Sada je: ned 02 kol, 2026 1:38 am.

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
 21.02.2008. - Report 
Autor/ica Poruka
So Say We All

Spol: Muški
Naj Serija: DS9
Naj Film: ST: XI
Opis Stanja: Neću više da mislim na ........
Post 21.02.2008. - Report
21.02.2008. - Report

Na programu je bio Okrugli stol: Što je to Trek i možemo li ga uopće definirati?

Nisam stigao na poćetak rasprave, pa se nisam ni htio miješati u dosta rasplamsanu raspravu u kojoj je se tražio smisao i duh Treka.
No u suštini slažem se sa službenim stavom udruge (volio bih ga vidjeti u pismenom obliku sa priloženom slikom Bojanove ilustracije.)

Nakon rasprave, dio ekipe je otišao, ostatak je počeo igrati neku društvenu igru dok je druga ekipa dijelila mišljenja o Procesorima, Chipsetima, Grafičkim karticama i ostalim računalnim komponentama. U jednom trenutku je nastao tajac koji je trajao čitavih 5 sekundi koji je prekinuo Max.

Zbog sutrašnjih obaveza, pokupio sam se sa Leom, Zvonkom i T'Grelom dok su drugi ostali u igri i razonodi.

Molim ostale da me nadopune.

[Prikaz] Spoiler:
Ovo što si sad stisnuo/la su bila moja jajca, sudeći po tvom osmjehu na licu vidim da ti se svidjelo

pet 22 vel, 2008 1:27 am
Profil ICQ
Lieutenant
Lieutenant

Post Re: 21.02.2008. - Report
Da, kao što je poštovani BrickTop naveo, sve što je trebalo jeste da oformuliram potpunu teoriju, doslovno je nacrtam, te onda ostale uvjerim da je to jedina validna i moguća teorija koristeći ingenious analogije i hipotetičke scenarije.

Hvala, hvala...

slika

8)

Ovaj post je placeholder dok tipkam ostatak. :)

pet 22 vel, 2008 3:05 pm
Trill symbiont
Trill symbiont

Naj Film: ST: XI
Meni i Simbi je jučer bio "poslovni" sastanak tak da nismo pratili što se zbiva, ali m i se čini da se masa ljudi preselila k nama i fax-talku

pet 22 vel, 2008 5:59 pm
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

eh... sve bi bilo super da nismo 2 puta mjenjali temu tokom rasprave
nas vrli moderator max je prvo htio odrediti sto je trek... pa kad mu nije odgovaralo kuda rasprava ide onda je rekao da je zapravo htio raspravo u tome sto je dobar trek... pa nekoliko desetaka minuta kasnije, opet nezadovoljan raspravom, max mjenja temu i onda se pricalo o "duhu stra treka"
i tek tada je odluceno da smo nasli neki konzenzus... da je duh treka ne predstavlja trek nego da je vazan dio treka...
duh treka bi bio, ako sam dobro shvatio, taj pozitivni pogled u buducnost... covjecanstvo koje je uspjelo u svom naumu da se psihicki i moralno poboljsa ...
takodjer je zakljuceno da taj duh treka nije strogo stvar Star Treka nego da se moze pojaviti i u drugim serijama

iako bi HC pruzeo zasluga za sebe :) moram reci da niz ljudi doprinjelo konacnom zakljucku... gul remal je dao nekaoliko dobrih komentara i dobro je usmjerio raspravu na bitne stvari, max je suzavao temu rasprave sve dok nismo dosli do neceg do ceg smo se mogli dogovoriti :), HC je u konacnici sve to iscrtao po ploci pa smo imali dijagrame nasih zakljucaka :) i takodjer je na samom kraju sazeo sve nase misli ... a ja se nadam da sam utjecao malo na ljude sa svojom teorijom o tome da trek nije fiksno odredjen sa jednom stvari nego da je trek zbroj svojih dijelova (kasnije je HC podijelo trek na nekoliko dijelova... vizualni dio-tehnicki detalji, duh treka, rasparve o humanosti i sl.)

eto tako nekako sam ja zapamtio raspravu

pet 22 vel, 2008 7:19 pm
Profil Web stranica
anarho trekkie

Naj Film: ST: IV
Opis Stanja: Ljubav, znanost i anarhija
Koje si vrste?: hewmon
Evo par slika i par komentara, buduci da su neki vec napisali reportove za dio sastanka....

Na pocetku sastanaka... uobicajeno, ljudi sjede il istoje, pricaju i sl...
slika

Ezri je programirala (ako sam dobro shvatio) nesto vezano uz Website, a Simba je pomagao...
slika

Shadowmaster i Ternek su nesto presnimavali na kompu...
slika

Nakon toga je bila ta rasprava o duhu Star Treka koju su ostali spominjali... Na pocetku nas je bilo dosta, ali kasnije su neki (ukljucujuci i mene) odustali od rasprave...

slikaslikaslika

Chaky je napisao/la:
nas vrli moderator max je prvo htio odrediti sto je trek... pa kad mu nije odgovaralo kuda rasprava ide onda je rekao da je zapravo htio raspravo u tome sto je dobar trek... pa nekoliko desetaka minuta kasnije, opet nezadovoljan raspravom, max mjenja temu i onda se pricalo o "duhu stara treka"
Ja sam ga od pocetka skuzio da bas zeli da pricamo sta je to duh/srz star treka, 10ak minuta nakon pocetka rasprave kada je to izjavio. Mozd aga nisi dobro cuo od galame za stolom... cak je i Brick koji nije sudjelovao u raspravi skuzio da se pricalo o duhu star treka ;)

Chaky je napisao/la:
duh treka bi bio, ako sam dobro shvatio, taj pozitivni pogled u buducnost... covjecanstvo koje je uspjelo u svom naumu da se psihicki i moralno poboljsa ...
MaX i ja smo malo prosirili tu teroriju hint: "unutarnji i vanjski neprijatelji" ;)

Chaky je napisao/la:
... gul remal je dao nekaoliko dobrih komentara i dobro je usmjerio raspravu na bitne stvari, max je suzavao temu rasprave sve dok nismo dosli do neceg do ceg smo se mogli dogovoriti , HC je u konacnici sve to iscrtao po ploci
... a Cvicek je u medjuvremenu odustao od rasprave jer se previse ljudi deralo u isto vrijeme, pricalo svoje umjesto da cuje i tudje msljenje i skoro nitko se nije pridrzavao pravila "talking sticka" ... bilo je situacija da je netko i po 4-5 puta uzimao rijec u raspravi BEZ "sticka" dok je netko drugi pristojno cekao da konacno dobije "stick" i kaze bar jednu recenicu prije nego ga netko drugi opet prekine i pocne dalje pricati svoje (opet bez "sticka")...
MaX dobija minus jer je bio los moderator :P -

BrickTop je napisao/la:
No u suštini slažem se sa službenim stavom udruge (volio bih ga vidjeti u pismenom obliku sa priloženom slikom Bojanove ilustracije.)

A sto se tice pismenog oblika sluzbenog stava udruge ( :lolsmjeh: ) - ne vjerujem da postoji neki egzaktni, kad sam ja odustao od rasprave, neki jos nisu bili ni nacisto o cemu se u stvari raspravlja... a Max je vec mrvicu pi*dio kako ga skoro nitko ne razumije :lol:

Ali evo ti barem to sto je HC crtao po ploci.... :)

slika

Nakon toga igrao se Robo Rally...

slikaslika

Opet nas je igralo sedmero i bilo je opet novih igraca pa je opet sve islo dosta sporo (bez bada sam mogao nakon programiranja otici popusiti cigaretu, i vratiti se, a da je krug bio tek na polovici... ima to svojih prednosti :) )
Ja sam se kako-tako drzao do 'nesporazuma' s Chakyjem i pravilima,...tada sam zavrsio na skroz krivom kraju mape, no do pred kraj sam nekako uspio doci u vodstvu, i u trenutku kad se opet prekinula igra, bio sam otprilike u istoj situaciji (nadomak 3. zastavici tj. cilju) kao i Ternek, koji je zamjenio Gul Remala.
Eto, vec 3. put (a igrao sam te 3 partije u zivotu) nismo uspjeli privesti igru kraju, jer je opet nekoliko ljudi odustalo i otislo doma...
Cetvrta sreca? :)

