Autor/ica |
Poruka |
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Čuvar vječnosti
 Pojavljuje se u: TOS - The City on the Edge of Forever TAS - Yesteryear Konstrukcija nepoznatih aliena u kojoj se presreću svi vremenski pravci i dimenzije. Holy shit! I još ima glas, umjetnu inteligenciju koja udovoljava otvaranje portala u bilo koje razdoblje na bilo kojem mjestu. Eto diskusije. Kako to da se ne vodi rat u orbiti planeta na kojem se nalazi Čuvar? Posjedovanje portala praktički osigurava vladanje vremenskim pravcima. Zašto Federacija dolazi k Čuvaru samo u dva navrata? Jednom da odu po Bonesa u prošlost, drugi put zbog nebitnog proučavanja nastanka Oriona. Je li Čuvar, tj. korištenje istog igralo kakvu ulogu u Temporalnom hladnom ratu?
|
pet 21 lis, 2011 10:46 pm |
|
 |
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
 Re: Čuvar vječnosti
Zar on nije uništen? I zar nema neka fora da moraš znat točno u koje vrijeme ideš u minutu inače završiš bilo gdje? Koliko sam skužila ne ide kroz dimenzije, nego samo u prošlost. Btw, mislim da uskakanje u neodređeno vrijeme kad se pojavi nekakva slika za koju ti misliš da možda prikazuje određeno vrijeme u povijesti i nije baš neki način putovanja u prošlost. 
pon 24 lis, 2011 9:20 am |
|
 |
MINDFVCK
|
Nije uništen.
Ima neka fora da moraš znat točno u koje vrijeme ideš u minutu inače završiš bilo gdje. A fora je u tome da moraš znat točno u koje vrijeme ideš u minutu. U TAS je Spock tražio čuvara da ga pošalje tu i tu i tu.
Istina, ide se u prošlost, ali mijenjanjem prošlosti, nastaju novi timelineovi, nove dimenzije. U TOS se prošlost promjenila tako da Kellerica nije umrla, već je postala velika humanitarka. Zauzvrat Enterprise ne postoji u datom timelineu. U TAS se prošlost promjenila tako da Spock nije sam sebe spasio, pa je prvi časnik Andorijanac.
Uskakivanje u slike, to je bilo na random. Ne sjećam se kak su pokrenuli čuvara na nasumične prikaze povijesti, al čak i tu se Spock snašao.
|
pon 24 lis, 2011 9:40 pm |
|
 |
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Bit će da su pritisnuli prvu tipku na koju su naišli... i onda je Spock rekao: "interesting"... Mislim da je dosta zeznuto u kojem trenutku trebaš uskočit... a i nekako je nesigurno promjenit nešto a nakon toga se promjeni fraking timeline... to znači da bi netko trebao stalno stajati ispred čuvara i promatrati kako se mijenja... no to je opet zeznuto jer što ako baš ta osoba ne bude postojala? ili... što ako cijela ta civilizacija ne bude postojala? vjerojatno su tako i nestali stvaraoci čuvara... I može li se dogodit da nestane i čuvar? Pliz, nemoj mi spoilat TAS. 
uto 25 lis, 2011 9:31 am |
|
 |
MINDFVCK
|
Nda, i onda ako stoje pored čuvara, a timeline je promjenjen, kak znaju da je promjenjen? Ko u TOS, Kirk i ekipa stoje pored Čuvara i kažu, Enterprise ne postoji. Pa kak su onda došli na taj planet?  Osim ako je taj planet gdje je Čuvar nekakva tampon-zona od vremenskih poremećaja. Al mene više zanimaju odgovori na pitanja iz prvog posta.
|
uto 25 lis, 2011 10:57 am |
|
 |
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Čuvar može biti moćno oružje. Da su samo Sulibani znali za njega kada su htjeli promijeniti tijek vremena u Ent-u bilo bi svašta.
Na taj način netko može poremetiti cijelu vremensku liniju imati utjecaj na neki događaj u prošlosti.
No, moraju postojati neka ograničenja i pravila. Nadam se.
pon 28 srp, 2014 12:59 pm |
|
 |
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Miki je napisao/la: Eto diskusije.
Kako to da se ne vodi rat u orbiti planeta na kojem se nalazi Čuvar? Posjedovanje portala praktički osigurava vladanje vremenskim pravcima.
Zašto Federacija dolazi k Čuvaru samo u dva navrata? Jednom da odu po Bonesa u prošlost, drugi put zbog nebitnog proučavanja nastanka Oriona. Ovakve stvari se ni meni ne sviđaju u SF serijama tog tipa, da se u nekoj epizodi pojavi neko ultimativno oruđe/oružje na koje se već do iduće epizode zaboravi. S druge strane, takva "zaboravnost" mi se sviđa u nekim situacijama da se bez problematike kontinuiteta može razraditi zanimljiva SF priča a ne samo epizoda Treka, ako tako mogu reći. Eto, nemam ideje kako bi to objasnio unutar ST settinga... A ova druga epizoda je iz nekanonskog TASa tako za mene i dalje spada pod TOTW... Miki je napisao/la: Nda, i onda ako stoje pored čuvara, a timeline je promjenjen, kak znaju da je promjenjen? Ko u TOS, Kirk i ekipa stoje pored Čuvara i kažu, Enterprise ne postoji. Pa kak su onda došli na taj planet?  Osim ako je taj planet gdje je Čuvar nekakva tampon-zona od vremenskih poremećaja Nemam ideje, no slična stvar je bila i na početku First Contacta, a vjerojatno i u još nekim epizodama, samo se treba sjetiti.
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
uto 29 srp, 2014 7:58 pm |
|
 |
Number One
|
Jesam li ja dobro shvatila da se onoj epki STD (Terra Firma I i II) gdje carica Philippa Georgiou završi opet u paralelnom svemiru isto pojavljuje Čuvar Vječnosti? Kojeg glumi lik koji je glumio Knjižničara? 
čet 04 vel, 2021 9:44 pm |
|
 |
mindfrelling bloodsucker
Pridružen/a: sri 07 svi, 2008 8:02 pm Postovi: 6900 Lokacija: preselila kod Trapa u Dorne :D Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: manipulative and psychotic
|
Jep, to je on 
_________________ "Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."
Sv. Augustin (354-430)
|
pet 05 vel, 2021 5:14 pm |
|
 |
Cadet 3rd year
Pridružen/a: pet 14 tra, 2023 1:34 pm Postovi: 34 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: I Opis Stanja: JAz Koje si vrste?: 33
|
Spet je napisao/la: Jesam li ja dobro shvatila da se onoj epki STD (Terra Firma I i II) gdje carica Philippa Georgiou završi opet u paralelnom svemiru isto pojavljuje Čuvar Vječnosti? Kojeg glumi lik koji je glumio Knjižničara? mirisne svijeće  Da, to ste dobro shvatili!
|
uto 19 ožu, 2024 12:50 pm |
|
 |
|