|
Sada je: pet 07 kol, 2026 2:19 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
| Autor/ica |
Poruka |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
 VULKANSKI OSVRT
nazalost nije mi bas puno ljudi poslalo pm (samo 5)
al ajde -ajmo vidit koji vam se najvise svida
(posto je malo ljudi bit ce i mala nagrada )
Mr.bobo
Kako ne nelogično da se energija u svjetlosnim mačevima odbija jedna od druge!! To se kosi sa svim zakonima fizike! Logično bi bilo da energija prolazi jedna kroz drugu.
Kako je nekogično što S.W. brodovi nemaju višefazne štitove. Čak i Enterprise ima polariziranu oplatu. Logika nalaže da oni još nisu spremni za putovanja svemirom.
Nelogično je da hladokrvna bića žive u pustinji!
Nelogično je da su crvi inteligentni.
Nelogičan je raspored snimanja filmova.
...to sve zajedno nema logike...
Ant
Vulcan Science Directorate has determined that The Force that enables telepathy, telekinesis and superior reflexes does not exist. Therefore it is illogical to make series of motion pictures based on that flawed concept.
vb23
Vulcan clear mind!
...........This people are not acting logically, their perception is not known to Vulcan or Star Trek society. Mind melt.....could solve the problem........but I scaned their brain cells and I located a parasite who has infected almost all reason that mankind posses!......hmmm this is strange and maybe irrelevant but my logicall sense tells me that I must speak up. Trekkies do not posses that kind of disorder in their brain cells however they are.....human!!!!
Nightshoot
Vrlo je zanimljiv, ali nadasve maštovit način na koji su ljudi, prije manje od 400 godina zamisljiali svoju buducnost. Iako je tadasnja ekranizacija primitivne maste jako nelogična, i bazirana na idiotizmu, iz price postoji i nekoliko pouka koje se mogu izvući! Nazalost, fascinacija, ljudskog roda tim filmovima upozorava na njihovu mogucu okrutnu narav, i zelju za dominacijom.
Live long and prosper!
IVII
Chaky
Zvijezde ne mogu ratovati. One mogu eksplodirati. Ali samo neke.
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| sri 05 srp, 2006 12:08 am |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
mogu li ja glasati? 
_________________ "Pipci! Oni ulaze svuda!", Mirna.
|
| sri 05 srp, 2006 12:10 am |
|
 |
|
Über Trekker
Pridružen/a: čet 22 lip, 2006 11:50 pm Postovi: 3227 Lokacija: Zagreb
|
|
| sri 05 srp, 2006 12:11 am |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|

"This is usually the part where people start screaming."
|
| sri 05 srp, 2006 1:05 pm |
|
 |
|
Über Trekker
|
Djelim osjecaj
|
| sri 05 srp, 2006 1:28 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Nekako mi Nightshootovo djelo izgleda najvulkanskije. Chaky je dobro krenuo, ali bi mogao i proširiti svoj tekst jer ima potencijala.
Bobina logika mi je najnelogičnija. I hologrami su energija pa mogu biti čvrsti zahvaljujući polju sile (force fieldu), pa tako i svjetlosni mač.
Teško je uspoređivati bilo koji SW brod sa Enterpriseom ili ST brodovima. Na samom početku SW-a piše "A long time ago in a faraway galaxy..." znači niti je u našem vremenu, niti u našem dijelu svemira. Slažem se sa tvrdnjom da crvi nisu inteligentni. I kod nas više vrsta zmija, koje su slučajno hladnokrvni gmazovi, živi i u najtoplijim diejlovima pustinja na Zemlji, i sasvim su se dobro prilagodile, ne mijenjaju stanište.
Raspored filmova je potpuno ok. Ne smije se taj cijeli serijal gledati kao jedinstvena saga od 6 dijelova, iako tako piše u naslovima. Treba ih znati razlučiti na dvije zasebne trilogije sa istom tematikom i o povijesti jedne obitelji na prvom mjestu, zbog dva različita KNJIŽEVNA pristupa. Prvostvorena trilogija (4,5,6) napravljena po književnom pristupu IN MEDIAS RES (u središte stvari) gdje se odmah na početku, bez prethodnog objašnjenja )osim teksta na početku) susrećemo sa princezom, Vaderom, Carstvom, droidima, pobunom i sve se to razvija do konačnog kraja i naravno pobjede dobra nad zlom.
Druga trilogija (1,2,3 - koja je vremenski ispred prve) napravljena je drugim književnim pristupom koji se zove AB OVO (od početka) i tu kreće upoznavanje sa Jedijima, Obi-Wanom, Anakinom, Padme, Yodom, fantomskim Sithima, otkrivanje mračne strane senatora Palpatinea u liku Cara, kraja republike, stvaranje klonova i početak vladavine Carstva, dakle široki uvod u to tko su Jediji, kako je nestala Republika i nastalo mrsko Caarstvo protiv kojega se bore pobunjenici, tko je Vader i kako je on stvoren, odnosno u po stvaranj prvu, a kronološki drugu trilogiju. Možda je raspored neobičan zato što nije potpuno linearan (1-6), ali cijela saga je kompletna.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 05 srp, 2006 2:05 pm |
|
 |
|
Über Trekker
|
Hvala na glasu...
|
| sri 05 srp, 2006 2:55 pm |
|
 |
|
the Red Viper
Pridružen/a: sub 20 svi, 2006 1:38 am Postovi: 11340 Spol: Muški Naj Film: First Contact Opis Stanja: ε > 0
|
TerNek je napisao/la: Nekako mi Nightshootovo djelo izgleda najvulkanskije.
to je zato sto nisi gledao Ent
al' oprastam ti
btw, do kad traje glasovanje? (moram se jos odluciti za koga glasati  )
|
| sri 05 srp, 2006 3:04 pm |
|
 |
|
Über Trekker
|
Ako glasas za nekoga drugog, a ne za sebe, time priznajes da netko ima bolji osvrt od tebe. To je kao da se kandidiras za predsednjika, i onda glsas za Jadranku kosor.
|
| sri 05 srp, 2006 3:10 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
ma malo mi je bez veze glasati samom za sebe.
tesko je objektivno odluciti u sitaciji kad je moj rad u konkurenciji, zapravo samim time moje razmisljanje je pristrano.
|
| sri 05 srp, 2006 3:17 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 11:39 pm Postovi: 1007 Lokacija: stara ružma
|
pa napiso sam u postu o nagradnom natjecaju da traje do cetvrtka (dakle do sastanka kluba u 7 navecer)
_________________ "Tko je zreo, brže truli!" To find what you seek in the road of life, the best proverb of all is that which says: "Leave no stone unturned." Have no fear, Batsla is here...
|
| sri 05 srp, 2006 4:33 pm |
|
 |
|
Fi'ta Gul
Pridružen/a: pet 19 svi, 2006 2:09 pm Postovi: 6485 Lokacija: Cardassia Prime
|
Ipak se čini da će Chakyeva jednostavnost i jak lobi pobijediti.
_________________ William T. Riker: "Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise."
|
| sri 05 srp, 2006 4:58 pm |
|
 |
|
Inquisitor
Pridružen/a: čet 06 tra, 2006 11:54 am Postovi: 7828 Lokacija: R. Trešnjevka, Zagreb
|
a ja jos nisam ni glasao... znaci vodim sa 2 glasa
just kidding...
i nemoj da netko ide glasat za mene zbog lobi(j)a...
_________________ Cptn. Picard: Mutiny!? On a Federation starship? That's... that's shocking, it's... it's unthinkable.

|
| sri 05 srp, 2006 5:25 pm |
|
 |
|
the Red Viper
|
sto je sad ovo?
vise nitko ne glasa!
a rezultat zamene nepovoljan 
|
| čet 06 srp, 2006 4:13 pm |
|
 |
|
Admiral
Pridružen/a: ned 25 lip, 2006 8:24 pm Postovi: 901 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Nisam :P
|
Ant je napisao/la: sto je sad ovo? vise nitko ne glasa! a rezultat zamene nepovoljan 
Ako tako ostane čestitam Chaky-u !!!!

"This is usually the part where people start screaming."
|
| čet 06 srp, 2006 4:24 pm |
|
 |
|
Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|