|
Sada je: sri 29 srp, 2026 5:52 am.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
 Re: ENT (ni)je Trek?
T'Grel je napisao/la: I, da, moram štitit ugled voditelja Povijesne sekcije... zato ne sudjelujem u kvizovima. ...do sada se u nijednom kvizu nisi istakao... ...i tvrdim da je to razlog zašto od zadnje sramote odbijaš sudjelovati... ...time si ne štitiš ugled... samo potvrđuješ uvriježeno mišljenje da ne znaš puno o treku... ...teatričar, a ne teoretičar...
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 21 lis, 2012 12:42 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
T'Grel lagano se može pokazati tvoje znanje o Treku. Javna diskusija poput debate recimo samnom u udruzi o bilo kojem području u Treku. Tako ćeš imati prilike dokazati svoje znanje.
| ned 21 lis, 2012 11:27 am |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pet 25 pro, 2009 10:32 pm Postovi: 147 Lokacija: Zagreb Spol: Muški
|
Suikotreki je napisao/la: T'Grel lagano se može pokazati tvoje znanje o Treku. Javna diskusija poput debate recimo samnom u udruzi o bilo kojem području u Treku. Tako ćeš imati prilike dokazati svoje znanje. Vidiš Suiko nije loša zamisao mogli bi to organizirat za 11mj  ako se slažete.
|
| ned 21 lis, 2012 11:34 am |
|
 |
|
Defender of Earth
Pridružen/a: sub 10 stu, 2007 1:20 am Postovi: 3611 Lokacija: Trešnjevka,Zagreb Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Ponfo miran Koje si vrste?: Andorian
|
Vidjet ćemo što kaže "voditelj povijesne sekcije".... ako on nema ništa protiv ja sam za.
| ned 21 lis, 2012 11:54 am |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
Ja da sa tobom, Suiko idem raspravljat o Treku?!? Ne hvala. Ajmo ovako: ajmo napravit debatu o povijesti... odaberi jedno razdoblje u povijesti pa idemo... šta kažeš na to? I odakle ti pravo da umanjuješ instituciju Povijesne sekcije tako da stavljaš njenog voditelja u navodnike... Nema tu navodnika. I s takvim koji stavlja moju sekciju na navodnike... s takvim da ja sudjelujem u debati...
Kad odradimo debatu o povijesti, i ako ti pobijediš, u što sumnjam jer ja proučavam povijest 20+ godina tj. ajmo to tako reći, pola jednog radnog vijeka, onda ćemo napraviti i o Treku.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 21 lis, 2012 12:32 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
T'Grel je napisao/la: Ja da sa tobom, Suiko idem raspravljat o Treku?!? Ne hvala. . Ali "ENT nije Trek" je trekersko pitanje, ne povijesno. Šta ikog od nas ovdje briga tko od vas dvojice bolje poznaje povijest.  Sujko nije povjesničar (kao ni ti, al dobro, nek ti je), ali obojica ste Trekeri, sa vrlo oprečnim stavovima i po svemu viđenom rekao bih da je Sujkovo znanje Treka ekstenzivnije od tvojeg.
|
| ned 21 lis, 2012 12:38 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 12:30 am Postovi: 6010 Lokacija: Budrovačka Republika Pemija Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Koje si vrste?: Vulcan
|
_Oz je napisao/la: Ali "ENT nije Trek" je trekersko pitanje, ne povijesno. Netočno. "ENT (ni)je Trek" nije trekersko pitanje jer ENT nije Trek. Uostalom, o tome ne bi ni diskutirali jer ne bi došli nigdje. Zato jer imamo totalno suprotna razmišljanja o tome. _Oz je napisao/la: Šta ikog od nas ovdje briga tko od vas dvojice bolje poznaje povijest.  Da, i? Mene isto tako nije briga što neke ne zanima povijest pa svejedno imam predavanja o povijesti. Postoje ljudi koje to zanima i dolaze na ta predavanja. Koga ne zanimaju moja predavanja o povijesti, neće doći na ista i doviđenja. _Oz je napisao/la: Sujko nije povjesničar (kao ni ti, al dobro, nek ti je) Nisam povjesničar ali mnogo toga znam, ne samo o povijesti nego o općoj kulturi. Inače, prof. povijesti su stručnjaci sa širokom naobrazbom opće kulture. Eto, više natjecatelja na kvizovima koji su bili prof. povijesti (i još nečega uz to) su osvajali velike iznose. _Oz je napisao/la: ...ali obojica ste Trekeri, sa vrlo oprečnim stavovima i po svemu viđenom rekao bih da je Sujkovo znanje Treka ekstenzivnije od tvojeg. Trekeri da, ali u kom smislu? Razlika je između "pravovjernog" trekkera i onog tko se predstavlja da je takav. Čim netko priznaje ENT pod trek da je sumnjiv. Sumnjivo je njegovo trekerstvo. On, kako se i može zaključiti, ne može biti pravovjeran treker. A to da Suiko zna više od mene... to nije istina. Poznajem jako dobro Trek ali ne tako dobro kao povijest koji odlično znam mada isto ne onako kako bi želio: perfektno i besprijekorno. Da je rečeno da se s nekim drugim natječem u diskusiji, da ali sa Suikom ne. Nije dorastao zadatku. Nije uspio napraviti predavanje ni o homoseksualizmu u treku, a kamoli koje drugo. To dovoljno govori o njegovoj spremnosti na diskusiju i znanstveno promišljanje nekog fenomena.
_________________ "Slušajte čovjeka. Stručnjak je za povijest, pogotovo velikih civilizacija, kao što je bio Rim..." Al' šta? ZECOVI SPAVAJU!
|
| ned 21 lis, 2012 1:00 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
Pridružen/a: ned 16 tra, 2006 1:52 am Postovi: 14375 Lokacija: Zagreb, Južna Europa Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: ST: IV Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija Koje si vrste?: hewmon
|
T'Grel je napisao/la: Ja da sa tobom, Suiko idem raspravljat o Treku?!? Ne hvala. Ajmo ovako: ajmo napravit debatu o povijesti... odaberi jedno razdoblje u povijesti pa idemo... šta kažeš na to? Kakve veze ima trek sa povješću. Ovdje nam je svima (ili skoro svima, ako izuzmemo Wildchilda i još možda ponekog) trek (i donekle SF opčenito) je interes koji nas povezuje. To bi bilo ko da ja na poziv za trek debatu vratim da ajmo radije debatirati o free market kapitalizmu, ili o instaliranju pluginova na forumu ili nečem sličnom  A što je najgore, nisam baš siguran ni kako bi prošao kviz između vas dvojice ako ne bi uključivao razdoblje nakon starog vijeka Zaista si kreativan u odvraćanju poante o tvom (ne)znanju treka  _Oz je napisao/la: po svemu viđenom rekao bih da je Sujkovo znanje Treka ekstenzivnije od tvojeg. A jesi našao usporedbe Odnosno, mislim da je suikijevo znanje treka sasvim solidno, prije bih ga uvrstio u kviz gdje bi bili ti, Ant, Captain, Chaky, Maxx, Sov, Ternek, Trap, ja itd... 
_________________ Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.
|
| ned 21 lis, 2012 1:07 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Cvicek je napisao/la: A što je najgore, nisam baš siguran ni kako bi prošao kviz između vas dvojice ako ne bi uključivao razdoblje nakon starog vijeka Istina je da najbolje poznajem razdoblje starog vijeka ali znam mnogo i o ostalim razdoblja. Cvicek je napisao/la: Zaista si kreativan u odvraćanju poante o tvom (ne)znanju treka  Šta se uopće imam opravdavat nekome da poznajem Trek. Poznajem ga vrlo dobro i nemam potrebu nekom Suikom, Cvičeku ili bilo kome drugome to dokazivat. Cvicek je napisao/la: _Oz je napisao/la: po svemu viđenom rekao bih da je Sujkovo znanje Treka ekstenzivnije od tvojeg. A jesi našao usporedbe Odnosno, mislim da je suikijevo znanje treka sasvim solidno, prije bih ga uvrstio u kviz gdje bi bili ti, Ant, Captain, Chaky, Maxx, Sov, Ternek, Trap, ja itd...  Ti si bezobrazni provokator. Uvrstio bi sve u kviz osim mene. Hvala ti na tome... oduvijek si bio protiv mene, mog rada u udruzi i sl. Vidi se kakav si. Konstantno želiš opstruirati moj rad i rad Sekcije... konstantno me inkompromitiraš i želiš mi srozati ugled Voditelja Povijesne sekcije što ti neće uspjet. Koliko god se ti trudio, ne znam zbog čega, mene prikazati kao neznalicu, budalu i ne znam šta sve ne, neće ti to uspjet. Tražit ću određene promjene u odborima. Ne bu mene niko je*al s tim piz*arijama da ja ne znam, da loše radim predavanja, da sam ovakav ili onakav. Ne dozvoljavam to. Baš sam blesav kad si dozvoljavam da raspravljam s vama. Samo zato što ne priznajem ENT pod Trek, odmah se govori kako ne znam o Treku, kako neću sudjelovat u kvizovima jer ne znam o Treku... itd. Čim sam na suprotnoj strani, odmah se želi nešto drugo iskopat što bi mene dovelo u lošiju poziciju. E, neće moći... Ja sam cijenjen član udruge i ugledan Voditelj Povijesne sekcije. A što ste vi? Što ste vi napravili za udrugu? Da čujem... izvolite redom... Neće mene nitko neosnovano prozivat neznalicom! NITKO!!! Provokatori... bezobraznici...
|
| ned 21 lis, 2012 1:24 pm |
|
 |
|
Defender of Earth
|
Znaš T'Grel meni sad ovdje nije do prepucavanja s tobom. Moja ponuda i dalje stoji... debata u vezi Star Treka jer koliko sam zadnje čuo mi smo Star Trek udruga i ovo je Star Trek forum a ne povijesni. I čak možemo izostaviti Enterprise koji je tebi toliko mrzak. Dakle TOS, TNG, DS9 i VOY. Biraj što hoćeš. Dali trivia, dali likovi, dali svemirske bitke, dali rase, političko uređenje... što god hoćeš. Ja iza svog znanja o Star Treku stojim, dali ti iza svog? Ili ćeš se i dalje držati onoga da ti je ispod "časti" debatirati samnom samo kako nebi prikazao usudio bi se reći tvoje jako skromno znanje po pitanju Star Treka.
| ned 21 lis, 2012 1:26 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Pa dobro, čovječe, jesi ti normalan? Zašto ti mene izazivaš na neki dvoboj?? Šta ti je? Zašto bi ja išao s tobom debatirati o Star Treku? Kome se ja to moram dokazivat? Zar tebi? Zar Cvičeku, Ozu... kome?? Nemam se šta kome dokazivat. Znam da znam dosta o Treku, mada ne onoliko koliko bi želio ali znam. I nemam šta pristajat na neke debate i dokazivanja svog znanja.
A ovo što stalno govorite protiv povijesti u ST udruzi... zašto to prije niste rekli da vam to smeta? Da vam smetaju ta predavanja... molim, mogli ste ali niste. Ovo je napad na mene i moju Povijesnu sekciju koju sam gradio i gradim 7 godina koliko sam u udruzi.
Nema ništa od nikakve debate. Šta bi ja, koji sam jedan visoki funkcioner u udruzi išao sebe dat maltretirat i pristajat na neku debatu? Pa nisam ja neki balavnder da se idem dokazivat. Meni je skoro 30 godina... 20 godina imam iza sebe proučavanja povijesti, 15 godina proučavanja Treka... da ne kažem da sam pisao i neke članke... seminarske radove... Da ne kažem da sam htio studirati određene stvari. I ja da se onda idem dokazivat. Kome? Cvičeku koji me vrijeđa?? Određenim tipusima koji nemaju pametnijeg posla nego me vrijeđaju i govore kako sam neznalice... Ne, hvala.
Htio sam s onim specifikusom (da ne kažem težu riječ) Boboslavom napravit primirje u udruzi u svezi ENT-a, on nije htio jer je nesposoban išta drugo vidjet osim tog svog sporta. Isti si kao i on. Ako vam je tako drag, uzmite si ga po doma. A mene pustite na miru. Nisam ja veslo sisao, nemam ja 4 godine da ćete se sa mnom ovako ponašat. Prije svega sam ozbiljan član udruge i ove zajednice. Nikad nisam radio ekscese, čak ni onda kad sam se napio za razliku od nekih članova, koji sada više i ne dolaze na sastanke. To govori o njihovoj djetinjariji, blesiranju i preseravanju.
|
| ned 21 lis, 2012 1:39 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 14 stu, 2009 11:40 pm Postovi: 1179 Spol: Muški Naj Serija: VOY Naj Film: First Contact
|
Ej T'Grel, polako čovječe. Ja više ne mogu stvarno stizat ove tvoje mega postove o Entu  Evo koliko je godina prošlo od tih silnih prepucavanja..."Ent trek"...."Ent nije trek". Ako ništa barem se nasmijemo, kažu da je zdravo za tijelo. Ovo je ipak serija ..ej, opusti se i uživaj u onom što voliš. 
|
| ned 21 lis, 2012 2:07 pm |
|
 |
|
anarho trekkie
|
T'Grel je napisao/la: Ti si bezobrazni provokator. Kako se usuđuješ reći tako nešto Meni, koji sam u udruzi duplo duže nego ti, i koji sam uvaženi administrator foruma Udruge USS Croatia - jedinog aktivnog Trek foruma u regiji, i jedini koji sam od svih dosadašnjih admina uspio razbiti problematiku modova - quick reply slayer, i uz to sam i su-administrator weba, i već 3. mandat za redom član Nadzornog odbora, koji je u ono vrijeme spasio udrugu od bankrota, koji je da spriječi autokraciju dizao revoluciju kontra čak 2 i pol predsjednika, s kojim ni zločesti "keymaster" ne ulazi u sukobe, kojeg su vođe 2 glavna klana u udruzi dugo nagovarali da postane predsjednik do te mjere da su krenuli sa spikom "neka ti udruga bude poligon za širenje Zeitgeist ideja, samo postani predsjednik, ujedini klanove i izvedi ujedinjenu udrugu u bolju budućnost!", a još sam i glavni skladištar udruge (kod mene su još uvijek one konzole...  ), vrlo česti pobjednik Trek kvizova, i vizionar koji je na najboljem putu da riješi najveći problem udruge od njenog začetka - udružne prostorije! A ti meni da sam provokator... 
|
| ned 21 lis, 2012 2:10 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: uto 17 sij, 2012 10:34 pm Postovi: 953 Lokacija: Winterpyke Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: ENT pobedjuje TNG al' za dlaku,pm odlucivali :) Koje si vrste?: Romulan
|
T'Grel je napisao/la: Ok, parafrazirat ću pitanje: Ako ENT u prve dvije sezone nije imao naziv "Star Trek", zašto je morao dobiti u druge dvije sezone ako se pretpostavlja da je Trek?? Onda čemu poslije? Znam odgovor, a zna ga i onaj kolega što je rekao da su tako napravili jer su vidjeli da ENT ide silaznom putanjom... pala im je gledanost pa su morali time pokrpat šta se da pokrpat. Nije netko glup pa da ne vidi čemu je to vodilo. I stavljat Deannu i Rikera u zadnju epizodu... bullshit... ali glumci su glumci, glume za lovu, a ne zbog toga što nešto vole. Ok i zato ali lova je presudna. Razumljivo. Slazem se sa tobom oko gledanosti i oko love I samo cu da dodam da je ENT dobio naziv Star Trek jer su ga na kraju napravili tj izmenili da bude serija unutar TNG-a ,a znas zbog cega Trek mora da ide NAPRED! Ne moze da se vraca vreme u nazad je l' tako T'Grele? 
| ned 21 lis, 2012 2:21 pm |
|
 |
|
Historiotrekolog
|
Norexan je napisao/la: I samo cu da dodam da je ENT dobio naziv Star Trek jer su ga na kraju napravili tj izmenili da bude serija unutar TNG-a ,a znas zbog cega Jedan član posade USS Enterprise-E je sanjao taj san: da se nalaze na nekom nepoznatom brodu koji se isto zove Enterpise i da je kapetan nekakav strijelac... Dakle, samo jedan san jednog malenog običnog člana posade ENT-E. Norexan je napisao/la: Trek mora da ide NAPRED! Ne moze da se vraca vreme u nazad je l' tako T'Grele?  Tako je! Ne smije se nikada vraćati unatrag jer to nije Ideja Treka. Uvijek naprijed... a s ENT se događao prije Treka, prije TOS-a, jel. I onda kako to da ako se događao prije Treka može biti Trek??
|
| ned 21 lis, 2012 2:51 pm |
|
 |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|