| Autor/ica |
Poruka |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
 Re: Maketarska sekcija
Bilo bi fora da te makete koje napravite izlažete na sajmovima za udruge... nekim... i tako financirate udrugu... 
| uto 01 vel, 2011 9:48 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Spet je napisao/la: Bilo bi fora da te makete koje napravite izlažete na sajmovima za udruge... nekim... i tako financirate udrugu...  1. Kupi maketu 2. Sastavi ju 3. ??? 4. PROFIT!
_________________ MAKE LOVE, NOT SPAM!
|
| uto 01 vel, 2011 9:54 pm |
|
 |
|
Number One
Pridružen/a: ned 07 lip, 2009 7:32 pm Postovi: 6198 Naj Serija: TOS Naj Film: ST: XI Koje si vrste?: Wraith
|
Ma ne... 1. Nabavite drvo, pilice, šmirgl (jel?  ) papir, šestare, trokute, olovke, papir, ravnala, gumice. 2. Izradite makete po nacrtima. 3. Obojate ih. 4. Dogovorite s gradom Sajam udruga (bilo je tako nešto u Karlovcu, dakle postoje udruge koje promoviraju druge udruge) 5. Prodajete makete na sajmu. = > profit 6. Prodajete makete na konovima. To se može, jel?  ako da, => profit
| uto 01 vel, 2011 9:59 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: sub 20 lip, 2009 1:04 pm Postovi: 2054 Lokacija: Uncanny Valley Spol: Muški Naj Serija: DS9 Opis Stanja: h+ Koje si vrste?: Da
|
Znaš koliko je to BOLESNA količina posla napraviti maketu iz mrtvog komada drveta!? Pogotovo za hrpicu njubeka koji baš i nisu, koliko vidim, se bavili modeliranjem prije.
|
| uto 01 vel, 2011 10:09 pm |
|
 |
|
Number One
|
Znam. Al bez truda nema profita. A ni kreativnosti. 
| uto 01 vel, 2011 10:11 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Ja sam se bavio maketarstvom, al nikad nebi mogao iz ničega napravit nešto da bude isto ko i tvornički. Ipak su neki detalji malo prekomplicirani za izradu, jel.
Uostalom, i ovo što se slaže su makete
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| uto 01 vel, 2011 10:13 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
LOL 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| uto 01 vel, 2011 10:13 pm |
|
 |
|
Number One
|
Sovereign X je napisao/la: Ja sam se bavio maketarstvom, al nikad nebi mogao iz ničega napravit nešto da bude isto ko i tvornički. Ipak su neki detalji malo prekomplicirani za izradu, jel.
Uostalom, i ovo što se slaže su makete Samo zato što si ti lijen ne znači da jesu i drugi. Znam ljude koji su praktički iz ničega napravili genijalne makete. S takvim razmišljanjem vaša udruga nikad neće ići naprijed.
| uto 01 vel, 2011 10:16 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
Pridružen/a: pet 07 tra, 2006 6:25 pm Postovi: 3541 Lokacija: Zagreb Spol: Muški Naj Serija: TNG Naj Film: First Contact Opis Stanja: tempus fugit Koje si vrste?: wtf
|
Spet je napisao/la: Samo zato što si ti lijen ne znači da jesu i drugi. prije bi rekao netalentiran 
_________________ quote: "They say time is the fire in which we burn".
|
| uto 01 vel, 2011 10:18 pm |
|
 |
|
Overlord
Pridružen/a: pet 23 sij, 2009 5:53 pm Postovi: 9995 Lokacija: Cardassia Prime, USS Dragonstar NX-80000 Spol: Muški Naj Serija: DS9 Naj Film: First Contact Opis Stanja: Future planning and having fun Koje si vrste?: Lantean/Cardassian
|
Nisam lijen, ali činjenica da je teško iz ničega tj, komada drveta (ili bilo čega drugog) napravit nešto stoji. I ja sam već napravio dva phasera, i nekolicinu brodova od drveta od kojih nažalost neki nisu dobro ispali pa sam odustao od daljnje izrade istih.
Toliko o mojoj ljenosti
_________________ “Truth is truth. How you deal with it is up to you.” – Camina Drummer

ST battles audio/video tribute!
|
| uto 01 vel, 2011 10:19 pm |
|
 |
|
Number One
|
Možda nisi imao dobre nacrte? A nije toliko ni bitno kako ispadne. S vremenom se nauči, bitno je da se svijetu da na znanje da udruga postoji. 
| uto 01 vel, 2011 10:21 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Treba ekipi recimo 2 godine mukotrpnog rada na kupovnim maketama prije nego što mogu sanjati o rezbarenju ili stvaranju odljeva za smolu...
|
| uto 01 vel, 2011 10:22 pm |
|
 |
|
Number One
|
A jeste čuli za specijalizaciju? 
| uto 01 vel, 2011 10:23 pm |
|
 |
|
Lieutenant Junior Grade
Pridružen/a: pet 25 pro, 2009 10:32 pm Postovi: 147 Lokacija: Zagreb Spol: Muški
|
Jednog suncanog dana ja i Suiki hodali gradom razmišljali o životu razgovarali o ženama itd... da ne duljim i kad tamo ja ugledah jedan ducan sa maketama i dobijem ideju da baš tamo može biti nešto od ST i tako mi ušli u ducan malo pogledali razne stvari kad odijedanput suiki kaže EVO GA ja se naglo okrenem i ugledam Uss Voyager. Eto za sve koje zanima zašto baš Voyager zato što je to bio jedini ST brod i vrlo povoljan.
|
| uto 01 vel, 2011 11:24 pm |
|
 |
|
Über Trekkie
|
Koji dućan, di?
|
| uto 01 vel, 2011 11:25 pm |
|
 |
|