Sada je: ned 16 kol, 2026 5:27 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 460 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 31  Sljedeća
 Enterprise 
Autor/ica Poruka
the Red Viper

Spol: Muški
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
Post Re: Enterprise
Lore je napisao/la:
Prva od njih je 2x08 - Necessary Evil. Radnja druge sezone DS9-a spada u godinu 2370. U toj epizodi Odo otvara slučaj star 5 godina. Znači, vratio se u 2365. i tada je Quark bio na Terok Noru, što je poslije FC-a s Ferengijima.

Druga epizoda je 5x08 - Things Past. Radnja pete sezone spada u godinu 2373. Tamo se Sisko, Odo i Garak vraćaju sedam godina u prošlost, znači dolaze u godinu 2366. i susreću Quarka. Znači da je sve u redu.

Žao mi je što sam te razočarao. :wink:

je, a Quark je kao ferengi u nepunih godinu dana izrastao iz pripadnika rase o kojoj nitko prakticki nista nezna, koje se u slobodno vrijeme pribujavaju i kapetani zvjezdane flote, koja unistava federacijske brodove u jednog biznismena koji vodi uspjesan posao, ima svoj bar, pa cak se tolko skompao s lokalcima da potpomaze robovsku radnu snagu.
e, da mi je vidjeti kakav je taj PR imao!

ned 24 kol, 2008 2:27 pm
Profil ICQ Web stranica
The Traveler
The Traveler

Naj Serija: TNG
Ant je napisao/la:
Lore je napisao/la:
Prva od njih je 2x08 - Necessary Evil. Radnja druge sezone DS9-a spada u godinu 2370. U toj epizodi Odo otvara slučaj star 5 godina. Znači, vratio se u 2365. i tada je Quark bio na Terok Noru, što je poslije FC-a s Ferengijima.

Druga epizoda je 5x08 - Things Past. Radnja pete sezone spada u godinu 2373. Tamo se Sisko, Odo i Garak vraćaju sedam godina u prošlost, znači dolaze u godinu 2366. i susreću Quarka. Znači da je sve u redu.

je, a Quark je kao ferengi u nepunih godinu dana izrastao iz pripadnika rase o kojoj nitko prakticki nista nezna, koje se u slobodno vrijeme pribujavaju i kapetani zvjezdane flote, koja unistava federacijske brodove u jednog biznismena koji vodi uspjesan posao, ima svoj bar, pa cak se tolko skompao s lokalcima da potpomaze robovsku radnu snagu.

Pa svi znamo da su ferengiji društveni, i čim su saznali za ostale svjetove većina ih je krenula u potragu za zaradom. Tako su neki kao Quark odmah potrčali na velike stanice kao što je tada bio Terok Nor. A za godinu dana se možeš skompat sa svima. Pogotovo ako radiš u lokalu 15 sati dnevno.

slika

ned 24 kol, 2008 3:21 pm
Cadet 2nd year
Cadet 2nd year

Ja samo moram reci nesto...sad sam ponovno, nakon nekih nekoliko godina, poclea gledat Enterprise. Tada sam jos bila takoreci dijete, :P pa nisam bas ni gledala sve epizode, i tako....Pa sam mozda rekla nesto lose o Enterpriseu na ovom forumu.

Ali sada, kad ga ponovno gledam...ON DEFINITVNO JE TREK, i PREEEDOBAR JE!!! :biggrinlove: :biggrinlove:

OK je vracat se prije TOS-a, jer je to razdoblje definitivno bilo bitno, kad Federacija jos nije postojala i kad Zemlja nije imala neki preuzviseni, supermoralni položaj. Isto tako je i zanimljivo gledati kako se oni muce s necim sto bi Picard rjesio u sekundi. :D Isto tako, realno je, jer ljudi nisu savrseni i rade jednostavno ljudske stvari. :)

EDIT:

I jos nesto. Star Trek treba prikazivati utopijsku buducnost. PA I PRIKAZUJE JE, JBG!!! Samo ENTERPRISE prikazuje kako je DOSLO DO TE BUDUCNOSTI! Stvarno, ne mislite valjda da se drustvo idealiziralo preko noci???? Naravno da je bilo i teskog, neidealnog razdoblja!!!

ned 14 ruj, 2008 9:50 pm
Cadet 2nd year
Cadet 2nd year

T'Grel je napisao/la:
"Tako bi ih i TOS prikazao" - da baš... kako oni mogu znati što bi i kako Gene napravio.

Ovo moram napisat....T'Grel, ako se ne varam, malo prije sam negdje procitala kako TI tvrdis da znas kako bi Gene poredao Star Trek serijale....tj, kako ti znas sta bi on napravio. :P

ned 14 ruj, 2008 10:09 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Neki od ovih postova su dva mjeseca stari, ali moram komentirat...

Lore je napisao/la:
Ant je napisao/la:
Lore je napisao/la:

Pa svi znamo da su ferengiji društveni, i čim su saznali za ostale svjetove većina ih je krenula u potragu za zaradom. Tako su neki kao Quark odmah potrčali na velike stanice kao što je tada bio Terok Nor. A za godinu dana se možeš skompat sa svima. Pogotovo ako radiš u lokalu 15 sati dnevno.

Sorry, ali tu je Ant u pravu, iako to nisu pokazali, Quark je sigurno bio vec prije kontakta s Fedsima bio na Terok Noru, jer jednostavno je nemoguce da sve to postigne za godinu dana

Lore je napisao/la:
DS9 - 04x11 - Homefront
Citat: Ben, Earth's in danger. Maybe the greatest danger it's faced since the last world war.
Kao što vidiš piše Earth, a ne Federation.

Kao sto vidis, pise maybe :P

A uostalom, tko kaze da Dominion nije bio veca prijetnja od Xindija?

T'Grel je napisao/la:
Lore ovdje najviše govori logično. Slažem se, ENT je prikazao neke stvari koje bi možda mogle biti dio kanona. Ali u kanon se obično stavlja cijela serija, a ne samo neki njeni dijelovi.

Ali opet... zašto je Gene ostavio "rupu" između našeg i TOS vremena? To samo on znao. Kao što sam već jednom rekao da sam uvjeren kako bi Gene, da je htio prikazat evoluciju ljudi iz pre-warp u warp eru da bi to već napravio s TOS-om. Ali nije. I samo je on znao zašto to nije napravio.
Dakle, kršenje kanona nije samo nedosljednost nego i nepoštivanje Geneove želje. Dakle, on nije htio prikazati vrijeme od našeg do TOS vremena. I on je alma mater Treka (mislim na Genea). Dakle, Berman i Braga su to izdali napravivši ENT i upravo su napravili to što Gene nije htio - prikazati pre-TOS eru. Samim time to im je velika greška. I Bobo kaže da su Berman i Braga Geneovi nasljednici. Kako ako nisu poštivali njegovu želju za neprikazivanjem post-atomskog i pre-TOS vremena. Dakle, tkz. "ENT era".

Ovo je glupost... mislim Gene iz nekih svojih razloga nije htio pokazat razvitak Federacije wtf?

Reci cu ti ja koji su bili njegovi razlozi... covjek je htio napraviti SF seriju u svemiru na svemirskom brodu na kojem sve radi, a ne da sad moraju imati 1000 problema jer je brod tek dosao u svemir, da mora objasnjavat kako je sto nastalo i sl. Pa koja SF serija ti prikazuje razvitak tehnologije (osim SG-1)? Sve te odmah siknu u svemir i boli ih kako je tehnologija dosla do te tocke...

A sto kad ste vec tolko zapeli za rusenje kanona, ruse ih i TNG i DS9, a vjerojatno i Voyager, ali se sad ne mogu sjetit za njega...

TNG rusi sam svoj kanon... izgled Borga i kocke u prvoj Q Who? i u Descent... onda izgled Kardasijanaca u Wounded i u kasnijim epizodama... Ali ajde, to jos moze proci pod ono "nisu imali novaca da prikazu kako oce"

Ali objasnite mi ovo:
2367. - TNG - The Host - Tril je na Enterpriseu i nitko na brodu nema pojma da se on sastoji od hosta i simbionta... a da ne spominjem kako izgleda (pjege i to)
2369. - DS9 - prva i sve ostale epizode - Jadzia Dax je na DS9, ali ona je vec casnica flote, znaci da je morala procI Akademiju, a tamo je morala krenuti najranije 2364... dobro tada jos nije imala simbionta, ali sta tamo nije morala proci nikakve medicinske preglede i objasniti kako neki Trili funkcioniraju?
A jos prije nje je Curzon Dax poznavao Siska, i sta mu nije nikad, onako usput, spomenuo "e da, ja imam crva u sebi"??? :?:

Znaci, DS9 rusi kanon, zapalite sve svoje DS9 DVDe, obrisite sve postove gdje se spominje DS9 i vise ga nikad necemo spominjati jer on rusi kanon!!!

ned 14 ruj, 2008 11:08 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
Lisa je napisao/la:
EDIT:

I jos nesto. Star Trek treba prikazivati utopijsku buducnost. PA I PRIKAZUJE JE, JBG!!! Samo ENTERPRISE prikazuje kako je DOSLO DO TE BUDUCNOSTI! Stvarno, ne mislite valjda da se drustvo idealiziralo preko noci???? Naravno da je bilo i teskog, neidealnog razdoblja!!!

Kontradiktorna si. Znači, Trek prikazuje utopijsku budućnost. Ok. A prema tebi ENT ne prikazuje tu utopijsku budućnost nego kako je do nje došlo. I kako onda ENT po toj tvojoj logici može biti Trek??

Lisa je napisao/la:
T'Grel je napisao/la:
"Tako bi ih i TOS prikazao" - da baš... kako oni mogu znati što bi i kako Gene napravio.

Ovo moram napisat....T'Grel, ako se ne varam, malo prije sam negdje procitala kako TI tvrdis da znas kako bi Gene poredao Star Trek serijale....tj, kako ti znas sta bi on napravio. :P

Ne, nisam to rekao da znam kako bi Gene poredao ili napravio ST serijale. To nisi sigurno kod mene pročitala. Samo sam rekao da je htio prikazati pre-UFP period da bi to već prikazao sa TOS-om. Uvjeren sam štoviše u to. I onda Braga ide radit ENT bez supervizije Gene-a. Pa to je brutala. Gene je jedini glavni producent-savjetnik za ST. Znači njegova riječ je zakon! A ne od Bermana i Braga ili Okude.

ned 14 ruj, 2008 11:39 pm
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

MacGyver je napisao/la:
Znaci, DS9 rusi kanon, zapalite sve svoje DS9 DVDe, obrisite sve postove gdje se spominje DS9 i vise ga nikad necemo spominjati jer on rusi kanon!!!

Previše se*eš ovdje. I to ne normalnim, nego velikim slovima. I ovo nije tema o DS9-u nego o ENT-u. Ne govorimo o kršenju kanona u DS-u ili TNG-u nego o kršenju kanona u ENT-u.

Ne kažem da TNG, DS9 ili VOY (VGR) nisu kršili kanon jer jesu (samo TOS ne može kršiti kanon jer ga je on stvorio). Ali to je zanemarivo... Sve te tri serije su slijedile TOS i slijedile su Ideju Treka. O utopijskoj budućnosti. U ENT-u nema te utopije.

ned 14 ruj, 2008 11:45 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

T'Grel je napisao/la:
Ne, nisam to rekao da znam kako bi Gene poredao ili napravio ST serijale. To nisi sigurno kod mene pročitala. Samo sam rekao da je htio prikazati pre-UFP period da bi to već prikazao sa TOS-om. Uvjeren sam štoviše u to. I onda Braga ide radit ENT bez supervizije Gene-a. Pa to je brutala. Gene je jedini glavni producent-savjetnik za ST. Znači njegova riječ je zakon! A ne od Bermana i Braga ili Okude.

To je krivo. Narvno da ne mogu sa stopostotnom sigurnoscu tvrditi da sam u pravu, ali logickim razmisljanjem sam ja u pravu... Gene je htio napraviti SF seriju o utopijskoj buducnosti, a ne tehnicki manual o tome kako se gradi warp motor, kako se grade brodovi, kakve politicke igre su potrebne da se stvori savez planeta itd.

Jednostavno je htio imatu seriju u svemiru, a kako je do toga doslo, bas ga briga

ned 14 ruj, 2008 11:48 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

T'Grel je napisao/la:
MacGyver je napisao/la:

Previše se*eš ovdje. I to ne normalnim, nego velikim slovima. I ovo nije tema o DS9-u nego o ENT-u. Ne govorimo o kršenju kanona u DS-u ili TNG-u nego o kršenju kanona u ENT-u.

ok, onda cu tu temu otvoriti u odgovarajucem podforumu

Citat:
Ne kažem da TNG, DS9 ili VOY (VGR) nisu kršili kanon jer jesu (samo TOS ne može kršiti kanon jer ga je on stvorio). Ali to je zanemarivo... Sve te tri serije su slijedile TOS i slijedile su Ideju Treka. O utopijskoj budućnosti. U ENT-u nema te utopije.

Aha, znaci ako drugi krse kanon onda je to ok, ali Enterpriseu to uzimamo za zlo? Ja ovdje ne govorim o ideji Treka, nego striktno o krsenju kanona.

Ali kad smo vec kod ideje Treka i utopijske buducnosti, ne znam bas kako se DS9 epizoda "In the Pale Moonlight" ili Section 31 uklapaju u tu ideju? :?

ned 14 ruj, 2008 11:52 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

I jos jedna stvar oko te idealne buducnosti, osim ovog spomenutog u DS9, kako se npr. onaj lik koji je htio razviti cloak uklapa u idealnu buducnost, ili ona luda tuziteljica koja je proganjala Picarda u Drumhead?

Ocito ni kasnije ST serije nemaju 100% idealnu buducnost, nego recimo 90%, a nije li onda logicno da Enterprise koji je bio ranije, u doba kad se ta idealna buducnost tek stvarala, ima jos nizu stopu idelane buducnosti, oko 50%

pon 15 ruj, 2008 12:25 am
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Ne, nije ok ako neki Trek krši kanon jer je onda manje trekastičniji. ENT je prebrutalno prekršio kanon da mu to ne mogu oprostiti, ne samo ja nego vrsni pozanoci Treka. Pitaj kojeg kod trekija (TOSovci, jel) pa će ti reći što misli o Treku. Ili izjava visokog funkcionera naše udruge da TOS uopće nije Trek! PA ljudi moji, TOS je stvorio Trek i onda ga ići rušiti sa ENT-om... čekaj malo, zar TOS nije zaslužio da ostane netaknut? Ali ne, očito da nije jer ga je ENT uništio.

pon 15 ruj, 2008 12:50 am
Profil Web stranica
The Traveler
The Traveler

Macgyver je napisao/la:
Sorry, ali tu je Ant u pravu, iako to nisu pokazali, Quark je sigurno bio vec prije kontakta s Fedsima bio na Terok Noru, jer jednostavno je nemoguce da sve to postigne za godinu dana

Kako možeš reći sigurno kad to nije prikazano. Vidio si u ENT-u kako se čovječanstvo promijenilo u godini dana. Od one silne mrženje prema Vulkancima... već u pola godine su uvidjeli da su bili u krivu.
MacGyver je napisao/la:
Lore je napisao/la:
DS9 - 04x11 - Homefront
Citat: Ben, Earth's in danger. Maybe the greatest danger it's faced since the last world war.
Kao što vidiš piše Earth, a ne Federation.

Kao sto vidis, pise maybe :P
A uostalom, tko kaze da Dominion nije bio veca prijetnja od Xindija?

Onda bi rečenica trebala glasiti: Maybe the greatest danger it's faced since the temporal cold war. Jer je TCW zasigurno bio veća prijetnja od trećeg svj rata.
T'Grel je napisao/la:
Kontradiktorna si. Znači, Trek prikazuje utopijsku budućnost. Ok. A prema tebi ENT ne prikazuje tu utopijsku budućnost nego kako je do nje došlo. I kako onda ENT po toj tvojoj logici može biti Trek??

T'Grel ovdje se ne slažem s tobom. ENT ne prikazuje utop budućnost nego kako je do nje došlo. I meni se sviđa prikazan taj početak kao što je netko rekao... nije čovječanstvo postalo idealno preko noći.
Istina da su pretjerali s akcijom, golotinjom i sl... ali to je počelo već s DS9-om.
T'Grel je napisao/la:
I onda Braga ide radit ENT bez supervizije Gene-a. Pa to je brutala. Gene je jedini glavni producent-savjetnik za ST. Znači njegova riječ je zakon! A ne od Bermana i Braga ili Okude.

Već se DS9 počeo raditi bez supervizije Genea...
MacGyver je napisao/la:
Ali kad smo vec kod ideje Treka i utopijske buducnosti, ne znam bas kako se DS9 epizoda "In the Pale Moonlight" ili Section 31 uklapaju u tu ideju? :?

Slažem se...
MacGver je napisao/la:
Ocito ni kasnije ST serije nemaju 100% idealnu buducnost, nego recimo 90%, a nije li onda logicno da Enterprise koji je bio ranije, u doba kad se ta idealna buducnost tek stvarala, ima jos nizu stopu idelane buducnosti, oko 50%

I s ovime se slažem...

Sad da ja nešto kažem...
Zašto Gene nije prikazao warp razvoj? Razlog je jednostavan. Njega nije bilo briga u koju će godinu smjestiti seriju. On je htio prikazati utopiju u dalekoj budućnosti. U cijelom TOS serijalu nije nijednom spomenuto vrijeme radnje. Vrijeme radnje TOS-a i TNG-a se tek saznalo u TNG epizodi 1x26 - The Neutral Zone. Tamo je rečena godina, i budući da se McCoy kao 130godišnjak pojavio u pilotu TNG-a, na osnovu toga je izračunato vrijeme radnje TOS-a (23. st).
Tada je snimljen ST: FC i tamo je prikazano kada je čovječanstvo konstruiralo prvi warp motor.(21.st)
I ta rupa između warp motora i TOS-a je napravljena nesvjesno...

Glupo mi je kako neki kažu da ne mogu prihvatiti kako su postojali brodovi prije Kirka i ekipe... Pa to je očito da su postojali... Kako su se inače vodili Romulanski ratovi ako je Kirk bio prvi u svemiru... Pojam romulanskih ratova nije prvi put spomenut u ENT-u, iako ih je ENT planirao prikazati da nije ukinut.
Meni se u ENT-u svidio taj polazak u nepoznato, jer nije mogao Kirkov Enterprise biti prvi... To je očito...

Meni je ENT trek. Ali ne iz razloga (kao nekima) zato što ima akcije i golotinje nego zato što se uklapa u ST priču. Svidjelo mi se to popunjavanje praznina (vulkanci, univerzalni prevoditelj, borg, klingonska čela, paralelni svemir, soong i augmenti... ima izvrsnih moralnih epizoda u drugoj sezoni...) Ali žalosno je što je neki ENT nazivaju trekom zbog treće sezone. Jer mnogi ENTovci navode treću sezonu kao najbolju Star Trek sezonu iako ne vidim po čemu je posebna...
Na nekim su mjestima zajebali kanon, ali zajebali su i ostali...

slika

pon 15 ruj, 2008 7:28 pm
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
Ljudi moji nije tos stvorio kanon nego scenaristi su ga stvorili... i sve što kasnije scenaristi pišu i dodaju, dodaju jer imaju prava na snimanje star treka, stoga je sve to u kanonu... ne može enterprise rušiti kanon.... slažem se da su redateljica i scenaristi malko uprskali... ali on je u kanonu kao i svaki drugi brod... mi jednostavno moramo uzeti taj brod kao dio povijesti... oni koji ga ne priznaju ne priznaju ni povijest koja se dogodila...

ned 21 ruj, 2008 5:05 pm
Profil Web stranica
The Traveler
The Traveler

daso je napisao/la:
Ljudi moji nije tos stvorio kanon nego scenaristi su ga stvorili... i sve što kasnije scenaristi pišu i dodaju, dodaju jer imaju prava na snimanje star treka

S tim se slažem.
Problem je što se fanon utrpao među kanon.

Kao što je npr fanon da su andorijanci napravili prvi kontakt sa zemljanima prije 3. svj. rata.
Tada su neki počeli govoriti da ST:VIII ruši kanon zato što su događaji kontradiktorni toj knjizi. Kanon je ono što scenaristi pišu, a ne što bilo koji pučanin napiše...

Isto tako je fanon nepostojanje Enterprisea NX-01.

Fanon je to da je Spock prvi vulkanac u zvjezdanoj floti.

Takvi podaci nisu nikada spomenuti ni u jednoj seriji prije, a mnogi su to nazvali rušenjem kanona, jer se ne uklapa u nečiji fanon.

slika

ned 21 ruj, 2008 5:58 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

daso je napisao/la:
...ne može enterprise rušiti kanon....

A zašto ne može?

Citat:
... ali on je u kanonu kao i svaki drugi brod...

Ma nemoj, a zašto bi bio? Zato jer je neki tamo nadobudni scenarist ili producent rekao? Ma pose*em mu se na takvu scenariju ili produkciju.

Citat:
mi jednostavno moramo uzeti taj brod kao dio povijesti... oni koji ga ne priznaju ne priznaju ni povijest koja se dogodila...

Ti možda MORAŠ, ja ne moram. Niti kanim. Priznajem samo ono što je jedan i jedinstveni Gene Roddenberry napisao. A zna se što je napisao i kako je sve to zamislio. Napominjem po 100-ti puta, Gene namjerno nije htio prikazati razdoblje između našeg vremena i TOS vremena. A u ENT-u su to namjerno napravili i tako prekršili Geneovu zamisao. Kako to nije onda kršenje kanona ako se radi protiv Geneove zamisli?

ned 21 ruj, 2008 6:55 pm
Profil Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 460 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 31  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: