|
Sada je: ned 28 lip, 2026 1:56 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Zašto ljudi mrze ili vole DS9?
| Autor/ica |
Poruka |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
 Zašto ljudi mrze ili vole DS9?
Kako i ostale serije imaju slične teme nek i DS9 ima jednu.
Znači naslov je jasan, zašto neki od vas mrze DS9, koje su njegove mane, i zašto neki od vas vole tu seriju koje su njene vrline.
|
| pet 12 vel, 2010 8:55 pm |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
 Re: Zašto ljudi mrze ili vole DS9........
Volim tu seriju zato što se ne događa na brodu, već na najvažnijoj strateškoj točki Federacije u to vrijeme.
Rat, sa svime što on nosi, bitke, urote, špijunaže, prevrati itd. je najbolje prikazan u DS 9.
Ferengiji su razrađeni i po meni najzabavnija vrsta ST-a.
DS9 ima najviše humora imo.
Mane su ranije sezone i preveliki broj onih ljubavnih epizoda.
|
| pet 12 vel, 2010 10:05 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
razrađena radnja, veliki story arcovi, fino napisani likovi, kako glavni tako i sporedni te puno vise sivila nego u ostalom treku razlozi su moje ljubavi prema DS9-u.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 13 vel, 2010 1:48 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Dobri likovi ..dosta akcije ..unatoc svemu ipak su zadrzali dosta TNG ozbiljnosti i moralnih tema ( in pale moonlight naprimjer) ..imaju svojih minusa u vezi istrazivanja i upoznavanja novih civilizacija ali to sve nadoknađuju kao sta rekoh odlicni likovi ..i glavni ali i masu sporednih koji su se provlacili kroz seriju 
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 13 vel, 2010 2:03 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Ant je napisao/la: razrađena radnja, veliki story arcovi, fino napisani likovi, kako glavni tako i sporedni te puno vise sivila nego u ostalom treku razlozi su moje ljubavi prema DS9-u. Zaboravio si lezbijke.
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| sub 13 vel, 2010 2:12 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
The Boz je napisao/la: Ant je napisao/la: razrađena radnja, veliki story arcovi, fino napisani likovi, kako glavni tako i sporedni te puno vise sivila nego u ostalom treku razlozi su moje ljubavi prema DS9-u. Zaboravio si lezbijke. Pa po tom pitanju je Voyager daaaleko ispred DS9-a... Mislim, u DS9-u gledaš lezbe u svega par epki, a u VOY-u je Janeway, mislim, u apsolutno svakoj... Međutim, razlog zbog kojeg ja osobno najviše volim DS9 je feeling dok gledaš i kontaš "Berman i Braga nisu imali apsolutno ništa s ovim!" Prije nego što netko kaže da je Berman kreditiran kao izvršni producent, imajte na umu da je kreativna ekipa (Moore, Behr, Echevarria, Beimler) imala odriješene ruke, a onih par Bermanovih briljantnih "ideja" (kao ona da Dominijski rat traje svega par epki)... Well, svi znamo kako je to završilo.
|
| sub 13 vel, 2010 2:46 pm |
|
 |
|
Fire and Blood
Pridružen/a: sub 07 ožu, 2009 6:25 pm Postovi: 4100 Lokacija: On the lost moon of Poosh Opis Stanja: jet lagno.... Koje si vrste?: Time Lord
|
DS9 je brilijantan. najrazrađeniji je od svih serijala...
_________________ It is smaller on the outside!
|
| sub 13 vel, 2010 2:48 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
_Oz je napisao/la: Mislim, u DS9-u gledaš lezbe u svega par epki, a u VOY-u je Janeway, mislim, u apsolutno svakoj... DS9 mi je najbolji Trek zbog kompleksnosti radnje, kontinuiranosti scenarija koji, uz povremene otklone, traje od prve do posljednje epke; i u tu kontinuiranost odlično uklapa razvoj glavnih i sporednih likova; pogotovo sporednih likova koji potkraj serije imaju važniju ulogu od glavnih; potom tu je svjedočenje u tihoj revoluciji na Ferenginaru, diplomatske napetosti, hladni rat sa Dominijem, potom i onaj pravi; te pregršt ležernih i humorističnih epki. Ujedno je ova serija 'manje ista' od ostalih Trekova, jer očito brod nije glavni...gdje kod ostalih serija 75% glavne radnje se odvija na mostu ili strojarnici, u DS9-u podjednaku važnost za radnju ima OS, promenada, Quarkova krčma, kabine na postaji, most Defianta, most Rottarana, Zemlja, Bajor, Qonos, Gama kvadrant, Kardasija...
|
| sub 13 vel, 2010 3:28 pm |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Kod DS9-a mi se ne sviđa što ima hrpu epizoda koje se vrte oko nepotrebnih stvari. I koje su dosadne. Recimo brojne Quark epizode, te epizode u kojima Miles i Bashir igraju pikado.
Zatim dominijski rat se više samo spominje nego što se zapravo vidi. I ponekad su epizode nekako bile nedosljedne sa tim ratom. Recimo oni se zabavljaju u jednoj epizodi, u idućoj su borbe i rat, a u sljedećoj opet nešto što nema veze sa tim ratom.
Ne znam fali mi taj stres.
Uglavno zbog tih mana ova serija mi je na 3. mjestu.
PS.
OZ dakle u tome leži problem. Kod Janeway ti smeta to što je žena i Kapetanica.
Sad mi je sve jasno.
|
| sri 17 vel, 2010 12:23 am |
|
 |
|
PARTIJA
Pridružen/a: pon 11 sij, 2010 12:13 am Postovi: 1695 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
|
RAI'TARA je napisao/la: Kod DS9-a mi se ne sviđa što ima hrpu epizoda koje se vrte oko nepotrebnih stvari. I koje su dosadne. Recimo brojne Quark epizode, te epizode u kojima Miles i Bashir igraju pikado.
Zatim dominijski rat se više samo spominje nego što se zapravo vidi. I ponekad su epizode nekako bile nedosljedne sa tim ratom. Recimo oni se zabavljaju u jednoj epizodi, u idućoj su borbe i rat, a u sljedećoj opet nešto što nema veze sa tim ratom.
Ne znam fali mi taj stres.
Uglavno zbog tih mana ova serija mi je na 3. mjestu.
PS.
OZ dakle u tome leži problem. Kod Janeway ti smeta to što je žena i Kapetanica.
Sad mi je sve jasno. Smeta ti pikado? To ti je ko da kažeš da ti smetaju epizode gdje Janeway pije kavu. Pikado je samo bio popratni sadržaj i sitni detalj nekih epizoda koje su imale potpuno drukčiji sadržaj, nevezan za to. Quarkove epizode su među najhumorističnijima u Treku. A epizode gdje se oni zabavljaju su bile tu da prikažu kako se ljudi nose s tako dugim i neizvjesnim ratom. Moraš se nekad i zabavit, makar i s knedlom u grlu.
|
| sri 17 vel, 2010 12:34 am |
|
 |
|
Goddess in green
|
Ma ne smeta mi Pikado. Ali želim reći da se previše minuta svake epizode vrtilo oko igranja nečega više nego prave radnje. Pikado je samo jedan od primjera.
Što se tiče rata, te epizode sa zabavom su mi nekako odskakale jako, previše od tog storylinea sa ratom.
|
| sri 17 vel, 2010 12:48 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
DS9 je odličan serijal...svega pomalo ima...a normalno onaj dio sa Dominijom mi je najdraži........najbolji lik mi je "poštenjačina Quark" 
|
| sub 20 vel, 2010 1:45 am |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Miki je napisao/la: _Oz je napisao/la: Mislim, u DS9-u gledaš lezbe u svega par epki, a u VOY-u je Janeway, mislim, u apsolutno svakoj... DS9 mi je najbolji Trek zbog kompleksnosti radnje, kontinuiranosti scenarija koji, uz povremene otklone, traje od prve do posljednje epke; i u tu kontinuiranost odlično uklapa razvoj glavnih i sporednih likova; pogotovo sporednih likova koji potkraj serije imaju važniju ulogu od glavnih; potom tu je svjedočenje u tihoj revoluciji na Ferenginaru, diplomatske napetosti, hladni rat sa Dominijem, potom i onaj pravi; te pregršt ležernih i humorističnih epki. Ujedno je ova serija 'manje ista' od ostalih Trekova, jer očito brod nije glavni...gdje kod ostalih serija 75% glavne radnje se odvija na mostu ili strojarnici, u DS9-u podjednaku važnost za radnju ima OS, promenada, Quarkova krčma, kabine na postaji, most Defianta, most Rottarana, Zemlja, Bajor, Qonos, Gama kvadrant, Kardasija... Slažem se serija je jednostavno pre*ebena, pogotovo kad se navučeš na nju, moraš je pogledati do kraja. Kontinuiranost radnje, asocijativnost, monolozi i dijalozi, prevrati, urote to je DS9 ....
|
| čet 04 ožu, 2010 11:39 pm |
|
 |
|
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Pridružen/a: pon 26 sij, 2009 7:16 pm Postovi: 7805 Spol: Ženski Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Meni su dosadne epizode s kai winn i bajorancima. 
_________________ She's got a date at midnight with Nosferatu.
|
| uto 06 tra, 2010 3:41 am |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Hrčak je napisao/la: Meni su dosadne epizode s kai winn i bajorancima.  Meni nisu ali su i vrlo poučne...
|
| sub 24 tra, 2010 10:41 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|