Sada je: pon 17 kol, 2026 1:32 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 460 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31  Sljedeća
 Enterprise 
Autor/ica Poruka
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Naj Serija: ENT
Opis Stanja: Sranje
Post Re: Enterprise
@Picard slažem se da je rasprava o kanonu bezpredmetna .
A nije mi jasno ča je "pjesnik" M.Okuda otija reč ? Jel to neka "vela misao " trebala bit !?

I da nisi mi odgovrio , jeli kršenje kanona , kad ste već zapeli oko toga , onako prikazivanje klingonaca u TNGu ili je to "sitnica" ?
Pa se more preć preko toga !

A nebi bilo loše da se zaista nešto snimi , vidim da je problem u tehnici sto ljudi sto čudi + lova od zarade .
Ako tako scenaristi i voditelji projekta nastave , tko je ča reka , nikad neće snimiti ST seriju ni film , nažalost .

@T'G TOS ekipa je "nacrtala" kako bi postupila , "dečec" je isti !

Pozdrav
Šupljih priča 33

Tehnika Pucanstvu !

sri 23 srp, 2008 1:07 pm
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...nakupilo se mnogo u zadnje vrijeme u ovom topicu, pa sam morao uzeti vrremena i detaljno pročitati...
...a na neke citate sam i odgovorio...
...pa uživajte... :)

T'Grel je napisao/la:
A sad ako Bobo i kompanija

…aaaaa… sad nije samo Bobo nelogičan, sad ih ima i više…
…ne misliš li možda da je problem u tebi?

T'Grel je napisao/la:
Žao mi je da tako razmišljaju ali u njihovim glavama vlada jednoumlje što se tiče Ideje ST-a i nekog svrstavanja ENT-a u ST obitelj.

MOLIM!!! …ako u našim glavama vlada jednoumlje… sorry , al u tvojoj glavi ga onda nema…
…meni je žao što ti nisi gledao Ent, pa bi te više doživljavao…
…ovako samo pišeš mrtva slova na papiru… ;)

T'Grel je napisao/la:
Stalno se puštao ENT u klubu i prije toga nitko nije dotakao pitanje ENT i njegove trekovistosti. To smo pokrenuli TerNek i ja

…zato ti nisi dolazio prije, zato jer se Ent puštao?
…a mene je ona baš privukao da posjetim udrugu…
…da nema vas dvoje, život bi mi bio manje veseliji… ;)

T'Grel je napisao/la:
Poštujem različita mišljenja ali volim demokratski i parlamentarno diskutirati o nekim temama.

…ok, ajd nam navedi koje to stupnjeve demokratičnosti i parlamentarnosti ne ispunjava ova rasprava…
…zar se osjećaš ugrožen što Entovci zagovaraju serijal…? (a nije samo jedan)

Suikotreki je napisao/la:
Ako je Star Trek toliko uskogrudan i toliko konzervativan po nekim pitanjima onda Enterprise ni netreba biti dio Star Treka... jer sam serijal Enterprise je puno bolji od toga i ako je potrebno onda će ga se rađe hvalit kao zasebnog nego da ga se omaložava kao dio "Star Trek obitelji".

…majstoreeeee, majstoreeee…

A što se tiče TOS-a... htjeli to neki priznat ili ne, TOS je stvar prošlosti, zastarijeo. Da me nebi krivo shvatili, ima odlične ideje za ono vrijeme kad je napravljen, ali smiješno ga je uspoređivat s današnjim ST-ovima i ostalim SF-ovima jer se to naprosto ne može uspoređivat.

…dobro kažeš ;)
…meni je prelazak s Voyagera na TOS bio traumatičan…
…pa sam propustio sezonu i pola , jer mi se bilo teško naviknuti na njega…
…kasnije sam prešo preko toga, i doživljavao serijal sam za sebe , izbacivši iz glave sve one tehnologije koje su kasnije napravljene…
…i postao mi je ok serijal… s zanimljivim likovima , i pričama…
…ali usporedbe… bolje ih ne raditi… jer se vremena mijenjaju…;)

Lore je napisao/la:
Ali ne možemo odmah tako odbacivati ENT. Nisu mogli za vrijeme snimanja ENT-a koristiti one kutije od trikordera, i imati komunikatore od starog željeza.

Da, Ent se morao pridržavati gomilu detalja i biti oprezan u korištenju tehnologije i pribora…
…nažalost , tamo nisu imali jednog iskusnog trekkia… koji bi znao upozoriti na nelogičnosti… pa su se propusti dogodili…
…i kaj sad… bilo, prošlo, gledamo dalje…

Lore je napisao/la:
Ono što je napravio ENT, to će napraviti i ST XI. Neće se filmovi i serije uvijek snimati idući naprijed. Neki bi sad odmah snimili seriju u 26. stoljeću. Prequeli će se uvijek snimati.

…upravo tako…
…i Star wars filmove II i III su snimani kasnije od IV, V , i VI… pa je dobro ispalo… ;)
…iako nebi imao ništa protiv serije u 26 St. , drago mi je da je snimljen Enterprise…

Lore je napisao/la:
Npr. Ni meni se ne sviđa temporal cold war u ENT-u.

..uuu… meni je super…
…zašto , čudiš se… ?
…zato jer nije bilo konkretnog problema i rješavanja istog…
… već tapkanje u mraku… uokolo, pa di nas to dovede…
…sam taj put ka slijepoj ulici mi je ok…
…trebali su to malo više spojiti s Xindijima i opasnosti koja prijeti od njih… onda bi imao neko veće značenje…

Lore je napisao/la:
U Četvrtoj sezoni DS9-a kad su mjenjolici došli do Zemlje. Tada su rekli da Zemlja nije bila suočena s takvom opašnošću od trećeg svj rata. A Ent je ubacio TCW u 22. st, a World War III se dogodio u 21.st.

…e za to ne možeš kriviti serijal, već scenariste kojima je to promaknulo, tj, njihova nedosljednost cijeloj trek priči… ;)

T'Grel je napisao/la:
Šta oni svrš***ju na pomisao da je ENT dio Treka??

…ja misli da to ti napraviš svaki put kada napišeš da Ent nije trek… ;)

T'Grel je napisao/la:
Zašto su išli raditi jednu takvu seriju koja bi se događala u pre-TOS vremenu, a imali su tehnologiju da naprave puno moderniju, bolju i ljepšu seriju od VOY-a.

…zato jer su fanovi imali utjecaj na to…
…uvijek se je spominjala praznina kako je zapravo to sve počelo od početka…
…dakle prije Kirka i ekipe…
…kada se to dogodilo…? -kako je to sve funkcioniralo…? -kakve probleme su imali… ?
Ent je odgovorio na većinu tih pitanja… samo zbog više sile… nije došao do one faze kada se spoji s TOS erom…
Romulanski ratovi još su na neki način misterij…

T'Grel je napisao/la:
TOS je Trek, a ENT to nije. I to stoji.

…i jesi? … (znaš već što)…

T'Grel je napisao/la:
Općenito i generalno su zas*ali s ENT-om. I to gadno i bezvezno.

…tvoja tvrdnja nema osnovu… zato jer nisi pogledao cijeli serijal… ;)
….a zeznuli su samo kraj… ;)
…sve ostalo je SAVRŠENO…

T'Grel je napisao/la:
Berman i Bragu bi trebalo objesit zbog toga što su napravili ENT i time upropastili Ideju Treka.

…pa nemoj sad biti preoštar… ;)
…dovoljno im je samo dati otkaz… te da se više ne petljaju u trek…
…što su napravili , napravili su…
…njihove usluge više nam nisu potrebne…
… i nisu upropastili nikakvu ''trek ideju''…
Oni su nasljednici Genea…
…sad trebamo nasljednike njih dvoje…
…neke dobre trekkere… koji se razumiju u cijeli tijek stvari te , da izbjegnu greške koje su napravljene u prošlosti…

T'Grel je napisao/la:
jer protekle serije (4 veličanstvenih)

…ako su 4 veličanstvene… onda fali i 5. najveličanstvenija … ENTERPRISE…
…da bi bilo 5 veličanstvenih… 

T'Grel je napisao/la:
Kako to neki ne mogu razumijeti??! To je puristička logika.

…ako pri tome misliš na Entovce…
…nama je nelogično kako ti možeš imati tako uskogrudne poglede na star trek serijale… ;)

buco je napisao/la:
@T'G Nije problem zašto je ENTeovcima stalo da budu dip STa , to oni jesu , nego TNGovcima da nebudu , razumiješ !?
Stvarno to oko tog nazovi "kanona" što bi to trebalo biti , vidim iz vaših pričica da bi to bilo nečije nadobudno , inteligento razmišljanje o STu pa ka najpametniji čovik na svitu je ti isti s joj nekima odlučija "napisat" KANON .
E sad da nebide sve na tome , kako već i biva po boardima 10 % sljedbenika , rekli bi , tu su odluku donijeli jer stvarno takoi mise a onih 90% jer su se uvlačili onima prvima .

…ako sam ti ikad trebao zapljeskati … to je sad…
…moj naklon…

T'Grel je napisao/la:
I ovo je već provokacija

...ah, tebe je fakat lako isprovocirati...
...neznam zašto se petljaš u rasprave ako nisi spreman na to... =;

čet 24 srp, 2008 12:37 am
Profil ICQ Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Spol: Muški
Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Koje si vrste?: Vulcan
Mr.bobo je napisao/la:
…aaaaa… sad nije samo Bobo nelogičan, sad ih ima i više…
…ne misliš li možda da je problem u tebi?

Ne, nije problem u meni. Vas nema toliko koliko nas neENTovaca. Nas je više. Dakle, nisam jedini u toj zamisli da ENT nije dio Treka.

Citat:
MOLIM!!! …ako u našim glavama vlada jednoumlje… sorry , al u tvojoj glavi ga onda nema…
…meni je žao što ti nisi gledao Ent, pa bi te više doživljavao…
…ovako samo pišeš mrtva slova na papiru… ;)

I radostan sam što u mojoj glavi ne vlada jednoumlje. Barem razmišljam o više stvari.

Citat:
…zato ti nisi dolazio prije, zato jer se Ent puštao?
…a mene je ona baš privukao da posjetim udrugu…
…da nema vas dvoje, život bi mi bio manje veseliji… ;)

Ne, nisam prije dolazio jer nisam znao da postoji Udruga. Gle, vjerujem da bi tebi život bio veseliji da nema TerNeka i mene jer bi onda bio sretan tj. ne bi imao ljudi oko sebe koji bi govorili protiv ENT-a.

Citat:
…ok, ajd nam navedi koje to stupnjeve demokratičnosti i parlamentarnosti ne ispunjava ova rasprava…
…zar se osjećaš ugrožen što Entovci zagovaraju serijal…? (a nije samo jedan)

Nemoj izvalačiti moje riječi iz konteksta kako tebi odgovaraju. Nisam ni napisao ni rekao da ova rasprava ne ispunjava stupnjeve, kako ti kažeš, demokratičnosti i paramentarnosti. Ispunjava. Samo sam konstatirao da su u redu takve rasprave.

Citat:

…majstoreeeee, majstoreeee…

Normalno da je netko majstor tko govori ono što ti misliš. Da sam ja kojim slučajem ENT-ovac bi ja bi bio majstor.

Citat:
Da, Ent se morao pridržavati gomilu detalja i biti oprezan u korištenju tehnologije i pribora…
…nažalost , tamo nisu imali jednog iskusnog trekkia… koji bi znao upozoriti na nelogičnosti… pa su se propusti dogodili…
…i kaj sad… bilo, prošlo, gledamo dalje…

A taj treker bi kao trebao biti ti? Ili si ipak mislio na nekoj više trekastijeg od sebe? Ti jesi treker kad si gledao TNG, DS9 i VOY (barem tako kažeš da si gledao, a sad šta je istina... ne znam). To ti nikad nisam osporava. Niti ti ne osporavam što misliš drugačije od mene. Pa gdje bi stigli kad bi svi isto mislili, jeli, spavali i hebali.

Lore je napisao/la:
Ono što je napravio ENT, to će napraviti i ST XI. Neće se filmovi i serije uvijek snimati idući naprijed. Neki bi sad odmah snimili seriju u 26. stoljeću. Prequeli će se uvijek snimati.

…upravo tako…
…i Star wars filmove II i III su snimani kasnije od IV, V , i VI… pa je dobro ispalo… ;)
…iako nebi imao ništa protiv serije u 26 St. , drago mi je da je snimljen Enterprise…

Mr.bobo je napisao/la:
T'Grel je napisao/la:
Šta oni svrš***ju na pomisao da je ENT dio Treka??

…ja misli da to ti napraviš svaki put kada napišeš da Ent nije trek… ;)

Da. Svaki put kad napišem da ENT nije Trek onda sv*šim.

T'Grel je napisao/la:
Zašto su išli raditi jednu takvu seriju koja bi se događala u pre-TOS vremenu, a imali su tehnologiju da naprave puno moderniju, bolju i ljepšu seriju od VOY-a.

Citat:

…zato jer su fanovi imali utjecaj na to…
…uvijek se je spominjala praznina kako je zapravo to sve počelo od početka…
…dakle prije Kirka i ekipe…
…kada se to dogodilo…? -kako je to sve funkcioniralo…? -kakve probleme su imali… ?
Ent je odgovorio na većinu tih pitanja… samo zbog više sile… nije došao do one faze kada se spoji s TOS erom…
Romulanski ratovi još su na neki način misterij…

Ali moj Boboslave... ne valja se vraćati u prošlost. Nigdje, pa ni u takvom jednom nizu serijala kao što je Trek i ići nešto gurati što po mjerilima dr. trekologije nije Trek.
Pitaj našu dr. trekologije Melitu iliti Sayock našu prvu predsjednicu Udruge što misli o ENT-u pa i o kasnijem VOY-u. Želiš reći da ona nije treker samim time što ENT ne uvrstava u Trek?

Mr.bobo je napisao/la:
T'Grel je napisao/la:
TOS je Trek, a ENT to nije. I to stoji.

…i jesi? … (znaš već što)…

Jesam, i opet ću. Ti očito to ne možeš pa mi zavidiš.

Mr.bobo je napisao/la:
T'Grel je napisao/la:
Općenito i generalno su zas*ali s ENT-om. I to gadno i bezvezno.

…tvoja tvrdnja nema osnovu… zato jer nisi pogledao cijeli serijal… ;)
….a zeznuli su samo kraj… ;)
…sve ostalo je SAVRŠENO…

Kao što ni tvoje tvrdnje nemaju osnovu. Nisi pogledao cijeli TOS, TNG, DS9 i VOY i ne znaš onda što je pravi Trek pa tu kvazitvorevinu zvanu ENT guraš među ST obitelj. Ajde molim te...
I naravno da ti je savršeno i sve lijepo šareno (a, ti si onda sigurno onaj šareni... hehe) i ružičasto pa živiš u utopiji da je ENT Trek. Pa živi ti i dalje... Realnost je malo drugačija.

Mr.bobo je napisao/la:
T'Grel je napisao/la:
Berman i Bragu bi trebalo objesit zbog toga što su napravili ENT i time upropastili Ideju Treka.

…pa nemoj sad biti preoštar… ;)
…dovoljno im je samo dati otkaz… te da se više ne petljaju u trek…
…što su napravili , napravili su…
…njihove usluge više nam nisu potrebne…
… i nisu upropastili nikakvu ''trek ideju''…
Oni su nasljednici Genea…
…sad trebamo nasljednike njih dvoje…
…neke dobre trekkere… koji se razumiju u cijeli tijek stvari te , da izbjegnu greške koje su napravljene u prošlosti…

Oni su bili nasljednici Genea. Nisu otkako su napravili ENT.

Mr.bobo je napisao/la:
T'Grel je napisao/la:
jer protekle serije (4 veličanstvenih)

…ako su 4 veličanstvene… onda fali i 5. najveličanstvenija … ENTERPRISE…
…da bi bilo 5 veličanstvenih… 

Aha.... :roll: Tješi se...

Mr.bobo je napisao/la:
T'Grel je napisao/la:
Kako to neki ne mogu razumijeti??! To je puristička logika.

…ako pri tome misliš na Entovce…
…nama je nelogično kako ti možeš imati tako uskogrudne poglede na star trek serijale… ;)

Ja imam uskogrudne poglede na ST serijale ako ne uvrštavam ENT u ST??
Na čemu si ti??

I Bobo, nikad mi nisi odgovorio na ovo pitanje, daj barem pokušaj (daj jednom argumentiraj svoj odgovor jer nikad nisam dobio tvoj odg. na to pitanje):

Zašto ti je toliko bitno da ENT bude dio Treka ako ti je sam kanon nevažan?

čet 24 srp, 2008 12:03 pm
Profil Web stranica
The Traveler
The Traveler

T'Grel je napisao/la:
Zašto ti je toliko bitno da ENT bude dio Treka ako ti je sam kanon nevažan?

Svaka čast. Stvarno dobro pitanje.

Kao što je BrickTop rekao, trebao bi se napraviti neki kompromis između Ent-a i ostalih jer je šteta da neke stvari iz ENT-a ne spadnu u kanon.
Dok ima nekih stvari koje ne zaslužuju biti u kanonu.
Evo sad ću probati ukratko nabrojati....

RUŠENJE KANONA:

Ferengiji (nakon što sam objektivno pogledao situaciju, vidio sam da su tu zas*ali...)

Hologrami (holografskoj tehnologiji nije nikako mjesto u 22. st)

Temporal Cold War (ima tamo dobrih epizoda... ne samo onih razbijačkih nego i moralnih... ali TCW je totalni promašaj... i Xindi isto tako)

Ne znam šta da mislim u vezi s klingoncima i njihovom FC-u.

Enterprise NX-01. Kako bi bilo lijepo da se brod zvao npr Discovery.

ONE STVARI ZA KOJE BI BILO ŠTETA DA NISU U KANONU:

1) Susret s Borgom. U ENT-u je lijepo objašnjeno zašto je Borg započeo svoju invaziju u 24. st na Zemlju, a da je peta sezona zaživjela vidjeli bi i nastanak Borg Queen.

2) Susret s Andorijancima i Romulancima. U drugoj sezoni su prikazani Romulanci. nije ostvaren vizualni kontakt i nije bio ostvaren kroz cijele romulanske ratove koje bi imali priliku vidjeti u petoj sezoni.

3) Jedna od meni najljepših stvari u ENT-u je prikaz kako su ljudi razvijali warp. Mi smo mislili, eh izumio si warp i ajmo letit po svemiru. Meni je perfektno prikazano kako su vulkanci nadzirali razvoj warpa 100 godina i to je ljude ljutilo jer su mislili da im vulkanci odmažu. Čak je i archer bio protiv vulkanaca, ali tamo negdje u prvoj ili drugoj sezoni je vidio da je pogriješio kad je neka vrsta od njih zatražila warp.
Jedan od meni najboljih citata u ENT-u.
Archer: Mogli bi ostati i pomoći im da razviju warp.
T'Pol: Vulkanci su odlučili pomoći Zemlji prije 100 godina i još su tamo.
To mi se sviđa kako je prikazana jedna mračna strana svemira. Lijepo vidimo Archera kako u prvoj sezoni izgleda nasmijano kao prvai istraživač, a u trećoj vidimo šta je svemir napravio od njega, i da nije sve kako je on zamišljao. Rekao je u četvrtoj sezoni: Izgubio sam nešto i ne znam kako da to vratim.

4) Vulkanci. U ENT-u je prikazana evolucija vulkanaca. U ENT-u vidimo vulkance kako lažu, pokazuju osjećaje, preziru spoj umova... U četvrtoj sezoni siraniti dolaze na vlast. To su zapravo oni pravi vulkanci koji slijede Surakov put. Tada je na vlast došla T'Pau koju smo imali priliku vidjeti da je još živa u TOS epizodi Amok Time. I tada su došli vulkanci koje poslije vidimo u svim serijalima. Ne lažu, logični su, spajaju umove...

5) Klingonska čela i njihova poveznica sa Arikom Soongom i Augmentima. Trebam li još išta reći.

6) Paralelni svemir iz TOS-a i DS9-a - remekdjelo.

7) Terra Prime. Ovo bi se moglo ubrojiti pod 3.

8 ) Susret s osnivačima.

9) Razvoj tehnologije: Fazora, teleportera, force fielda, torpeda...

Da je bilo pete sezone, vidjeli bi još Flinta iz TOS-a, poveznicu sa epizodama A Piece of the Action i Cloud Minders, vidjeli bi Guinan...

Za kraj, nikako ne mogu shvatiti da neki od vas mogu nazivati TOS stvarom prošlosti. Ako tako razmišljate, za 50 godina će onda svi nazivati Star Trek, stvarom prošlosti jer ne vjerujem da će se u bliskoj budućnosti snimiti nova star trek serija isto kao što mislim da će ovaj film doživjeti neuspjeh.

Privući će fanove novije generacije i netrekije a odbiti staru generaciju, a kao što je chaky rekao jednom, nova generacija će se lako okreniti prema novim serijama tipa Galactica i Stargate i zaboraviti na Trek.

slika

čet 24 srp, 2008 2:07 pm
Dai-zvizda
Dai-zvizda

@Lore
Prvo jedno da se razumijemo tu "glupost" , da tako kažem , oko kanona stalno potežu TNGovci !!
Zašto ? Vjerojatno im je krivo što je ENT bolja serija od TNGa , a koji drugi razlog ? :-k #-o

Lore je napisao/la:
Ferengiji (nakon što sam objektivno pogledao situaciju, vidio sam da su tu zas*ali...)

Objasni , da ne ostane subjektivno ! :mrgreen:

Lore je napisao/la:
Hologrami (holografskoj tehnologiji nije nikako mjesto u 22. st)

Čuj na čemu je temeljena ta tvrdnja ?! Objsni da te ne uzmemo stvarno za neozbijnog ! #-o
Jel ti jasno zašto je potrebno da to pojasniš pučanstvu !¨?
:-k 8-[

Lore je napisao/la:
Enterprise NX-01. Kako bi bilo lijepo da se brod zvao npr Discovery.

Jel imaš ti nešto konkretno li samo svoje snove prenosiš u "kanonska pravila " ? :-k ](*,) ](*,)
Moga se zvat i Picard ili Kata ...jel tako !? :mrgreen: :lolsmjeh:

Lore je napisao/la:
....TCW je totalni promašaj... i Xindi isto tako)

Možda i je za nekoga loš ,. Meni naprimjer "smeta" što su onako lako skompli se s Xindima (većinom) iako su im bili kao smrtni neprijatelji .

Ali zar je Worf359 (tak nekako ) u TNGu nešto bolja stvar ?
Rastureni i potučeni Fedsi odjednom ka fenixi naravno zaslugom junaka serije , ka i u ENTu , pobjeđuju očajničkim potezom onu kocku i to pazi jednu i jedinu !
Koja uopće nije sjetila pozvat pojačanje ili čisto javiti svojima sto radi trenutno ?!
Mislim to je toliko ludo , općenito ono s borgom u TNG da nje ništa gore ni ono oko TCWa ...ako čemo o logici !

Zapravo onaj dio serijala (Xindi) bar prikazuje neki alternativni prostor i i mehanizme tj zakone koji vladaju u njemu . Nove rase , i načine opstanka u tom tako izmjenjenom prostoru ....

DS9 kad smo kod "gluposti " već , zar nije prikaz Jem'Hadara pokušaj da se napravi Borg koji eto nije sklopovskio-biološki već produkt GMO tehnologije ! ?
I naravno ubrzo se vidjelo da to tako neće ići pa su odjednom Jem'Hadari izgubili svoje prvotne moći ,a i defiant posta super brod .

Taj isti defiant , perjanicu i čudo tehnologije , su već u prvom susretu Jem'Hadari rasturili "ka beba zvečku " pohvatali cijelu posadu i zatvorili .

Nije mu pomoga ni "cloaking device" s Romulusa !
Da bi koju epku kasnije Jem'hadari zaboravili kako ga opet otkriti , sve su više lišili na običu vojsku , ne previše pametnu i moćnu kao na početku .
Zapravo degradirani su ka borg u VOY ..

O VOY ne treba ni pričat , kad smo kod super gluposti ..no....Toleriraju ga valjda zbog 7od9 ..neznam kako objasnit inače ! :-k

Mislim kad smo kod pridjeva " sranje " već , ima toga u svim serijama nažlost .
E sad meni je zanimljivo kad "neutralni " promatrač vide samo jedno od sranja ostale zaboravljaju spmenut , a ono što ni rečeno nije se ni dogodilo u medijima kakav je ovaj koji mi koristimo !
Jer njega čitaju i gosti a među njima možda ima i slabije informranih ! 8-[

@Lore uz sav tvoj trud , za koji ne tvrdim da je zlonamjeran , ipak ti malo objektivnosti nebi falilio , kad si se već upustio u "analizu " obavi je do kraja i postavi na board ili nikako !

Inače hvala na trudu !!!! 8-[ :?

Pozdrav
Nepristrasnog 33

Tehnika Pucanstvu !

čet 24 srp, 2008 3:15 pm
The Traveler
The Traveler

Kanon je svetinja.
Je li sad tebi normalno da kažu npr u VOY-u bitka kod AtrosaPrime se odigrala na stardae 49xxx.x a u DS9-u da se odiglrala 38xxx.x. (To je hipotetičko pitanje i nema veze sa stvarnim događajima u star treku)

Ako je kanon nebitan, zašto se onda trudim što bolje poznavati radnju star treka i njegovu povijest. Ako ti kanon nije bitan, onda nemamo što više raspravljati.

Kao što sam rekao, ENT je narušio kanon u nekim situacijama, ali ima isto tako i puno onih stvari koje zaslužuju da budu dio star trek kanona.

@buco, objašnjenje o ferengijima se nalazi par postova prije. Što se holograma tiče, gdje si u TOS-u vidio holograme, a u ENTu ih je pun k*. Ali normalno, pretpostavljam da nisi gledao TOS. Da ti nije možda zastario.
Ja nisam rekao da ne volim TCW zbog brzog raspleta, nego jednostavno što to ne pripada star trek povijesti. Da je bio neki manji rat, progledao bi kroz prste, ali skoro uništenje Zemlje..... neće proći.

slika

čet 24 srp, 2008 4:19 pm
Defender of Earth

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
A odkud ti to da TCW ne pripada ST povijesti, na temelju čega si to zaključio?? Dali je zato što se u prijašnjim serijalima uopče ne spominje?
Ako je to razlog, tu opet ulazimo u onu raspravu da Zemlja nije jednako Federacija .
Kao što sam rekao prije TCW i napad Xindia na Zemlju je važan dio ljudske povjesti ali ne i FEDERACIJSKE jer sama Zemlja nije Federacija.
Ako to je tako... pa zašto bi nešto što se Zemlji dogodilo do prije 200 godina bilo važno nekom Bolijancu ili nekom Betozađinu? Dali ljudi u Next Generationsu znaju njihovu povijest i dali se povijest od bilo koje članice Federacije (a ima ih preko 2000) imalo spominje u Next Generationsu, DS9 ili Voyageru (ok ajmo reći izuzet Vulkanaca)...

Ono što hoću reći je ovo... ako su scenaristi izmislili da se u 22.st. dogodio TCW onda to je dio ST povijesti...a to što se nekim trekerima to ne sviđa i što se to neuklapa po njihovom kanonu to je njihov problem...

čet 24 srp, 2008 6:54 pm
The Traveler
The Traveler

DS9 - 04x11 - Homefront

Citat: Ben, Earth's in danger. Maybe the greatest danger it's faced since the last world war.

Kao što vidiš piše Earth, a ne Federation.

Nemoj ovo shvatiti kao uvredu... Kad pogledaš sve star trekove onda počni pričat o stvarima koje ne razumiješ. I ja sam bio kao ti. Enterprise me zadivio zbog specijalnih efekata i glume.... Ali kad sam objektivnije pogledao situaciju vidio sam da griješim.

Prije sam bezuvjetno branio ENT. Nisam ni sada protiv njega. Nego kažem da bi se neke stvari trebale prihvatiti kao dio ST kanona dok ima onakvih kao temporal cold war koje nisu vrijedne spomena.

Ista stvar kao s filmovima. Da li postoji netko tko još prihvaća kao ST V kao dio kanona. Ajmo otputovati do Boga u središte svemira za par dana.
Ne možeš zbog toga reći da svi filmovi ruše kanon. Gene je sam rekao da STV ne spada u kanon. Isto bi tako rekao i za dominion war. Ali ne možemo odmah osuđivati cijeli serijal.

slika

čet 24 srp, 2008 7:38 pm
The Traveler
The Traveler

Ono što hoću reći je ovo... ako su scenaristi izmislili da se u 22.st. dogodio TCW onda to je dio ST povijesti...a to što se nekim trekerima to ne sviđa i što se to neuklapa po njihovom kanonu to je njihov problem...

Znači po tvom. Ako scenaristi snime novu trek seriju (mjesto radnje na orionskom brodu) i glumci se vrate kroz vrijeme i dođu do broda voyager u deltu (recimo šesta sezona) i svi zajedno orgijaju na mostu taman prije nego što borg napadne... to je onda dio st povijesti.
Ako se to nekom ne uklapa po njegovu kanonu to je njegov problem.
U redu.

slika

čet 24 srp, 2008 7:49 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Lore ovdje najviše govori logično. Slažem se, ENT je prikazao neke stvari koje bi možda mogle biti dio kanona. Ali u kanon se obično stavlja cijela serija, a ne samo neki njeni dijelovi.

Ali opet... zašto je Gene ostavio "rupu" između našeg i TOS vremena? To samo on znao. Kao što sam već jednom rekao da sam uvjeren kako bi Gene, da je htio prikazat evoluciju ljudi iz pre-warp u warp eru da bi to već napravio s TOS-om. Ali nije. I samo je on znao zašto to nije napravio.
Dakle, kršenje kanona nije samo nedosljednost nego i nepoštivanje Geneove želje. Dakle, on nije htio prikazati vrijeme od našeg do TOS vremena. I on je alma mater Treka (mislim na Genea). Dakle, Berman i Braga su to izdali napravivši ENT i upravo su napravili to što Gene nije htio - prikazati pre-TOS eru. Samim time to im je velika greška. I Bobo kaže da su Berman i Braga Geneovi nasljednici. Kako ako nisu poštivali njegovu želju za neprikazivanjem post-atomskog i pre-TOS vremena. Dakle, tkz. "ENT era".

pet 25 srp, 2008 12:15 am
Profil Web stranica
Historiotrekolog
Historiotrekolog

Lore je napisao/la:

Znači po tvom. Ako scenaristi snime novu trek seriju (mjesto radnje na orionskom brodu) i glumci se vrate kroz vrijeme i dođu do broda voyager u deltu (recimo šesta sezona) i svi zajedno orgijaju na mostu taman prije nego što borg napadne... to je onda dio st povijesti.
Ako se to nekom ne uklapa po njegovu kanonu to je njegov problem.
U redu.

U ST-u su scenaristi samo tvorci priče. Glavni i odgovorni za Trek bio je pokojni Gene. Nažalost je premino. Da je danas živ, vjerujem da ne bi bilo ENT-a, barem ne u takvom obliku. Pretpostavljam da bi dozvolio snimanje ENT-a ali samo kao Mirror universe seriju.
Da je ENT snimljen kao Mirror universe ne bi uopće propitkivao njegovu (ne)trekovitost.

pet 25 srp, 2008 12:18 am
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

Pošto mi se više neda pisat odgovr koji je skript resetirala !? :-k :-k :thumbs3:
A nije bia kratak

@zmajčekica oćeš mi pogledat tko nje bio dežurni admin u vrijeme od 11:20'---11:55 na boardu ! Mislim da nije "uzabunom " rwesetirao moj accaunt !? :-k #-o Hvala !

Kako to da nije kršenje kanona ono pretvaranje Klingonaca u potpuno drugo ne prepoznatljivu rasu u TNGu u odnosu na TOS ?
Pitao sam vas to već bar 3 x i ništa nekako ka da vam je neugodno .

Ako nemate pojašnjenja ova rasprava o kanonu je bezpredmetna . jer ja se nadam da bar znate što je kanon , što on znači ? :-k 8-[

I ako je podloga kanona TOS onda ni jedna serija poslije njega nemože bit dio kanona , a TNG sigurno ne .
To sam naglasio TNG zato što su glavni zagovornici kanona koliko se da primjetiti TNGovci !? #-o Što je čudno kad njihova ljubljena serija krši to sveto pravilo !

Inče ja sam još uvijek pri stavu da ST nije nikakva religija , ako je , zanima me tko je trenutni papa , koji su kardinali i lokal popvi (dobro to vidim tko pokušava ovdje popovat ljudima što je dobro a što nije !
:mrgreen: :mrgreen:

Lore je napisao/la:
Nemoj ovo shvatiti kao uvredu... Kad pogledaš sve star trekove onda počni pričat o stvarima koje ne razumiješ.

Bez uvrede @lore a kako to da si tio zaboravio pripoomenut svom glavnom kanonoljubcu @T'G u koji vjerojatno ni omot ENTa nije pogledao ?
Odakle ti samo takav previd ? Ili si mislio da ćeš tako jeftino izbacit čovijeka koji ima drugačiji stav od tebe "iz igre" ???

Vrlo nekorektno , ja sam pomislio da si ti malo finiji čovijek ! :-k 8-[

bilo je još toga , izvini T'G što nisi stiga ali..... :wink:

Pozdrav
Svete Inkvizicije 88

Tehnika Pucanstvu !

pet 25 srp, 2008 12:00 pm
The Traveler
The Traveler

buco je napisao/la:
Bez uvrede @lore a kako to da si tio zaboravio pripoomenut svom glavnom kanonoljubcu @T'G u koji vjerojatno ni omot ENTa nije pogledao ?
Odakle ti samo takav previd ? Ili si mislio da ćeš tako jeftino izbacit čovijeka koji ima drugačiji stav od tebe "iz igre" ???

Nisam ja mislio nikoga izbaciti iz igre. Ja znam da tebe ne mogu natjerati da vjeruješ u nešto drugo isto kao što ti ne možeš ni mene.
Ja sam samo preispitao svoja vjerovanja i iznio svoj objektivan stav.

slika

pet 25 srp, 2008 1:25 pm
Historiotrekolog
Historiotrekolog

@buco, vidimo sam omot od ENT-a i odgledao par epizoda naizmjence. To mi je bilo dovoljno da vidim o čemu se radi. I, da, vidio sam omot od ENT-a.

Kako Lore kaže: bitna je objektivnost. Nisam kanonoljubac nego se držim neke objektivnosti, a ta objektivnost je kanon. Ne treba ga se uvijek striktno do srži držati ali treba ga se držati onako kako spada jednom Treku.

pet 25 srp, 2008 3:09 pm
Profil Web stranica
Dai-zvizda
Dai-zvizda

T'G je napisao/la:
Kako Lore kaže: bitna je objektivnost. Nisam kanonoljubac nego se držim neke objektivnosti, a ta objektivnost je kanon.

Slažem se , očito je da svi mislimo da smo upravo mi objektivni ! :-k 8-[

Sad to je malo teže objašnjivo ali je dio ljudske psihe itd...

Inače mi je jako drago da si vidio omotnicu ENTa , jer ja nisam ali sam višekratno pogledao cijelu seriju , zapravo cijeli serijal osim TOSa .
Njega sam pogledao desetak epizoda .

Nego mislim što je s odgovorom na ono moje pitanje u svezi s Klingoncima u TOSu i TNGu !? :shocked: :-k

Nitko da mi to "pojasni" od vas koji držite do pravice i kanona .
Pa bih molio , četvrti put , ako vam nije teško ....napokon na to pitanje odgovrit ! 8-[ #-o
Imate ga 3 x postavljenog pa da ga ne prepisujem ,quotam i sl. ? ](*,)

Pozdrav
Neobjektivnog antikrista 77

Tehnika Pucanstvu !

pet 25 srp, 2008 10:29 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 460 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: