

|
| sri 29 pro, 2010 2:49 am |
|
 |
|
the Red Viper
|
T'Rapavi je napisao/la: Kako su u Stargateu lijepo znali ubijat doktore? Šalu nastranu, ali te epizode su bile baš emotivne, odlično odrađene... savrsen primjer! to su mi jedne od najdrazih epki. a stvarno sam volio te doktore! i bilo mi je zao kad su crkavali! i epizode su idalje bile genijalne!
|
| sri 29 pro, 2010 4:10 pm |
|
 |
|
Number One
|
A kako biste ubili doktora iz Voyagera? Kad uvijek imaju rezervnog? 
| sri 29 pro, 2010 5:37 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
Spet je napisao/la: A kako biste ubili doktora iz Voyagera? Kad uvijek imaju rezervnog? 
|
| sri 29 pro, 2010 6:11 pm |
|
 |
|
Number One
|
Ant je napisao/la: Spet je napisao/la: A kako biste ubili doktora iz Voyagera? Kad uvijek imaju rezervnog?  Što bi ti preformatirao cijelu medicinsku bazu samo da izbrišeš doktora? 
| sri 29 pro, 2010 6:13 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
bolje sprijeciti nego lijeciti. :mrgreen:
|
| sri 29 pro, 2010 6:26 pm |
|
 |
|
Cadet 2nd year
Pridružen/a: uto 07 lip, 2011 9:03 pm Postovi: 21 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Borg
|
Koja glupa ideja. To je po meni, ofc. Mnogima je Sedma najdraži lik ili među dražima i njena smrt bi bila samo loša reklama. Evo čist primjer. Ja sam bila klinka kad je Enterprise onaj novi emitiran. I sad ja sva uživljena, Trip mi je bio, uz T'Pol, najdraži junak i kad je on poginuo ja sam bila  i više nikad u životu niti jednu epku Enta nisam pogledala. Zagadio mi se Ent. Ne želim više gledati kako Trip umire. Isto tako ne želim gledati kako mi u Endgame Sedma umire... Ovako mi je najbolje.
| uto 07 lip, 2011 10:15 pm |
|
 |
|