Sada je: uto 04 kol, 2026 3:45 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 460 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 31  Sljedeća
 Enterprise 
Autor/ica Poruka
Njegova Debela Eminencija

dobri ste, ljudi, još ćete me natjerat da sve to pogledam još jednom ispočetka :)
mene zanimaju argumenti onih koji tvrde da enterprise nije star trek :? nisam još čula nijedan dobar :P naravno da se svakome sviđa nešto drugo, naravno da svatko ima svog favorita među st-ima, naravno da svaka od serja ima dobrih i lošijih strana, ali zašto ići tako daleko i odricat se jedne od njih?

Ent nije ST upravo zato sto su ljudi u njemu "prerealni". Kao sto je Chaky rekao, sama bit Star Treka je bila pokazati mentalno i moralno napredno ljudsko drustvo, u kojem se ti ideali nastoje odrzati pod cijenu zivota. Picard ne bi nikad napravio ono sto je napravio npr. Archer u 3. sezoni Enta.
Po tome je cak i moj omiljeni DS9 jako blizu toga da ne bude Trek, jer je i njemu situacija pred kraj serija prilicno mracna, ali sve skupa jos prolazi. DS9 je neka vrsta upozorenja ljudima da se nikad ne umisle jer koliko god oni bili napredni, uvijek ima mjesta za daljni napredak ili nepovratni pad.

pon 15 svi, 2006 10:50 pm
Profil Web stranica

...meni se epizode putovanja kroz vrijeme jedne od najboljih...
...ima i dosta istine u tome što si rekao...
...ali opet ne shvaćam odakle toliki otpor...
...je to tvoje mošljenje i to sve (respect) ali opet...
...meni je DS9 katastrofa, pa nema tolikog otpora...v gledalo se i to sve, ali ovo... ne kužim, možda i nikad neću ... :cry:

Ja recimo mrzim putovanje kroz vrijeme. Suvise toga ostaje nerazjasnjeno a u zadnje vrijeme se to suvise koristi kao "deus ex machinus" nacin rjesavanja problema.
Toliki otpor? Osim T'Grela nisam opazio da itko drugi posebice skace protiv Enta. Moj post gore je bio odgovor na tvoje pitanje.
Sto se tice DS9-a, a cujes, svatko ima svoje misljene. Meni se eto svidio taj malkice sapunicasti pristup, posebice one "omrazeno dosadne" prve sezone - one su mi dobre jer mada nema neke ubojite akcije, u njima se lagano upoznajemo sa likovima i vojno/politicko/rasnom situacijom u njihovom "podrucju dejstvovanja" - nesto sto mi poprilicno fali u drugim serijama.

pon 15 svi, 2006 10:57 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
Da je Gene živ sigurno bi kanon sadržavao, a i sada sadrži:

1. TOS
2. TNG
3. DS9
4. VOY

Bez ENT-a.

I netko tu govori da je Archer karizmatičniji od Kirka! Pa, taj je puk'o!

pon 15 svi, 2006 11:07 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Da je Gene živ sigurno bi kanon sadržavao...

nemoj Genea gurati u ovo... ne znas sto bi on rekao... a i nisi njegov glasnogovornik

pon 15 svi, 2006 11:12 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Najvjerojatnije bi tako bilo. Sumnjam da bi drugačije bilo.

pon 15 svi, 2006 11:13 pm
Profil Web stranica

Post Re: Dragi pljuvaci po Enterpriseu....
cvicek je napisao/la:

Sto se tice nedosljednosti ("joj pa ova rasa se nije smjela jos pojaviti", "ova tehnologija ne bi smjela postojati u 21. st" i sl.) htjeli to priznati ili ne, cijeli ST je pun nedosljednosti. Mogao bih ih iz glave nabrojati bar 10. I to puno vecih od onih iz Enterprisea. Svaka slicna serija ima takvih nedosljednosti i ako se neka epizoda gleda samo radi brojanja gresaka i usporedjivanja s kanonom, izgubi se uzitak gledanja.

Slazem se da ce nedosljednosti uvijek biti, no one su u drugim serijalima uglavnom posljedica toga sto je scenarije za epke pisalo puno razlicitih ljudi i nije se sve uspjelo uskladiti sa kanonom.
U Entu se krenulo principom "bas nas briga sto misle fanovi, mi cemo po svom" (sto je BTW odredjeni Braga i izjavio na jednom intervjuu) i te fore bas upadaju u oci nekom tko je gledao dosta ST-a, tako da nije da se gledalo svaku epku "pod povecalom".

Citat:
Sto se tice timetravela - njega je uvijek bilo previse u svakoj ST seriji pa mi to nije ni argument za niti protiv.
Cak je u Entu nekako "najrealnije" i napravljeno - neke rase ne mogu putovati a neke trebaju pripremiti teren da bi mogle.
A u TOSu - "hajdmo vidjeti sta se stvarno dogodilo u 1960-ih"
Filmovi - "hajdmo se parput zavrtiti oko sunca i vratiti u 1990" ili ona smijurija u First Contactu.
Ili onaj Siskov ili Ferengijski izlet u 21. st.

Meni su te komicne time-travel epke jedino sto mi se od time-travela svidja, upravo jer se nije islo na neku pretjeranu ozbiljnost. Svakom svoje.

Citat:
Je li problem sto je radnja smjestena prije ostalih serija?

Meni nije. Problem je u realizaciji.

Citat:
Enterprise nema najnoviji i najjaci brod kao sto imaju ostale ST serije?

Ni to mi nije problem, samo sto izgleda kao Akira sa uzdignutim nacelama :)

Citat:
Nema Borga? :)

Ima. Nazalost.

Citat:
Nove tehnologije svaki tjedan su mi dosadile jos u Voyageru i tamo su vec poceli ponavljati iste stvari samo im davati druga imena.

Sori ali Ent je upravo pun uvodjenja slinih tehnologija puno prije njihova vremena (fazeri, forcefiledovi).

Citat:
Nije poanta (samo) sliniti za novim tehnologijama nego i gledati jednu viziju o tome kako bi drustvo moglo izgledati u buducnosti, u ovom slucaju u prijelaznom razdoblju izmedju postapokalipticnog First Contacta i idilicne Federacije, kako ce se razvijati, kroz koje prepreke ce prolaziti, i vidjeti kako su se pocele razvijati odnosi s ostalim standardnim ST rasama (posebice s Vulkancima).

Slazem se. Koji su qrac onda trebali Xindi i temporalni rat? Bilo je dovoljno drugih ideja, ali mora se ici otkrivati topla voda. I naravno vazno je da se T'Pol razgoliti :)

Citat:
Sto se mene tice, Enterpise se prestao snimati bas radi najzagrizenijih fanova koji su vikali kako Ent nista ne valja, da oni to uopce ne smatraju Trekom, da neka ga iz sramote prestanu snimati - a u isto doba su pogledali svaku je*enu epizodu koja je izasla. Zbog loseg odjeka medju fanovima oni koji nisu trekeri nisu je gledali ("zasto da ja gledam ako se to cak ni trekerima ne svidja") imala je preniski rejting gledanosti i maknuli su je.

Enterprise se prestao snimati jer je na celo Paramounta dosla ekipa koja nije ljubitelj ST-a.
Losa gledanost Enta nije samo posljedica zagrizenih fanova, vec i toga sto Ent nije bio nista posebno bolji od drugih SF serija koje su tada izlazile a neke i jos izlaze (Battlestar Galactica, Farscape, Stargate, Firefly).

Citat:
Treba kritizirati, ali previse je previse. Ja osobno ne moram reci "radije bih gledao los ST nego nikakav ST" jer za mene Enterprise nije los ST.

Meni Enterpise uopce nije Trek, tako da mi je svejedno :)

pon 15 svi, 2006 11:21 pm
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...pa u tome je čar Enterprisa što je realniji... i što Archer donosi odluke na koje nismo navikli, i što nije uvijek sve s leptiričima...
...navikli ste na "cminzdrave" situacije, a sad kad je došla frka ... ne valja... ma da!!! :evil:

pon 15 svi, 2006 11:26 pm
Profil ICQ Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Post Re: Dragi pljuvaci po Enterpriseu....
Gul Remal je napisao/la:
Enterprise se prestao snimati jer je na celo Paramounta dosla ekipa koja nije ljubitelj ST-a.

