|
Sada je: sub 27 lip, 2026 11:14 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sri 05 tra, 2006 4:14 pm Postovi: 4913 Lokacija: Maksimir, Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Koje si vrste?: BORG
|
 DS9
Samo da Mariju dignem tlak tema je DS9! 
| pet 26 svi, 2006 12:06 pm |
|
 |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
DS9 je super. Nisam znao ni da postoji dok mi sestra to nije rekla i dok se nije počeo na telki prikazivati. Originalna zamisao, stanica stoji na mjestu i tehnologija je kardasijanska, a ne federacijska, svakako osvježenje nakon silnih voyages... 
| pet 26 svi, 2006 12:16 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: ned 23 tra, 2006 5:35 pm Postovi: 358 Lokacija: Vulcan
|
prvih nekoliko epizoda su mi bili katastrofa dok se nisam priviko na to da ds9 stoji na mjestu, da se ne miće, al poslje je bilo zanimljivo, dobro je što su uzeli worfa iz TNG-a.
_________________ http://s5.gladiatus.com/game/c.php?uid=141511
|
| pet 26 svi, 2006 2:34 pm |
|
 |
|
Mister 47
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 5:38 pm Postovi: 1609 Lokacija: Philadelphia, PA Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: ST: IV
|
damirbbb je napisao/la: prvih nekoliko epizoda su mi bili katastrofa dok se nisam priviko na to da ds9 stoji na mjestu, da se ne miće, al poslje je bilo zanimljivo, dobro je što su uzeli worfa iz TNG-a.
I Milesa... 
| pet 26 svi, 2006 6:16 pm |
|
 |
|
Commander
Pridružen/a: ned 23 tra, 2006 5:35 pm Postovi: 358 Lokacija: Vulcan
|
naravno i milesa, bez njih ne bi bilo kao što je bilo 
_________________ http://s5.gladiatus.com/game/c.php?uid=141511
|
| pet 26 svi, 2006 8:14 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
DS9 mi je najbolja serija ST sage. Upravo zbog statičnosti mjesta radnje, gospoda su se potrudila nadoknaditi taj nedostatak kvalitetom priča i po mom mišljenju su to napravili više nego dobro.
Jedna stvar mi je zapela za oko. Zašto je Miles u odnosu na TNG degradiran? Na Enterpriseu su ga svi zvali chief, ali jasno se vidjelo da ima čin poručnika (dva puna čvarčića), dok je na DS-u imao čin nadnarednika odnosno chief petty officer (zelena pločica), što je nazadovanje za dva čina. Tijekom obje serije nisam vidio previše razloga za degradaciju (osim traženja žene ubijenog orionskog mafijaša), štoviše, tek su mu u DS-u dali značaj jednog od glavnih likova i svojim znanjem, sposobnostima i malim čudima koja je stvarao zaslužio je napredovati, a ne degradaciju. I sam njegov položaj na postaji je u rangu šefa stroja na brodu, dakle uredno je mogao postali i lt. commander.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 26 svi, 2006 8:47 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
pa to sa Milesovim cinovima je velika misterija... koliko sam cuo mijenjali su mu cin svako malo (ja osobno nisam zamjecivao takve stvari... meni se mora zumirati na to i napraviti dupla epizoda o tome da bi ja zamjetio takve stvari 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pet 26 svi, 2006 8:59 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Strojari su u SF-u nekako posebno tretirani. Uvijek se puno od njih traži, a slabo im se odužuju za zasluge. Zanimljivo da je LaForge tijekom TNG-a dvaput promaknut i to se nigdje nije spomenulo, a u ST: Generations su napravili cijelu paradu u holodecku za Worfovo promaknuće.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| pet 26 svi, 2006 9:13 pm |
|
 |
|
Counselor
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 1:12 am Postovi: 3252 Lokacija: treći kamenčić od sunca :)
|
ds9 mi je uz tng najbolji...
dobra radnja cijelo vrijeme - bar meni (mislila sam da će biti dosadno kad su stalno na jednom mjestu, još sam se čudila kak je to svima super koji su mi pričali o ds9, ali iznenadili su me  ). zanimljivi likovi - dax (i jadzia i ezri), odo!!, kira, miles...i sviđa mi se što je atmosfera malo mračnija, situacija je neizvjesnija nego inače u st-u, nema 'lako ćemo'...ovaj put sam se fakat zapitala hoće li federacija pobijediti...
_________________ njanjanja
|
| pet 26 svi, 2006 9:34 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
 Re: DS9
Shadowmaster je napisao/la: Samo da Mariju dignem tlak tema je DS9!  pa nemam ja nis protiv DS9a samo nisam JA htio otvorit temu -da ne bi bilo kak samo ja otvaram teme o serijama -a zna se da imam neki svoj stil koji se ne svida svima...
evo mog osobnog iskustva i misljenja...
DS9 je meni jako dobar i stoji mi iza TNGa
to je jedina trek serija koja je drugacija... tj. vuce na tzv "sapunicu"
tj. nemre se gledat napreskokce (ak se zeli stvarno dozivjet čar serije)
DS9 je meni poseban po tome koliko je paznje posvetio sporednim likovima! Gul Dukat!(naaajzesci) Garak! Baba Winn, Rom, Nog....
koji su mi (nekad( cak i zanimljiviji od glavnih.
eto po tome je on meni specijalan, ima fakat dobre, originalne i razradene likove i ima ih puno
...ja sam se poceo droksat DS9om kad smo ga dobili na kazetama u klubu (do 4. sezone)
-i đubrad mi je uvijek dala da posudim samo 4epizode tjedno
-pa sam jedan dan(noc) bio hi, a ostatak tjedna u apstinencijskoj krizi hraneci se i muceci vlastitom mastom...
-onda sam nabavio 7. sezonu na cd-ovima (uuu...fensiŠmensi onda)
i kao pravi ovisnik reko: "...ma pogledat cu samo prvu minutu da vidim koja je kvaliteta snimke, a onda cu cekati dok ne pogledam sve prije toga... mogu prestati kad god pozelim..."
..aa haa...
....pogledo sam tih 26 epizoda u dan i pol....
nemojte to radit... -spojlo sam si sve.... (al sam uzivo  )
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| pet 26 svi, 2006 10:22 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
 Re: DS9
....pogledo sam tih 26 epizoda u dan i pol....
nemojte to radit... -spojlo sam si sve.... (al sam uzivo  )[/quote]
Kad sam nabavio cijelu seriju, i ja sam je "proždro" gotovo istim tempom. Nisam si mogao pomoći, jednostavno mi je toliko predobra. Baš ta dubina cijele priče je fascinantna.
|
| pet 26 svi, 2006 11:02 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
likovi, atmosfera, likovi, dobre price, likovi, dominiski rat (radi atmosfere), likovi, mislim da moram spomenuti atmosferu, likovi, ...
ja sam ds9 lud (i postajem sve luđi, a moju ludost se moze opisati eksponencijalnom funkcijom)
samo moram izdrzati do kraja skole prije nego si nabavim ds9 je mislim da bi zaboravio otic na nastavu (btw, jos samo 10, slovima deset dana!!!)
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 31 svi, 2006 8:29 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Imam cijeli DS. Koliko plaćaš da ga imaš sutra? 
|
| sri 31 svi, 2006 9:08 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
TerNek je napisao/la: Imam cijeli DS. Koliko plaćaš da ga imaš sutra? 
koliko trazis?
da ga dobijem sutra mislim da bi platio (između ostalog) svojim "akademskim uspjehom". 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 31 svi, 2006 10:27 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
|
Šalim se. Ta mi je serija posebno draga i nedam je od sebe, a ne bih htio biti sukrivac za tvoju akademsku propast. A i nema šanse da trekkeru naplatim posudbu serije. To je opće dobro koje služi za unarpjeđivanje našeg znanja, bio bi kriminal uzet lovu za to.
|
| sri 31 svi, 2006 10:40 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|