|
Sada je: sub 05 ruj, 2026 5:07 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Od kud to tebi da je TNG prvi ST?!
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 10 vel, 2007 7:18 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
Govorim za sebe.Prvi ST koji sam gledao.
Molim te objasni kako to mijenjam mišljenja.
|
| sub 10 vel, 2007 7:41 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Nisam uopće rekao za tebe da mijenjaš mišljenja već sam govorio općenito.
TOS je prvi Trek, a ne TNG! Nema to "za mene je ovaj Trek prvi". Druga je stvar "prvi ST kojeg sam gledao". Ako je to prvi Trek kojeg si gledao to ne znači da je i prvi Trek inače.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| sub 10 vel, 2007 9:29 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@T'grel sta bi rec da "vulkanac " pada na uspomene !?
Iako je VOY bia moj prvi susret "n-te vrste" s STom najvise mi se dopada ENT . Nije bas nostalgicno ..ali..
A ti se drzis one "prva ljubav...zaborava nema .. " , uredu s godinama covijek sve vise poseze za prosloscu i uspomenama i sve zesce ih brani [vecina] !! to je opasan znak da se blizi mirovina ...!
A koji je serial prvi , oce to bit na predavanju iz povijesti za nas seljake !???
Pozdrav

Tehnika Pucanstvu !
|
| sub 10 vel, 2007 9:43 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Ako je potrebno, a smatram da nije biti će i predavanje oi upoznavanju za Trek serijale.
Ne, Buco, ENT je prvi Trek, jel? TOS je najlošiji i najgori Trek ikada i nije zaslužio biti Trekom kao ni TNG. Jel tako razmišljaš, a ENT kuješ u zvjezde? Ma daj.... Moja Povijesna sekcija nastoji sve objektivno i relano prikazati!
|
| sub 10 vel, 2007 9:52 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: čet 17 kol, 2006 11:19 pm Postovi: 982 Lokacija: BiH Naj Serija: TNG Naj Film: Nemesis Koje si vrste?: Human
|
T'Grel je napisao/la: TOS je prvi Trek, a ne TNG! Nema to "za mene je ovaj Trek prvi". Druga je stvar "prvi ST kojeg sam gledao".
Znam da je TOS prvi Trek pa TNG,DS9,VOY i ENT.
|
| ned 11 vel, 2007 12:00 am |
|
 |
|
Dai-zvizda
Pridružen/a: čet 08 vel, 2007 4:44 pm Postovi: 3972 Lokacija: U polju kukuruza Naj Serija: ENT Opis Stanja: Sranje
|
@T'grel Nemoj mi sad mijesat kruske i jabuke , percepciju od povijesnog redoslijeda ..
Ja sam reka koja mi je najdraza serija a koja "najgora" , TOS sam nazalost gledao samo par epizoda pa sam ga spomenuo u nekom drugom kontekstu [ ono oko saketanja i scenarija ] ali nisam rekao da mu nije mjesto u STu [ po mom u kusu ] kad ga budem pogledao bar 2--3 x onda bih mogo dat svoj sud .. !!
Kad je povijest u pitanju svijedoci smo vremena koje je teze o obijektivnosti "povijesnicara" odavno nazalost prebacilo u domene SFa !!
Toliko o necijoj objektivnosti pa i mojoj naravno , trudimo se ali ipak smo samo ljudi kao sto nam jela nisu svima isto dobra tako i filmovi i serije i naravno percepcija STa !!
Ne sumljam ja u tvoju iskrenu namijeru da pokusas nesto obijektivno sagledat .. ali bez obzira na username [vulkanski] ipak si blizi T'pol nego "standardnom" vulkancu ili po tvome "human behave" + siljate usi !! bez uvrede molim !!!!!
Ali cu je sigurno sa zanimanjem procitat ,analizu STa povijesne sekcije , jer cijenim i tvoje misljenje i pravo na izbor !!!!
Zato smo tu razliciti a ipak volimo isti serial , ST !!!
Ako si primjeto o ENT sam i najmanje govorio , vise o VOY , scenarijima i nesto malo o Borgu !
Pozdrav
P.S. Stvarno kakva su sve predavnja odrzana kod vas u udruzi i dal se mogu neki materijali downloadat !?? Bilo bi zanimljivo malo to vidit !!!!

Tehnika Pucanstvu !
|
| ned 11 vel, 2007 2:25 am |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Predavanja još nisu na našem službenom siteu, ali zahvaljujući kolegi Cvičeku, dostupna su na netu za download.
Za Bucu i ostale zainteresirane, evo i ovdje linkova:
Prvo predavanje:
Tema: Pra-roditelji
http://www.findmoreinfo.com/USSCROATIA/ ... avanje.ppt
Drugo predavanje:
Tema: Ikonijanci
http://www.findmoreinfo.com/USSCROATIA/ ... avanje.ppt
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| ned 11 vel, 2007 2:36 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
@ternek Hvala !!

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 12 vel, 2007 2:17 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
| pon 12 vel, 2007 3:42 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Ne pada mi na pamet da komentiram nečiji ukus. Ako smatram da ENT nije Trek ona ne pljujem i ne komentiram tvoj ukus! To zapamti jednom zasvagda!
I meni je dosta tvojih izjava da je nešto Trek što nikako to ne može biti. Naravno da govorim da Trek serijale nisi ni pogledao jer ne bi toliko hvalio ENT da jesi!  Da si pogledao TOS, TNG, DS9 i VOY znao bi što je prava serija i koje se Geneova Ideja tamo spominje. Ali ne, ti tupiš jedno te jedno.
Ne vidim zašto te to smeta što ti ja govorim ako nisi pogledao nešto onda nisi i fajrunt!
Nema smisla o nečemu s tobom raspravljati ...
Nije mene nikakav žuti karton smirio! Mogu pisati što god je u skladu s mojim mišljenjem i to mi nitko ne može zabraniti.
|
| pon 12 vel, 2007 4:11 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
T'Grel je napisao/la: I meni je dosta tvojih izjava da je nešto Trek što nikako to ne može biti. Naravno da govorim da Trek serijale nisi ni pogledao jer ne bi toliko hvalio ENT da jesi!  Da si pogledao TOS, TNG, DS9 i VOY znao bi što je prava serija i koje se Geneova Ideja tamo spominje. Ali ne, ti tupiš jedno te jedno. Ne vidim zašto te to smeta što ti ja govorim ako nisi pogledao nešto onda nisi i fajrunt!
T'Grel slobodno iznosi svoje misljenje ali nemoj govoriti nekom drugome sto je on pogledao ili nije. Tu ti nemas nikakvog prava glasa. A sto je Bobo pogledao i u kojoj kolicini pogledaj ovdje:
http://usscroatia.hr/phpBB2/viewtopic.p ... 05&start=5
Na istoj stranici 2 posta nize vidjet ces da si ti pogledao manje STa od njega 
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| pon 12 vel, 2007 5:40 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
U redu. Neću nikome govoriti što je ili nije i kako gledao. Ne vjerujem Bobinoj statistici. Jednostavno ne može biti istina da je više toga pogledao od mene. Ako je tako, propitat ću ga pa da vidim šta znam, a šta ne.
|
| pon 12 vel, 2007 7:51 pm |
|
 |
|
Dai-zvizda
|
@mrbobo ceka te jos jedan ispit .. tezi nego na faxu !!!!!
@t'grel zasto mislis da nemoze bit istina da je bobo pogleda vise od tebe serija STa [i filmova] !??  Po kojoj logici ??

Tehnika Pucanstvu !
|
| pon 12 vel, 2007 9:05 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Po toj logici kad ga nešto pitam da ne zna na to odgovor. Ako je pogledao dosta toga onda bi trebao znati odgovor na neka pitanja.
|
| pon 12 vel, 2007 9:22 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|