|
Sada je: sri 29 tra, 2026 4:16 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
@ Buco - pod šmrkavcima sam mislio na Wesleya kojeg je Picard zatekao u svojoj stolici kad je jednom prilikom došao na most.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sub 05 svi, 2007 11:07 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
TerNek je napisao/la: Tnx, pajdo. Nadam se da sam bio temeljit i jezgrovit (a posebno kratak). 
Ma kratko i jasno. 
| sub 05 svi, 2007 4:01 pm |
|
 |
|
Lieutenant Commander
Pridružen/a: pet 09 lip, 2006 7:48 pm Postovi: 206 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
Meni je osobno teško odvagnut koja mi je najbolja trek serija.
Jednostavno svaka ima svoje dobre i lose strane i svaka je pisana i rađena u drugom vremenu pod drugim ljudima pa je tako svaka specifična na svoj način.
|
| sub 05 svi, 2007 4:32 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
 Re: TNG - najserija
pa rmisli o TNGu: jako los pocetak, mozda najlosiji od svih trek serija. TOSovski feeling kroz dobar dio prve sezone, karikirani likovi i rase (ferengiji na primjer), ne bas ponajbolje price. s krajem sezone to se mjenja, pa dolazimo do epizode Conspiracy koja je jako dobro odrađena, i ljepo uklopljena sa prijasjim epizodama. to mi je cak i zao sto danje u seriji nisu na taj nacin komponirali epizode. druga sezona, poboljsanje je vidljivo i serija polako poprima onaj svojstveni (kultni) tngovski osjecaj. imamo nekoliko "velikih" epki poput The Measure of a Man i Q Who? predstavljanje Borga, jedne od najznacajnijih rasa strek svemira velika je stvar, a ideja iza Borga inovativna je i intrigantna. tu nam se pojavljuje i Guinan, ijako ju nikada nisam bas zavolio, ona je definitivno pomogla da TNG bude ono sto danas je. unatoc dobrim stranama, sezona pati od odlaska Crusherice, doktorica Pulaski nije joj ni do koljena. a tu je i jedna od meni drazih epizoda, Peak Performance. treca sezona, vraca nam se Crusherica sto je definitivno pozitivna stvar. epizode poput "Watchersa", Booby Trapa i Yesterday's Enta obiljezile su epizodu i pridonjele poboljsavanju kvalitete serije. ako je do sada bilo ikakvih sumlji u tng, onda ih od ove sezone vise nema. i spektakularno finale, u biti prvo takve vrste u fransizi, The Best of Both Worlds, Part I. Ponovno pojavljivanje Borga, napeta radnja, jako dobra etmosfera, ... sve je to pridonjelo tituli ove epizode (i odgovarajuceg nastavka) kao jedne od najboljih trek epizoda svih vremena. cetvrta sezona pocinje drugim djelom TBoBWa, te epizodom Family koja jako ljepo zaokruzuje predhodne dvije. ovo je jos jedan od rijetkih primjera u kojima događaji iz jedne epizode utjecu na drugu bez da se radnja direktno nastavlja. ovom sezonom pocinje daljnji razvoj Datinog lika sa epizodama poput Brothers, Data's Day i In Theory. epizoda The Wounded predstavlja i prvo pojavljivanje Cardassianaca u treku, rase koja ce kasnije imati nekoliko pojavljivanja u TNGu, ali i obiljeziti DS9. uz tu "kulturno vrijednost" ova epizoda ima i vraski dobru pricu i karakterizaciju kapetana Maxwella, a ujedno je i najbolja "O'Brien tng epizoda" svih vremena, a tu je i prvo pojavljivanje Nebula klase. ukratko, sve sto se od jedne epizode moze traziti. Sezona zavrsava ponovno dvostrukom epizodom Redemption (I i II), meni najdrazom klingonskom epizodom u TNGu, a i sire. o petoj sezoni mi se trenutno neda dalje pisati jer je ovaj post vec dosta dug, mozda kasnije 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| uto 03 srp, 2007 12:58 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
pa ant... pa nemogu ti dati nijednu vecu funkciju od globalnog moderatora.... dosta ulizivanja ... (ili ti to ciljas na administratorsko mjesto  )  je .... TNG rules... no "vlada" onima koji ipak preferiraju misaoni SF od akcijskog (eh sad... znam da vjerojatno ima inteligentnijih SF serija .... ali eto, mene je osovojio TNG). Nemojte me krivo shvatiti... ja sam i veliki fan akcijskog SFa... pa nema nista bolje od odlaska u kino i gledanja nekog "eye-candyja"... no eto preferiram (pogotovo na duze staze) radnje koje ce me ostaviti u razmisljanju i cudjenju nakon same epizode... a TNG ih IMHO ima vise od drugih ST serija (a ST, opet IMHO, vise od drugih SF serija) a s druge strane... uz radnje imamo i 2 najaca lika u treku opcenito... legende Picarda i Datu... o njima necu sad pisati... tko ih je gledao ... zna sve  i da Buco... postujem tvoje misljenje da ti je to nadosadniji Trek i da je Picard djecomrzac  ... ali se ne slazem s njim
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| uto 03 srp, 2007 3:55 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
Chaky je napisao/la: a s druge strane... uz radnje imamo i 2 najaca lika u treku opcenito... legende Picarda i Datu... o njima necu sad pisati... tko ih je gledao ... zna sve  i tu se bas krije moj najveci "problem" sa TNGom: ima dva super lika, ali ostali mu malo stekaju. cak i ako izostavim jednog Wesleya, tu je i dalje njegova majka koja osim par epizoda sa Picardom nije otisla puno dalje od polusporednog lika koji tu i tamo primjeni kakav tretman koji pomogne ostalim likovima da zavrse epizodu do kraja. ni Geordi se nije pretjerano iskazao. istina, ima tu par dobrih epizoda kao recimo Identity Crisis ili Galaxy's Child, ali vecinu vremena je bi oDatin prijatelj i onaj koji cita podatke sa engineering stationa na mostu i pomaze Dati u provedbi nekih njegovih ideja. a sto se Worfa tice on je postao faca tek u DS9u 
|
| uto 03 srp, 2007 4:11 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
pa Riker je imao dosta dobrih epizoda, a i Worf nekoliko duplih (meni se bas i nije nesto vise isticao u DS9u nego sto se isticao u TNGu) crusherica je imala odlicnu epizodu kada sama ostaje u svom svemiru... dalje se fakat nemrem sjetit neke  troi... ok... jedino sa njezinom starom su bile dobre epizode... i to zbog stare 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 04 srp, 2007 2:28 am |
|
 |
|
the Red Viper
|
za Rikera nisam nista nirekao  dobar je on. a sto se Worfa tice, on mi je u TNGu bio malo pre... pre... preklingonoidičan (  ) onakav kakvog su ga smislili u prvoj sezoni je vise manje ostao do kraja. ok, priznam, imao je on "svojih trenutaka", kad bi mu se zagubio honor pa bi ga isao po svijetu traziti, ili onih par epizoda sa klingoncima koje su bile super. ali u globalu gledano, on i nije imao neki svoj lik, on je bio klingonac. i to se u pocetku pogotovo vidi. ono, mrga koji stoji iza Njegove Celavosti i tu i tamo nabaci neki prijavak o stitovima koji odkazuju. ili kaze nesto smjsno. ili napravi nesto onako tipicno za njega, kao, on je veliki klingonac pa se onda mora tako ponasati. a u vecini epizoda u kojima uzima glavnu ulogu she se svodi (manje/vise) na taj njegov honor, a to mi je malo bezlicno. mislim, ok, dobar je honor, ali mora biti nesto ispod toga, nesto dublje, intimnije, sto u biti pokrece lika. a toga se kod Worfa nije bas previse vidjelo, i zato je vecinu vremena bio nekako bezlican. opet, nekazem ja da nije bilo super trenutaka ili epizoda s njim i u TNGu, ali nekako mi se cini da je tek negdje sa DS9om dozivio to "produbljenje" koje ga je ucinilo boljim likom cijelo vrijeme, a ne samo u par izoliranih epizoda. jer u DS9u je bio i suocen sa puno problema, i u njegovim rjesenjima tih problema se nekako isprofilirao njegov lik. tako je morao birati između strafleeta i svog naroda (ok, toga je bilo i u TNGu, ali ipak... ), onda se ozenio, pa mu je Jadzija umrla, pa je dosla Ezri (te epizode s njih dvoje nakon njenog dolaska, i ta confuzija i sve su mi super), pa imamo i njegovog (problematicnog?) sina s kojim se morao nauciti nositi (jer bez obzira na povremene odlaske u holodeck, mislim da je on tek u DS9u postao, odnosno po prvi puta pokusao postati, pravi otac), pa onda je tu i njegovo prijateljstvo s Martokom (da nezaboravimo da je on ipak klingonac) sve u svemu, puno ljepih stvari.
|
| sri 04 srp, 2007 11:23 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Nadovezat ću se malo na priču o Geordiju. Upravo pogledah "Relics". U jednom dijelu epizode Geordi nije odskakao od svog standarda, koji je Ant opisao, no ipak je imao bljesak kad je zaključio da je Enterprise, dok su Geordi i Scotty bili na SS Jenolenu, završio u Dysonovoj sferi, i na koji način. Sve u svemu, Scotty je rekao da je svaki brod dobar samo onoliko koliko i njegov chief engineer, a da je po onome što je vidio, Enterprise u dobrim rukama. Kad takvu pohvalu dodijeli najveća legenda u branši, sve je rečeno.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 04 srp, 2007 1:50 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
Ant je napisao/la: a sto se Worfa tice, on mi je u TNGu bio malo pre... pre... preklingonoidičan (  ) onakav kakvog su ga smislili u prvoj sezoni je vise manje ostao do kraja. ok, priznam, imao je on "svojih trenutaka", kad bi mu se zagubio honor pa bi ga isao po svijetu traziti, ili onih par epizoda sa klingoncima koje su bile super. ali u globalu gledano, on i nije imao neki svoj lik, on je bio klingonac. i to se u pocetku pogotovo vidi. ono, mrga koji stoji iza Njegove Celavosti i tu i tamo nabaci neki prijavak o stitovima koji odkazuju. ili kaze nesto smjsno. ili napravi nesto onako tipicno za njega, kao, on je veliki klingonac pa se onda mora tako ponasati. a u vecini epizoda u kojima uzima glavnu ulogu she se svodi (manje/vise) na taj njegov honor, a to mi je malo bezlicno. mislim, ok, dobar je honor, ali mora biti nesto ispod toga, nesto dublje, intimnije, sto u biti pokrece lika. a toga se kod Worfa nije bas previse vidjelo, i zato je vecinu vremena bio nekako bezlican. a sto se Date tice, on mi je u TNGu bio malo pre... pre... preandroidican (  ) onakav kakvog su ga smislili u prvoj sezoni je vise manje ostao do kraja. ok, priznam, imao je on "svojih trenutaka", kad bi mu se zagubila osobnost pa bi ju isao sa Geordijem traziti, ili onih par epizoda sa Loreom koje su bile super. ali u globalu gledano, on i nije imao neki svoj lik, on je bio android. i to se u pocetku pogotovo vidi. ono, albino koji sjedi ispred Njegove Celavosti i tu i tamo nabaci neki prijavak o dolazecem brodu koji napada. ili kaze nesto smjsno. ili napravi nesto onako tipicno za njega, kao, on je pametni android pa se onda mora tako ponasati. a u vecini epizoda u kojima uzima glavnu ulogu she se svodi (manje/vise) na taj njegovu osobnost, a to mi je malo bezlicno. mislim, ok, dobra je osobnost, ali mora biti nesto ispod toga, nesto dublje, intimnije, sto u biti pokrece lika. a toga se kod Date nije bas previse vidjelo, i zato je vecinu vremena bio nekako bezlican. Ant je napisao/la: opet, nekazem ja da nije bilo super trenutaka ili epizoda s njim i u TNGu, ali nekako mi se cini da je tek negdje sa DS9om dozivio to "produbljenje" koje ga je ucinilo boljim likom cijelo vrijeme, a ne samo u par izoliranih epizoda.
jer u DS9u je bio i suocen sa puno problema, i u njegovim rjesenjima tih problema se nekako isprofilirao njegov lik. tako je morao birati između strafleeta i svog naroda (ok, toga je bilo i u TNGu, ali ipak... ), onda se ozenio, pa mu je Jadzija umrla, pa je dosla Ezri (te epizode s njih dvoje nakon njenog dolaska, i ta confuzija i sve su mi super), pa imamo i njegovog (problematicnog?) sina s kojim se morao nauciti nositi (jer bez obzira na povremene odlaske u holodeck, mislim da je on tek u DS9u postao, odnosno po prvi puta pokusao postati, pravi otac), pa onda je tu i njegovo prijateljstvo s Martokom (da nezaboravimo da je on ipak klingonac) sve u svemu, puno ljepih stvari. i dalje cisto iz zezancije  opet, nekazem ja da nije bilo super trenutaka ili epizoda s njim i u TNGu, ali nekako mi se cini da je tek negdje sa filmovima dozivio to "produbljenje" koje ga je ucinilo boljim likom cijelo vrijeme, a ne samo u par izoliranih epizoda. jer u filmovima je bio i suocen sa puno problema, i u njegovim rjesenjima tih problema se nekako isprofilirao njegov lik. tako je morao birati između strafleeta i Borga (ok, toga je bilo i u TNGu, ali ipak... ), onda se sprijateljio sa klincem, pa mu je Spot prezivio, pa je dosao B-4 (taj film s njih dvoje nakon njegovog dolaska, i ta confuzija i sve su mi super), pa imamo i njegov (problematicni?) emotion chip s kojim se morao nauciti nositi (jer bez obzira na povremena gaseja chipa, mislim da je on tek u filmovima postao, odnosno po prvi puta pokusao postati, pravi osjecajni tip), pa onda je tu i njegovo prijateljstvo s Picardom (da nezaboravimo da je on ipak celav) sve u svemu, puno ljepih stvari. ukratko, ono sto zelim reci je... Worf je bio ono sto je... Klingonac... ne mozes od njega ocekivati balet iza Njegove Celavosti... nego klingonske reakcije... to se zove character continuity... 

|
| sri 04 srp, 2007 3:45 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
da, da, da, sad ti ponestalo argumenata, a? no dobro, necu se ja tako lako omesti!  evo, sljedi dalje: da malo usporedim Worfov problem i problem koji neki ljudi (recimo buco) vide s Picardom (a za koji ja tvrdim da ne postoji). Worf ima svoj honor, Picard ima svoj moral. i ako gledas ponasanje i jednog i drugog je cesto puta potaknuto tom njihovom osobinom. pa ipak, ako malo bolje pogledas, vidjeti ces da se iza Picardovog morala krije i nesto vise, da postoji jos jedan sloj. istina, Pixi to nastoji ne pokazati, i ponekad se cini dao da se skriva iza tog morala, pa ipak, vidjeli smo (sve u svemu) puno slucajeva i naznaka tod jednog dubljeg sloja njegovog lika. i vidjeli smo da ga on nevoli pokazivati, i vidjeli smo da je on u biti prilicno izoliran covjek. ima epizoda koja bas dobro o tome govori, Lessons u kojoj se vidi kako se on namjerno distancira od ljudi koji ga okruzuju. Worf je, s druge strane, pogonjen svojim osjecajem casti. pa ipak nisam kod njega zamjetio taj jedan dublji sloj (ovo sad govorim za TNG) koji bi bolje objasnio njegov lik, njegovo ponasanje. fali mi ta osobnost kod njega. jer djeca u osnovnoj skoli (a ja sam puuuuno zreliji! mos mislit  al dobro, to nije sad poanta) kad rade karakterizaciju likova napisu: on je bio dobar, posten, moralan, castan... ok je to, i oni (Worf i Picard) uistinu jesu sve to, ali nisu (odnosno nebi smjeli biti) samo to. i zato mi se Worfov lik "nesviđa" u TNGu jer mu fali ta neka unutarnja motivacija, ta neka kompleksnost, koja nije (niti je dobro da bude) izravno prikazana na ekranu, ali se u pojedinim situacijama i reakcijama iscitava.
|
| sri 04 srp, 2007 5:32 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
pitas se zasto je worf toliko nabrijan na cast i samo cast
pa kao sto federacija ima svoju propagandu koja govori federacija je postena tak i klingonci imaju svoju propagandu koja govori klingonci su casni. I Worf je popusio tu propagandu i preko te casti (koja po njemu odredjuje pravog klingonca) on pokusava pokazati svima da je on pravi klingonac... tj. da ga federacija nije pokvarila.
To je, IMHO, dublji sloj koji sam ja vidio kod Worfa...

|
| sri 04 srp, 2007 6:22 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
Da se nebih previse upletao u vase moralne i casne replaye... i argumentaciju u svezi s tim....a i vec sam se izrazio glede TNGa i "celavca" ..i to i dalje mislin .. Data je po meni jedini lik vrijedan paznje na TNGu ostali su toliko podredjeni "celavcu" da se kao sto je @ant primjetija gubi nihova osobnost , gore nego da su dronovi .... likovi "bez lika" ..valjda je to razlog , jedan od sto mi se TNG i nedopada bas previse .... Dok DS9 , Voy i ENT[ tos neznam] ipak likovima daju osobnost i nisu podredjeni jednom jedinom liku.... @ant tko zna mozda postanes admin , jednog dana .... Pozdrav Izgublenih nada 2

Tehnika Pucanstvu !
|
| sri 04 srp, 2007 11:47 pm |
|
 |
|
Inquisitor
|
buco je napisao/la: Dok DS9 , Voy i ENT[ tos neznam] ipak likovima daju osobnost i nisu podredjeni jednom jedinom liku....
eh... u voyageru svi nisu podredjeni janewayici? A tko je to tako veliki odmetnik sa/bez ralogom?  (ne napadam tvoje misljenje buco... samo postavljam pitanje  ) Jedino DS9u priznam izvanrednu razradu likova ... sve ostale serije su vise manje tu negdje

|
| čet 05 srp, 2007 3:38 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
"..ne napadam tvoje misljenje buco... samo postavljam pitanje ." Ma jel to moguce !? No sto je tu je pitanje stoji ..mislin da su se u VOY ipak malko vise odmakli ok "bezlicnosti tkzv ostalih , nekapetanskih, likova "..... A ..sad sto je Kata sila bez premca pa se i Borg prepa nacisto to je vec drugo...no ..nisi ti daleko od istine i tamo bi dobro doslo malo vise DS9-ovskog [ kak se to vec pise] "olicenja" likova...no ... Kao sto smo vec n^x tu zakljucili ..ST nam se svidja cak i takav kakv je s i bez jace karakterizacije u pojedinim serijama , eto ja san cak 3-4 put gleda TNG ... znaci nije negledljiv i bas skroz nezanimljiv ..jedino mi u odnosu na ove druge nekako sepa al..eto to je onako iz moje "optike" ...sad sto da radim ...ja nisam savrsenstvo bez mane al hmmm... nemojte mislit da san popustija ......i da mi prestalo falit arogancije i netolerantnosti ... Pozdrav Quarkova 1

Tehnika Pucanstvu !
|
| pet 06 srp, 2007 1:13 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|