Nakon sto je vecina otisla, ostalo nas je nekoliko u udruzi s namjerom da pricekamo jos pola sata i pogledamo epizodu TNG-a svi zajedno....
Pridruzio sam se MaXu, Luce, Antu i HC-u na 'RPG lite' - izgubljeni Runaboat s mamurnim putnicima kojima su Ferengiji za petama :)

slika

Bilo je golotinje :) i pitanja tipa "da li se phaser moze iskoristiti za "osloboditi" ruku koja je zapela u konzoli" ili "Je li se pod heavy stun na Ferengijima podrazumjeva i skracivanje njihovih usiju? :twisted: " i sl... ali na kraju smo manje vise uspjesno zavrsili misiju... u Rambo stilu sam oslobodio ostatak ekipe iz briga i krenuli smo u napad na most...
No, isto su ljudi odustali od dovrsetka misije jer im se islo doma pa je MaX (GM) presudio da smo na kraju pobjedili....

TNG na kraju nismo gledali (ja sam samo virnuo koji puta i vidio kako se neka baba pretvara u cudoviste, kako se Riker upucava Guinan i da je Wesley u badu :) )
Ljudi su rekli da im je to dosadno gledati, i da ce nastaviti RPG-at...
I ja sam nastavio RPG-at i tako prvi puta u zadnjih tjedan+ dana nisam pogledao epizodu TNGa... i to gdje - u udruzi ljubitelja zvjezdanih staza!
Nije mi neki bad, ali to mi je to bila tako cudna sutuacija da sam ju jednostavno morao komentirati... :lol:

Ukratko: nedorecena rasprava, nedovrseni Rally i RPG, i nepogledani TNG... hmm... :?

Cvicek I Crveni, First of His Name, Grandmaster of USS Croatia forum, Winner of Sferakon GoT Quiz, Red Bat of the Night, Nirham, Breaker of Presidents, Anarhotrekkie, Mamafat, and Father of Brainfarts.

slika

sub 23 vel, 2008 12:27 am
Inquisitor
Inquisitor

cvicek je napisao/la:

sramota [-X
max me razocarao...

:)

covjece, postali smo kao neka verzija pokvarene crkve... udruga ispred treka, kao sto je cesto i crkva ispred vjere :)

a sto se nedovrsenih stvari tice... pa ocito nema smisla igrati robo rally cetvrtkom... jednostavno se ne stigne... da njega nije bila sve bi se normalno pozavrsavalo

ubuduce duge igre samo nedjeljom

sub 23 vel, 2008 12:42 am
Profil Web stranica
Inquisitor
Inquisitor

Homo Cyberneticus je napisao/la:

Ovaj post je placeholder dok tipkam ostatak. :)

dugo ti to tipkas... vec 10 sati... :)
i kaj ce ti placeholder post? ... kad napises pravi post nitko nece znati sto si napisao jer se tema nece oznaciti kao neprocitana :)

sub 23 vel, 2008 12:50 am
Profil Web stranica
Counselor
Counselor

ma sramite se, ja niti jednu epizodu nisam propustila otkad se emitira na hrt-u! 8) :mrgreen:

sub 23 vel, 2008 12:55 am
Über Trekkie
Über Trekkie

Chaky je napisao/la:
cvicek je napisao/la:

sramota [-X
max me razocarao...

a ionak nemres skoncentrirano pogledat neku epizodu u klubu, uvijek svi komentiraju... nije to to kao doma u miru pogledat, a kad je TNG u pitanju -zelim to u miru pogledat -zato je meni osobno bilo draze igrat se s epizodom samo u pozadini (a i to sto "nismo" gledali nas nije sprijecavalo da komentiramo epizodu :) )

sto se tice okruglog stola...
moram reci da se ne slazem s onim sto je izaslo kao 'sluzbeno stajaliste udruge' o tome sto je trek (dobar trek, duh treka)
...a mislim da od svih ljudi jedino u biti chaky "nije" skuzio koja je tema, ali posto je bio glasan onda je valjda uvjerio dosta ljudi
...mislim ne kuzim kak nije bilo jasno, ak sam rekao na pocetku rasprave da je ovaj okrugli stol organiziran samo zbog toga sto smo na parlaonici o tome dal je Enterprise trek ili ne, imali problema s odgovorom upravo zato jer nismo mogli definirati sto je trek tj. zasto mi neki mislimo da NIJE trek!

..ova "definicija" do koje smo dosli (a s kojom se ne slazem) je, ajmo reci, konzistentna s rezultatom te paralonice.

sub 23 vel, 2008 1:04 am
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

sto bi vi zakljucili da je tema rasprave nakon sto cujete ovakvo nesto

maX je napisao/la:
ak sam rekao na pocetku rasprave da je ovaj okrugli stol organiziran samo zbog toga sto smo na parlaonici o tome dal je Enterprise trek ili ne, imali problema s odgovorom upravo zato jer nismo mogli definirati sto je trek tj. zasto mi neki mislimo da NIJE trek!

i znate da je tema rasprave ... citiram ... "Što je to trek i možemo li ga uopće definirati?"

da li bi shvatili da se raspravlja o tome sto je "trek opcenito" ili sto je to "dobar trek" (primjetite da rijec dobar se nigdje ne pojavljuje :) ) ili bi instinktivno pomisli da se raspravlja o "duhu ST-a"?

sub 23 vel, 2008 1:13 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

pa nevjerojatan si :)
gori od nekoga ko je mogao upast na pol rasprave
pa ak si bio tam na pocetku i znao da je tema proizasla iz diskusije o Enterpriseu zasto onda namjerno ides shvacati temu ovojeno od toga?
(odvojeno od kontextau kojem je nastala i koji je naglasen prije pocetka rasprave)

da smo je svi tak shvatili ko ti mogli smo odmah reci -postoji 5 trek serijala... gotova rasprava (trivijalno)

sub 23 vel, 2008 1:25 am
Profil ICQ
Inquisitor
Inquisitor

ja shvacam da je tebi ocito ono sto definira trek sam duh treka... i kad si stavio temu "definiranje ST-a" vjerojatno si ti mislio na raspravu o tom duhu

no problem je u tome sto ima i drugih ljudi kojima ST nije odredjen samo tim duhom... nekima taj duh nije kritican... i u tome je takodjer dio rasprave...
stovise... rasprava je tekla u tom smjeru da duh treka nije jedino sto odredjuje trek (ideja koju si ti gurao) i onda je odjednom tema rasprave postao "duh treka" (ispricavam se... to je bila tema od pocetka samo nam nisi to rekao :roll: :) )

krvo je ocekivati da ce netko skuziti sto zelis reci ako to bas i ne kazes :)

sub 23 vel, 2008 1:35 am
Profil Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

Naj Serija: TNG
Naj Film: First Contact
Koje si vrste?: BORG
cvicek je napisao/la:
Shadowmaster i Ternek su nesto presnimavali na kompu...
slika

Da, da bilo je tu puno podataka za presnimit sa Carryera na drugi Carryer hard steta kaj u nedostatku 3d kartice nismo pokrenuli demo Portala da se malo gustamo dok je druga ekipa zestoko raspravraljala o starim temama... :P

sub 23 vel, 2008 1:55 am
Profil ICQ Web stranica
Über Trekkie
Über Trekkie

opet nevjerojatno :lol:
jesli ti porcitao onu rijec: kontext :)
kazes meni da sam ja mislio na ....
ali bi ja reko da si u biti ti jedini koji je stvar drukcije shvatio (samo si galsan sa svojim stavovima (ko i ja))
jedino tebi valjda nije jasno da tema ne stoji tu jer je random izabrana nego da je direktna posljedica parlaonice... kolko puta to treba ponoviti? :oops:

sub 23 vel, 2008 2:06 am
Profil ICQ
Egzobiolog
Egzobiolog

Naj Serija: ENT
Naj Film: Insurrection
Opis Stanja: Always positive
Koje si vrste?: 1/2 Vulcan;1/2 Human
Lil'Mee je napisao/la:
ma sramite se, ja niti jednu epizodu nisam propustila otkad se emitira na hrt-u! 8) :mrgreen:

...opa, imam konkurenciju...
...a jesi li sve komentirala u anketi?
...ako nisi, onda sam ipak malčice fanatičniji... :)

sub 23 vel, 2008 2:19 am
Profil ICQ Web stranica
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: