| Autor/ica |
Poruka |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: Odo - rasprava o liku
...opet me kopka konstrukcija Oda... ...malo mi je bedasto da ta tvar od koje je ujedno služi ko mozak , srce i ostali radni organi... a na koji način pohranjuje iskustva, emocije...?
...meni je to sve nekak nategnuto...
| pet 20 vel, 2009 10:15 pm |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
Mr.bobo je napisao/la: na koji način pohranjuje iskustva, emocije...? Hmmmmmmm... o ovom se da razmišljat... al zasad za divno čudo nemam o tome nikakvu suvislu teoriju. Možda ta masa posjeduje memorijska svojstva 
| sub 21 vel, 2009 12:07 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Da, i meni je uvijek bilo čudno kako ta tekućina od koje se sastoji Odo može obavljati sve normalne funkcije koje su potrebne za život s obzirom na to da u čovjeku te funkcije obavlja mnoštvo organa, žila, tekućina, mišića, živaca...ali ako se metamorfi mogu u bilo što pretvoriti, onda valjda si mogu i stvoriti sve te važne organe i funkcije za život
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| sub 21 vel, 2009 12:26 am |
|
 |
|
Make it so
Pridružen/a: uto 08 sij, 2008 10:38 pm Postovi: 8181 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact
|
Organi im netrebaju jer su oni jedan sveuki organ 
_________________ Surviving the new decade
|
| sub 21 vel, 2009 2:13 am |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

|
| sub 21 vel, 2009 11:36 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Čini se da obavlja.I na zemlji imaš bića koja su na prvi pogled jako čudna, recimo meduze i koralji.
|
| sub 21 vel, 2009 11:38 am |
|
 |
|
Overlord
|
RAI'TARA je napisao/la: Čini se da obavlja.I na zemlji imaš bića koja su na prvi pogled jako čudna, recimo meduze i koralji. Da, istina. Meduza se sastoji 90% od vode kolko sam čuo (opekla me jedna mala jednom - ne volim meduze ), a koralji su više manje ko nekakve kamene biljke, uglavnom tak nešto.

|
| sub 21 vel, 2009 11:52 am |
|
 |
|
Goddess in green
Pridružen/a: pet 30 sij, 2009 3:37 am Postovi: 4415 Spol: Ženski Naj Serija: VOY Naj Film: Nemesis Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
|
Koralji su životinje.Ali ono što sam mislila jest to i oni su čudni, nemaju tijela poput većine drugih bića, baš kao i mjenjoliki. 
|
| sub 21 vel, 2009 12:03 pm |
|
 |
|
Overlord
|
RAI'TARA je napisao/la: Koralji su životinje.Ali ono što sam mislila jest to i oni su čudni, nemaju tijela poput većine drugih bića, baš kao i mjenjoliki.  Pa znao sam da su koralji životinje, samo sam rekao kak meni izgledaju

|
| sub 21 vel, 2009 12:05 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
RAI'TARA je napisao/la: Koralji su životinje.Ali ono što sam mislila jest to i oni su čudni, nemaju tijela poput većine drugih bića, baš kao i mjenjoliki.  ...ali , kad pogledaš malo meduze i koralji nisu sposobni za složene životne funkcije , već samo da filtriraju vodu kroz sebe... ...tj, vodeni medij omogućava meduzi da se kreće... da ju makneš iz vode , bila bi ništa...
...Odo pak je sposoban izvoditi kojekakve ludorije, pretvarati se u nešto... a da mu pri tome ne treba nikakva energija... malo nelogićno, moraš priznati... 
| sub 21 vel, 2009 12:34 pm |
|
 |
|
Goddess in green
|
Pa Odo je izvanzemaljsko biće. Ali njemu treba energija. Kad se regenerira on zapravo kupi energiju iz potprostora. Zbog toga bez regeneriranja u tekućem obliku on bi umro od ''gladi''
|
| sub 21 vel, 2009 12:57 pm |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Kakve to funkcije mislite? Pa ne jedu, ne piju, ne pišaju, ne kakiju...  A pamćenje i emocije, to je druga stvar. Imaju čip za pohranu podataka. I oni nemaju srce, mozak i ostale organe kao ljudi. Čak ni kada preuzmu ljudski oblik, oni samo imitiraju humanoidni oblik, ali su i dalje ta "tekućina".

|
| ned 22 vel, 2009 2:22 am |
|
 |
|
Imperial Fleet Commander
Pridružen/a: uto 23 svi, 2006 8:29 pm Postovi: 2067 Lokacija: Agud Aser, Andoria Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact Opis Stanja: </3
|
T'Rapavi je napisao/la: I oni nemaju srce, mozak i ostale organe kao ljudi. Čak ni kada preuzmu ljudski oblik, oni samo imitiraju humanoidni oblik, ali su i dalje ta "tekućina" Dobra teorija... inače bi po Velikoj vezi plutali mozgovi, pluća, srca (nešto ko u klingonskom restoranu  )
| ned 22 vel, 2009 11:05 am |
|
 |
|
Kingslayer
Pridružen/a: sri 24 svi, 2006 7:39 pm Postovi: 5995 Lokacija: Dorne Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
|
Pa bili bi puno ranjiviji i dalo bi ih se lako srediti da u humanoidnom obliku imaju sve ljudske organe. Budimo realni, naša tijela i organi su vrlo krhki...

|
| ned 22 vel, 2009 1:24 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
|
T'Rapavi je napisao/la: Pa bili bi puno ranjiviji i dalo bi ih se lako srediti da u humanoidnom obliku imaju sve ljudske organe. Budimo realni, naša tijela i organi su vrlo krhki...
...onda oni ni ne bi trebali osjetiti bol, jer nemaju takve nazovimo ih ''senzore''.. uorganizmu koji bi mogli osjetiti tu vrstu kontakta... ...pa ako ga udariš, trebalo bi nastatu udubljenje... ko terminator 2 isl...
| ned 22 vel, 2009 2:54 pm |
|
 |
|