Sada je: pon 10 kol, 2026 11:24 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 460 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 31  Sljedeća
 Enterprise 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
BTW, ljudi iznenadili ste me.... otidjem se malo napucavati sa Svabama u Wolf:ET i kad se vratim eto jos 2 stranice odgovora. Ovo bi mogao postati topic sa najvise poruka do sada. Sta li ce biti kad krenemo s malo ozbiljnijim temama?! :)

uto 16 svi, 2006 3:00 am
anarho trekkie

I zakenjali stvar do daske sa evil alien nazijima i stukama sa plasma topovima. Pisi doma propalo.

Ako mislis na "Storm Front", meni je to jedna od boljih epizoda.
Ako su nacisti bili dovoljno dobra tema za TOS, zasto ne i Ent :)

Citat:
Many Coto je pokusaoi spasiti stvar uvodeci epke koje su napokon imale veze sa starim ST kanonom ali bilo je vec kasno. Sa time je trebalo poceti od samog pocetka, a ne otkrivati toplu vodu i izmisljati hrpetinu rasa koje uopce nisu spominjane u prijasnjim serijama.

S ovime se uvjetno slazem, da bi to bilo draze okorjelim trekijima :) ali da je bilo tako, ne bi bilo mracne 3. sezone, i ja osobno bih propustio jednu od meni najboljih sezona STa.
A i tada bi mozda opet neki pricali kako su OPET tu samo Klikgonci, Romulanci, Vulkanci, da nikad nista novog u tom Star Treku :)

Citat:
Da ne duljim, smatram da je Enterprise bio los pokusaj da se na ST fransizi izmuze jos nesto para prije nego sto se trziste zasiti. Sve je teze naci novu ideju a ljudima je dosta prezvakivanja tema iz proslih serija. A fajtovi mi iskreno nisu niti bi trebali biti bit Star Treka.

Star Trek ima vec oko 40 sezona iza sebe. Nije cudo da je im je tesko ostati orginalan i u skladu s kanonom.
Zato i jesu bubnuli Voyager u Delta Kvadrant gdje skoro i nema poznatih rasa, za promjenu za DS9 uveli u igru vanzemaljsku svemirsku stanicu umjesto broda a Ent stavili kronoloski prije svih ostalih serija.

uto 16 svi, 2006 3:15 am
Inquisitor
Inquisitor

Post Re: Dobre stand-alone price & Idealno drustvo
al si ga prosarao po svemu... nemam pojma di poceti odgovor :)

dakle tvoj odgovor na moj prigovor da TNG ima puno vise kvalitetnih SF prica je taj da Enterprise ima dugacku pricu sa dobrim clifhangerima tipa hoce li brod biti unisten ili ne... to je stvarno full misaoni SF... :) bas se ne sjecam kad sam se full zamislio nad nekom epizodom Enterprisea?... sva misaonost 3. sezone se svodi na to kako archer postaje zločest... meni je to premalo za citavu sezonu
no nemoj me krivo shvatit... i ja sam brzo pregledao Xindi arc... i bio mi je fora 1. put... no od tada nemam bas nikakvu zelju za pogledati to ponovno... (isti osjecaj ima kod Losta... iako je serija sve zanimljivija sa svakom novom epizodom... tko ce to gledat ponovno) nema tu nesto novoga za otkriti ponovnim gledanjem... dok TNG mogu gledati over and over (eto reci mi da li se tebi da gledati ponovno xindi arc koji ti je tako poboljsao enterpise?)

btw. po cemu je 3. sezona Enterprisea Star Trek? (ostale bez ikakve sumlje jesu)... po tome sto se radnja odvija na brodu imena Enterprise ... i po cemu jos?

Voyager je druga prica... mozda netko otvori i tu temu :)

sto se druge tocke tice...
nemoj mi izvalciti primjere iz DS9-a kad se o njemu ne prica (i DS9 je mracan)
a to kaj kazes o oduzimanju gadgeta pa da se ljudi vrate nazad, vrijedi za enterprise (i DS9), u kojem su scenaristi stvorili likove slicne danasnjim ljudima pa sam i ocekivao da ce archer napraviti bilo sto da spasi zemlju... ali u TNG je bas u tome fora... tu se prica o ljudima koji nebi poludili kad bi ostali bez gadgeta ... to su "evoluirani ljudi"... bolji ljudi... koliko god to zvucalo naivno... bez tog detalja TNG bi bio samo jos jedna SF serija sa svemirskim brodovima i vanzemaljcima te nebi preporodio Trek pokret

Trek se bio ponosio sa onom odbijenicom prvog pilota... da je premozgast (to cerebral :))... TNG je nastavio teznju da se radi pametan SF... stovise podigao je kriterije podosta

no onda se pocelo raditi uzbudljive, pucacke, technobabble solving, "moj brod je jaci od tvoga" epizode ... zaboravilo se na kvalitetnu radnju, na bit SF-a: promisljanje svijeta oko nas... i SF publika je polako pocinjala okretat ledja ST-u...

eh sad sam i ja prosa(e)rao po svemu :) a rekao sam da necu ulaziti u polemike sto je bolje jer nema sanse da cu ikome promjeniti misljenje no zov dobre polemike je bio jaci od mene :)

moramo definitivno popricati u udruzi o tome... ipak mi je nekak glupo ovak preko foruma...

uto 16 svi, 2006 3:41 am
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Ako mislis na "Storm Front", meni je to jedna od boljih epizoda.
Ako su nacisti bili dovoljno dobra tema za TOS, zasto ne i Ent :)

zato sto je u doba TOS-a to bila koliko toliko dobra radnja... ljudi su tada ocekivali rakate u svemiru, cudovista i sl.
sad bi ja malo manje izlizanu temu...
zasto nisu stavili npr. nemce iz prvog svjetskog rata... to bi bilo orginalnije... nacisti su vec full isfurani (osim u dobrom FPS-u di ubit svabu nikad nece dosadit :))

Citat:
Star Trek ima vec oko 40 sezona iza sebe. Nije cudo da je im je tesko ostati orginalan i u skladu s kanonom.
Zato i jesu bubnuli Voyager u Delta Kvadrant gdje skoro i nema poznatih rasa, za promjenu za DS9 uveli u igru vanzemaljsku svemirsku stanicu umjesto broda a Ent stavili kronoloski prije svih ostalih serija.

pa zasto se mora forsirati da stalno bude treka?
daj im pauzu od bar 5 godina... da se nakupe neke ideje...da ne moram gledati alien naciste... TNG je bio pun novih ideja i dobrih radnji jer se puno toga desilo u svijetu od TOSa, tehnoloski i drustveno... koje velike nove ideje (tehnoloske ili drustvene) imas u enterpriseu?

uto 16 svi, 2006 3:49 am
Profil Web stranica
anarho trekkie

Meni su te komicne time-travel epke jedino sto mi se od time-travela svidja, upravo jer se nije islo na neku pretjeranu ozbiljnost. Svakom svoje.

I druge serije su imale ozbiljne time-travel epizode. "First Contact", "Broken Arrow" i "Past Tense" nisu bile pretjerano neozbiljne, ako se za time travel epizode uopce moze reci da su ozbiljne :)

Citat:
Citat:
Nema Borga? :)

Ima. Nazalost.

Maloprije kad sam trazio kako se zovu neke epizode Enta sam skuzio da sam od svih epizoda igrom slucaja propustio bas "Regeneration". Moja greska.

Citat:
Sori ali Ent je upravo pun uvodjenja slinih tehnologija puno prije njihova vremena (fazeri, forcefiledovi).

U Entu se uvode tehnologije koje ce kasnije postati standardni dio ST-a.
A kada bi se to trebali uvesti phaseri (phase pistols :) ) ako ne izmedju "First Contacta" i TOS-a?

Citat:
Slazem se. Koji su qrac onda trebali Xindi i temporalni rat? Bilo je dovoljno drugih ideja, ali mora se ici otkrivati topla voda. I naravno vazno je da se T'Pol razgoliti :)

Uz ostalu rodbinu imam 2 bratica - jedan je poceo gledati Enterprise radi T'Pal a drugi je poceo gledati Voy jer je dosla Seven of Nine :)

Citat:
Losa gledanost Enta nije samo posljedica zagrizenih fanova, vec i toga sto Ent nije bio nista posebno bolji od drugih SF serija koje su tada izlazile a neke i jos izlaze (Battlestar Galactica, Farscape, Stargate, Firefly).

Yep, i ja sam sretan sto sada konacno snima sve vise SF serija. Uzivao sam u Stargateu a kad zavrsim tih zadnjih par epizoda Enta prelazim na Battlestar - ona (iz pricanja nekih ljudi u udruzi i oko nje) navodno ima mracniju atmosferu i ljudi su zaista prikazani kao ljudi a ne kao sveci - mogla bi mi se svidjeti :D

uto 16 svi, 2006 3:59 am
Mr.bobo je napisao/la:
.uz Enterprise sam postao treeky... !!!

Uz ENT ne možeš postat Trekkie jer ENT nije Trek nego je samo SF! Kako ti to nije jasno?

Izražavaš osobno mišljenje. on se može i ne mora slagati. Ajme meni, anđe se skupina muškaraca i odmah se neko mišljenje mora prihvatiti kao općevažeće.

Ako zanemarimo bobine pravopisne greške (nhf bobo); ne vidim zašto ne bi bilo moguće.

Po meni su time travel epizode potencijalni uzrok glavobolje.

Najbolje epizode su, po meni "Measure of a man" (to mi je omiljena epizoda treka uopće) ili kad smo već kod Enterprisea, "Similitude". Ne vidim zašto ne bi bila dobar SF ili dobar Trek. Ali to je moje mišljenje, molim da se poštuje.

I baj d vej, dobardan svima. Ja sam ovdje malo "nova" :D

uto 16 svi, 2006 7:10 am
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Serija: TNG
Koje si vrste?: Vulcan
Ne možemo za ENT govoriti da je Star Trek samo zato jer se radnja odvija na međuzvjezdanom brodu zvanom Enterprise. :?

uto 16 svi, 2006 9:00 am
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...Chaky... zakaj ti je na forumu malo bezveze raspravljat o tome...??
...meni je bolje obako ... a u udruzi...vidjet ćemo... više vas je... neću moći biti glasan :)

Enterprise :)

...a jesi naporan!! ENTERPRISE JE STAR TREK!!!
...spominju se vulkanci- dakle trek je!!

uto 16 svi, 2006 9:04 am
Profil ICQ Web stranica
...a jesi naporan!! ENTERPRISE JE STAR TREK!!!
...spominju se vulkanci- dakle trek je!!

Flawless logic :lol:

uto 16 svi, 2006 1:07 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Ne možemo za ENT govoriti da je Star Trek samo zato jer se radnja odvija na međuzvjezdanom brodu zvanom Enterprise. :?

Wooow! Ti znaš neke kriterije po kojima nešto jest a nešto nije Trek?

Netko je malo prije napisao kako je u trećoj sezoni izvrsno prikazana situacija u današ njems vijetu. slažem se s time, (sama to htjedoh napisati) cijela je sezona odlična.

uto 16 svi, 2006 4:44 pm
Inquisitor
Inquisitor

molio bih cijenjenog gosta da se registrira... nije valjda toliki bad...te da onda zajedno ti i Capri skoknete na "veliko" glasanje za naj SF seriju na http://usscroatia.hr/phpBB2/viewforum.php?f=15
thank you ... a sad neka se slobodno nastavi diskusija o tome kako je i zasto TNG naj naj :)

uto 16 svi, 2006 5:17 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

molio bih cijenjenog gosta da se registrira... nije valjda toliki bad...te da onda zajedno ti i Capri skoknete na "veliko" glasanje za naj SF seriju na http://usscroatia.hr/phpBB2/viewforum.php?f=15
thank you ... a sad neka se slobodno nastavi diskusija o tome kako je i zasto TNG naj naj :)

Nadam se da nećeš imati ništa protiv ako ne glasam... nisam sve navedene gledala, pa ne bih bila objektivna. :D

TNG sam prvi gledala i zahvaljujući njemu zavoljela Trek, ali meni je eto DS9 naj naj... nhf, nadam se? 8)

uto 16 svi, 2006 5:35 pm
Inquisitor
Inquisitor

nema frke sto se glasanja tice... ako se nemres odluciti... onda nista... bezveze bi bilo da na silu glasas... ako nista drugo svarto cetvrtkom tamo da vidis nove parove ... mozda onda bude nekaj tebi poznatijeg :wink:

uto 16 svi, 2006 5:46 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Post Re: O! teleportiro vam PAS MATER! sto mi neko nije reko
maX je napisao/la:
-jer danas sve SF serije tak zgledaju i pune su akcije/sexa/efekata/tankihprica) ali ne kao dobra ST serija
Smatram da dobar dio ekipe na forumu nije citao mnogo SF prica (bar sirus itd.) pa nije osjetilo neke njegove cari (-koliko mastovitosti i originalnosti i ideja moze biti u SFu jer tu na postoje nikve granice i koliko te pricice mogu natjerati covjeka da se zamisli nad njima) pa im zato fali malo kriticke nastrojenosti
btw. ne kazem da sam ja citao puno SF-a, stovise -nisam (Chaky je!)

To je istina, danas SF serije uglavnom vise nisu toliko orginalne kao sto su bili nekad. Sve samo neki nastavci, remakeovi, kopiranja. Nije to problem samo Star Treka.
Mozda je to zbog pretjerane komercijalizacije i zelje da se sa sto vise "popularnih" tema (fajtovi, sexy glumice,...) dobije sto veca gledanost.
Ili su nama nakon tisucu epizoda SFa jedostavno porasli kriteriji i skoro nista nas vise ne moze iznenaditi, zaprepastiti.

Citat:
TNG ima najvise tih SF epizoda di se obraduju filozofske teme, kritizira drustvo i ljudski moral tj. bave se etikom i zato mi se svida -jer sam nakon skoro svake epizode mogao razmislit malo o temi epizode i pokusavao sam shvatit zasto Picard uvijek trazi diplomatsko rjesenje -zar nije lakse pucat :) -i uglavnom sam dolazio da zakljucka da tng ekipa donosi puno bolje odluke nego sto bi ih je donosio na njihovom mjestu i cak sam naucio nekaj (za VOY i ENT to nemrem rec)

S ovim se apsolutno ne mogu sloziti. Voyager me je puno puta naveo na razmisljanja. Enterprise takodjer nekoliko puta (mogu dati primjere ako zelis)

"Problem" u Enterpriseu je sto se bavi drugacijim stvarima nego TNG i etikom gledanom iz kuta ljudi koji jos nisu "evoluirali" (taman su na pola puta izmedju danasnjih ljudi i TNG Federacije)
Takodjer, Chaky me je prije par dana dobro podsjetio da je SVAKA ST serija bila pod velikim utjecajem svoga vremena. U vrijeme TNGa nije bilo toliko sr*nja u Svijetu (pogotovo u SADu) kao danas i zato su se i bavili takvim temama.

Citat:
3. sezona ENTa se moze slobodno gledati kao zasebna serija koja nema veze ni s ENTom ni s STom jer je radnja potpuno zaokruzena i van bilo kakvog konteksta

Enterpriseu opcenito a pogotovo 3. sezone ima gomilu aluzija na probleme s kojima se SAD susrece nakon 9/11. i aktualnih ratova NPR:

SPOILER

SPOILER

SPOILER

Unistavanje Floride je najocitiji primjer. Pa onda razgovor Archera i Tripa kako ce im se osveteti po svaku cijenu, da bi se susreli s Xindijima koji ni ne znaju da sudjeluju u stvaranju oruzja za masovno unistenje, a neki od njih cak i pomazu Archeru da zaustavi nadolazeci rat.
Nalaze i na fanatike koji cak i svoje spasitelje zele ubiti jer su krivovjernici.
I na kraju Xindiji shvacaju da su njihovi proroci (graditelji sfera) najobicniji lazljivci i okrecu im ledja.
Meni je sezona gledajuci iz te perspektive bila odlicna. Da li je to ST ili ne, meni je manje bitno jer se nikada nisam smatrao hard core trekerom. opcenito su mi najbolje epizode Treka bile te koje kritiziraju ili se bar bave problemima vezanim uz danasnji Svijet, od Kirinog "da ubijala sam Kardasijanske civile jer su oni bili dio okupacijskih snaga i nisu imali sta traziti na Bajoru" pa do Archera koji se skoro pridruzio "teroristima" u "Desert Crossing" ("their cause is worth fighting for" ili tako nekako)
Tebi je u Treku dobra jedna vrsta epizoda (i to smatras pod "pravi" Trek), ja volim neke druge epizode. Svakome njegovo zadovoljstvo :)

BTW, i ja volim pogledati i TNG-ovske moralno/eticke epizode, da me krivo ne shvatis.
Koje 3 TNG epizode smatras najboljima u tom smislu?

uto 16 svi, 2006 5:54 pm
Inquisitor
Inquisitor

sve te dileme iz 3. sezone ENT-a bi se mogle zgurati u jednu dobru duplu epizodu TNG-a

npr. poceo sam gledati seriju Odyssey 5... i zakacio se u onih 4-5 epizoda koje sam pogledao... a zakacio sam se zato jer me zanimalo koja je misterija iza glavne radnje... no onda kad sam skuzio da to nije miniserija nego prava serija odmah sam se ohladio jer mi se nije dalo da jednu dobru misteriju otkrivat pola godine... bez te misterije epizode su bile dosadne

i sad Enterprise 3. sezone je slican... no kod Enterprisea nema velike misterije... samo pitanje da li ce uspjeti spasiti zemlju ili ne... i nije bas da sam se puno brinuo... ipak je to prequel serija ostalom ST-u pa nije bilo brige za Zemlju da ce biti unistena.. mislim da sam je vidio u nekim epizodama TNG-a :)

uto 16 svi, 2006 6:07 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 460 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 31  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: