Sada je: sri 29 srp, 2026 2:18 pm.

Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
 ENT era bez Xindi prijetnje ("Originalni" vremenski pravac) 
Autor/ica Poruka
nešt po svom izboru

Spol: Muški
Naj Serija: ENT
Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
Post Re: ENT (ni)je Trek (3. put)
PrincMatias je napisao/la:
Ne bi jer ta nova xindi linija je fake. Jer TOS je počeo se snimati 1966. a Ent 2001., a možemo mi izmisliti još 10 novih događaja prije 2151. pa reć da nije bilo toga ne bi bilo Pikija itd. Da su xindiji postojali Gene bi ih spomenuo a ovako oni su bili nepotrebni.. :thumbs3: .

Da da da...je je je...kako da ne...opet ste nasli nekvu glupost sad se pametnim pravite...daj molim te...ne kuzim sta sad glumite...
Vremenska linija je takva kakva je i gotovo...ovo sto ti govoris nema nikovg smisla...govoris ko da je radnja ENT-a poslije VOY-a i sad oni nest mijenjaju vrem. liniju a zapravo je kontra sve...

pet 30 lis, 2009 10:26 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
Cmd Data je napisao/la:
Ne bi jer ta nova xindi linija je fake. Jer TOS je počeo se snimati 1966. a Ent 2001., a možemo mi izmisliti još 10 novih događaja prije 2151. pa reć da nije bilo toga ne bi bilo Pikija itd. Da su xindiji postojali Gene bi ih spomenuo a ovako oni su bili nepotrebni.. :thumbs3: .

Da da da...je je je...kako da ne...opet ste nasli nekvu glupost sad se pametnim pravite...daj molim te...ne kuzim sta sad glumite...
Vremenska linija je takva kakva je i gotovo...ovo sto ti govoris nema nikovg smisla...govoris ko da je radnja ENT-a poslije VOY-a i sad oni nest mijenjaju vrem. liniju a zapravo je kontra sve...

Ne njega svrbi upravo ta činjenica koju je i sam rekao...
A ta je teoretski da nije bilo Xindi prijetnje nebi bilo "Pikija" kako Matias voli govoriti...
I s time se neki ne mogu pomiriti...Zato i koriste te fraze kako se to nije spominjalo u TOS-u ili ostalim prijašnjim serijalima...
Jer ako ćemo tako govoriti... u SW onda ne postoji ni Corusant, ni pola jedia poput Mace Windua npr. zato što se ne spominju u originalnoj trilogiji.
Eto takva je Matiasova logika...

sub 31 lis, 2009 12:34 pm
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Suikotreki je napisao/la:
A ta je teoretski da nije bilo Xindi prijetnje nebi bilo "Pikija" kako Matias voli govoriti...

"Činjenica?" To je u najboljem slučaju pretpostavka.

Da su xindiji postojali Gene bi ih spomenuo a ovako oni su bili nepotrebni.. :thumbs3:

Ovo u vezi GR-a mi je bilo promaklo... Gene nije izmislio ni Kardasijance, ni Dominij, ni Borga, štoviše sumnjam da bi on ikad odobrio seriju kao što je DS9, statičnu i punu nasilja. DS9 se potpuno kosi sa GR-ovom vizijom Star Treka, pa opet, prihvaćamo DS9 kao sjajnu seriju.

Inače, Gene Roddenberry nije George Lucas da ga se spominje u konetkstu stvaratelja, alfe i omege franšize. On je bio alkoholičar, narkoman i kurviš koji nije obavljao glavni kreativni posao. Da nije bilo DC Fontane, Troi bi bila nakaza sa tri sise i slično.

sub 31 lis, 2009 1:00 pm
Profil Web stranica
nešt po svom izboru

Post Re: ENT era bez Xindi prijetnje ("Originalni" vremenski pravac)
Mah da to...al ja mislim da se tu nesto krivo protumacuje. Ovo što mi gledamo u ENT-u nije alternativni vremenski pravac ili šta god da vi rekli neki. To je pravi vrem. pravac i amen. To sto su se neki zbunili to je drugo.
Gledajte...to je recimo isto kao kad sad neki pisac pisao knjige i napise prvo u vrijeme 2 WW jednu knjigu pa jednu knjigu Vijetnamski rat i onda se sjeti ici pisat knjigu o 1 WW. I on opisuje sta se dogada u 1 WW. Isto tako je i u ENT-u. Tako je to bilo za vrijeme ENT-a i gotovo. Oni samo prepricavaju te dogadaje, kako je bilo, sto je bilo...itd. A ne drugi vremenski pravac. =;
Nadam se da ste me shvatili...

sub 31 lis, 2009 1:20 pm
Profil Web stranica
bubica
bubica

Cmd Data je napisao/la:
Gledajte...to je recimo isto kao kad sad neki pisac pisao knjige i napise prvo u vrijeme 2 WW jednu knjigu pa jednu knjigu Vijetnamski rat i onda se sjeti ici pisat knjigu o 1 WW. I on opisuje sta se dogada u 1 WW. Isto tako je i u ENT-u. Tako je to bilo za vrijeme ENT-a i gotovo.

Ovo apsolutno vrijedi za prve dvije sezone ENT-a, iako se i one događaju u donekle izmijenjenom vremenskom pravcu s obzirom na događaje iz "First Contacta" (npr. da se epizoda "Resistance" dogodila i u izvornom vremenskom pravcu, imali bismo predestinacijski paradoks).

sub 31 lis, 2009 1:28 pm
Profil Web stranica
Founder

Koje si vrste?: er
_Oz je napisao/la:

"Činjenica?" To je u najboljem slučaju pretpostavka.

Da su xindiji postojali Gene bi ih spomenuo a ovako oni su bili nepotrebni.. :thumbs3:

Ovo u vezi GR-a mi je bilo promaklo... Gene nije izmislio ni Kardasijance, ni Dominij, ni Borga, štoviše sumnjam da bi on ikad odobrio seriju kao što je DS9, statičnu i punu nasilja. DS9 se potpuno kosi sa GR-ovom vizijom Star Treka, pa opet, prihvaćamo DS9 kao sjajnu seriju.

Inače, Gene Roddenberry nije George Lucas da ga se spominje u konetkstu stvaratelja, alfe i omege franšize. On je bio alkoholičar, narkoman i kurviš koji nije obavljao glavni kreativni posao. Da nije bilo DC Fontane, Troi bi bila nakaza sa tri sise i slično.

A u čemu je razlika između Lucasa i Roddenberya kad bez njih cijela sf franšiza bi krenula drugim smjerom, ali ipak trek je otvorio vrata i farscapeu,galactici.... Pa što ako on nije izmislio Kardaše,Borga kad ih je on odobrio, tj. oni su ušli u trek za vrijeme njegovog života a koliko znam on je umro za vrijeme 5.sezone TNG-a. I što bi falilo Troici sa 3 sise? Ništa. Ds9 je logičniji nastavak TNG-a dok Ent to nije i zato 3. i 4. sezona su ljaga na cijelu franšizu.

sub 31 lis, 2009 3:16 pm
bubica
bubica

A u čemu je razlika između Lucasa i Roddenberya kad bez njih cijela sf franšiza bi krenula drugim smjerom,

Franšiza? Možda misliš na žanr. Ipak, GR i GL se ne mogu usporediti jer je Lucas apsolutni Bog u Star Wars univerzumu, vlasnik svih autorskih prava, čovjek koji odlučuje o svakom segmentu radnje. Roddenberry je samo idejni tvorac, a Trek uopće nije bio njegovo vlasništvo, već prvo NBC-a, pa Viacoma, a danas se to dijeli na CBS/Paramount.

ali ipak trek je otvorio vrata i farscapeu,galactici....

Farscape i pogotovo BSG puno su više slijednici Star Warsa, nego Treka.

Pa što ako on nije izmislio Kardaše,Borga kad ih je on odobrio, tj. oni su ušli u trek za vrijeme njegovog života a koliko znam on je umro za vrijeme 5.sezone TNG-a.

Nije bio u poziciji da išta odobri, Roddenberry je imao utjecajan položaj samo na početku, a čak ni tada nije imao previše utjecaja. Npr. Patrick Stewart je doveden za kapetana unatoč njegovu žestokom protivljenju, ali nikog iz studija nije bilo briga što on misli.

I što bi falilo Troici sa 3 sise? Ništa.

Ništa, imala bi (sisu) viška! :lolsmjeh:

Ds9 je logičniji nastavak TNG-a dok Ent to nije i zato 3. i 4. sezona su ljaga na cijelu franšizu.

ENT podforum nije mijesto za ovakve komentare. [-X

sub 31 lis, 2009 3:47 pm
Profil Web stranica
Defender of Earth

Opis Stanja: Ponfo miran
Koje si vrste?: Andorian
_Oz je napisao/la:
Farscape i pogotovo BSG puno su više slijednici Star Warsa, nego Treka.
[-X

Pa kolko znam samo je jedna SF serija sljedbenik Treka.... a to je Andromeda... u kojoj se i nalazi radnja koja je izbačena iz Treka koliko sam čuo.

sub 31 lis, 2009 5:23 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Kako Xindiji mogu kršiti vremensku liniju ako ona nije promjenjena.
Ne, Xindiji su stvorili onu vremensku liniju koju mi vidimo od TOS-a do VOY-a.
Kako je Raitara rekla... da nije bilo Xindija i njihove prijetnje, na Zemlji nebi bilo osam milijuna ljudi ubijenih, a samim time bi se onda i povijest drugačije odvijala...

ENT jest sniman poslije svih drugih st serija, ali radnjom se odvija prije svih. Kad gledaš ENT, događaji iz ostalih serija se još nisu dogodili, njih još nema. Stoga svaka promjena vremenske linije u ENT-u, rezultira TOS-om, TNG-om, DS9-om i VOY-om.
U tome je cijela poanta.
ENT nije nastavak, ENT je prednastavak.

Poput star wars filmova. To je kao da kažeš da su novi star wars filmovi promjenili vremensku liniju i stari više ne postoje.
:wink:

Mi nikad nismo vidjeli tu orginalnu ''vremensku liniju'', koja se spominje u ENT-u. Taj incident sa ksindima rezultirao je vremenskom linijom koju mi svi znamo i gledamo u ostalim st serijama i filmovima.

sub 31 lis, 2009 6:30 pm
nešt po svom izboru

Ds9 je logičniji nastavak TNG-a dok Ent to nije i zato 3. i 4. sezona su ljaga na cijelu franšizu.

HAHAHAHA...ovo moram zapisati. Ovo bi moglo cak i u TBO :lolsmjeh: :lolsmjeh:
haha da DS9 je bas logičan nastavak TNG, mirnog TNG punog ubermorala bez mnogo konflikata i fajtova, istrazivanje. Daj molim te..da bas je DS9 logican nastavak TNG.a. Al ono full logicno :lolsmjeh: :lolsmjeh: :rotfl: :rotfl:
ma da, kako da ne.. ENT baca ljagu na cijeli Trek 3. i 4. sezonom ali DS9 sa svojih 5 sezona ne...ma da..uff...i jos k tome nne kuzim zasto 4. sezona ENT.a koja je jedna od najboljih u ST.u ikada... :S

ned 01 stu, 2009 12:45 pm
Profil Web stranica
Founder

Koje si vrste?: er
Pa apsolutno je tako kao što je napisano. Sve ono što se dogodilo nakon napuštanja kardasijanaca Teroka nora i bajora i dolaska FEdsa a i ds9 je sasvim razumljivo. Otkud to da u ds9 fali morala pa pogledaj epku The ship i tu je odgovor pravi recimo.

ned 01 stu, 2009 1:41 pm
Goddess in green
Goddess in green

Spol: Ženski
Naj Serija: VOY
Naj Film: Nemesis
Opis Stanja: .........poslije VOY-a....TOS je najviše COOL..
Post Re: Enterprise
Cmd Data je napisao/la:
Minusi Ent-a su to da NX-01 jedna je potpuna kopija Equinoxa što sam te kasnije shvatio, ubacivanje Xindija, kršenje prave vremenske linije i razvodnjena 4. sezona koja se pretvorila u sapunjaru ....

Opet on o toj pravoj vremenskoj liniji ](*,) ](*,) #-o

Pa o pravoj liniji je sve rekao Daniels da se ono s Xindijima nije trebalo događati da je izazvano temporalnim ratom ....

Ali mi pravu liniju nikad nismo vidjeli. Da nije bilo tog incidenta, nebi se dogodili oni događaji iz TOS-a, TNG-a, DS9-a i VOY-a.
Kužiš li ti razliku između prequela i sequela???
:neznam:

pon 09 stu, 2009 12:20 am
nešt po svom izboru

Ma ocito on to ne kuzi...ili stvarno samo oce provocirat..

Ili je samo TNG.ovac :D

pon 09 stu, 2009 4:26 pm
Profil Web stranica
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
...ja bi volio da T'Grel napiše svoju viziju oko svega toga... :mrgreen:

pon 09 stu, 2009 6:28 pm
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

ocigledno je da su xindi izmenili timeline i to na najgori moguci nacin... njihovo uplitanje je dovelo do takvih promena da je piki zbog njih izgubio kosu, kirk popusio sta je vec popusio, sisko se transformisao u proroka a mozda najvece posledice oseca voyager s obzirom ko je postao kapetan i jos se izgubio u delti #-o

cenim da bi u originalnom vremenskom pravcu voyager imao ozbiljnog kapetana i ne bi visio 7 godina u delti :beee:

http://s233.photobucket.com/albums/ee199/mivicek/20090724%20Liburnicon%202009/?action=view&current=IMG_1855_resize.jpg

uto 10 stu, 2009 3:29 am
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: