|
Sada je: ned 26 srp, 2026 10:46 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
 Treća sezona i Xindi
Mr.bobo je napisao/la: Miki je napisao/la: Mogu se pomiriti sa tvojim mišljenjem i prihvatiti ga kao takvo, no ideju o ratu sa Xindima ne bih trebao, ni ne mogu prihvatiti jer 1. to nije bio rat 2. način na koji je taj tzv 'rat' počeo je loše izveden 3. čitava sezona jedne potencijalno dobre serije se ispucala na nešto što je dio nedorečene koncepcije koja se proteže kroz seriju To je čista logika, s kojom se trebaš složiti  ...uuuuuu... ovo će biti zanimljivo...
1. i ja se slažem sa prvom konstatacijom, to nije bio rat to je bio pokušag ngenicida i istrebljenja ljudske vrste...
2. ja mislim da je prototip bio odličan uvod u rat...
3. serija je konačn dobila inekciju napetosti koja joj je slino falila... ...i prave neprijateljski raspoložene aliene... nažalost s Sulibanima nisu uspjeli poučit takav efekt... ...mislim sezona je konačno imala neki cilj, veliko problem, kojeg neće tako lako riješti i dobar razvoj radnje od početka stvaranja odnosa s Xindijima... pa o konačnog sklapanja primirja...
...ja ne kužim što je tu tebi nedorečeno...
...tvoja logika imam mane... Eto slažemo se da nije rat. Hurrah. BIo je pokušaj genocida, i to se slažem, ali do neke granice; budući da nije svo čovječanstvo u trenu napada bilo na Zemlji.
Možda je uvod u taj 'rat' mogao biti bolje osmišljen, ne na način koji je prikazan...a to je iznenadni napad Xinda na nikad-čuo vrstu (iz njihove perspektive), i to tako da se testira oružje na glavnoj meti. Možda su imali uvjerenja od Graditelja sferi kako će pobijediti jer oni kao vide budućnost. Možda su Xindi bili dovoljno 'cocky' da naprave takav manevar jer su se osjećali relativno sigurno u Delfičkom prostranstvu. A možda nisu imali iskustva sa ratovanjem s drugim vrstama osim sami sa sobom, pa su napravili takav neiskusan potez kojim su: 1. odali svoj identitet 2. odali svoj položaj 3. nisu uspjeli uništiti čovječanstvo, već su morali brže-bolje klepati jače oružje
Slažem se s tvojom trećom točkom...serija je tako dobila na dinamičnosti, a i sam način na koji je treća sezona odrađena uzdiže tu sezonu od većine Treka, budući da imamo stalne 'to be continued' nastavke, što imamo samo još u par navrata u DS9.
Ono što je meni nedorečeno jest Temporalni hladni rat, na to sam mislio, ne na Xinde.
|
| pet 10 srp, 2009 12:34 am |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
 Re: Treća sezona i Xindi
Miki je napisao/la: Eto slažemo se da nije rat. Hurrah. BIo je pokušaj genocida, i to se slažem, ali do neke granice; budući da nije svo čovječanstvo u trenu napada bilo na Zemlji. ...pa sudeći po epizodi TerraNova... ipak nije svo čovječanstvo bilo na Zemlji...  Miki je napisao/la: Možda je uvod u taj 'rat' mogao biti bolje osmišljen, ne na način koji je prikazan...a to je iznenadni napad Xinda na nikad-čuo vrstu (iz njihove perspektive), i to tako da se testira oružje na glavnoj meti. Možda su imali uvjerenja od Graditelja sferi kako će pobijediti jer oni kao vide budućnost. ...a kako bi ti osmislio uvod onda...?? ...i drugo možda nije možda nego je i tako bilo...  Miki je napisao/la: Možda su Xindi bili dovoljno 'cocky' da naprave takav manevar jer su se osjećali relativno sigurno u Delfičkom prostranstvu. A možda nisu imali iskustva sa ratovanjem s drugim vrstama osim sami sa sobom, pa su napravili takav neiskusan potez kojim su: 1. odali svoj identitet 2. odali svoj položaj 3. nisu uspjeli uništiti čovječanstvo, već su morali brže-bolje klepati jače oružje ...hm, imaš previše možda, dakle samo teoriziraš ...  ...pa koliko ja znam, nisu napravili ni jedno od toga... 1...identitet im je bio nepoznat, jer se posada nije susrela još s takvom vrstom, te su morali istraživati tko stoji iza toga...
2. svoj položaj, lol... smo mi gledali istu seriju... ?? ...pa Ente se zaputio jednostavno u potragu za njima, nisu imali pojima kako idu,( smao jedan dio) već su po putu skupljali informacije...
3. ...to su testirali da li im graditelji sfera govore istinu... pa su išli testirati nihove teorije... pa kad su vidjeli da sve funkcionira, išli su završiti zadatak, no na sreću neuspješno... Miki je napisao/la: Slažem se s tvojom trećom točkom...serija je tako dobila na dinamičnosti, a i sam način na koji je treća sezona odrađena uzdiže tu sezonu od većine Treka, budući da imamo stalne 'to be continued' nastavke, što imamo samo još u par navrata u DS9.
Ono što je meni nedorečeno jest Temporalni hladni rat, na to sam mislio, ne na Xinde. ...jeeee slažemo se u nekim točkama... ...pa da, svi zamjeraju taj TCW jer je bio nekako nedorečen, bez nekog posebng cilja i zapleta... tj. tapkalo se po mraku...
...npr. meni je to baš bilo ok... malo napetosti, malo laganini... ...bez neke određene poante... igranje mačke i miša... ...a neznam, jedan sam od rijetkih kome se to svidjelo... ali bilo mi je baš fora... idealan početak za putovanje svemirom...
| pet 10 srp, 2009 1:03 am |
|
 |
|
MINDFVCK
Pridružen/a: sri 08 tra, 2009 6:22 pm Postovi: 7444 Koje si vrste?: Sprdator
|
Mr.bobo je napisao/la: ...a kako bi ti osmislio uvod onda...??
Xindi su slijepo vjerovali graditeljima Sfera; ne doznajemo jesu li Xindi izveli kakve špijunske operacije ili jesu li uopće izašli iz Prostranstva da upoznaju svoje 'neprijatelje'. Prototip oružja su mogli testirati negdje drugdje, ne na glavnoj meti. Analogijski, to bi bilo kao da ideš testirati neko novo cjepivo na čovjeku, ne znajući hoće li čovjek ozdraviti ili će krepati istog trena. Tako i Xindi...'uboli' su čovječanstvo, a nisu ga uništili premda im je cilj uništenje. Dakle: testiranje prototipa negdje drugdje, potom glavno oružje opaliti po Zemlji. Mr.bobo je napisao/la: ...hm, imaš previše možda, dakle samo teoriziraš ...  ...pa koliko ja znam, nisu napravili ni jedno od toga... 1...identitet im je bio nepoznat, jer se posada nije susrela još s takvom vrstom, te su morali istraživati tko stoji iza toga...
2. svoj položaj, lol... smo mi gledali istu seriju... ?? ...pa Ente se zaputio jednostavno u potragu za njima, nisu imali pojima kako idu,( smao jedan dio) već su po putu skupljali informacije...
3. ...to su testirali da li im graditelji sfera govore istinu... pa su išli testirati nihove teorije... pa kad su vidjeli da sve funkcionira, išli su završiti zadatak, no na sreću neuspješno... Future guy je sve rekao Archeru, tako da sva anonimnost pada u vodu. To što Archer vjeruje/ne vjeruje Future guyu, kao i što Future guy i Sulibani malo napadaju, pa malo pomažu Archeru je druga priča. Ovo pod 3. mi se čini nategnuto...Idemo napasti neku tamo X vrstu jer nam tako kažu Graditelji, pa ako odluče uzvratiti udarac, onda ćemo ih uništiti sa oružjem koje još nismo izgradili Mr.bobo je napisao/la: ...jeeee slažemo se u nekim točkama... ...pa da, svi zamjeraju taj TCW jer je bio nekako nedorečen, bez nekog posebng cilja i zapleta... tj. tapkalo se po mraku...
...npr. meni je to baš bilo ok... malo napetosti, malo laganini... ...bez neke određene poante... igranje mačke i miša... ...a neznam, jedan sam od rijetkih kome se to svidjelo... ali bilo mi je baš fora... idealan početak za putovanje svemirom... Pa ne znam baš koliko bi to bilo idealno...nekako kao Picardov susret sa Q-om; kada se došlo do neke točke u razvoju pa dođe neka sila koja ti brani daljnji razvoj ili bi te uplašila. No ta dva slučaja (Q i TCW) kao prepreke razvoju čovječanstva, te neki inat nas Teranaca spram tih sila govori da nismo za odbaciti.
|
| pet 10 srp, 2009 11:53 am |
|
 |
|
nešt po svom izboru
Pridružen/a: ned 08 vel, 2009 12:42 pm Postovi: 1210 Lokacija: Sector001 Spol: Muški Naj Serija: ENT Naj Film: First Contact Opis Stanja: Dezurni krivac za sve
|
Bobo moram se sloziti sa Mikijom jer ima pravo...taj pocetak mozda je najtragicniji ali u potpunosti lose napravlje...
Jer kao sto je i miki rekao...time su samo odali sami sebe...da su testirali oruzje negdje u Expansu nitko nebi znao da se sprema napad na Zemlju...kuzis?...

Citat: 25. Archer je osnovao federaciju....zato svi jezik za zube kad krenete nest srat po ENT.u i Archeru
|
| pet 24 srp, 2009 3:38 pm |
|
 |
|
Egzobiolog
Pridružen/a: čet 11 svi, 2006 12:52 am Postovi: 19665 Lokacija: Planet Vulcan Naj Serija: ENT Naj Film: Insurrection Opis Stanja: Always positive Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
|
...a pokazalo se da xindiji nisu najmudriji...
...prvo slušaju tamo neke iz drugog svemira koji su ih lako zavarali i nadrobili im svašta...
...i ovi naivci su u to sve povjerovali...
...i jedva su čekali da idu testirati oružje, ne razmišljajući da li jee to dobar taktički napad ili ne...
| sri 29 srp, 2009 4:40 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
Ala ste se raspisali.  Meni je treca sezona ENT-a nesto najbolje od Treka. Mislim, toliko napetosti i dogadjanja, akcije... jednostavno moras gledati dalje dok ne zavrsis. Odlican je cijeli arc sa Xindijima. 
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| sub 05 ruj, 2009 11:31 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Naivci jesu ali i sama ta stvar je nekako nategnuta jer nikad nije rečeno koliki je vremenski interval prošao između početnih akcija... A i sezona ta je stresna tako da mi je to najgora sezona ent-a u svakom slučaju...
|
| sub 05 ruj, 2009 11:36 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
Kao što sam već milijun puta rekao, treća sezona je super i definitivno mi je najdraža sezona ENT-a, ali nažalost sama premisa je manjkava. Naprosto je nevjerojatno da bi itko bio toliko glup (Xindi) da testira prototip oružja na konačnom cilju (Zemlji) i na taj način upozori Zemljane koji do tog trenutka nisu imali pojma da ih netko želi uništit.
To je kao da lovac nađe jelena, i prije nego što ga upuca uzme kamen i pogodi ga u guzicu pa mu ovaj zbriše.
Okej, možda bi Future Guy upozorio Zemlju, no zašto to nije učinio prije nego je sedam milijuna ljudi ubijeno?
|
| sub 05 ruj, 2009 11:45 pm |
|
 |
|
Founder
Pridružen/a: sri 07 sij, 2009 10:13 pm Postovi: 3683 Koje si vrste?: er
|
Pitaj Bragu.
|
| sub 05 ruj, 2009 11:47 pm |
|
 |
|
bubica
Pridružen/a: pon 13 lis, 2008 12:48 pm Postovi: 10381 Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: ST: IV Opis Stanja: kujasto Koje si vrste?: govedo
|
PrincMatias je napisao/la: Pitaj Bragu. A koja korist, ta pizdetina bi samo skinula gaće i rekla "Sorry, ja sam kriv za sve, Rick Berman nije imao ništa s tim!"
|
| ned 06 ruj, 2009 12:00 am |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 05 ruj, 2009 10:29 pm Postovi: 1419 Opis Stanja: Oprosti mi Boze jer sam Dalmatinac
|
_Oz je napisao/la: Kao što sam već milijun puta rekao, treća sezona je super i definitivno mi je najdraža sezona ENT-a, ali nažalost sama premisa je manjkava. Naprosto je nevjerojatno da bi itko bio toliko glup (Xindi) da testira prototip oružja na konačnom cilju (Zemlji) i na taj način upozori Zemljane koji do tog trenutka nisu imali pojma da ih netko želi uništit. Da slazem se. Ovo je definitivno bio veliki propust. Ali svejedno mi nije umanjio uzitak gledanje cijele sezone. I Archera kako poduzima i malo nemoralne korake kako bi spasio svoj planet.
_________________ How peaceful life would be without love, Adso. How safe, how tranquil... and how dull.
|
| ned 06 ruj, 2009 12:08 am |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 11 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|