|
Sada je: sub 22 kol, 2026 11:08 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
 Re: ENT (ni)je Trek?
Klip opisuje..domaci (ENT) igraju formaciju svi na jednoga dok gostuci tim igra taktiku spasavanja...kakva slicnost Izgleda da ovoj temi nema kraja... Ja se pridruzujem navijanju... ENT JE TREK ENT JE TREK ENT JE TREK YOSHA!!! 
| čet 19 tra, 2012 8:53 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
Cvicek je napisao/la: i oni koji su kliknuli NE i oni koji su kliknuli DA su to učinili radi vanjskih utjecaja (ako ničeg drugog - vanjski utjecaj u smislu gledanja Enterprisea  ), pa ne vidim neku pretjeranu poantu da se to naglašava... ...pa evo ti jedan primjer... TDA je kliknula NE zato jer je bila nešto ljuta na mene iako to nije njezino pravo mišljenje... 
| čet 19 tra, 2012 10:23 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Miki je napisao/la: Cvicek je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: LOL jedan je tebi podosta... LOL ...ajd nam reci na koju foru si ti matematiku prošao? Možda se ne bih trebao miješati, no na temelju trenutačnih rezultata ankete (38/12), cca četvrtina forumaša smatra da Ent nije trek. To bi moglo upasti u kategoriju "podosta". Dude, jel ja gledam istu anketu i istu temu? 38/12 je za ENT je Trek, a ne obratno. Ovih 12 je Ternek, TGrel i TGrelovih 10 sekretara SKOJa. So? A ovo za 10 dvojnika - koga boli *****? Da me toliko zanima, otišao bih provjeriti, ali žali bože gubitka vremena. Ovo me podsjeća na stare dobre dane i velike bure oko toga "tko je u anketi dao jedinicu" 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| čet 19 tra, 2012 11:04 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
I taj se odgovor zna... RAI'TARA ...zato jer sam se ja posvađao s njom... ...ah uvijek bobo...  ...čak nije T'Grel... jer on nije gledao epizode... 
| čet 19 tra, 2012 11:23 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
Mr.bobo je napisao/la: ...pa evo ti jedan primjer... TDA je kliknula NE zato jer je bila nešto ljuta na mene iako to nije njezino pravo mišljenje...  Mr.bobo je napisao/la: I taj se odgovor zna... RAI'TARA ...zato jer sam se ja posvađao s njom... WOW Na kraju će ispasti da si ti ovdje glavni faktor zašto toliko ljudi smatra da Ent nije Trek T'Grel će puknuti od ljubomore! 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| pet 20 tra, 2012 1:45 am |
|
 |
|
Egzobiolog
|
Cvicek je napisao/la: Na kraju će ispasti da si ti ovdje glavni faktor zašto toliko ljudi smatra da Ent nije Trek T'Grel će puknuti od ljubomore!  ...ne ispada nego je tako... 
| pet 20 tra, 2012 11:54 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Cvicek je napisao/la: Mr.bobo je napisao/la: ...pa evo ti jedan primjer... TDA je kliknula NE zato jer je bila nešto ljuta na mene iako to nije njezino pravo mišljenje...  Mr.bobo je napisao/la: I taj se odgovor zna... RAI'TARA ...zato jer sam se ja posvađao s njom... WOW Na kraju će ispasti da si ti ovdje glavni faktor zašto toliko ljudi smatra da Ent nije Trek A zašto bi to bilo čudno? On uvijek sebe poistovjećuje s Ent-om. Cvicek je napisao/la: T'Grel će puknuti od ljubomore!  Neću ja ništa bit ljubomoran. Nemam na koga.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 20 tra, 2012 1:08 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Cvicek je napisao/la: Na kraju će ispasti da si ti ovdje glavni faktor zašto toliko ljudi smatra da Ent nije Trek Usudio bih se špekulirati kako je barem pola od ovih 12 glasalo da ENT nije Trek samo da iživcira Bobu. 
|
| pet 20 tra, 2012 2:48 pm |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Naah, Bobo je stabilan čoek, nije kao neki koji planu čim kažeš ENT JE TREK Btw. TGrel, gdje je ta tvoja famozna dizertacija na tu temu već jednom?
|
| pet 20 tra, 2012 5:08 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Miki je napisao/la: Btw. TGrel, gdje je ta tvoja famozna dizertacija na tu temu već jednom? Pobogu, pa odavno ju je postao. http://www.usscroatia.hr/forum/viewtopi ... 77#p208277Majke ti, pa čak si ju i komentirao. 
|
| pet 20 tra, 2012 5:27 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
_Oz je napisao/la: http://www.usscroatia.hr/forum/viewtopic.php?p=208277#p208277 To je vrlo, vrlo, vrlo skraćena verzija.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| pet 20 tra, 2012 5:28 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
Citat: 1. Archer je osnivač Federacije – ok, ako je osnivač, zašto nije u kasnijim serijama spomenut kao veliki osnivač, začetnik prvotnog dijaloga s Vulkancima i sl.? Odgovor i sami znate.
2. Enteprise NX-01 je prvi međuzvjezdani brod koji nosi naziv Enteprise – kako? Opet kažem, jel to igdje spomenuto u kasnijim epizodama. Znamo i sami zašto nije.
3. Uniforme su plave boje – kako može postojati takvo odstupanje od boje uniforme i uopće u dizajnu iste, a u kasnijim serijama su uniforme potpuno drugačije
4. ENT ima manje-više sve humanoidne vrste koje su prikazane u ST-u – ok, ima Vulkance, Klingonce... pa šta... tako se mogu te vrste stavit u neku drugu SF seriju. Jel bi onda i ta serija bila ST?
5. Gene Roddenberry je rekao da ''ST uvijek mora ići naprijed'' – ta teza se tumači kako kome pogoduje, kao npr. da se ST mora razvijati ali nije tako. Postoji intervju s pokojnim Geneom (pokoj mu duši i velika hvala) u kojem govori o toj svojoj izreci koju je tada izrekao i rekao da ''ST se ne smije vraćati unatrag nego uvijek mora ići naprijed''. Naravno, cijela ta rečenica nije poznata u trekerskim krugovima jer to, očito nekome, ne pogoduje. Znači, ST mora ići naprijed. Kakvo je to vraćanje u prošlost i pobijanje svega što je do tada snimano
6. ENT se predstavlja kao pre-TOS era: pa ljudi, TOS je prvi, TOS je Star Trek Original i kako ga onda ENT može ''zamijenit''... kakve su to izmjene. Kirk je bio prvi (izuzevši Pikea) kapetan Enteprisea, a ne Archer.
7. U kojim se kasnijim serijalima spominju prisutni Sulibani i Xindiji?? Ne spominju se, a Xindiji su napali i Zemlju. Zašto to nije zabilježeno u kasnijim serijalima. Mislim da nam je poznato
8. Archer je dobio kapetansko mjesto zbog svog oca. Ok, možda se i potrudio ali veza je bila jača.
9. Trebalo je zaradit pare pa se snimio ENT i išlo se pokrpavat rupu koju je namjerno Gene ostavio od Prvog konakta do ST ere. I onda su se našli neki tamo producenti i scenaristi koju su išli krpat tu rupu. Išli su mjenjat Geneove ''naputke'' da se namjerno ostavi jedno vremensko razdoblje baš zbog toga da ne bude malverzacija.
10. Mogli su, sa naprednom tehnikom i tehnologijom koju su imali 2000-tih godina snimit napredniji serijal od VOY-a, ali ne... oni se protivno zakonima fizike i vremenskog pravca vraćaju u prošlost
11. Svima onima kojima je Gene pijanac, ženskar i šta ja znam šta već to govore kako bi ga oblatiti braneći ove nabodune scenariste koji su napravili ENT zbog toga što su htjeli zaradit i nešto su na brzinu napravili.
12. Trebalo se čekat par godina pa onda dat novi ST, a ne ovako navrat-nanos napravit ''novi ST''. I George Lucas je 20 godina čeka inspiraciju za svoj SW
13. U prve dvije sezone ENT ne postoji naziv Star Trek. Zašto? Zato što nisu ni oni koju su ga radili bili svjesni kako će ga publika primit. I ove priče da onda 3. i 4. sezona jesu Trek jer postoji naziv ne drži vodu. Ili je cijeli serijal Trek ili nije. Zašto bi netko morao vjerovat da je to tako ako tako piše ili su se neki scenaristi sjetili da tako to mora bit. Koji su oni faktor da odlučuju ne pitajući trekere.
14. Da je Gene htio prikazat početke Federacije, to bi već s TOS-om napravio. Ali kako napisah prije, nije.
15. Zašto ENT ima samo 4 sezone, a Trek serije imaju po 7, izuzev TOS? Zato jer nije dobro ''sjeo'' većini trekera i postao je neisplativ. Nisu više imali ideje šta da dalje rade. I nemojte sad govorit pa TOS ima 3 sezone? Ima, ali 60-te godine su potpuno drugačija bila vremena od 80-ih, 90-ih i 2000-tih.
16. Zašto ENT-ovcima smeta zadnja epizoda serije? Zato jer se u njoj pojavljuju Riker i Troi. Šta im to toliko smeta, ne znam? Valjda zato što su Riker i Troi TNG ekipa. Mada je Troi rekla da je to napravila zbog love. Razumljivo, ali da je trekerica ne bi to napravila. Njih dvoje su doveli da spase ENT ali nisu uspjeli jer nije doživio 5. sezonu
17. Kako objasniti temporalne i ostale vremenske zavrzlame u ENT-u? Nikako, jer se to ne može. Kako može Archer spomenut Picarda, ne može. A opet kako npr. Picard može spomenut Archera, ne može jer nije ni postojao. I priče kako su možda spisi iz doba ENT-a nestali bla, bla je neutemeljena. Kako mogu svi, ama baš svi spisi nestat? Pa nije to Velika Aleksandrijska knjižnica koju su Arapi zapalili pa ne znamo danas o povijesti nego što bi trebali. Da, zapalili su je, ali su ipak neki svici ostali.
18. U ST enciklopediji, koja sama po sebi nije kanon, a koja služi kao uputnik, ne spominje se Archer i ENT. Zašto? Pa dobro, nisu stigli to napisat. Ali da to uvrste, sve bi se poremetilo i onda bolje neće ju to dirat.
19. ENT-ovci su uvjereni da je ENT Trek i grčevito, nasilno ga brane. Ne smije im se reći da ENT nije Trek, odmah zlo i naopako.
20. Govori se da ENT krši kanon i to poprilično. Kako onda može bit Trek? Zar kanon nije mjerilo nečega što je Trek?
21. Zašto su producenti tek u 3. sezoni ENT-u stavili prefiks ''Star Trek''. Ko će ih znat... vjerojatno da udobrovlje onih malo ENTovaca. Vjerojatno u 1. i 2. sezoni nisu stavili prefiks ST jer nisu znali kakvu zapravo seriju rade. Naknadno stavljanje je čisti propust.
22. Zašto u TNG-u nisu zaboravljene vrste kao Ikonijanci i T'Koni koji su stari tisućama godina, a u kasnijim serijama nema spomena vrsta koje su bile u ENT-u, a razlika je koja stotina godina??
23. ENTovci koriste izraz ''ENT je Trek zato što je Trek''. Kako, molim? Argumentirajte.
24. Kanon su ustaljene činjenice, a ustaljenost i dosljednost nije vrlina ENT-a
25. Veliki su se sukobi događali u ENT-u, jel tako? Je. A zašto se o tim sukobima ne uči na Star Fleet akademiji?
26. Picard zna za Kirka, Sisko zna za Picarda, Janewayica zna za Picarda. Zašto nistko od slavne četvorice ne zna za Archera?
27. Kirk zna za Prvi konakt, Picard zna za Khitomersku bitku, zašto nitko ne zna za napad Xindija na Zemlju?
28. Jedan ENT-ovac na ovom forumu čim netko brani i hvali ENT, odmah napiše da je on/ona glas razuma. Pa logično, zar ne?
29. Ako je NX-01 prvi Enteprise, zašto je Picard poželio sjesti u kapetansku stolicu prvog Enteprisea, koji je, vidi, bio Kirkov Enteprise. Zašto su Sisko i Dax otišli na Kirkov Enteprise, a ne na Archerov kad je Archer prvi kapetan, osnivač UFP-a
30. Kada su temporalni istražitelji pitali Siska na kojem je Entepriseu bio, on je odgovorio na prvom, Enteprise-A. A kasnije je spomenuo da je bilo 5 Enteprisea: A, B, C, D i E. Zašto nije spomenuo slavni prvi zemaljski međuzvjezdani brod Enteprise NX-01 i rekao da je bilo 6 Entepriseova?? E ovako pokusacu da odgovore na ove neduumice: 1. Pa zato sto jednostavno ne mozemo znati sta se desavalo ranije prosto i jednostavno..a i nije to tema treka ko je osnovao Federaciju bila..ta ideja je tek kasnije dosla 2. Ne nije prvi..zapravo prvi brod koji moze koliko toliko da putuje izmedju sistema imali smo mi razne brodove pre njega samo sto su bili spori za istrazivanje posto i sam znas da ljudi malo zive..inace i sadasnji space shutle zove se isto Enterprise nije li to isto svemirski brod? 3. Zemaljske uniforme su plave! Federacijiske su drugo! Opet poistovecivanje Zemlje i Federacije da je to isti pojam 4. Desava se u Trek svemiru znaci to mora da bude Star Trek pa makar se desavalo u nekom paralelnom svemiru ali to mora biti Trek jer ja ne mogu recimo u svoje delo da stavim Klingonce posto je njih neki drugi covek izmislio a na taj nacin prekrsio bio autorsko pravo i bio bi plagijat 5. Naravno Star Trek treba da ide uvek napred samo sto je to napred uprasito DS9 i TNG stavljajuci da je Zemlja glavna planeta sto se G.R. ne bi se slozio...ENT je tu bio kao podsetnik da ispravi krive drine 6. Pa sta ako je TOS prvi...jeste prvi snimljen kao Star Wars IV ali vremenski radnja se ne desava najranije 7. Sa novim ideja radjaju se nove vrste..kasnije Xindi su postali deo Federacije valjda a sa Sulibanima ne zna sta je bilo...iskreno... 8. I? Zvucili ti poznato? 9.... 10. Ko kaze da se to protivi zakonima fizike? Vreme nije linerano narocito ne u delu..cuo se nekad za klasicizam 11.... 12. Tu se sa tobom mogu sloziti 13. Zasto? Zato sto je to Zemlja...Zemljino putovanje ka Federaciji ali ne glupom narodu treba to nacrtati jer mislie da je Zemlja glavna u treku 14. Nebi jer TOS nema veze sa tim... 15. Zato sto postoje ljudi kao ti sto odbacuju nove ideje i koje sve gledaju povrsno a misle da sve znaju 16. Meni ne smeta ja je volim ali opet ja nisam cist ENT-ovac 17. Temporalne zavrzlame su nesto sto ni ja ni ti niti bilo ko ne moze da objasni 18.... 19. Naravno da jeste zlo govoriri da trek nije trek 20. Uf..pa moze biti trek zato sto...pogledaj gornje postove sve ce biti jasno..inace i TNG,DS9,VOY krse nekim delom kanon pa... 21. Zato sto se tu javlja po prvi put Federacija i radnja pocinje da bude bliska treku inace po meni Ent nije trebao da dobije nikad naziv Star Trek jer on krece od TOS-a a i ono sto je najbitnije Star Trek atsmofera je zraci veoma pozivtivnom energijom i ljudi su drugaciji sto ENT ne krasi jer se radnja desava na putu ka tom ostvarenju 22. Ikonijacci su ja mislim izumreli pre vise stotina godina..a ovih drugih se ne secam.... 23. Zato sto lepo pise based upon "Star Trek" mozda ENT nije Trek nekim delom koju sam ti objasnio....ali spada u Star Trek Univerzum,dakle deo je Star Trek istorije tako da... 24. E pa stvarno kad krenes... 25. A ti znas da se ne uci? Ako nesto nije spomenuto u seriji ne mora da znaci da se ne uci 26. Pa verovatno znaju oni za njega samo nisu ga spmonjiali u seriji iz istog razloga sto je lik ubacen pre ostalih serija a ti ne mozes unapred sve da planiras ja licno znam kako je to kad te na kraju dobijes neke ideje Uostalom taj lik je postajao i u ostalim serijalama samo sto se nije sponjiao prosto i ne jednostavno 27. Kao sto rekoh znaju oni za taj napad ali to nije deo Federacijske istorije tako da nije vredno spominjati u kontekstu recenice gde se govori o Federacija a ne o Zemlji.isto kao sto nije vredno sponjati recimo sta se desavalo sa Andorijancima,Vulkancima itd. 28.....pa... 29. Zato sto Pikard ocigledno ne voli staru istorije zemlje gde nismo super moralni cak vise imam osecaj da je se gnusa..dok recimo Riker se cak i prosetao po celom NX-01  ,doduse biio je samo hologram. 30. Kratko i jasno. Da li ce s da brojis u u to i Spaceshuttle Enterprise? Naravno da ne jer je to Zemaljski brod ne Federacijski niti je ikada bio Federacijiski...bio je samo brod kasnije Koalicije planeta a to je samo preteca Federacija a nije sama UFP 
| pet 20 tra, 2012 7:59 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Neću odgovarat posebno na svaki tvoj navod tj. odgovor ali daj objasni šta je to "Trek svemir"? Znači Ent je Trek jer se događa u Trek svemiru???
I ne slažem se niti ću se složit s tim da je Trek jer mu to stoji u nazivu... stoji da, ali u preostale dvije sezone. Zašto u početku nisu stavili taj naslov?? Kakvo je to "naknadno dosjećivanje". Oni su naknadno sjetili da bi to mogao bit Trek. Koji idiotizam. Nema ničega naknadnog. Ili znaš da je to to ili ne. Pa ako je prethodno rađen Trek onda bi se moralo znat šta pod njega spada, a šta ne.
Svima vama Ent-ovcima je jako važno da je Ent Trek. A zašto vam je to toliko važno kad ste i sami rekli da krši kanon, itd.?
Zašto inzistirate toliko na tome da Ent mora biti Trek? Opet napominjem: da je valjao ne bi se ugasio nakon 4-te sezone. Sad će neki reći: "pa i TOS je imao samo 3 sezone". Je, ali su to bile 60-te godine gdje je budžet bio ograničen i sve je bilo u svojim počecima te nije toliko ljudi bilo zainteresirano za Trek.
|
| pet 20 tra, 2012 9:08 pm |
|
 |
|
Admiral
|
Ne znas sta je Trek svemir? To su vrste,planete,desavanja..sve sto je neki covek napravio..recimo kad bi se trek pretvotio u knjigu ili u serijal knjiga Ent bi postao deo tog serijala kapish (verovarno ne ](./images/smilies/eusa_wall.gif) ) Kao sto imas Stargate svemir,Farscape svemir,Dr Who svemir...itd. da ne nabrajam Ne mogu se Romulanci,Klingonci i kompanija pojavljivati u nekoj drugoj seriji a da to nije Star Trek tj a da ne pise based upon Star Trek. Enterprise je Star Trek jer je deo njega samog a to sto ne pise to mozes samo da okacis macku o rep jer recimo Torchwood nije Dr. Who ali je deo njega...deo same price ako to ne razumes stvarno onda... Inace moj ti je savet da pogledas Enterprise u celosti a onda sudi o njemu..on je Trek a sad da li je dobar ili los to je vec stvar ukusa 
| pet 20 tra, 2012 11:03 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Tvrdi ti samo tu jednu te jednu mantru: "Ent je Trek, Ent je Trek..." Ali to meni ništa ne znači jer za mene Ent nije, ne može i nikada neće biti Trek. Vidim da nisi neki teoretičar Treka. Da jesi, ne bi na taj način definirao Trek svemir i općenito pojam Treka. I nisi mi odgovorio na pitanje: T'Grel je napisao/la: Svima vama Ent-ovcima je jako važno da je Ent Trek. A zašto vam je to toliko važno kad ste i sami rekli da krši kanon, itd.?
Zašto inzistirate toliko na tome da Ent mora biti Trek?
|
| sub 21 tra, 2012 1:54 am |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|