Sada je: sri 05 kol, 2026 7:16 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
 Najzanimljivija rasa u Ent-u 

Andorijanci 41%  41%  [ 11 ]
Čuvari 0%  0%  [ 0 ]
Orionci 15%  15%  [ 4 ]
Kreetassianci 0%  0%  [ 0 ]
Sulibani 7%  7%  [ 2 ]
Telariti 0%  0%  [ 0 ]
Vulaknci 7%  7%  [ 2 ]
Xindi 22%  22%  [ 6 ]
Klingonci 7%  7%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 27

Autor/ica Poruka
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
naime, jedna vrsta (Aviani) je istrebljena.
a sto se ranijih razdoblja tice nista nije kanonizirano, ali ja bih rekao da je Xindus bio abnormalno velik planet (za recimo M klasu) tako da je bilo dosta mjesta u pocetku. kada se to promjenilo poceli su ratovi.
a po unistenju Xindusa nije vise bilo nekog prostornog zarista i nesuglasice su polagano utisane te zamjenjene zajednickim ciljevima (uz pomoc izvana, ali to je druga prica)

čet 29 ožu, 2007 1:00 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Nisan mislia na ratove koji su usljedili i pri tome je iztrebljena "pticija vrsta" vec na evolucioni proces .. to nije nigdje objasnjeno u serijalu...A posto sam ENT gleda n x poznati su mnogi detalji al se ne sijecam da je igdje objasnjen evolucioni "paradox" na Xindusu ..sve se svelo na eto tako ! :?

A sto se "zajednickih ciljeva" tice.. e tu je tek zanimljivo "Cuvari" su ocito igrali zanimljivu ulogu u "pomirenju" vrsta nakon ratova , no taj mir je bia vema "zanimljiv" s "figom u djepu" nekih... no upravljajuci strahom od virtualnog neprijatelja "Cuvari" su vijesto manipulirali vrstama Xinidia i drzali kakv takav mir no... onda je dosa nas omiljeni kapetan i ....frka.. :P

Tehnika Pucanstvu !

čet 29 ožu, 2007 1:49 pm
the Red Viper

pa nije to prvi put da se u treku spominju planeti na kojima se razvilo vise od jednog inteligentnog oblika zivota, ti koji se tako hvalis poznavanjem Enta bi to trebao znati.
(joj, buco, buco, opet nesto lovimo u mutnom, ha? :nebuislo: )

čet 29 ožu, 2007 1:52 pm
Profil ICQ Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...ja mislim da čuvari nisu imali nikakve veze s pomirenjem Xindi vrsta...
...već je to brije bilo dogovoreno nekim sporazumom...

...nek oni su njih uzeli kao sredstvo da se riješe zemljana...

čet 29 ožu, 2007 1:55 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

@Ant Pradox ! Pa zato sto je na Xindusu bia najizraseniji ...da pri evoluciji vrste nijedna nije unistila drugu mozda ternutno slabiju...
Ince gdje sam reako da je to jedini slucaj ..samo je najzanimljiviji .. bar mi se tako cini i po slozenosti i po tome sto su sve vrste razvile vlastitu tehnologiju ni jedna nije inferiorna u odnosu na druge vrse kao u ostalim slucajevima na koji se vijerojatno pozivas...

Zasto mislis da "lovin u mutnom" !? :?

@Mrbobo
Naravno da su imali ...i to prevazan utijecaj na pomorenje i narocito na odrzavanje "primirja" ...

Tehnika Pucanstvu !

čet 29 ožu, 2007 2:02 pm
the Red Viper

@Ant Pradox ! Pa zato sto je na Xindusu bia najizraseniji ...da pri evoluciji vrste nijedna nije unistila drugu mozda ternutno slabiju...
Ince gdje sam reako da je to jedini slucaj ..samo je najzanimljiviji .. bar mi se tako cini i po slozenosti i po tome sto su sve vrste razvile vlastitu tehnologiju ni jedna nije inferiorna u odnosu na druge vrse kao u ostalim slucajevima na koji se vijerojatno pozivas...

pa ako "ni jedna nije inferiorna u odnosu na druge vrse" kako ce onda jedna naprednija vrsta unistiti drugu, slabiju?
osim toga, ako uzmes primjer nas na Zemlji onda imas situaciju u kojoj je crnacko stanovnistvo Afrike (recimo) bilo tehnoloski znatko inferiornije od jedne kolonijalne velesile poput Engleske, pa ipak crnci nisu istrebljeni! a kad uzmes primjera ima i u zivotinjskom svijetu. pogledaj samo koliko ima vrsta koje postoje u sklasnim ekosustavima, a neke od njih su na podjednakim stupnjevima rasvoja. i nitko nikoga ne unistava. ako uzmes da je Xindus bio nesto veci od Zemlje (mozda cak ni nemora biti) onda je vrlo lako zamisliti situaciju u kojoj Xindi podvrste koegzistiraju (u ranijim stupnjevima razoja) neovisno jedni od drugih nemajuci podrucja zajednickog interesa (sto bi nekom avianu smetali Aquatici?)

čet 29 ožu, 2007 2:11 pm
Profil ICQ Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Uprocesu evolucije vrste , vrsta koje se natjecu za resurse tesko je zamislit da su svi isto razijeni u nekom trenutku vremena , zato je to cudno da su trenutno superiornije vrste pustile on druge da se razvijaju...
Primjer crnaca , azijata i sl nema bas puno veze s tim... uostalom na Zamlji je ista vrsta zamalo unistila samu sebe a koli ne neke druge vrste...
Moze bit da se postojanje 2 vrsta da objasnit s teorijom podrucja od interesa .. npr . Aquatila i "pticije vrste" ali sto je s 3 "kopnene " vrste , "Sumskom" "Isektoidima" i "gusterolikima" ..oni dijele kopno ...!?
Zato kazem da je Xindi slucaj zanimljiv.. steta sto nije to malo poblize razradjeno u serijalu..

Tehnika Pucanstvu !

čet 29 ožu, 2007 2:39 pm
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Post Re: Najzanimljivija rasa u Ent-u
Meni Andorijanci uvjerljivo pobjeđuju. Njihovi odnosi s Vulkancima, njihov karakter koji je po mojoj procijeni dosta sličan ljudskom, te kako je situacija između ljudi=Vulkanaca i Andorijanaca=Vulkanaca dosta slična a opet toliko različita.

I za jednu i drugu rasu su Vulkanci imali puno predasuda, omaložavali ih te ih smatrali "barbarima". Razlika je jedino što su ljudi imali više manje podaničke odnose s Vulkancima dok su Andorijanci pokušali parirat Vulkancima kao ravnopravni i zato su bili u lošim odnosima s njima.

U svakom Andorijanci su po meni najsličnija rasa ljudima iz 22.st., jedina očita razlika je to što su ljudi ipak nešto oprezniji i neiskusniji, pa bi Andorijance i ljude usporedio kao starijeg i mlađeg brata...

čet 24 srp, 2008 6:21 pm
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
Dvoumio sam se između Andorijanaca i Klingonaca, ali su klingonci nekako prevagnuli. Jednostavno mi ih je užitak gledati. Perfektno su ih napravili.

slika

čet 24 srp, 2008 6:25 pm
Admiral
Admiral

Andorijanci 4ever... Bas su carevi... Ent ne bi bio Ent da nema tih plavoticalih stvorenja \:D/

So tell all the boys and girls!!!

pet 25 srp, 2008 2:10 pm
Make it so
Make it so

Shranova plava ekipa :mrgreen:
andorianci :mrgreen:

pet 25 srp, 2008 2:33 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

denobulanski nacin zivota mi je izuzetno privlacan :mrgreen:

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

sri 24 ruj, 2008 12:49 am
Felis Minor

Opis Stanja: namjerila se kosa na brus
Koje si vrste?: Galipotanka u tuđini
Biram Vulkance. Jednostavno odišu inteligencijom i filozofskom nadmoći... :biggrinlove:
U užem su mi izboru još bili Andorijanci i Xindiji. Andorijanci zbog fiziologije i hladnoće, a Xindiji iz već navedenih razloga (kako se 6 različitih inteligentih vrsta razvilo na istom planetu).

da ne bude tako nam.

Hugo Badalić, Otkud pjesan?

pet 26 ruj, 2008 9:50 pm
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Opis Stanja: manipulative and psychotic
Definitivno Orionci :biggrinlove:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

pon 26 sij, 2009 3:11 am
Kingslayer
Kingslayer

Opis Stanja: Krivo neshvaćeno...
Ne znam, možda Xindi pošto ih ima toliko vrsta i nismo ih kasnije vidjeli u Treku... :zubo:

pon 26 sij, 2009 3:25 am
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: