Sada je: čet 30 tra, 2026 1:57 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 253 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Sljedeća
 Udružna brbljaonica 
Autor/ica Poruka
anarho trekkie

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Post Re: Udružna brbljaonica
Nažalost, samo četvrtkom su sastanci, i samo ponekad imamo aktivnosti u druge termine (proslave i sl). No, vjerujem da se nešto da smisliti (osim nepotrebnog slanja poštom) :)

Recimo nekolicina nas iz udruge gotovo svaki petak ide u Kutiju šibica na neformalno druženje uz biljar. Pa možeš navratiti a Danijelu javimo da uzme pristupnicu i riješimo sve u 5 minuta :)

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 20 svi, 2011 12:17 am
bubica
bubica

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: kujasto
Koje si vrste?: govedo
Dr. Jones je napisao/la:
Na znanje svima
S obzirom da udruga ljubitelja zvjezdanih staza prakticki ne postoji (mada neki smatraju da ce se sama voditi i uzdici iz pepela)...

Jel meni nešto promaklo? :scratch:

ned 24 srp, 2011 2:42 pm
Profil Web stranica
Number One
Number One

Naj Serija: TOS
Naj Film: ST: XI
Koje si vrste?: Wraith
Da je Dr. Jones propuvala? 8-[

ned 24 srp, 2011 2:54 pm
Overlord
Overlord

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: Future planning and having fun
Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
_Oz je napisao/la:
Dr. Jones je napisao/la:
Na znanje svima
S obzirom da udruga ljubitelja zvjezdanih staza prakticki ne postoji (mada neki smatraju da ce se sama voditi i uzdici iz pepela)...

Postoji udruga bez brige, a na ovo potkopavanje ću se kasnije osvrnut ;)

slika

ST battles audio/video tribute!

ned 24 srp, 2011 2:58 pm
Profil YIM Web stranica
anarho trekkie

Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
_Oz je napisao/la:
Dr. Jones je napisao/la:
Na znanje svima

S obzirom da nisi u zg, ne navračaš u udrugu pa ne vidiš da je to bio čisti trolerski post.

Naravno da udruga nije propala :roll:

Svatko tko je bio na Sferakonu je mogao vidjeti da smo bili tamo i uz dobro opremljen štand imali i ozbiljno predavanje o treku (u suradnji s Prof.Uvodić iz udruge "Petkom u 5") i zabavan kviz "Trek milijunaš" (ljudi su parput umrli od smjeha - mission accouplished :mrgreen: ) kao i raznorazne druge stvari (romulan ale i tako to :-$ 8-[ ).
Naš nastup nije bio nešto ludo i neviđeno, ali smo došli i odradili što treba, i ako ubacimo u brzinu više ne gine nam sasvim okej prezentacija na Eurokonu, a nisam primjetio da su se neke druge (pogotovo srodne) udruge nešto bolje pokazale...

Ima nešto komplikacija oko predsjedništva i to su stvari kojima se ujesen trebamo ozbiljno pozabaviti. Predsjednik vjerojatno daje ostavku ako se bude odselio u inozemstvo i već duže vrijeme nemamo pravog podpredsjednika, i nema druge nego da se organizira skupština da sredimo da sve bude po zakonu. Vi mlade nade zainteresirane da nastave voditi udrugu dalje - čeka se vaša aktivacija! :)

No te stvari tehničke prirode se nikako ne mogu staviti u kategoriju "da udruga praktički ne postoji" :roll: jer neovisno o tome nastupamo na konvencijama (i u manjoj mjeri nego na Sferakonu ćemo se pojaviti i na Liburikonu, rečeno nam je da ne trebaju predavače, no žele da vodimo "Milijunaša" :D ), a u udruzi tokom "sezone" imamo raznorazne igre, predavanja, projekcije i sl.

Problem je jedino - u sklopu općenite krize u SF fandomu - slab dolazak članstva i s time se dolazi i do toga da ima manje onih koji žele aktivno sudjelovati u radu na programu.
To je boljka hrvatskog SF fandoma uopće gdje su neke druge udruge zaista i propale (LOTR i sl). SGA se ne pojavljuje na konvencijama niti su se pomakli od početnog organiziranja projekcija, Warseri su se neočekivano pojavili na konvenciji i imali štand, makar koliko čujem više ne održavaju sastanke, Kantinaši su se pojavili samo sa starim kompjutorom koji su postavili na dno hodnika i otišli se zafrkavati po konvenciji... a udruge sa sjedištem izvan ZG ne znam da se je ikoja organizirano pojavila :-k .

Mislim da osim naše, praktički i nema udruga koje se sa štandom i dodatnim programom pojavljuju na većini ne-ZG konvencija u zadnjih nekolicinu godina (jedini fail je bio prošli Istrakon :neznam: ) tako da stvaaaaaaaarno nema smisla govoriti o tome da "udruga ne postoji" ](*,)

Jedan trol komentar se ne treba uzeti za ozbiljno niti mi se ne da o tome (toj osobi ni prof. Uvodić nije uspjela objasniti neke stvari bez da krene živčaniti :neznam: ) a ovo pišem zato jer mi je gušt :mrgreen:

I sad zamislite T'Grela i još neke kako iza mene pjevaju "Još udruga ni propala dok mi živimo! :zivili: "
Ili mene kako shoutam "This is just an funclub pride post!" :benganje:

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

ned 24 srp, 2011 4:14 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Opis Stanja: tempus fugit
Koje si vrste?: wtf
Slažem se s Cvicekom od riječi do riječi, ajde makar nekad :zubo:

Nego da malo dopunim, nije problem samo u sf&f fandomu. Problem je opčeniti i po raznim se skupovima-forumima mladih, znanstvenoj zajednici, itd...se pojavljuje. Znaći da ljudi nisu nezainteresirani nego im se jednostavno ne dolazi. Puno ljudi ima pristup "ok volim ja to, ali zakaj bi dolazio"...hm, možda da upoznaš nove ljude, možda da popričaš u RL, možda si ti baš taj koji ima rješenje za neke stvari :thumbs2: A možda nekad i s nekom orginalom idejom mogao/la bi provesti to u dijelo :hail:

Što se Istrakona tiće, mislim da je problem bio više tehničke prirode što udruga nije sudjelovala, nego da baš nitko nije htio ići. Istra baš tako i nije blizu, ali zato smo na sferakonu :thumbs2: .A ako je netko pogledao filmiće sa I-kona moglo se je vidjeti neke članove u uniformama ST-a.
Ja osobno rezervirao sam sobu mjesec dana prije, no poslovne obveze :whatever: i još neke druge stvari u vezi posla pa sam sam sebe izvisio :cry:

ned 24 srp, 2011 4:42 pm
Profil ICQ YIM Web stranica
Number One
Number One

Hm... :-k

A tko je prof. Uvodić? 8-[

ned 24 srp, 2011 8:15 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Spet je napisao/la:
Hm... :-k

A tko je prof. Uvodić? 8-[

counselor usscroatia-e :mrgreen: u toliko malo riječi :D

ned 24 srp, 2011 8:19 pm
Number One
Number One

A jel ima tri sise? 8-[

ned 24 srp, 2011 8:21 pm
PARTIJA

Opis Stanja: Dok život juri, ja ću lagano...
Udruge ovakvog tipa jednostavno su osuđene na probleme koji mogu dovesti do gašenja. Sve je to divno i krasno u početku, ali nakon nekog vremena, skupno gledanje epizoda/board gejmanje/kvizovi/okrugli stolovi/slične aktivnosti jednostavno postanu dosadni, sve teme dostojne rasprave se pročešljaju i cijela stvar postane zamorna.
Na kraju se sve svede na zajebanciju i druženje s ljudima koje tamo upoznaš, bez ikakve veze sa svrhom te udruge, bez obzira jel to Trek, Wars ili nešto deseto. Na taj način postojanje udruge kao takve postaje suvišno.

ned 24 srp, 2011 8:23 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Spet je napisao/la:
A jel ima tri sise? 8-[

nope :roll:
:lolsmjeh: znal sam, da će netko pomisliti odmah na Deannu :inlove:

shirajzl je napisao/la:
Udruge ovakvog tipa jednostavno su osuđene na probleme koji mogu dovesti do gašenja. Sve je to divno i krasno u početku, ali nakon nekog vremena, skupno gledanje epizoda/board gejmanje/kvizovi/okrugli stolovi/slične aktivnosti jednostavno postanu dosadni, sve teme dostojne rasprave se pročešljaju i cijela stvar postane zamorna.
Na kraju se sve svede na zajebanciju i druženje s ljudima koje tamo upoznaš, bez ikakve veze sa svrhom te udruge, bez obzira jel to Trek, Wars ili nešto deseto. Na taj način postojanje udruge kao takve postaje suvišno.

slažem se sa ovim, zato treba promocija-reklama ovakvih tipa udruga, da se privuće mlađa generacija 8-[

ned 24 srp, 2011 8:26 pm
bubica
bubica

shirajzl je napisao/la:

Zapravo se slažem. Ja sam zagovornik neobaveznog fan-cluba. Udruga sa programom i statutom je IMO teško overkill

ned 24 srp, 2011 8:26 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

_Oz je napisao/la:
Udruga sa programom i statutom je IMO teško overkill

nema statuta = nema udruge :sesir2:
barem ak to gledaš s pravne strane...registracije udruge itd...
bilo kakav fan club ili udruga koje to nemaju mogu biti i kod tebe ili mene ili bilo kog drugoga i doma :hallo:

ned 24 srp, 2011 8:30 pm
bubica
bubica

El Zvonko je napisao/la:
bilo kakav fan club ili udruga koje to nemaju mogu biti i kod tebe ili mene ili bilo kog drugoga i doma :hallo:

Bingo. Nešto potpuno neslužbeno, bez strukture vlasti, bez interesa, bez prostorija, novca od grada, bilo čega što bi moglo izazvat prepucavanje. Just plain old fashioned geekout fun. :zubo:

ned 24 srp, 2011 8:32 pm
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

_Oz je napisao/la:
El Zvonko je napisao/la:

Bingo. Nešto potpuno neslužbeno, bez strukture vlasti, bez interesa, bez prostorija, novca od grada, bilo čega što bi moglo izazvat prepucavanje. Just plain old fashioned geekout fun. :zubo:

Sve stoji :thumbs2:
no gledaj s ove strane; imaš maloljetne članove udruge, zar misliš da bi bilo ugodno da idu po stanovima ljudi kojih ne poznaju na sastanke fan cluba, bilo je slučaja kod nas kada smo dogovorili takav sastanak i bio je još i "udružni" :-s
gledaj udrugu kao instituciju, ne kao obavezu, mislim da imaš krivu perspektivu :neznam:

ned 24 srp, 2011 8:37 pm
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 253 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: