Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
Re: ENT (ni)je Trek?
Riječi ti se pozlatile Tgrel, jer to bi značilo da će se ljudima i za 10 godina dati raspravljati o Treku
Makar mi se izglednijim čini onaj drugi scenarij spomenut u temi, da će izaći neke nove serije i filmovi i tada će se za njih komentirati koliko je taj 3. val trek serija vjeran orginalnoj viziji...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
Cvicek je napisao/la:
Riječi ti se pozlatile Tgrel, jer to bi značilo da će se ljudima i za 10 godina dati raspravljati o Treku
Zašto ne bi se raspravljao i tada? Star Trek je kultura, veliko umjetničko djelo... ne vidim zašto ne bi i dalje trajao. I trajat će.
Cvicek je napisao/la:
Makar mi se izglednijim čini onaj drugi scenarij spomenut u temi, da će izaći neke nove serije i filmovi i tada će se za njih komentirati koliko je taj 3. val trek serija vjeran orginalnoj viziji...
Ah, ko zna kakvi će bedaki doć poslije tj. "neki novi klinci" kojima će, nedabože, Ent biti kao što je meni Tos... svašta možete biti i može doći i do radikalizacije u smislu treka.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
T'Grel je napisao/la:
Šta ja imam tebi nešto prepričavat. Nisam ja na nekom ispitu da moram nešto prepričavat. Jako dobro znam šta sam vidio i kako je to utjecalo na mene. Nemam se šta kome opravdavat.
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Ocemo opet pocet?
AJMOOOOOOOOOOOOO!
I btw Miki ... Renata ne treba neki poseban razlog da se prikazuje
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
Gle, gle, došao je još jedan provokator, Cmd Data.
I, @Miki, zar ideš mene uspoređivat sa Sopekicom?? Dobro mu je rekla. Šta ju provocira. I nadasve je bezobrazan taj novinar. I ja bi mu otpilio da me tako ide pitat.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
Ja bi volio da je TAS Trek ali Gene je rekao da to ne smatra dijelom franšize, a sasmim time i Kanona. Dakle, TAS nije Trek.
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
Nismo li se već složili da Gene ne bi / nije ni dobar dio TOSa priznavao pod kanon, tj. često je mjenjao mišljenje o tome koju epizodu smatra pod pravi trek a koju ne smatra...
Problem je što je on i nakon snimanja TOSa još dugo poživio i mogao davati izjave o kanionskoj problematici. Recimo Isus za to nije imao priliku, jer su njegovi učenici tek nakon njegove smrti (ili ascensiona, kakogod) počeli objavljivati zbirke njegovih govora pod nazivom Novi zavjet, i tek su se parsto godina nakon njegove smrti složili koje djelovi priča i od kojih pisaca (Luka, Matej, Ivan, Juda...) će se smatrati kanonom.
Gene je Trek smatrao kontinuiranom evolucijom, da je Trek ideja koja se gradi i nadograđuje, i da će doći novi naraštaji koji će na drugačiji, moderniji, za nova vremena primjereniji način dalje razvijati Trek. Tako da je teško govoriti koje djelove novog treka bi on priznao, a koje ne bi priznao... sigurno ne bi kompletni DS9 i ENT nepriznavo pod kanon...
Što se tiče rata, moglo ga je biti i u TOSu, i nije bila ljudska vrsta ta koja ga je spriječila, već "viša sila" odnosno Organijanci. A ni prije ni ljudi ni Klingonci nisu bili baš Picardovsko pacifistički tražili mirno rješenje sukoba, Kirk je bio isto tako nabrijan na borbu kao i Kor, i htio iskoristiti Organijance za svoju stranu više nego da ih zaštiti od Klingonaca...
Isto tako se pred prvu bitku s Dominijem mogao pojaviti Q i onesposobiti svo brodovlje duž DMZ i reći im da nek se ne kolju, da ko ih bre zavadi (Dominij) ili su Proroci odmah nakon prvog incidenta mogli zabraniti prolazak veće količine teško naoružanih brodova kroz crvotočinu...
Na temelju toga, govoriti što Gene bi ili ne bi priznao pod Trek baš i nema smisla...
(jesam li blesav što pokušavam pisati koliko toliko konstruktivne postove u ovoj temi? Sad će doći T'Grel, pionoviti jednu od svojih tipičnih anti-Ent fraza i na temelju njih konstatirati da Ent nije trek i nastavljamo dalje po starom )
T'Grel je napisao/la:
Gle, gle, došao je još jedan provokator, Cmd Data.
Nisam ni sumnjao
Mislim da je T'Grelova lista provokatora duža nego lista forumaša koji nisu provokatori
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
Stvarno, Cviček, ali stvarno... čemu pisati tolike postove kad mene nećete uvjeriti da je ENT Trek jer nije. Za mene ENT nikada neće biti Trek i šlus. Ni jedna sekunda ENT-a nije Trek.
A što se tiče provokatora... aaaa, ima ih, ima podosta.
Imam cijeli ENT. Trenutno nije kod mene ali ga imam. A zar ti stvarno misliš da bi ja promijenio mišljenje ako bi pogledao i ostalih cca. 30 % serijala??
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
T'Grel je napisao/la:
Imam cijeli ENT. Trenutno nije kod mene ali ga imam. A zar ti stvarno misliš da bi ja promijenio mišljenje ako bi pogledao i ostalih cca. 30 % serijala??
LOL, osporavanje ENT-a je isuviše integralan dio tvog identiteta... I da sam GR uskrsne i blagoslovi ENT kao Trek, ti bi vjerojatno i njega nazvao provokatorom.
To se neće dogoditi, a ako bi se i dogodilo (ne znam samo kako) ali dobro.... ne bi bo samo provokator nego i trekohuličar.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.