Nije mi ovo jasno. Kako to misliš? Valjda se snimanje prekinulo jer je na čelo Paramounta došla ekipa ljubitelja ST-a. Ljubitelji Star Treka ne vole ENT, samo izuzeci voli ENT što je jako čudno za jednog Trekkera.

U potpunosti se slažem s onime što pišeš.

pon 15 svi, 2006 11:28 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

a sad kad je došla frka ... ne valja...

Koja frka? Bljezgariš gluposti.

Gul Remal, dolaziš u Udrugu?

pon 15 svi, 2006 11:29 pm
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

...pa u tome je čar Enterprisa što je realniji... i što Archer donosi odluke na koje nismo navikli, i što nije uvijek sve s leptiričima...
...navikli ste na "cminzdrave" situacije, a sad kad je došla frka ... ne valja... ma da!!! :evil:

dosla je frka i ST je postao kao sve ostale SF serije... i prestao je biti superpopularan kao sve ostale SF serije

pon 15 svi, 2006 11:31 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Ne ST Chaky nego Enterprise. Enterprise je upropastio ugled Treka.

Joj, ova rasprava mi ne da spavat (u tom smislu da bi trebao na spavanje, a vi mi ne date). Vrlo je živo! Samo tako!

pon 15 svi, 2006 11:33 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Post O! teleportiro vam PAS MATER! sto mi neko nije reko
ovdje se pricaju svetogrđa a ja nisam na vrijeme reagiro :)
Chaky sta me nisi upozorio oh! bol me snasla u tudini....

cvicek je napisao/la:
Treba kritizirati, ali previse je previse. Ja osobno ne moram reci "radije bih gledao los ST nego nikakav ST" jer za mene Enterprise nije los ST.

ja kao i Gul Remal ne pusim foru "bolje bilo kakav Trek nego da ga vise nema"
Problem kod Enterprisea -koji smatram da se nije dovoljno istaknuo u ovoj temi je da Enterprise moze proc kao dobra moderna SF serija (ponavljam moderna SF serija -jer danas sve SF serije tak zgledaju i pune su akcije/sexa/efekata/tankihprica) ali ne kao dobra ST serija
Smatram da dobar dio ekipe na forumu nije citao mnogo SF prica (bar sirus itd.) pa nije osjetilo neke njegove cari (-koliko mastovitosti i originalnosti i ideja moze biti u SFu jer tu na postoje nikve granice i koliko te pricice mogu natjerati covjeka da se zamisli nad njima) pa im zato fali malo kriticke nastrojenosti
btw. ne kazem da sam ja citao puno SF-a, stovise -nisam (Chaky je!)

Chaky je napisao/la:
TNG ima dosta dobrih SF prica (samo modificiranih za ST svemir) - kad god se u nekoj drugoj seriji pojavila jedna dobra SF prica to mi je postala najepizoda te serije ... npr, u DS9 epizoda kada je Sisko pisac SF prica pa se na kraju ne zna sto je stvarno... on pisac i taj svijet ili on kapetan i ST svijet... ili npr. epizoa iz Voyagera: "blink of an eye"... po meni jako dobra SF prica

TNG ima najvise tih SF epizoda di se obraduju filozofske teme, kritizira drustvo i ljudski moral tj. bave se etikom i zato mi se svida -jer sam nakon skoro svake epizode mogao razmislit malo o temi epizode i pokusavao sam shvatit zasto Picard uvijek trazi diplomatsko rjesenje -zar nije lakse pucat :) -i uglavnom sam dolazio da zakljucka da tng ekipa donosi puno bolje odluke nego sto bi ih je donosio na njihovom mjestu i cak sam naucio nekaj
(za VOY i ENT to nemrem rec) -danasnje moderne SF serije se uglavnom mogu gledat tako da se mozak pusti na pasu i uziva u eye

candy-u (dajte mi protu primjere da gledam nekaj doma :)

Chaky je napisao/la:
...jer ako je netko prvi kontakt sa ST imao preko TNG-a onda ce mu najvjerojatnije TNg biti najbolji, a ako je imao prvi kontakt sa ENT-om onda ce mu vjerojatno ENT biti najdrazi...
Jedino sto je bitno je to da ste prije pogledali Trek od Warsa

da se razumijemo.. ja sam prvo gledao VOY na TV-u -i bio mi je bilo super i s njim sam zavolio ST, onda sam gledao filmove makar nisam nis zano o TOS-u i tad sam polako poceo posudivati TNG iz kluba
to je bio preokret -tu sam shvatio koliko je VOY slab u odnosu na njega
DS9 sam gledao zadnji i taman mi je izmedu TNG-a i VOY-a (u TNG-u ima puuuno kvalitetnih epizoda, hrpicu u DS9-u dok ih u VOY znam 5-6)
TOS sam gledao tu i tamo i jos mi fali 20ak epizoda (weeeee nije jos gotovo :)

i pogledao sam WARSE prije treka! -ali danas se smatram ORTODOKSNIM TNGovcem

Chaky je napisao/la:
...u TNG je covjecasto prikazano idealizirano ("evoluirano") - i to je nesto sto mi je bilo gust za pogledat (nakon silnih filmova gdje ljudi u buducnosti uvijek samo naj**u, tipa mad max). IMHO, nisu u Trek trebali uvoditi mentalitet ljudi iz 20./21. st. Trek se isticao bas po tome: imao je pozitivan pogled na ljudsku buducnost. Mislim da imamo dovoljno SF serija di su ljudska rasa nazadovala u buducnosti. Cim su poceli to mjenajti u Treku, Trek je postao slican ostalim serijama te postao samo jos jedna u nizu SF serija

potpuno se slazem s ovim ... ST --> utopijska buducnost -po tom je bio prepoznatljiv

ono sto mene smeta kod ENTa je neiskoristen potencijal te serije -to je mogla bit dobra ST serija jer ideja uopce nije losa, stovise mogla je bit i bolja od TNGa da se bavila slicnim temama (-a ne soranjem) zbog razdoblja u kojem se odvija radnja
mogla je biti pojasnjenje one recenice koju je D.Troi rekla u First Contactu
-Ujedinjenje covjecanstva na nacin koji nitko nije smatrao mogucim - kad su shvatili da nisu sami u svemiru. Siromastvo, bolesti, ratovi, svi ce nestati u sljedecih 50 godina!Kak je doslo do toga i pokazat da se stvarno radi na tome (a reko bi da se upravo to pokazuje u TNGu u nekim epizodama) to bi bilo u ST duhu i ENT je mogao biti direktni nastavak na FC i tu recenicu -probajte si vi zamislit to prijelazno drustvo i probleme
Nije cak bilo potrebno nikakvo direktno povezivanje sa starim trekom (makar je dobrodoslo) ni izmisljanje tople vode kak je reko Gul Remal -s cijim postom se skroz slazem
ENT mi izgleda ko nasilno nastavljanje fransize (zbog idustrije vezane uz nju)
3. sezona ENTa se moze slobodno gledati kao zasebna serija koja nema veze ni s ENTom ni s STom jer je radnja potpuno zaokruzena i van bilo kakvog konteksta
VOY je takoder lose iskoristio svoj potencijal (pogledajte zadnjih par sezona i nadite mi epizode koje nisu o doctoru,sedmoj i babi Đ)
za ENT bi reko da je dobra moderna SF serija ali NITI dobra SF serija NITI dobra "ST" serija

vratit cu se ja da dovrsim svoje misli -sad moram ic

pon 15 svi, 2006 11:40 pm
Profil ICQ
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...ma Enterprise je nešto sasvim drugo, bolje , realnije, nepredvidljivije...
...3 setona me sasvim iznenadila... baš sam živil iz dana u dan da pogledam novu epizodu... uz Enterprise sam postao treeky... !!!

pon 15 svi, 2006 11:45 pm
Profil ICQ Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

hehe... kad vec T'Grel nema vremena napisati zasto mu je Ent los evo Gul Remal, maX i ja smo ti dali detaljne i dugacke odgovore zasto nam Ent nije dobar ST

cekamo tvoj dugacki, argumentima potkrjepljeni, odgovor :)

pon 15 svi, 2006 11:47 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Jako mi je drago što se konačno Max javio na ovu temu!

Slažem se s njegovim tezama.

pon 15 svi, 2006 11:48 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 460 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 31  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: