|
Sada je: ned 28 lip, 2026 7:12 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Sisko, Proroci i (ne)linearnost vremena
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 srp, 2006 6:44 pm Postovi: 1636 Lokacija: Zagreb
|
 Sisko, Proroci i (ne)linearnost vremena
Lisa je napisao/la: I jos da dodam-Sikso je trebao umrijet, Dukat prezivjeti!  Bilo bi puno originalnije...premda je i Sisko na neki nacin umro...al opet.. Sisko je umro... ili je barem postao Prorok, u svakom slucaju nece se nikad vratiti medju obicne ljude. Jer da to moze, onda bi dosao odmah nakon sta je otisao jer Proroci mogu slati naprijed-natrag kroz vrijeme (sjetite se one epizode s bajoranskim pjesnikom u jedrenjaku)
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| pet 11 tra, 2008 7:15 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Re: Dukat :)
MacGyver je napisao/la: Sisko je umro... ili je barem postao Prorok, u svakom slucaju nece se nikad vratiti medju obicne ljude. Jer da to moze, onda bi dosao odmah nakon sta je otisao jer Proroci mogu slati naprijed-natrag kroz vrijeme Osim ako se on sam ne želi vratiti u isti trenutak u kojem je i otišao. 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sub 12 tra, 2008 4:09 pm |
|
 |
|
Cadet 2nd year
Pridružen/a: sri 26 ožu, 2008 10:49 pm Postovi: 29 Lokacija: Terok Nor :D
|
Mah sisko nek samo ostane tamo di je...
|
| sub 12 tra, 2008 4:16 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Ant je napisao/la: MacGyver je napisao/la: Sisko je umro... ili je barem postao Prorok, u svakom slucaju nece se nikad vratiti medju obicne ljude. Jer da to moze, onda bi dosao odmah nakon sta je otisao jer Proroci mogu slati naprijed-natrag kroz vrijeme Osim ako se on sam ne želi vratiti u isti trenutak u kojem je i otišao.  Ne vidim zasto bi bezveze mucio one koje voli, tako da moze, sigurno bi se vratio dan-dva nakon odlaska
_________________ "He learned to play it safe. And he never, ever got noticed by anyone."
|
| sub 12 tra, 2008 5:20 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
MacGyver je napisao/la: Ne vidim zasto bi bezveze mucio one koje voli, tako da moze, sigurno bi se vratio dan-dva nakon odlaska ma dobar scenarist moze zaobici takve detalje... 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sub 12 tra, 2008 5:37 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
MacGyver je napisao/la: Ant je napisao/la: MacGyver je napisao/la: Sisko je umro... ili je barem postao Prorok, u svakom slucaju nece se nikad vratiti medju obicne ljude. Jer da to moze, onda bi dosao odmah nakon sta je otisao jer Proroci mogu slati naprijed-natrag kroz vrijeme Osim ako se on sam ne želi vratiti u isti trenutak u kojem je i otišao.  Ne vidim zasto bi bezveze mucio one koje voli, tako da moze, sigurno bi se vratio dan-dva nakon odlaska Pa bez obzira koliko Sisko proveo kod Proroka, on to neće osjetiti jer u Celestial templeu vrijeme ne postoji, budući da Proroci nisu "linearni". Kad nauči sve što treba naučiti, lako ga Proroci mogu vratiti u vrijeme npr. 5 minuta nakon odlaska i svih muka njegovih bližnjih oko njegovog odlaska neće ni biti.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 12 tra, 2008 6:43 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
TerNek je napisao/la: Pa bez obzira koliko Sisko proveo kod Proroka, on to neće osjetiti jer u Celestial templeu vrijeme ne postoji, budući da Proroci nisu "linearni". Kad nauči sve što treba naučiti, lako ga Proroci mogu vratiti u vrijeme npr. 5 minuta nakon odlaska i svih muka njegovih bližnjih oko njegovog odlaska neće ni biti. To sam i rekao, a posto ga nisu vratili 5 min nakon odlaska, ocito ga i nece vratiti, ili ne mogu
|
| sub 12 tra, 2008 7:29 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
TerNek je napisao/la: Pa bez obzira koliko Sisko proveo kod Proroka, on to neće osjetiti jer u Celestial templeu vrijeme ne postoji, budući da Proroci nisu "linearni". Kad nauči sve što treba naučiti, lako ga Proroci mogu vratiti u vrijeme npr. 5 minuta nakon odlaska i svih muka njegovih bližnjih oko njegovog odlaska neće ni biti. Sad cu malo filozofirati ali WTF  Buduci da je Sisko postao Prorok, a Proroci su iznad linearnog shvacanja vremena i tu su "oduvijek", ne bi li po toj logici Sisko vec od pocetka DS9-a trebao bito u Celestial Templeu? 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 13 tra, 2008 11:02 am |
|
 |
|
Cadet 2nd year
Pridružen/a: sri 26 ožu, 2008 10:49 pm Postovi: 29 Lokacija: Terok Nor :D
|
To je sve iznad shvacanja nas linearnih bica hehehehe  Pitam se imaju li Pah-Wraithovi nesto slicno ko Celestial Temple.
|
| ned 13 tra, 2008 12:04 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
MacGyver je napisao/la: TerNek je napisao/la: Pa bez obzira koliko Sisko proveo kod Proroka, on to neće osjetiti jer u Celestial templeu vrijeme ne postoji, budući da Proroci nisu "linearni". Kad nauči sve što treba naučiti, lako ga Proroci mogu vratiti u vrijeme npr. 5 minuta nakon odlaska i svih muka njegovih bližnjih oko njegovog odlaska neće ni biti. To sam i rekao, a posto ga nisu vratili 5 min nakon odlaska, ocito ga i nece vratiti, ili ne mogu pa evo cvicekov odgovor mi je dao ideju za objasnjenje zasto nije dosao 5 minuta nakon odlaska: "Sisko is pulled into the Prophets' plane of existence to live with and learn from them. " dakle nakon te poduke sisko ce razmisljati poput proroka i prakticki ce biti jedna od njih... a proroci si uznad linearnog shvacanja vremena... pa sisko nece biti vazno vratiti se 5 minuta nakon odlaska ... vratit se nakon 5 minuta ili 5 godina njemu ce biti jednako... i odmah imas, nakon sto se vrati, zanimljive price o tome kako se sisko ponovno privikava na linearno vrijeme, kako objasnjava ljutoj kasidy zasto se nije odmah vratio itd. i jel dobro objasnjenje? 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| ned 13 tra, 2008 12:05 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Chaky je napisao/la: MacGyver je napisao/la: TerNek je napisao/la: Pa bez obzira koliko Sisko proveo kod Proroka, on to neće osjetiti jer u Celestial templeu vrijeme ne postoji, budući da Proroci nisu "linearni". Kad nauči sve što treba naučiti, lako ga Proroci mogu vratiti u vrijeme npr. 5 minuta nakon odlaska i svih muka njegovih bližnjih oko njegovog odlaska neće ni biti. To sam i rekao, a posto ga nisu vratili 5 min nakon odlaska, ocito ga i nece vratiti, ili ne mogu pa evo cvicekov odgovor mi je dao ideju za objasnjenje zasto nije dosao 5 minuta nakon odlaska: "Sisko is pulled into the Prophets' plane of existence to live with and learn from them. " dakle nakon te poduke sisko ce razmisljati poput proroka i prakticki ce biti jedna od njih... a proroci si uznad linearnog shvacanja vremena... pa sisko nece biti vazno vratiti se 5 minuta nakon odlaska ... vratit se nakon 5 minuta ili 5 godina njemu ce biti jednako... i odmah imas, nakon sto se vrati, zanimljive price o tome kako se sisko ponovno privikava na linearno vrijeme, kako objasnjava ljutoj kasidy zasto se nije odmah vratio itd. i jel dobro objasnjenje?  Nije lose objasnjenje, ali on bi ipak trebao ostati dovoljno covjek da zna da ovima fali Ali ovo na sto je Cvicek ukazao je jos jedan ogroman propust DS9, osim ako Sisko vec nije bio tamo, ali se nije htio pokazati samom sebi da ne zbuni sebe koji je jos covjek
|
| ned 13 tra, 2008 3:29 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
MacGyver je napisao/la: Ali ovo na sto je Cvicek ukazao je jos jedan ogroman propust DS9, osim ako Sisko vec nije bio tamo, ali se nije htio pokazati samom sebi da ne zbuni sebe koji je jos covjek pa zasto bi se pojavio u proslosti i mozda promjenio tijek povjesti koji njemu pase 

|
| ned 13 tra, 2008 4:17 pm |
|
 |
|
Njegova Debela Eminencija
Pridružen/a: uto 11 tra, 2006 11:35 pm Postovi: 1131 Lokacija: Elsewhen
|
MacGyver je napisao/la: Ali ovo na sto je Cvicek ukazao je jos jedan ogroman propust DS9, osim ako Sisko vec nije bio tamo, ali se nije htio pokazati samom sebi da ne zbuni sebe koji je jos covjek Ili je sve to bio test kojim se Sisko trebao dokazati Prorocima da bi ga "uzeli za naukovanje"? Koliko sam ja skuzio, njima je trebao netko tko ce im pojasniti taj pojam linearnog vremena a Sisko im je bio posebice zanimljiv jer je imao hrpu osjecaja koji su ga drzali "u proslosti" (smrt zene i sl.).
_________________ "Telling truth is just an excuse for a lack of imagination."Garak, DS9
|
| ned 13 tra, 2008 7:56 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
MacGyver je napisao/la: Ali ovo na sto je Cvicek ukazao je jos jedan ogroman propust DS9, osim ako Sisko vec nije bio tamo, ali se nije htio pokazati samom sebi da ne zbuni sebe koji je jos covjek Chaky je napisao/la: pa zasto bi se pojavio u proslosti i mozda promjenio tijek povjesti koji njemu pase  Vrlo zanimljive teorije... svidjaju mi se! Volim razmisljati o takvim stvarima  On nije cisti Prorok jer ima 'proslost' u kojoj se je tek trebao 'poprorociti', za razliku od njegove "polubrace" koju ne dira pojam kontinuiteta i linearnog vremena, pa bi on zbilja mozda mogao zeznuti stvar vracanjem u proslost.... a skvadra u templeu bi mu se u tom slucaju smijala kak se je zaj**o jer se isao petljati tamo gdje ne treba  Ili bi ga prije toga upozorili da ce mu se / da mu se je / da se je (ili kak vec oni shvacaju perfekt u gramatickom smislu  ) to dogoditi/dogodilo.... jer on je tamo oduvijek sto se njih tice... pa mozda i ne bi mogao da se vrati na staro... uf... izgubio sam se malo u takvom razmisljanju... ne znam je li me uopce itko razumio sta sam htio reci  Gul Remal je napisao/la: Ili je sve to bio test kojim se Sisko trebao dokazati Prorocima da bi ga "uzeli za naukovanje"? Koliko sam ja skuzio, njima je trebao netko tko ce im pojasniti taj pojam linearnog vremena a Sisko im je bio posebice zanimljiv jer je imao hrpu osjecaja koji su ga drzali "u proslosti" (smrt zene i sl.). Ako uspijes smisleno ukombinirati tu teoriju u Gyverovu (&Chakyjevu) ... svaka ti cast!  Mislis li da bi on uvodjenjem linearnosti u misaoni sklop proroka (nazadovanje?) na neki nacin unaprijedio njihovu "rasu"?
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pon 14 tra, 2008 4:19 am |
|
 |
|
So Say We All
Pridružen/a: pon 12 vel, 2007 9:20 am Postovi: 4808 Lokacija: Between the thighs of Helen Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: XI Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
|
MacGyver je napisao/la: To sam i rekao, a posto ga nisu vratili 5 min nakon odlaska, ocito ga i nece vratiti, ili ne mogu Sisko je ispunio svoju dužnost u svom svijetu, trenutak kad je otišao sa prorocima je kraj njegovog postojanja među smrtnicima, postao je jedan od svojih i nema smisla da se vraća svakih 5 minuta. Misija obavljena. S druge strane, možda se kroz vrijeme proroci počnu javljati i kod Jakea.
| pon 14 tra, 2008 7:08 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|