|
Sada je: ned 28 lip, 2026 1:56 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Moj mali omnipotent benjamin (read topic)
| Autor/ica |
Poruka |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
 Moj mali omnipotent benjamin (read topic)
Dal je sisko u ponekim krugovima popularniji od picarda jer posjeduje nekakvu vojnicku sirovost i manju dubinu lika ? Danas citajuci forum hr , mi je upao u oko ovaj citat Citat: Picard bi kapitulirao pred Osnivačima, Dukatom i Weyounom. Cini se neralno ali u zadnje vrijeme se cesto da procitat takav komentar na netu I sada pitam vase misljenje , dal je sisko uistinu omnipotent lik i dal je picard , osoba koja bi mogla vodit glavnu rijec u konfliktu kao dominijski ? Jean luc picard vs povrsnog gledanja star treka , tko pobijeđuje ? 
_________________ Surviving the new decade
|
| sri 26 stu, 2008 9:07 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Re: Moj mali omnipotent benjamin (read topic)
hm...
kao prvo ne kuzim zasto bi bilo cudno to sto je "sisko u nekim krugovima popularniji od Picarda"
njih dvoje su dosta razliciti kao kapetani, ali nebih rekao da je i jedan bas toliko bolji od drugoga.
a sto se tice Picard vs Dominij price, neznam. sigurno je da se on ne bi postavio kao Sisko, i da ne bi ucinio neke stvari koje je Sisko ucinio (In the pale moonlight comes to mind) s druge strane Picard bi mozda pronasao neka druga rjesenja do kojih Sisko nije uspio doci.
u svakom slucaju, mislim da Alpha kvadrant ne bi propao da je Picard bio na Siskovom mjestu, ali ni da bi rat zavrsio bolje nego sto je.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 26 stu, 2008 10:22 pm |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Mozda da postavim to ovako , ponekad dosta ljudi zna definirat siska kao svemocnog lika a picarda kao pacifista bez zubiju , ja znam da su to razliciti likovi ali eto pitam kako ih vi vidite kad se usporede međusobno , i dal sisko bolje prolazi kod ljudi koji gledaju trek samo radi akcije ? 
|
| sri 26 stu, 2008 10:50 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
 Sisko da je svemoćan? Yea, right! Sisko i Piksy se razlikuju i to drastično. Sisko je više agresivniji i ponaša se kao šerif prema svoji podređenima što se meni nikako ne sviđa dok je Picard suptilniji i pacifist ali ako je njegov brod ili posada ugrožen ne libi se otvorit rafalnu paljbu na sve strane. Prije bi Picardu dao admiralski čin nego Sisku. Nikada nisam ni podržava da se Sisku da čin kapetana jer je on oduvijek u mojim očima sa 3 čvarka.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| čet 27 stu, 2008 2:37 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
captain je napisao/la: Dal je sisko u ponekim krugovima popularniji od picarda jer posjeduje nekakvu vojnicku sirovost i manju dubinu lika ? Manju dubinu lika? O čemu pričaš? Pa otpočetka DS9 se zadire duboko u Siskov lik i na vidjelo izlazi njegova patnja čak i tri godine nakon gubitka žene i njegova rastrganost hoće li nastaviti služiti u Floti i prihvatiti tako odgovoran zadatak kao što je DS9. Sisko je siroviji od Picarda i nerijetko je znao zarežati na svoje podređene, no u potpuno je drugačijoj situaciji od Picarda. Piksi ima mirniju situaciju jer su mu svi časnici Flotaši, prvog časnika je sam izabrao među nebrojenim kandidatima, a tu je i nezaobilazna legenda, "katica za sve", Data. Sisko je na dužnost na DS9 došao "zbananiran" kao što sam već naveo i borio se čak i sa samim sobom. Prva časnica mu je "nadrkana" teroristkinja koja se svađa čak i sa svim ministrima u Vladi i želi ga se riješiti od prvog trenutka. Šefa osiguranja je ekscentrik na svoj način. Doktorčić mu je balavac koji si jedva zna obrisati nos i fasciniran je "divljinom" u koju je došao služiti. Političku situaciju na Bajoru i kardasijsko zveckanje oružjem ne moram ni spominjati, a usput je Sisko otkrio i crvotočinu prema Gama kvadrantu koja je Bajor i DS9 kao značajne točke ucrtala na svaku kartu, bila ona politička, taktička ili ekonomska. Još je uz sve to postao i bajoranska religijska ikona. Prilično komplicirano, nije li? E, pa ako za uspješno nošenje sa svim tim glupostima nije zaslužio kapetanski čvarak, onda ne znam tko je. U ratu se dokazao vrijednim. Bez obzira na istaknutu njegovu pacifističku stranu, ni Picard ne bi bio mačji kašalj u odnosima s Dominijem i njegov im podanicima, ima i on svojih talenata. No, siguran sam da ne postoji i najmanja šansa da bi Picard pribjegao indpejlmunlajtovskim metodama. Spriječio bi ga njegov ubermoral, a i ne vjerujem da bi imao cojones za to. Btw, Picard ne bi imao ni prilike za to jer bi ga potanjurala dominijska flota u epki "Sacrifice of angels" budući da nije Izaslanik i ne bi pridobio Proroke da povuku onaj svima nam omraženi "deus ex machina" potez. T'Grel je napisao/la: Sisko je više agresivniji i ponaša se kao šerif prema svoji podređenima što se meni nikako ne sviđa... Kaže čovjek koji bi uveo diktaturu da mu daš vlast na 5 minuta. T'Grel je napisao/la: Prije bi Picardu dao admiralski čin nego Sisku. Nikada nisam ni podržava da se Sisku da čin kapetana jer je on oduvijek u mojim očima sa 3 čvarka. To je jedan od tvojih "panjevskih" stavova. Ne mijenjaš prvi dojam ni po koju cijenu bez obzira na brdo protuargumenata. No dobro, imaš pravo na to. Ali ako Sisko ne zaslužuje pohvale i počasti za sve što je napravio, čime je baba Đejnvej zaslužila admiralsko mjesto? Neki kažu da je sama činjenica što je dovela Voyager kući iz Delte dovoljan razlog, bez obzira na loše poteze. Picard je svoju kapetansku stolicu dobio zbog Picardovog manevra pobjedi kod Maxie protiv Ferengija. Netko može reći da je to nategnuto i da jedan potez nije dovoljan za big chair, ali će mu velika većina nas priznati tu zaslugu. captain je napisao/la: Jean luc picard vs povrsnog gledanja star treka , tko pobijeđuje ?  Ovo pitanje smatram da je krivo postavljeno. Znači, ako temeljito gledaš Trek i tražiš dubinu i pouke, jedino rješenje je TNG i Picard, a ako tražiš guštanje i fajtovima bez pretjeranog opterećivanja mozga, onda su tu DS9 i ostatak Treka? Pa DS9 to pobija, big time. Meni je DS9 najbolja Trek serija upravo zato što sam temeljitim gledanjem u njoj našao pouke i sve one kvalitete koje moraju krasiti Trek, upravo zato što DS9 ima najbolje razrađene likove, upravo zato što epizode imaju kompleksne radnje, upravo zato što cijela priča ima kontinuitet i tu mu nijedna serija ne može konkurirati. Fajtovi su zgodna stvar, ali ni u DS9 ni u Treku nisu ono što bi trebala biti primarna stvar. Ako je nekome samo do toga, Trek nije njegova branša.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| čet 27 stu, 2008 5:11 pm |
|
 |
|
Make it so
|
Picard ima vecu dubinu lika , pa ako su ikoga secirali od glave do pete od mozga do srca to je jean luc picard Od prve sezone TNG-a pa nadalje polagano ulazimo u picardov zivot i sve njegove nedace i dozivljaje koje ce prozivjet Zamislite da budete asimilirani od strane borga , prozivite cijeli jedan novi zivot , dobijete priliku za vidjet kako bi bilo da ste neke stvari u zivotu izbjegli (tapestry) , da skacete iz proslosti u buducnosti i da cijela zemaljska buducnost ovisi o vama , zamislite da posjedujete arheolosko znanje koje je među boljima u kvadrantu , zamislite da ste prvi otkrili pradavnu rasu prvih humanoida , zamislite da je vas najveci sugovornik i nekakav misaoni rival , supermocno bice koje moze sto hoce s vama a vi ste unatoc tome objekt kojem se ono divi ,zamislite da ste vi prva osoba koja se izborila za ljudska prava umjetne osobe Siskova sirovost mu oduzima kompletnu dubinu lika koju ima jean luc picard ,daleko od toga da sisko nije dosta dobro seciran lik , ali ipak fali mu ONO NESTO , sto ima jean luc picard Fajtovi nisu primarna stvar ali ja eto iz iskustva znam da ce masu ljudi gledat trek samo zbog fajtova , gledat ce DS9 a ostale ce serije vise manje propustit Iako nitko tko uistinu voli kompletnu radnju serije nece gledat star trek povrsno , pa tako nit DS9 , ipak je taj isti DS9 , najlakse gledat povrsno i u njemu je najlakse stavit mozak na pasu Naravno tu postoji jedan problem , mnogi ljudi koji to samo radi fighta gledaju , nikad nece cijenit epizode kao duet ili cardassians . pa cak nit ovu epizodu sa monstruoznom alixus a bas te epizode su razlika između star treka i drugih SF-ova
|
| čet 27 stu, 2008 6:42 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
TerNek je napisao/la: T'Grel je napisao/la: Sisko je više agresivniji i ponaša se kao šerif prema svoji podređenima što se meni nikako ne sviđa... Kaže čovjek koji bi uveo diktaturu da mu daš vlast na 5 minuta. Pa diktator se ne mora nužno ponašati šerifski i potčinjavati svoje podređene.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 28 stu, 2008 12:05 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
ja bi prije rekao da je Voy serija za "pustiti mozak na pasu" nego sto je to DS9. ijako, nemojte me krvio shvatiti, nemam ja nista protiv Voyagera. (stovise, ponekad paša dobro paše  ) a sto se DS9a tice mislimd a njega ljudi gledaju upravo radi razrađene price (niti jedna druga trek serija nema toliko razrađenu fabulu, tu se DS9 najvise primaknuo jednom Babylonu 5 ) zanimljivo je i primjetiti kako su se Voyager i DS9 u biti prikazivali i snimali paralelno. i to je po meni pun pogodak, jer upravo svaka od serija privlaci svoju skupinu gledatelja i tako oni zeljniji akcije gledaju Voyager, dok DS9 prate oni koji uzivaju u Garakovim dijalozima ili nadmetanjima Siska i Dukata, a sve to umotano u najbolju pricu u treku.
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| ned 30 stu, 2008 10:38 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
Sisko je idiot i pickica... Picard se sigurno nebi onolko plakao cim se spomenu pah utvare... I Picard bi bio bolji vodja od Siska u ratu
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| uto 02 pro, 2008 12:58 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...uh teško pitanje... ...Sisko je u početku bio u daleko težeoj piziciji nego Picard... ...mjesto zapovjednika mu je nametnuto... ...posada nije baš bila idealna... ...s jako puno sitnih i osobnih sukoba se morao nositi... ...i s godinama je istrenirao posadu da bude kako treba...
...Picard se s tih nekoliko bitnih početnih koraka nije morao nositi... ...njemu je najveći problem bio Weslley na mostu...
...o Siskovom životu mislim da smo dobili više detalja nego o Picardovom...
...ali nekako u globalu gledajući serijale... TNG ima katastrofalan početak... pa se onda diže iz sezone u sezonu i onda ponovo lagani pad... ...dok DS9 ima odličan početak... i cijeli serijal napreduje iz sezone u sezonu...
...u dilemi sam tko bi bio bolji... ...gladajući cijelu priću u globalu... možda ipak Sisko...
| čet 04 pro, 2008 10:07 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
captain je napisao/la: Dal je sisko u ponekim krugovima popularniji od picarda jer posjeduje nekakvu vojnicku sirovost i manju dubinu lika ? sisko - vojnička sirovost -> oksimoron... i definitivno nema manju dubinu lika... dapače, DS9 je razrađen ko sapunica... točno znaš kad jedu, kad s*ru, s kim hodaju, u koga su zaljubljeni... tko je s kim bio za vrijeme kardasijanske okupacije, tko je koga ukokao... ako pitaš oda još će ti i točno vrijeme reći... doduše one traljave TNG epizode s Picijem i Crushericom su još razvodnjenije... jedino je Picijev lik više razrađen i u filmovima, pa možda radi toga ima sisko manju dubinu lika... 
| čet 27 svi, 2010 12:46 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Spet je napisao/la: captain je napisao/la: Dal je sisko u ponekim krugovima popularniji od picarda jer posjeduje nekakvu vojnicku sirovost i manju dubinu lika ? sisko - vojnička sirovost -> oksimoron... i definitivno nema manju dubinu lika... dapače, DS9 je razrađen ko sapunica... točno znaš kad jedu, kad s*ru, s kim hodaju, u koga su zaljubljeni... tko je s kim bio za vrijeme kardasijanske okupacije, tko je koga ukokao... ako pitaš oda još će ti i točno vrijeme reći... doduše one traljave TNG epizode s Picijem i Crushericom su još razvodnjenije... jedino je Picijev lik više razrađen i u filmovima, pa možda radi toga ima sisko manju dubinu lika...  Pa ne znam sad... Teško je ići uspoređivati koji je lik više razrađen... Možda bi čak i dao laganu prednost Sisku... Naposljetku o njegovoj prošlosti, obitelji, zanimacijama itd. više saznamo nego o Picardu, barem po mojoj procjeni...
| čet 27 svi, 2010 12:51 am |
|
 |
|
Make it so
|
Da dodam kako su i sisko i picard uistinu omnipotentni naspram janeway ..koja je dosta los lik u tom smislu Hocu rec da mi se sisko nakon gledanja voyagera dopada skoro ko i picard ali ipak nije isti ko picard ..i minjam misljenje ..DS9 je daleko od plitke serije ...najplica serija je voyager a DS9 je po karakterizaciji likova puno bolji ..iako u nekim moralnim temama ipak nije ko TNG ... TNG i DS9 su vrh star trek-a 
|
| čet 27 svi, 2010 1:08 am |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
captain je napisao/la: Da dodam kako su i sisko i picard uistinu omnipotentni naspram janeway ..koja je dosta los lik u tom smislu Hocu rec da mi se sisko nakon gledanja voyagera dopada skoro ko i picard ali ipak nije isti ko picard ..i minjam misljenje ..DS9 je daleko od plitke serije ...najplica serija je voyager a DS9 je po karakterizaciji likova puno bolji ..iako u nekim moralnim temama ipak nije ko TNG ... TNG i DS9 su vrh star trek-a  bilo ti je bolje da si igrao igrice...  ... nego dao takvu izjavu... al mora se priznat, janeway je najmuževnija od svih njih... 
| čet 27 svi, 2010 1:15 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Spet je napisao/la: bilo ti je bolje da si igrao igrice...  ... nego dao takvu izjavu... al mora se priznat, janeway je najmuževnija od svih njih...  Od Picarda svakako... od Siskoa ipak nitko nije muževniji... Pogotovo kad još pusti onu bradu. 
| čet 27 svi, 2010 1:26 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|