Sada je: uto 28 srp, 2026 4:38 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 15. travanj 2010. 
Autor/ica Poruka
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Spol: Muški
Naj Serija: VOY
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: opis radnje XD
Koje si vrste?: trill
 15. travanj 2010.
Ok, prvo nadam se da se svi vidimo včrs...ja dolazim između 20.00-21.00 uglavnom...zbog količine posla i obaveza kojima sam bio zatrpan ovih dana
od faksa, preko posla, do državne mature koju sam imo jučer...nisam bio u mogućnosti spremit igru koju sam planiro danas... ako ne uspijem to napravit do včrs, ipak dođite, nećemo ne radit ništa imam u planu par drugih stvari koje možemo radit... uglavnom...da... nadam se da se vidimo...

čet 15 tra, 2010 2:40 pm
Profil Web stranica
dr.med.
dr.med.

Lokacija: svemir, mlijecna staza, alfa kvadrant, sektor001, Zemlja, Europa, Hrvatska, Zagreb
Post Re: 15. travanj 2010.
ok... IPAK ĆE BIT BORG CUBE.... upravo nsam sve riješio... tako da definitivno se isplati doć...

čet 15 tra, 2010 2:57 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

Naj Film: First Contact
Opis Stanja: ε > 0
eto, nadam se da je bilo zabavno. :sesir2:

pet 16 tra, 2010 1:31 am
Profil ICQ Web stranica
anarho trekkie

Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Bilo je dobro :)

Ja došao koju minutu poslije 21h (imao drugih stvari za obavljanje sve do navečer :( )

Odmah mene gurnuli da moram biti treći natjecatelj, na što sam pristao... jer koliko sam shvatio, nitko drugi nije odvažio da sudjeluje... pa na kraju nije bilo Borg cube već Borg piramida, tj. 3 umjesto 4 natjecatelja,..
Uglavnom, to smo bili Mislav, Sov i ja.

slika

Igra je kopija one emisije "Piramida" gdje 3 osobe u određenom vremenskom trajanju komentiraju aktualne događaje. Zanimljivo :)

Za početak je bila tema o Enterpriseu i da li je on kriv za kraj treka, ili nešto u tom stilu.
Ok tema, ali teško je sve ispričati u tako malo vremena.

Nakon toga, na moje čuđenje, tema o tome kuda ide udruga u smislu svih tih skupština, previranja, statuta, fanzina i sl :o :lol:

Nemrem bolivit, svaka čast za smionost =D>
Na trenutak mi se činilo da to baš i nije najpoželjnija tema. :-k
Ali nisam komenitrao, pretpostavljao sam da smo došli do toga da možemo o tako nečemu pričati u udruzi, a da ne bude frka. Bio sam u pravu :D

Sljedeće iznenađenje je bila tema o forumu :shock: - o tome zašto je malo SF tema, i problemu spama u kutcima :o
Nemrem bolivit :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

Bile su još teme o ST11 i na kraju tema o Gene Rodenberryju - pozitivne i negativne strane... očekivao sam tako nešto.

Na kraju je Mislav izašao kao pobjednik =D>

A nagradu - čokoladu - dobila je Mirna :?

...

Najluđi trenutak mi je bio kad smo se dotakli,...... "hodnika" 8-[

Baš u tom trenutku je u udrugu banuo Ternek.

Pitam se kako je njemu izgledala situacija da ulazi u udrugu i vidi situaciju kako ostali šute dok ja držim propovjed o "hodniku" :lolsmjeh:

Skroz me je stiltao :lolsmjeh:

...

Super da je Dašo smislio novu igru, tj, po našem starom običaju - trekiziranje nečeg postojećeg =D>

Vidi se da se je dobro pripremio prije same igre :thumbs2:

Neke od uvodnih riječi bile su genijalne... baš bi volio da dašo kopipejsta ono ... kak je ono išlo, nešto tipa "udruga u kojoj su se održale 3 skupštine u pola godine a treća na vratima, fanzin ne izlazi,...." :lol:

Od negativnog:
Da li zato što sam došao kasnije pa nisam čuo da je rekao unaprijed, ili radi nečega drugoga - nisam znao za što se dobijaju bodovi publike.
Ja sam bio uvjeren da se dobijaju dobre argumente, a na kraju je ispalo da se dobijaju - za zabavnost i simpatije prema govornicima.
Tako da sam tu failao, i tek kad sam za zadnju temu (Gene R.) krenuo u skroz zajebantskom tonu, dobio sam najviše bodova.
Ok.. ako je tako, drugi put ću trkeljati totalno u neozbiljnom tonu, u stilu ovog posta :P :mrgreen:

Također, malo je zbunjujuće kad ti voditelj prvo kaže da moraš komentirati samo ono što je uvodničar u temu rekao, da bi za sljedećem natjecatelja rekao da neka ipak priča o čemu želi :?

Osobno predlažem da se umjesto 5 tema, govori samo o 3. Jer na kraju mi se činilo da je ljudima postalo dosadno - par puta dok sam ja pričao sam vidio kako Mirna i Ant brbljaju i uopće me ne slušaju :smrc:

Možda i određivanje npr. samo 3 suca unaprijed ne bi bilo loša ideja :D

No sve o svemu, odlična inicijativa, koja bi uz malo dorade mogla biti vrlo zabavna :thumbs2:

(ajme ala sam se natrkeljao.... pretpostavljam da Mislav neće pročitati cijeli post do kraja, kao što je tokom igre komentirao te duge postove :lol: )

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

pet 16 tra, 2010 2:50 am
dr.med.
dr.med.

ok...prvenstveno...zahvale idu antu... iako sam došao na ideju i sve...ant je smislio teme i pomogao mi da se to ostvari... što se tiče nedosljednosti u pravilima...jel...mi nismo baš grupa ljdui koja gleda piramidu tako da smo morali kužit što pisci hoće reć s wikipedije... zato je bilo par preinaka... i da...poanta igre je da publika galsuje... za onog za kog misle da je najzabavniji najbolji, najargumentiraniji...a što se tiče dobtnika nagrade...ons e bira iz redova onih koji su glasali za pobjednika igre...

pet 16 tra, 2010 3:02 am
Profil Web stranica
mindfrelling bloodsucker
mindfrelling bloodsucker

Naj Serija: TNG
Opis Stanja: manipulative and psychotic
Zašt ja uvijek propustim zabavne stvari? :whatever:

Cvicek je napisao/la:

Najluđi trenutak mi je bio kad smo se dotakli,...... "hodnika" 8-[

Baš u tom trenutku je u udrugu banuo Ternek.

Pitam se kako je njemu izgledala situacija da ulazi u udrugu i vidi situaciju kako ostali šute dok ja držim propovjed o "hodniku" :lolsmjeh:

Skroz me je stiltao :lolsmjeh:

:lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

Cvicek je napisao/la:
par puta dok sam ja pričao sam vidio kako Mirna i Ant brbljaju i uopće me ne slušaju :smrc:

Pa Mirna je poduzetna :zubo:

To je ona nagovarala Anta da dobije čokoladu :zubo:

"Dobar kršćanin se treba čuvati od matematičara i svih onih koji izriču prazna proročanstva. Opasnost već postoji da su matematičari sklopili ugovor s Nečastivim da potamane duh i sputaju čovjeka u okove Pakla."

Sv. Augustin (354-430)

:vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2: :vrazicak2:

pet 16 tra, 2010 6:46 am
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.
Jedi Hamsta – Tribl v2.0.

Spol: Ženski
Cvicek je napisao/la:
sljedeće iznenađenje je bila tema o forumu :shock: - o tome zašto je malo SF tema, i problemu spama u kutcima :o
Nemrem bolivit :lolsmjeh: :lolsmjeh: :lolsmjeh:

Kakav spam? :sweetlook: 8-[

pet 16 tra, 2010 11:53 am
Častoljupka

Naj Serija: ENT
Cvicek je napisao/la:
Na kraju je Mislav izašao kao pobjednik =D>

A nagradu - čokoladu - dobila je Mirna :?

Ovo je čudno...zašto? :zubo: Znala sam da je čokolada moja čim sam ju vidjela. 8-[

Cvicek je napisao/la:
Da li zato što sam došao kasnije pa nisam čuo da je rekao unaprijed, ili radi nečega drugoga - nisam znao za što se dobijaju bodovi publike.
Ja sam bio uvjeren da se dobijaju dobre argumente, a na kraju je ispalo da se dobijaju - za zabavnost i simpatije prema govornicima.

Cvicek otkriva svijet! Sve je to showbizz. :zubo:

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

pet 16 tra, 2010 12:34 pm
the Red Viper

ok, na Cvicekov zahtjev, evo i popisa diskutiranih tema sa kratkim objasnjenjima svake, kao sto su prezentirane u udruzi:

Propast Enterprisea, razlozi i krivnja

Nakon sve lošije gledanosti koju je Voyager doživljavao prema svome kraju, 26. 9. 2001. premijerno kreće nova, posljednja, serija iz franšize: Enterprise. Isprva je gledanost bila na razini prethodnika, no ubrzo stvari kreću nizbrdo. Nakon prve dvije sezone situacija je daleko od ružičaste za izvršne producente Ricka Bermana i Brannona Bragu koju su ovom serijom pokušali redefinirati pojam Zvjezdanih Staza. Sa trećom sezonom dolaze i šuškanja o ukidanju serije i, premda se mnogi slažu kako u četvrtoj sezoni sa uvrštavanjem Mannya Cotoa u produkcijski tim raste i kvaliteta, gledanost nastavlja opadati. Mnogi stari Trekiji odbijaju prihvatiti novu seriju, u žustrim raspravama kritizira se kreativni rad Bermana i Brage, aktualizira se pojam podrumaštva. 2. 2. 2005. dolazi do objave o ukidanju, kontraverzna posljednja epizoda Enterprisea emitirana je 13. 5. iste godine. Tko je odgovoran za propast serije ostaje otvoreno pitanje, činjenica je da Berman napušta kormila franšize koju je vodio 14 godina, a televizija i milijuni obožavatelja ostaju bez star trek serije po prvi puta u gotovo dva desetljeća.

Tri skupštine u pola godine, četvrta pred vratima

Nemoguće je na prste jedne ruke nabrojati sve osobe koje su u posljednjih pola godine prošle kroz funkcije izvršnog odbora USS Croatije, a za nadzornike nam ni prsti na nogama ne bi bili dostatni. Izborne skupštine, izvanredne skupštine, smjene vlasti, pravdanje pred gradom, samo su neke od ključnih pitanja kojima se udruga bavila u posljednjih nekoliko mjeseci. Gdje su tu Zvjezdane Staze? U zadnje vrijeme toliko citirani statut kao ciljeve navodi "skupljanje i organiziranje aktivnog rada ljubitelja serijala Zvjezdane staze", "propagiranje Zvjezdanih staza u Hrvatskoj", "tiskanje raznih publikacija i glasila vezanih uz Zvjezdane staze". Koliko toga smo postigli? Fanzin nije izašao gotovo godinu dana, broj članova je pao za preko 50%. Ali bitno da za nekoliko mjeseci već imamo isplaniranu novu skupštinu. Uz ovakvo stanje preostaje zapitati se: Quo vadis udruga?

Star Trek XI, za koga i zašto

Nekoliko mjeseci nakon ukidanja Enterprisea 2005. Paramount objavljuje interes za novi Star Trek film. Berman ubrzo dobiva nogu, na čelo franšize dolazi J. J. Abrams sa svojim već dobro uhodanim timom. Roberto Orci i Alex Kurtzman potpisuju scenarij, a on nas vraća u doba Kirka, Spocka i originalnog Enterprisea. Producenti odlaze u paralelni svemir i ponovno nam donose priču o legendarnom prvom kapetanu Enterprisea. (ili drugom? trećem?) Promociju filma obilježili su Abramsovi komentari poput "Ja nisam fan Star Treka." te slogani poput "Ovo nije Star Trek vaših starih." Ipak, premijerom film ostvaruje nezapamćen uspjeh zaradivši 385 494 555 dolara širom svijeta, a blagonaklonost kritičara potvrđuje i dobiveni Oscar, prvi u franšizi. Pa ipak, među fanovima ostaje pitanje: je li ovo dostojni nastavak Treka koji svi volimo, ili samo još jedan u nizu zatupljujućih hollywoodskih block-bustera?

http://www.usscroatia.hr/forum

Forum udruge pokrenuo je današnji predsjednik Leo Drempetić još davne 2006. Prije nepuna dva tjedna forum je proslavio svoju četvrtu godinu postojanja. Kroz to razdoblje uspješno je služio kao svakodnevno okupljalište članova udruge, ali je s vremenom postao i mjesto upoznavanja i daleko šireg kruga ljudi zainteresiranih za Trek. Bio je i tema oko koje su se lomila koplja, izbijale svađe, pisale ostavke i sudske tužbe. Prava glasa bila su osporavana, a autoritet uprave foruma dovođen je u pitanje. Svemu tome odlučno stalo se na kraj u ljeto 2009. donošenjem pravila foruma koja su zagarantirala razdoblje mira koje je uslijedilo. Pa ipak, kamo forum kreće nakon toga? U posljednje vrijeme sve je popularnija supkultura kutaka, postova u trek podforumima sve je manje, a pojedini topici više liče na chat dvoje ljudi nego na forumsku raspravu. Možemo li se takvom politikom izboriti za prestižno mjesto središnjeg foruma domaće star trek scene te je li to uopće nešto čemu bi trebali težiti?

Gene Roddenberry

Uskoro bi svjetlo dana trebao ugledati dokumentarac Roba Roddenbberya Trek Nation u kojem se Rob fokusirao na utjecaj treka na svijet te svoga oca kao tvorca franšize. Istovremeno, danas je kontraverzi koje okružuju Genea Roddenberrya sve više. Vojnik, policajac i na posljetku filmaš, Gene je 1964. svijetu podario svoje najveće djelo, jednu od najupečatljivijih znanstveno fantastičnih serija u povijesti, Star Trek. Neupitno je da je njegova utopistička vizija svijeta promijenila svijet. Star trek je još u ono vrijeme prenosio snažnu poruku o rasnoj toleranciji i miroljubivom suživotu koju je nastavio promovirati kroz desetljeća koja su uslijedila. Pa ipak, s vremenom se razotkriva sve više mrlja na Geneovom životu. Isprva, tu su afere koje su obilježile njegov prvi brak, između kojih i ona Nichelle Nichols, a koja joj je pribavila ulogu Uhure, kao i ona s Majel Barrett. Tu je i činjenica da je Roddenberry često svojatao tuđe ideje te ih predstavljao kao svoje, što je kasnije čak i priznao. Pozna je i njegov sukob sa skladateljem Alexanderom Couragem, na čiju je uvodnu temu TOSa Gene napisao stihove i time efektivno za sebe pokupio 50% autorskih prava (i profita). Stihovi nikad nisu izvođeni. Imajući sve to na unu, nameće se pitanje: Gene Roddenberry jedan od najvećih vizionara prošloga stoljeća ili ženskaroš i plagijator?

(btw, Dašo, drugi put ako hoces voditi unaprijed nauci procitati test... izmarcvario si mi recenice. :mrgreen: )

pet 16 tra, 2010 12:58 pm
Profil ICQ Web stranica
Častoljupka

Naj Serija: ENT
Žiiiiiin Roden...bewi! :lolsmjeh:

Šta? Da budem glasniji? Jel ti ja ličim na surround sound? Sov

pet 16 tra, 2010 1:00 pm
Über Trekkie
Über Trekkie

Koje si vrste?: BORG
Ant je napisao/la:
Tri skupštine u pola godine, četvrta pred vratima

Nemoguće je na prste jedne ruke nabrojati sve osobe koje su u posljednjih pola godine prošle kroz funkcije izvršnog odbora USS Croatije, a za nadzornike nam ni prsti na nogama ne bi bili dostatni. Izborne skupštine, izvanredne skupštine, smjene vlasti, pravdanje pred gradom, samo su neke od ključnih pitanja kojima se udruga bavila u posljednjih nekoliko mjeseci. Gdje su tu Zvjezdane Staze? U zadnje vrijeme toliko citirani statut kao ciljeve navodi "skupljanje i organiziranje aktivnog rada ljubitelja serijala Zvjezdane staze", "propagiranje Zvjezdanih staza u Hrvatskoj", "tiskanje raznih publikacija i glasila vezanih uz Zvjezdane staze". Koliko toga smo postigli? Fanzin nije izašao gotovo godinu dana, broj članova je pao za preko 50%. Ali bitno da za nekoliko mjeseci već imamo isplaniranu novu skupštinu. Uz ovakvo stanje preostaje zapitati se: Quo vadis udruga?

Ovo ipak moram iskomentirat... prvo kuzim ja da je sve ovo igra i zafrkancija, da se islo provocirat kandidate itd... sve je to meni jasno... no kao tvrdnja ovaj tekst ne stoji. A kao dokaz imate onaj sastanak na kojem smo dobili nekoliko novih clanova, imali gledanje zvijezda sa teleskopom ispred udruge + tgrelovo predavanja na kojem je bilo toliko ljudi da smo jedva stali u prostorije (mislim da takvog predavanja nije bilo od onog Jelakovog o avionima). Od ostalih stvari tu su i st konzole koje zbilja postoje i mogli ste ih vidjeti na Istrakonu. Sto se tice Fanzina znate i sami zasto ga nema, no nitko ne kaze da se na njemu prestao raditi, radi se i dalje samo je pitanje jel cemo izdati fanzin sa grafikom ili bez nje... pa kom puklo nek mu puklo... sto se tice skupstina znate i sami zasto su bile, pa se necu ponavljat. Koga interesira ima tamo u "pitaj predsjednika" i ako netko ima neku ideju za program uvijek smo otvoreni za sugestije. No ljudi morate znat jednu stvar udruga smo svi mi, a ne smo Cvicek, ja, Mislav, Danijel ili tko je drugi na vlasti i od vas se po statutu ocekuje da promovirate STAR TREK na bilo koji nacin koji znate, ako neki od vas zele dolaziti u drugu radi druzenja that's fine with me no ako nemate nikakvi konkretni prijedlog da pomognete udruzi onda niste dio "rješenja" već dio "problema".

U nedjelju radmo konzole u Spanskom i dogovaramo se kako ćemo složiti štand na Sferakonu i kako ćemo najbolje predstaviti udrugu, predlažem svima kojima je stalo do udruge i promociji St-a u Hrvatskoj da dođu na taj sastanak i da svojim prisustvom pridonesu idejama koje mozemo realizirati na tom sastanku tako da cetvrtak prije sferakona imamo bar dio ideja realiziranih da nije sve u zadnji cas pa da vecina toga neotpadne. Ako zbilja ne zelite pomoci u izradi konzola i mislite da niste stvoreni za taj posao pojavite se barem u 19:00 sati dok vecina poslova bude završena pa se vas kreativni intelekt moze itekako iskoristiti dok pile i šerafcigeri stoje na mjestu. Poslije se ionako gleda film, primamo cak i najnovije serije i filmove u obzir ako vam se ne svidja film koji je na programu po kriteriju glasanja na licu mjesta. Ako neznate kako doci do spanskog, nazovite me na sluzbeni broj i objasnit cu vam gdje smo nije nas problem naci... vasa pomoc nam je jako potrebna a vec polagano razmisljamo i o nagradama za vas trud... no sve ovisi o tome kako ce proci Sferakon... stoga ako zelite da vas nagradimo ovo vam je jedinstvena prilika... :thumbs2:

pet 16 tra, 2010 1:37 pm
Profil ICQ Web stranica
dr.med.
dr.med.

Ant je napisao/la:

(btw, Dašo, drugi put ako hoces voditi unaprijed nauci procitati test... izmarcvario si mi recenice. :mrgreen: )

idući put pošalji prije početka same igre...pa možda i stignem pročitat... :zubo:

pet 16 tra, 2010 1:43 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

dašo je napisao/la:
idući put pošalji prije početka same igre...pa možda i stignem pročitat... :zubo:

cekaj, nisi li ti bio na poslu?
ma dobro, nwm. bilo je ok. :)
ma to ja samo malo zafrkavam.

pet 16 tra, 2010 1:45 pm
Profil ICQ Web stranica
dr.med.
dr.med.

imam internet na poslu...al ok... ti ipak držiš intelektualno vlasništvo nad pitanjima.... :mrgreen:

pet 16 tra, 2010 1:47 pm
Profil Web stranica
the Red Viper

dašo je napisao/la:
imam internet na poslu...al ok... ti ipak držiš intelektualno vlasništvo nad pitanjima.... :mrgreen:

lol, ovo zvuci ko da ih mogu skopo prodati ili nesto. :mrgreen:

ma beskorisna su pitanja bez covjeka da ih postavlja! :thumbs2:

pet 16 tra, 2010 1:52 pm
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.